Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γνώμες

papadakis_mathaios_2

Η πραγµατική και όχι η επίπλαστη ή η δηµοσιογραφική άνθηση της µπύρας θα αργήσει να έρθει. Λέγοντας πως θα αργήσει να έρθει, ακόµα κι αν γυρνούσε κάποιος ένα διακόπτη σήµερα, θα έπρεπε να περιµένει τουλάχιστον µια γεµάτη πενταετία, για να δει τα πρώτα βασικά αποτελέσµατα.

richard-branson_2

Εάν καταλάβετε ότι εσείς είστε η πηγή του προβλήματος, η λύση είναι προφανής: φύγετε από τη μέση". Όταν ο ιδρυτής μιας επιχείρησης αποστασιοποιείται από την καθ...

leonid_bershidsky

Οι ψηφοφορίες του βρετανικού κοινοβουλίου το βράδυ της Τρίτης µπορεί να µην διευκόλυναν κανέναν από όσους εµπλέκονται στη διαδικασία του Brexit, αλλά σηµατοδοτούν µια στιγµή σαφήνειας υπό το πρίσµα της θεωρίας των παιγνίων. Είναι προφανές ότι το Ηνωµένο Βασίλειο, εκπροσωπούµενο από το κοινοβούλιο, θέλει να παίξει µια και καλή το παιχνίδι του «διλήµµατος του φυλακισµένου» µε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

panagos_2

Η 11η έκθεση Zootechnia µετράει περισσότερα από 20 χρόνια ζωής, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τα τεκταινόµενα στον κλάδο της κτηνοτροφίας, ίσως όµως ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε να δίνει τον τόνο των εξελίξεων σε τόσο βαρύ κλίµα για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής.

richard-branson_2

Η σύζυγός μου, Τζόαν, όπως όλοι οι περήφανοι Σκωτσέζοι, έχει πάντα μια ρήση ή μια παροιμία για κάθε περίσταση. Μια από τις αγαπημένες της είναι το "πολλές μικρές ποσότητες φτιάχνουν μία μεγάλη", το οποίο αποτελεί ύμνο στις άοκνες, σωρευτικές προσπάθειες που καταλήγουν σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Simon-Jack

Ποτέ η προοπτική του να περάσει κανείς λίγες µέρες στις σουηδικές Άλπεις δεν έµοιαζε λιγότερο ελκυστική. Για σχεδόν πενήντα χρόνια, η «ανφάν γκατέ» του παγκόσµιου επιχειρείν και της πολιτικής συγκεντρωνόταν στο µικρό χωριό του Νταβός για να εξετάσει το µέλλον της παγκόσµιας οικονοµίας µε κοινό διακηρυγµένο στόχο της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσµιου Οικονοµικού Φόρουµ «να βελτιώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσµος».

papadogianis_M

Το βαµβάκι φαίνεται να έχει φτιάξει µια καλή βάση στα 73 σεντς ανά λίµπρα, αλλά αδυνατεί να σπάσει τις ανοδικές αντιστάσεις. Το εύρος στο οποίο κινούνται οι τιµές Μαρτίου έχει στενέψει ιδιαίτερα και όλοι αναµένουν φρέσκα νέα για να δουν προς τα που θα κατευθυνθεί η αγορά.

panagos_2

Στα µεγάλα εγχειρήµατα οι ηγέτες παίζουν αναµφίβολα καθοριστικό ρόλο. Τι σχέση όµως µπορεί να υπάρχει ανάµεσα στον ΘΕΣγάλα του Θανάση Βακάλη και το Ποτάµι του Σταύρου Θεοδωράκη;

49_Panousis-Giannis
26 Ιανουαρίου

Μπρος... πίσω για το 1949

Φράξαµε τα παράθυρα, το φως να φυλάξουµε. Μας κούρασε πολύ αυτή η Μετάβαση καθόλη τη διάρκεια φυµατικές ανάσες θρόιζαν ακατάπαυστα (Νίκος Φωτόπουλος, ∆άνειος χρόνος)

GRIMELLI_

Το 2014 ήταν η χρονιά που ξεχώρισε τους χομπίστες από τους επαγγελματίες, το 2018 έκανε το ίδιο ανάμεσα σε επιχειρηματίες και τυχοδιώκτες.Κανένας δεν έχει το κουράγιο να ανανεώσει τις προβλέψεις της παραγωγής ελαιολάδου στην Ιταλία. Μια χρονιά που ξεκίνησε ούτως ή άλλως άσχημα, τώρα διατρέχει τον κίνδυνο να τελειώσει ακόμα χειρότερα, εξαιτίας του δάκου και του κακού καιρού. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να γίνει αυτός ο υπολογισμός ούτως ή άλλως και τότε θα συνειδητοποιήσουμε και επίσημα πως βρισκόμαστε και πάλι στον πάτο του πηγαδιού.

panagos_2

Tα σήματα που στέλνει αυτό τον καιρό η αγορά ελαιολάδου διεθνώς δεν δείχνουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και παράλληλα με το γεγονός ότι οδηγούν σε πίεση τις τιμές παραγωγού, προκρίνουν σημαντικά εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

aMixailidisskitsomefonto

Στις 19 Ιανουαρίου 2019, στο αρχοντικό ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ (Μονεμβάσια, Λακωνίας) πραγματοποιήθηκε η 10η εκδήλωση απονομής βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» 2019 από την εφημερίδα Agrenda, η οποία είναι πλέον ένας αναμενόμενος ετήσιος θεσμός στην ελληνική πραγματικότητα.

papadogianis_M

Σε πολύ στενό εύρος, µεταξύ 72-73 σεντς ανά λίµπρα, κινείται το βαµβάκι στις τελευταίες συνεδριάσεις αδυνατώντας να λάβει σαφή κατεύθυνση. Οι βασικοί λόγοι αυτής της πλάγιας κίνησης είναι η έλλειψη πληροφόρησης για τις εξαγωγές/πωλήσεις αµερικανικής σοδειάς (λόγω του «shutdown»), αλλά και το θολό τοπίο στον πραγµατικό τερµατισµό του εµπορικού πολέµου.

paulkrugman

Τι θα συµβεί µε το Brexit; Ένα δεύτερο δηµοψήφισµα; Μια σκληρή έξοδος χωρίς συµφωνία; Μια νέα προσφορά από την ΕΕ που δεν θα είναι τόσο προσβλητική όσο εκείνη που απορρίφθηκε από τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων; Ένας Θεός ξέρει και ακόµη κι αυτός ενδέχεται να µην είναι σίγουρος. Μέρος του προβλήµατος αποτελεί το ότι δεν µοιάζει να υπάρχουν πολλοί παίκτες που να έχουν λογική εκεί έξω.

panagos_2

Σήµερα είναι η µέρα του. Ο λόγος για τη µεγάλη γιορτή του «Αγρότη της Χρονιάς». Μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, όταν η ανήσυχη συντακτική οµάδα της Agrenda, αναζητούσε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, λίγο πριν από το τέλος της χρονιάς, πρόσωπα µε ξεχωριστή παρουσία στο αγροτικό γίγνεσθαι.

panagos_2

Ο δρόμος για να φθάσει ένα κρασί στο ποτήρι μας πολύ συχνά μοιάζει με Μαραθώνιο. Η αναζήτηση της τοποθεσίας όπου θα εγκατασταθεί το αμπέλι, η επιλογή των ποικιλιών γύρω από τις οποίες θα εξελιχθεί η παραγωγική προσπάθεια, η αδιάκοπη καλλιεργητική φροντίδα, οι αγωνίες του καιρού, η στιγμή του τρύγου.

FERTINANDO-JULIANO_960x620

Τα Κίτρινα Γιλέκα έχουν βρει έναν παράξενο σύµµαχο λίγο πιο πέρα από τις Άλπεις. Ο Λούτιζι Ντι Μάιο, ηγέτης του Kινήµατος των Πέντε Αστέρων της Ιταλίας, έχει κάνει µια ανάρτηση στο blog του στην οποία επαινεί τους Γάλλους διαδηλωτές, φτάνοντας µέχρι και το σηµείο να τους προσφέρει οργανωτική υποστήριξη. Η κίνηση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης δείχνει απελπισία. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, ο Ντι Μάιο προσέγγιζε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εµανουέλ Μακρόν, τον βασικό στόχο των Κίτρινων Γιλέκων.[...].

panagos_2

Η υποδοχή της οποίας έτυχε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Agrenda αναφορικά µε την επεξεργασία πρότασης, που θα εξασφαλίζει στους παραδοσιακούς αιγοπροβατοτρόφους γενναία πριµοδότηση, προκειµένου να εγκαταλείψουν το επάγγελµα, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα τις αγωνίες των παραγωγών και τις ενοχές των αρµοδίων.

papadogianis_M

Το βαµβάκι από την αρχή του νέου έτους προσπαθεί να ανακάµψει σε συνεδριάσεις υψηλής µεταβλητότητας. Οι νέες χρηµατιστηριακές θέσεις που άνοιξαν είναι µεν αυξηµένες, αλλά ακόµα δεν γνωρίζουµε αν είναι τοποθετηµένες στην άνοδο ή στην πτώση.

papadogianis_M

Με λιγότερες συνεδριάσεις λόγω των ηµερών, το βαµβάκι προσπαθεί να ισορροπήσει στα 72 σεντς ανά λίµπρα. Είναι ενθαρρυντικό ότι η φυσική αγορά έχει αντιδράσει, µε τα κλωστήρια να ζητούν βαµβάκια για να καλύψουν τις ανάγκες των επόµενων µηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία