Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πιστοποίηση

foto_typos100622_2

Η Διαπίστευση αποτελεί τη μοναδική οδό για να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας προϊόντα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης που εορτάζεται στις 15 Ιουνίου.

elies-tsouvalia

Το «πράσινο φως» για ένταξη στη ζώνη παραγωγής ελαιολάδου ΠΟΠ «Σητεία Λασιθίου Κρήτης των Λιθινών και του Ορεινού έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποιώντας την σχετική απόφαση των προδιαγραφών καταχώρησης.

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ-NEA-AGRO

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 άτομα ανά σεμινάριο, ολοκληρώθηκαν τα έξι δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αφορμή την εκπόνηση έξι νέων σχημάτων πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

2-format43_2

Στην υπογραφή κειμένου κοινών θέσεων για ένα Αποτελεσματικό Σύστημα Διατροφικής Εκπαίδευσης, προχώρησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με 13 παραγωγικούς φορείς -συνδέσμους της χώρας και στόχο την υιοθέτηση στρατηγικής, για την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την υγιεινή διατροφή, όσο και τη μη εφαρμογή ενός παραπλανητικού συστήματος αξιολόγησης διατροφικής ποιότητας, όπως το Nutri-Score.

mastihacare

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απορρίπτει την προσφυγή του συνεταιρισμού Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ότι το τμήμα προσφυγών του EUIPO εσφαλμένα έκρινε ότι το σήμα «ΜASTIHACARE» για το οποίο ζητείται επέκταση προστασίας της διεθνούς καταχώρισης είναι περιγραφικό και στερείται διακριτικού χαρακτήρα, και επικυρώνει την απόφαση του EUIPO.

erikomelo

Φάκελο για ένταξη στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ της ονομασίας «Μελί Κισσούρι» ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης υπέβαλε στην Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου, με έδρα τα Πηγάδια Καρύστου.

ImageHandler_4

Στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισήχθη η υπόθεση (Τ-361/21), που αφορά σε προσφυγή του ΣυνδέσμουΤυροκόμων Κύπρου και 11 άλλοι, μεταξύ των οποίων παραγωγοί τυριού χαλλούμι και αγελαδινού γάλακτος, οι ζητούν την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής για καταχώριση της ονομασίας «Χαλλούμι» (Halloumi)/«Hellim» ως ΠΟΠ».

Orange-tree_shutterstock_126246674-scaled

Σε απαγόρευση χρήσης της ένδειξης «βιολογικό προϊόν» από την παραγωγή πορτοκαλιού, στη γεωργική επιχείρηση «ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ», προχώρησε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης ύστερα από έλεγχο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην καλλιέργεια, όπου διαπιστώθηκε χρήση μη επιτρεπόμενων φυτοπροστατευτικών στην άσκηση βιολογικής γεωργίας. Η έκταση υποβιβάστηκε σε «συμβατική».

gjor3

Αίτηση για καταχώριση της ονομασίας «Κασκαβάλι Πίνδου/Κασκαβάλ Πίνδου» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ κατέθεσε η Οργάνωση Παραγωγών Κασκαβάλ Πίνδου, η οποία έχει έδρα την Φιλοθέη Άρτας ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).

logo-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ-ΑΡΝΑΚΙ-01

To δρόµο για την καταχώριση της ονοµασίας τους ως Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη πήραν το «Αρνάκι Λήµνου» και «Κατσικάκι Λήµνου» προκειµένου να ενταχθούν στο µητρώο µε τα προϊόντα Προστατευόµενης Ονοµασίας Προέλευσης και Εγγυηµένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

190313163450_mastich

Σε εκκρεμότητα ενώπιον του Ευρωδικαστηρίου βρίσκεται η υπόθεση της προσφυγής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κατά Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕUIPO) για την διεθνή καταχώρηση με ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση του λεκτικού σήματος «MASTIHACARE».

2-format43

Tην αντίθεσή του με το προωθούμενο σε επίπεδο ΕΕ νέο σύστημα εμπρόσθιας διατροφικής επισήμανσης τροφίμων τύπου Νutriscore εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ υποστηρίζοντας πως ο αλγόριθμος που έχει αναπτυχθεί είναι ιδιαίτερα απλοϊκός καθώς λαμβάνει υπόψη μόνο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά και πιο συγκεκριμένα τις θερμίδες ενώ δεν υπολογίζει τα ωφέλιμα συστατικά όπως είναι οι βιταμίνες.

tsikoudia-2

Εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς καταχώρηση στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, (WIPO), οι Γεωγραφικές Ενδείξεις (Γ.Ε.) για το «Ούζο» και το «Τσίπουρο/Τσικουδιά».

kasapidis_meli

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας -Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Επιστημονική αναζήτηση αιτιώδους σχέσης μεταξύ των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού Καστοριάς και της γεωγραφικής προέλευσής του», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπρύτανης- Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Μαρόπουλος.

Dodoni_pantopoleio_photo_2W4A9831okfinal-flatten-EDIT_2020-03_web

Τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, την κορυφαία εταιρεία του κλάδου στην Ήπειρο και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στα πλαίσια της πολυετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών.

101695650_985170925233781_2683574469384994816_n

Ανώτερης ποιότητας και με τη… βούλα είναι πλέον το σκόρδο Πλατυκάμπου. Από την Τρίτη 30 Μαρτίου ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός είναι πιστοποιημένος με το σήμα πιστοποίησης AFQ για το σκόρδο με την ονομασία eNtopioPlatikampou.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία