Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πιστοποίηση

54_5

Με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη και στο πλαίσιο υποστήριξης μιας βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας, η αλυσίδα Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. κατάφερε να εξοικονομήσει σημαντικούς περιβαλλοντικούς πόρους για το 2021 με τη χρήση των επαναχρησιμοποιήσιμων πλαστικών κιβωτίων (RPC) της IFCO, της παγκόσμιας εταιρείας για τη διακίνηση των φρέσκων προϊόντων της.

alikes-lofos-3-600x450

Το αίτημα για την καταχώριση του ιδιαίτερου θαλασσινού αλατιού που παράγεται αποκλειστικά στις αλύκες Μεσολογγίου ως ΠΓΕ στο ευρωπαϊκό μητρώο, υπέγραψε η ΓΓ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου.

HELLAS-CERT-logo

Για τη συνδρομή των φορέων πιστοποίησης στον έλεγχο της αγοράς ελληνικών ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής δεσμεύεται η HELLASCERT, η οποία εκτιμά πως οι περιπτώσεις κυρώσεων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα λειτουργούν διορθωτικά στην αγορά.

gjor3_2

Το δρόμο για την καταχώριση του στον κατάλογο των ΠΟΠ/ΠΓΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίρνει η ονομασία «ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ ΠΙΝΔΟΥ/ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ», μετά από την έγκριση του σχετικού αιτήματος από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

elies-tsouvalia

Το «πράσινο φως» για ένταξη στη ζώνη παραγωγής ελαιολάδου ΠΟΠ «Σητεία Λασιθίου Κρήτης των Λιθινών και του Ορεινού έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποιώντας την σχετική απόφαση των προδιαγραφών καταχώρησης.

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ-NEA-AGRO

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 άτομα ανά σεμινάριο, ολοκληρώθηκαν τα έξι δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αφορμή την εκπόνηση έξι νέων σχημάτων πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

2-format43_2

Στην υπογραφή κειμένου κοινών θέσεων για ένα Αποτελεσματικό Σύστημα Διατροφικής Εκπαίδευσης, προχώρησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με 13 παραγωγικούς φορείς -συνδέσμους της χώρας και στόχο την υιοθέτηση στρατηγικής, για την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την υγιεινή διατροφή, όσο και τη μη εφαρμογή ενός παραπλανητικού συστήματος αξιολόγησης διατροφικής ποιότητας, όπως το Nutri-Score.

mastihacare

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απορρίπτει την προσφυγή του συνεταιρισμού Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ότι το τμήμα προσφυγών του EUIPO εσφαλμένα έκρινε ότι το σήμα «ΜASTIHACARE» για το οποίο ζητείται επέκταση προστασίας της διεθνούς καταχώρισης είναι περιγραφικό και στερείται διακριτικού χαρακτήρα, και επικυρώνει την απόφαση του EUIPO.

erikomelo

Φάκελο για ένταξη στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ της ονομασίας «Μελί Κισσούρι» ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης υπέβαλε στην Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου, με έδρα τα Πηγάδια Καρύστου.

ImageHandler_4

Στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισήχθη η υπόθεση (Τ-361/21), που αφορά σε προσφυγή του ΣυνδέσμουΤυροκόμων Κύπρου και 11 άλλοι, μεταξύ των οποίων παραγωγοί τυριού χαλλούμι και αγελαδινού γάλακτος, οι ζητούν την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής για καταχώριση της ονομασίας «Χαλλούμι» (Halloumi)/«Hellim» ως ΠΟΠ».

Orange-tree_shutterstock_126246674-scaled

Σε απαγόρευση χρήσης της ένδειξης «βιολογικό προϊόν» από την παραγωγή πορτοκαλιού, στη γεωργική επιχείρηση «ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ», προχώρησε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης ύστερα από έλεγχο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην καλλιέργεια, όπου διαπιστώθηκε χρήση μη επιτρεπόμενων φυτοπροστατευτικών στην άσκηση βιολογικής γεωργίας. Η έκταση υποβιβάστηκε σε «συμβατική».

gjor3

Αίτηση για καταχώριση της ονομασίας «Κασκαβάλι Πίνδου/Κασκαβάλ Πίνδου» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ κατέθεσε η Οργάνωση Παραγωγών Κασκαβάλ Πίνδου, η οποία έχει έδρα την Φιλοθέη Άρτας ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).

logo-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ-ΑΡΝΑΚΙ-01

To δρόµο για την καταχώριση της ονοµασίας τους ως Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη πήραν το «Αρνάκι Λήµνου» και «Κατσικάκι Λήµνου» προκειµένου να ενταχθούν στο µητρώο µε τα προϊόντα Προστατευόµενης Ονοµασίας Προέλευσης και Εγγυηµένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

190313163450_mastich

Σε εκκρεμότητα ενώπιον του Ευρωδικαστηρίου βρίσκεται η υπόθεση της προσφυγής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κατά Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕUIPO) για την διεθνή καταχώρηση με ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση του λεκτικού σήματος «MASTIHACARE».

2-format43

Tην αντίθεσή του με το προωθούμενο σε επίπεδο ΕΕ νέο σύστημα εμπρόσθιας διατροφικής επισήμανσης τροφίμων τύπου Νutriscore εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ υποστηρίζοντας πως ο αλγόριθμος που έχει αναπτυχθεί είναι ιδιαίτερα απλοϊκός καθώς λαμβάνει υπόψη μόνο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά και πιο συγκεκριμένα τις θερμίδες ενώ δεν υπολογίζει τα ωφέλιμα συστατικά όπως είναι οι βιταμίνες.

tsikoudia-2

Εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς καταχώρηση στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, (WIPO), οι Γεωγραφικές Ενδείξεις (Γ.Ε.) για το «Ούζο» και το «Τσίπουρο/Τσικουδιά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία