Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πιστοποίηση

01_36

Δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών για σταθερή ποιότητα προϊόντων αλλά και να συγχρονιστεί με τους ραγδαίους βηματισμούς της επιστήμης το μοντέλο των ζωνών και των ΠΟΠ, υποστηρίζει η εγχώρια επιστημονική κοινότητα.

oloklirwmeni-diaxeirisi

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα τα σχεδία προδιαγραφών που αφορούν στα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής, πρότυπα της σειράς AGRO 2, που ενοποιεί παλαιότερα πρότυπα, ενώ προχώρησε και στη δημιουργία δύο νέων προτύπων που αφορούν στην τυποποίηση, συσκευασία προϊόντων και στην εκκόκκιση του βάμβακος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

pge_3

Ξεκινά η λειτουργία του eAmbrosia – Μητρώο προϊόντων με Γεωγραφικές Ενδείξεις στην ΕΕ, το οποίο θα δίνει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για όλα τα προϊόντα με Γεωγραφικές Ενδείξεις στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων για την κατάσταση του καθενός: αν δηλαδή βρίσκεται σε στάδιο αίτησης (applied), αν είναι δημοσιευμένο (published), ή καταχωρημένο (registered), και παραπομπή στο νομικό καθεστώς.

tuv

Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων & Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD) προχώρησε σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τον Ιαπωνικό Φορέα Πιστοποίησης Japan Quality Assurance (JQA) για την παροχή υπηρεσιών Επιθεώρησης- Πιστοποίησης στην Ιαπωνική επικράτεια, σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο GLOBALG.A.P., μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου επιθεωρητών στη χώρα.

pge_2_2

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Το Φάβα της Αμοργού» στο Ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), υπέβαλε ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αμοργού, με έδρα την Χώρα Αμοργού.

4-Gitsas

Σκοπιµότητες γύρω από τη διαχείριση κοινοτικών προγραµµάτων προώθησης, αλλά και ευρύτερα  οικονοµικά συµφέροντα που σχετίζονται µε τις εισαγωγές φθηνών κρεάτων, έβαλαν φωτιά, τις τελευταίες εβδοµάδες στην υπόθεση κατοχύρωσης του Γύρου, αρχικά ως ΕΠΙΠ (Εγγυηµένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν) και εν συνεχεία ως ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης).  

edok_3

Ένσταση κατά του φακέλου του ΣΕΒΕΚ για την πιστοποίηση του ελληνικού γύρου ως προϊόν Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ), ετοιμάζει να καταθέσει η Διεπαγγελματική Κρέατος και σύμφωνα με τον Γιώργο Διδάγγελο, γενικό γραμματέα της ΕΔΟΚ, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να πιστοποιηθεί το προϊόν αυτό ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης με πρώτη ύλη μόνο ελληνικό χοίρο.

DSC0309-1600x800

Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει το ελληνικό ελαιόλαδο απέναντι στους ανταγωνιστές του είναι η ποιότητα, ενώ η οργανοληπτική αξιολόγηση αποτελεί τον σημαντικότερο δείκτη ποιότητας για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

olive_oil_2

Την πρώτη ομάδα λειτουργικών τροφίμων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία ομάδα επιστημόνων μέσω της μέσω της πιλοτικής εφαρμογής του προτύπου «ANTIOXCERT».

epip

Στη θεσμοθέτηση της καταχώρησης αγροτικών προϊόντων ως Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ), προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με απόφαση που περιγράφει τη διαδικασία αιτήσεων πιστοποίησης.

adorianguillonmastersommelier_fNEW

Το Court of Master Sommeliers καλωσορίζει τον Dorian Guillon, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τη σκληρή δοκιμασία για την απόκτηση του τίτλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των Master Sommeliers στους 251 σε όλο τον κόσμο.

EUROCERT_LOGO

Η στρατηγική επιλογή της EUROCERT, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας Ελέγχων, Πιστοποιήσεων και Επιθεωρήσεων, να δραστηριοποιηθεί στην πιστοποίηση του σιδηροδρομικού τομέα, φέρνει καρπούς και εκτός Ελλάδος.

anasa-2

Η ελληνική εταιρεία ANASSA ORGANICS, που επιλέγει μόνο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης από οργανικές καλλιέργειες, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίησή της για την Παραγωγή, Αποθήκευση και Εμπορία προϊόντων από Βιολογικά Αρωματικά Φυτά σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΚ) 834/2007 και 889/2008 Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων καθώς και την πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005 από τον Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

aginara

Εγκρίθηκε η αίτηση που είχε υποβάλει η Ελλάδα για την καταχώριση της ονομασίας «Αγκινάρα Ιρίων» (Agkinara Irion) στο μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία