Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πιστοποίηση

tuv_austria

Η TÜV AUSTRIA Hellas συμμετέχει – στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 - στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας δεδομένων (“TheFSM”= The Food Safety Market), για τον έλεγχο και την πιστοποίηση στον αγροδιατροφικό τομέα.

01_36

Δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών για σταθερή ποιότητα προϊόντων αλλά και να συγχρονιστεί με τους ραγδαίους βηματισμούς της επιστήμης το μοντέλο των ζωνών και των ΠΟΠ, υποστηρίζει η εγχώρια επιστημονική κοινότητα.

psargia

Την δυνατότητα να παράγει και να διακινεί στην αγορά τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί, με τη σήμανση (tag) Fish from Greece απέκτησε ο όμιλος «ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.», έπειτα από σχετική πιστοποίηση από την TUV Hellas.

efet_13

Στην ανάκληση προϊόντος που διακινούνταν ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, ενώ όπως έδειξαν οι χημικές αναλύσεις κατατάσσεται στην κατηγορία του Πυρηνελαίου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

PGI

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Κομισιόν για 12 μήνες την αξιολόγηση των συστημάτων Γεωγραφικών Ενδείξεων και των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιοτήτων που αποτελούν μέρος της πολιτικής της ΕΕ για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.

parmigiano-reggiano-1574185_640

Mετά την θετική γνωμοδότηση του Ευρωκοινοβουλίου, εγκρίθηκε στις 7 Οκτωβρίου και από το Συμβούλιο η προσχώρηση της ΕΕ στην λεγόμενη «Πράξη της Γενεύης» της Συμφωνίας της Λισαβόνας η οποία αφορά τις ονομασίες προέλευσης και τις γεωγραφικές ενδείξεις των αγροτικών προϊόντων.

atuvaystriahellaslogo2

Η TÜV AUSTRIA HELLAS, o κορυφαίος οργανισμός επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων, επιλέχθηκε από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), για τον σχεδιασμό του νέου σχήματος πιστοποίησης Fish from Greece. To σχήμα πιστοποίησης ήδη παραδόθηκε και αξιολογήθηκε ότι πληροί όλες τις τεχνικές απαιτήσεις που τέθηκαν. Το φιλόδοξο πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ υποστηρίζεται ότι αποτελεί εχέγγυο νέας πνοής στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας.

press_release_awards

Το μοναδικό Ελληνικό χρυσό βραβείο για τους τρεις ισχυρισμούς υγείας που φέρει, και αργυρό βραβείο ποιότητας για τα οργανοληπτικά του στοιχεία απέσπασε το enKardia Ultra Premium Extra Virgin Olive Oil στον έγκριτο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου London IOOC 2019.

oloklirwmeni-diaxeirisi

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα τα σχεδία προδιαγραφών που αφορούν στα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής, πρότυπα της σειράς AGRO 2, που ενοποιεί παλαιότερα πρότυπα, ενώ προχώρησε και στη δημιουργία δύο νέων προτύπων που αφορούν στην τυποποίηση, συσκευασία προϊόντων και στην εκκόκκιση του βάμβακος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

pge_3

Ξεκινά η λειτουργία του eAmbrosia – Μητρώο προϊόντων με Γεωγραφικές Ενδείξεις στην ΕΕ, το οποίο θα δίνει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για όλα τα προϊόντα με Γεωγραφικές Ενδείξεις στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων για την κατάσταση του καθενός: αν δηλαδή βρίσκεται σε στάδιο αίτησης (applied), αν είναι δημοσιευμένο (published), ή καταχωρημένο (registered), και παραπομπή στο νομικό καθεστώς.

tuv

Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων & Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD) προχώρησε σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τον Ιαπωνικό Φορέα Πιστοποίησης Japan Quality Assurance (JQA) για την παροχή υπηρεσιών Επιθεώρησης- Πιστοποίησης στην Ιαπωνική επικράτεια, σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο GLOBALG.A.P., μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου επιθεωρητών στη χώρα.

pge_2_2

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Το Φάβα της Αμοργού» στο Ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), υπέβαλε ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αμοργού, με έδρα την Χώρα Αμοργού.

4-Gitsas

Σκοπιµότητες γύρω από τη διαχείριση κοινοτικών προγραµµάτων προώθησης, αλλά και ευρύτερα  οικονοµικά συµφέροντα που σχετίζονται µε τις εισαγωγές φθηνών κρεάτων, έβαλαν φωτιά, τις τελευταίες εβδοµάδες στην υπόθεση κατοχύρωσης του Γύρου, αρχικά ως ΕΠΙΠ (Εγγυηµένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν) και εν συνεχεία ως ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης).  

edok_3

Ένσταση κατά του φακέλου του ΣΕΒΕΚ για την πιστοποίηση του ελληνικού γύρου ως προϊόν Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ), ετοιμάζει να καταθέσει η Διεπαγγελματική Κρέατος και σύμφωνα με τον Γιώργο Διδάγγελο, γενικό γραμματέα της ΕΔΟΚ, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να πιστοποιηθεί το προϊόν αυτό ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης με πρώτη ύλη μόνο ελληνικό χοίρο.

DSC0309-1600x800

Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει το ελληνικό ελαιόλαδο απέναντι στους ανταγωνιστές του είναι η ποιότητα, ενώ η οργανοληπτική αξιολόγηση αποτελεί τον σημαντικότερο δείκτη ποιότητας για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία