Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινή Αγροτική Πολιτική

4-Hogan_4

Μια πρόταση από τις Βρυξέλλες προκειµένου τα ανθεκτικά στα παράσιτα αµερικανικά σταφύλια Vitis labrusca να επιτραπεί να παράγουν κρασί, διαιρεί την Ευρώπη κατά µήκος µιας γραµµής Βορρά-Νότου, µε τις νότιες οινοποιητικές µονάδες της ηπείρου να χτυπούν καµπανάκι κινδύνου για εκπτώσεις στην ποιότητα.

abritishtractorsoutsideparliament

Τα ονόματα Βρετανών βουλευτών και μελών της Βουλής των Λόρδων που λαμβάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά από ευρωπαϊκές αγροτικές επιδοτήσεις έδωσε στη δημοσιότητα ο Guardian, θέτοντας το ζήτημα του κατά πόσο μπορούν να είναι αντικειμενικοί όταν ψηφίζουν για τη μεταρρύθμιση της βρετανικής γεωργίας που προωθείται για την περίοδο μετά το Brexit.

hogan_kassimis_araxovitis

Τις ανησυχίες του για την προθεσμία της 15ης Φεβρουαρίου εντός της οποίας πρέπει να υποβληθεί η ετήσια έκθεση επιδόσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι νέες πολλαπλές απαιτήσεις, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι διοικήσεις, κάνει εξαιρετικά δύσκολη την άσκηση αυτή για τα κράτη μέλη, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης κατά την πρόσφατη σύνοδο υπουργών γεωργίας στις Βρυξέλλες.

vrantzapanagiota

«Θα ήθελα η κυβέρνησή μας να είχε ήδη καταργήσει τα ιστορικά δικαιώματα εδώ και 2 χρόνια», ανέφερε η Παναγιώτας Βράντζα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ με θέμα: «Η ανυπαρξία Αγροτικής Πολιτικής και η έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και της Ελληνικής Υπαίθρου.».

arabatzi-7

Τα έργα και τις ημέρες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τον Αγροτικό Τομέα, στηλίτευσε ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ, στη Βουλή η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, στην Επερώτηση του ΚΙΝΑΛ.

4-5_2

∆ιαφορετικά θα φανεί η αποτύπωση της περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στις άµεσες ενισχύσεις αν µείνει το σύστηµα ως έχει, και µε άλλο τρόπο, πολιτικά πιο «ήπιο», θα γίνει η διαχείριση της υπόθεσης εφόσον ανακατευθεί όλη η ιστορία µε την κατάργηση των ιστορικών δικαιωµάτων.

council

Τις ανησυχίες του για το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας, εάν δεν επιτευχθεί σωστή ισορροπία μεταξύ πόρων και υποχρεώσεων της νέας ΚΑΠ, εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, στην σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2018 στις Βρυξέλλες.

brusselis_agri_NEW

Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης για την μεταρρύθμιση στην ΚΑΠ μετά το 2020, υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους τα κράτη-μέλη, αν και στο σύνολό τους τίθενται υπέρ της μετάβασης σε ένα καινούριο μοντέλο που στηρίζεται στις επιδόσεις. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ το απόγευμα της Δευτέρας, στην συνάντηση του Συμβουλίου Γεωργίας της ΕΕ, το τελευταίο υπό την αυστριακή προεδρία, και το οποίο κλείνει τις εργασίες του την Τρίτη με την ρουμανική προεδρεία να αναλαμβάνει την σκυτάλη από 1ης Ιανουαρίου του 2019.