Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γνώμες

Martin_Vlachynsky

Ποιος είναι ο µάντης της Οµάχα; Ο Γουόρεν Μπάφετ φυσικά. Χωρίς αµφιβολία, το όνοµα αυτού του επενδυτή µπορεί να συµπεριληφθεί εύκολα µεταξύ των διασηµοτήτων του κόσµου µας, όπως ο Λάιονελ Μέσι ή ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

panagos01

∆εκαπέντε χρόνια δεν είναι λίγα για µια εκδοτική προσπάθεια που ξεκίνησε µε µόνο όπλο τον ενθουσιασµό κάποιων ανθρώπων και χωρίς... µπάρµπα στην Κορώνη. ∆εν είν...

Alicia-GARCIA-HERRERO

Εκείνοι που λένε ότι δεν υπάρχουν γράµµατα στο αλφάβητο για να περιγράψουν την εξέλιξη της παγκόσµιας οικονοµίας µετά την πανδηµία είναι απολύτως σωστοί

panagos01

Οι επενδύσεις στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής είναι αργής, µικρής και αµφιβόλου απόδοσης. Έτσι όπως εξελίσσονται µάλιστα τα πράγµατα στο πεδίο του ανταγωνισµού και όσο διευκολύνονται οι µεταφορές αγροτικών προϊόντων από τη µια άκρη του πλανήτη στην άλλη, τα πράγµατα γίνονται ακόµη πιο δύσκολα, ειδικά για τους Έλληνες παραγωγούς.

Matus-Posvanc

Ενώ πολλές χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχουν πρόσφατη την εµπειρία ενός επιτυχηµένου οικονοµικού µετασχηµατισµού, λίγες από αυτές κάνουν µεγάλα βήµατα σε ό,τι αφορά την προετοιµασία τους για το νέο κύµα της βιοµηχανικής επανάστασης.

panagos01

Τον Σεπτέµβριο του 2016, µετά από ένα καλοκαίρι άγονων διαβουλεύσεων ανάµεσα σε εκπροσώπους δευτεροβάθµιων οργανώσεων του συνεταιριστικού χώρου, επήλθε η οριστική ρήξη στις τάξεις του κινήµατος, καθώς δεν κατέστη δυνατή η συνεννόηση για κοινή έκφραση στην κορυφή της συνεταιριστικής πυραµίδας.

Kasimis_

Διαβάζω στον τύπο, σε Δελτία Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και σε συνεντεύξεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών για το μεγαλόπνοο, φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής αρδευτικών έργων µε ευφυή γεωργία και φωτοβολταϊκά, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Rosa-Balfour

Οι Ευρωπαίοι µπορεί να µην αγαπούν πια την Αµερική, αλλά οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εύχονται σε µια αποκατάσταση της ηγετικής της θέσης.

panagos01

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο αγροτικός τοµέας υστερεί, έχει να κάνει µε το γεγονός ότι αγρότες, συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και ιθύνοντες σ’ αυτή τη χώρα δεν µιλούν αγροτικά.

Judy-Dempsey_M_2
19 Οκτωβρίου

Δύσκολο ανάγνωσμα

∆εν είναι ότι η πρόεδρος της Κοµισιόν, Ursula von der Leyen, δεν ήξερε για τη θλιβερή κατάσταση του κράτους δικαίου και τη χαµηλή τήρηση των αξιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

panagos01

Η ψηφιακή εποχή υπόσχεται καλύτερες µέρες και για την αγροτική παραγωγή, ωστόσο σε µια αγροτική χώρα µε χαρακτηριστικά της Ελλάδας τα επόµενα χρόνια και µέχρι να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγµατα, αναµένεται ότι θα είναι πολύ δύσκολα.

emanouilidis_Megalo

Με διθυραµβικά λόγια ο ΕΛΓΟ ανακοίνωσε τη δηµιουργία προβασικής φυτείας Ελιάς στο Ινστιτούτο Χανίων µε την οποία άνοιξε ο δρόµος για παραγωγή πιστοποιηµένων δενδρυλλίων ελιάς.

panagos01

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσδιορίσει κανείς την πρόοδο ή την οπισθοδρόµηση που συντελείται σε έναν τοµέα.

Zachmann_Georg_2
05 Οκτωβρίου

Πράσινα ομόλογα

Στην οµιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έθεσε στόχο τη συγκέντρωση, µέσω «πράσινων» οµολόγων του 30% από τα 750 δισ. που προβλέπει τo πρόγραµµα Next Generation για στήριξη της ευρωπαϊκής οικονοµίας.

panagos01

Ανεξαρτήτως των επιµέρους παρεµβάσεων σε επίπεδο της πολιτικής, η αλήθεια είναι ότι τα µεγάλα ζητήµατα της αγροτικής παραγωγής θα κριθούν άλλη µια φορά από τις τεχνολογικές κυρίως εξελίξεις και εν προκειµένω από τη σύγχρονη ροµποτική, που αρχίζει σταδιακά να κάνει ζωηρή την εµφάνισή της και στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής.

Kristian-Niemietz
29 Σεπτεμβρίου

Ανωφερής ταξισμός

Mια συχνή παρανόηση σχετικά µε τη δήθεν «αφυπνισµένη» στάση είναι ότι δεν αφορά τη λογοκρισία ή τη φίµωση απόψεων που δεν ανήκουν στον συρµό, αλλά απλά τους καλούς τρόπους.

panagos01

Μπορεί η πανδηµία την οποία βιώνει αυτόν τον καιρό ο πλανήτης να µην ξεχωρίζει πλούσιους και φτωχούς, ωστόσο οι οικονοµικές συνέπειες της νόσου µάλλον επιβαρύνουν περισσότερο τους ασθενέστερους, διευρύνοντας ανάλογα τις οικονοµικές ανισότητες.

Sinan_Ulgen
22 Σεπτεμβρίου

Οθωμανική Νοσταλγία

H Τουρκία θέλει να γίνει ένας πιο σηµαντικός παράγοντας στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο όπου οι ισορροπίες δυνάµεων έχουν αναπροσαρµοστεί από τις πρόσφατες αλλαγές στην παγκόσµια τάξη.

PANAGOPOULOS_PANOS

Απ’ άκρου εις άκρον της ελληνικής υπαίθρου, με 100% ευθύνη της πολιτείας, ο πιο αδύναμος κρίκος της ελληνικής γεωργίας δημιουργεί αδιέξοδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία