BACK TO
TOP

Πιστοποίηση

efet-proion-anaklhsh

Σε συνέχεια διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στον Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών του ΥΠΑΑΤ, η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε προϊόν της επιχείρησης «Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΣ Ο.Ε. ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ».

81oz

O Κανονισμός ΕΚ 2003/2003 που ίσχυε έως την 15/07/2022, είχε συμβάλλει καθοριστικά στην άρση των φραγμών στο εμπόριο λιπασμάτων εντός της ΕΕ και είχε αποφέρει οικονομικά οφέλη, όμως υστερούσε σημαντικά στην αποτελεσματικότητά του όσον αφορά στην προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

PISTOPISI_PINDOS

Μια ακόμα πιστοποίηση για την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων του έλαβε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωάννινων ΠΙΝΔΟΣ, για τη νέα Βιομηχανία Επεξεργασίας Κοτόπουλου (ΒΕΚ) που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2021.

Χωρις_τιτλο

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, παρουσιάζει το νέο σχήμα πιστοποίησης «ok vegan», που καθορίζει τις ουσίες από τις οποίες θα πρέπει τα προϊόντα ενός Οργανισμού να είναι πλήρως απαλλαγμένα ώστε να συμμορφώνονται με τη vegan ιδεολογία, όπως ορίζει το Διεθνές Πρότυπο ISO 23662:2021.

Ε_Α_Σ__ΝΑΞΟΥ_ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ_1

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο κτήριο της πλατείας Βάθη, με την συζήτηση να πραγματοποιείται σε πολύ καλό κλίμα και να κρατάει περισσότερο από μία ώρα.

foto_typos100622_2

Η Διαπίστευση αποτελεί τη μοναδική οδό για να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας προϊόντα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης που εορτάζεται στις 15 Ιουνίου.

pittaras4_2_2

H ιδιόκτητη μονάδα εκτροφής αγελάδων του Τυροκομείου Νικόλα Πιτταρά, στις Μέλανες Νάξου είναι η πρώτη μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από την COSMOCERT με το πρότυπο ANIMAL WELFARE, αποδεικνύοντας έτσι την ευαισθησία της οικογένειας Πιτταρά στη βέλτιστη διαβίωση των ζώων της αλλά και τη δέσμευσή της σε κάθε εξέλιξη, όπως η νέα αυτή υπηρεσία πιστοποίησης.

ISO-CertifiedHELLAGRO

Στη HELLAGRO Α.Ε. μένουμε πιστοί στην πολιτική μας για αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουμε, γεγονός που επισφραγίζεται με τις πιστοποιήσεις που διαθέτουμε.

alikes-lofos-3-600x450

Το αίτημα για την καταχώριση του ιδιαίτερου θαλασσινού αλατιού που παράγεται αποκλειστικά στις αλύκες Μεσολογγίου ως ΠΓΕ στο ευρωπαϊκό μητρώο, υπέγραψε η ΓΓ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου.

HELLAS-CERT-logo

Για τη συνδρομή των φορέων πιστοποίησης στον έλεγχο της αγοράς ελληνικών ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής δεσμεύεται η HELLASCERT, η οποία εκτιμά πως οι περιπτώσεις κυρώσεων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα λειτουργούν διορθωτικά στην αγορά.

gjor3_2

Το δρόμο για την καταχώριση του στον κατάλογο των ΠΟΠ/ΠΓΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίρνει η ονομασία «ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ ΠΙΝΔΟΥ/ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ», μετά από την έγκριση του σχετικού αιτήματος από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

elies-tsouvalia

Το «πράσινο φως» για ένταξη στη ζώνη παραγωγής ελαιολάδου ΠΟΠ «Σητεία Λασιθίου Κρήτης των Λιθινών και του Ορεινού έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποιώντας την σχετική απόφαση των προδιαγραφών καταχώρησης.

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ-NEA-AGRO

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 άτομα ανά σεμινάριο, ολοκληρώθηκαν τα έξι δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αφορμή την εκπόνηση έξι νέων σχημάτων πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

2-format43_2

Στην υπογραφή κειμένου κοινών θέσεων για ένα Αποτελεσματικό Σύστημα Διατροφικής Εκπαίδευσης, προχώρησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με 13 παραγωγικούς φορείς -συνδέσμους της χώρας και στόχο την υιοθέτηση στρατηγικής, για την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την υγιεινή διατροφή, όσο και τη μη εφαρμογή ενός παραπλανητικού συστήματος αξιολόγησης διατροφικής ποιότητας, όπως το Nutri-Score.

mastihacare

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απορρίπτει την προσφυγή του συνεταιρισμού Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ότι το τμήμα προσφυγών του EUIPO εσφαλμένα έκρινε ότι το σήμα «ΜASTIHACARE» για το οποίο ζητείται επέκταση προστασίας της διεθνούς καταχώρισης είναι περιγραφικό και στερείται διακριτικού χαρακτήρα, και επικυρώνει την απόφαση του EUIPO.

erikomelo

Φάκελο για ένταξη στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ της ονομασίας «Μελί Κισσούρι» ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης υπέβαλε στην Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου, με έδρα τα Πηγάδια Καρύστου.

ImageHandler_4

Στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισήχθη η υπόθεση (Τ-361/21), που αφορά σε προσφυγή του ΣυνδέσμουΤυροκόμων Κύπρου και 11 άλλοι, μεταξύ των οποίων παραγωγοί τυριού χαλλούμι και αγελαδινού γάλακτος, οι ζητούν την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής για καταχώριση της ονομασίας «Χαλλούμι» (Halloumi)/«Hellim» ως ΠΟΠ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία