Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γνώμες

papadogianis_M_3_7

Λίγο οι άσχηµες καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ κατά τη συγκοµιδή, λίγο η προσδοκία πως θα έχουµε ευτυχής κατάληξη στον περιβόητο εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ - Κίνας, συνετέ...

araxovitis_5

Επιμένει στις ιδεοληψίες της η Κυβέρνηση της ΝΔ, που προφανώς δεν την έπιασε ο πόνος ξαφνικά για την ασφάλιση της παραγωγής του Έλληνα αγρότη. Γιατί αν πραγματικά ενδιαφερόταν για την πλήρη και αποτελεσματική ασφάλιση της παραγωγής, θα προχωρούσε στον εξορθολογισμό του συστήματος ασφάλισης και στην αναμόρφωση του Κανονισμού  Ασφάλισης του δημόσιου οργανισμού του ΕΛΓΑ.

jacques_pelkmans_2

H ενιαία αγορά της ΕΕ δεν θα πρέπει να αποτελεί απλώς µία από τις πολλές προτεραιότητες της νέας Κοµισιόν και του Κοινοβουλίου. Η ενιαία αγορά ήταν και είναι ο βασικός κορµός δραστηριοτήτων της ΕΕ. Πολλά από ό,τι συµβαίνουν ή προτείνονται, είναι στην πραγµατικότητα µέρος της ενιαίας αγοράς.

panagos_2_11
30 Οκτωβρίου

Καλά, τώρα σωθήκαμε!

Καιρό τώρα η Agrenda ασκεί έντονη κριτική στους φέροντες την πολιτική ευθύνη για τη χάραξη µιας νέας πολιτικής για τους αγροτικούς συνεταιρισµούς.

NM-by-Food-Ink-Corn-Cob-Dish-Printing-Closeup_2_2

Οι τάσεις στην κατανάλωση ζυμαρικών μέχρι το 2050 θα διαμορφωθούν με γνώμονα την πρωτοποριακή επιλογή των πρώτων υλών και αλεύρων, καθώς και την απλότητα, την αειφορία και τη χρήση λιγότερων ζυμαρικών στο πιάτο, λένε έμπειροι παραγωγοί ζυμαρικών και τεχνολόγοι τροφίμων.

fausto_borella

Το μόνο που λείπει είναι ένα χέρι να εξέρχεται από την οθόνη του υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο και να προσφέρει μια σταγόνα ελαιόλαδο, που μόλις έχει πιεστεί

Κανείς δεν μπορεί να χαίρεται με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις Τραμπ στο διεθνές εμπόριο. Την ίδια στιγμή βέβαια κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να απαξιώνει αποφάσεις, οι οποίες επιδρούν καταλυτικά στις αγορές, δημιουργώντας, άλλοτε μεγάλα προβλήματα και σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικές ευκαιρίες.

Επιβεβαιώνεται η τάση της αγοράς να δοκιµάσει το πάνω όριο του εύρους 60-65 σεντς ανά λίµπρα, µε δυναµική από την είδηση πως έχει γίνει ένα πρώτο σηµαντικό βήµα προς την επίλυση του εµπορικού πολέµου.

panagos_2_10

Η ανάγκη διευκόλυνσης της επιχειρηµατικότητας είναι άλλο και είναι διαφορετικό πράγµα η ενθάρρυνση της ασυδοσίας. Το τελευταίο, τις περισσότερες φορές, αποβαίνει σε βάρος του πιο αδύναµου κρίκου της παραγωγικής αλυσίδας και φυσικά σε βάρος της κατανάλωσης

rainer-zitelmann_2

Tόσο οι καπιταλιστές όσο και οι αντικαπιταλιστές συχνά κατηγορούν τον καπιταλισµό πως είναι ένα σύστηµα που διέπεται από τον εγωισµό και την απληστία. Οι υποστηρικτές του καπιταλισµού ενίοτε λένε: «Εκ φύσεως ο άνθρωπος είναι εγωιστής, γι’ αυτό και ο σοσιαλισµός δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Ο καπιταλισµός αντανακλά καλύτερα τα θεµελιώδη χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης».

Diepaggelmatiki_fetas

«Η Ιστορία γράφεται από τα αποτελέσματα και όχι από τις προθέσεις». Αυτή τη φράση επιλέγει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τομεάρχης αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ, ως τίτλο στο άρθρο του για την Σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, στο οποίο περιγράφει από την δική του οπτική τα όσα έχουν διαμειφθεί από τα 22 χρόνια που πέρασαν από την κατοχύρωση της Φέτας στα ΠΟΠ προϊόντα της ΕΕ και τις παλινωδίες και τα προσχώματα μέχρι σήμερα για την προστασία του εθνικού μας προϊόντος.

panagos_2_9

Αν ξεχωρίζει κάτι από τις επισηµάνσεις που έγιναν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Ζάππειο, κατά τη διάρκεια παρουσίασης ειδικής µελέτης του διαΝΕΟσις µε θέµα τον συνεργατισµό, είναι η επισήµανση του καθηγητή Κώστα Ηλιόπουλου ότι «οι νόµοι χαλάνε τους συνεταιρισµούς».

15710569384259590222228

Περίπου χίλιες αγροτικές εκμεταλλεύσεις χάνονται ημερησίως στην Ευρώπη, τάση που αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής νομίζουν πως θα αναστραφεί με τη νέα ΚΑΠ, χωρίς βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης των γεωργών και αύξηση των μισθών, είναι απλά μια ανοησία

araxovitis_3

Το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές είναι δυο από τα βασικά μας εθνικά προϊόντα με απαράμιλλη ποιότητα, με μεγάλη συμμετοχή στον όγκο και την αξία των εξαγωγών, σημαντική συνεισφορά στην απασχόληση και τελικά στη διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο και την κοινωνική συνοχή.

gemma_fajardo_2

Ορθά διατυπώνεται ότι η ενέργεια είναι η κινητήρια δύναμη, που κρατάει τον κόσμο σε εξέλιξη, και ότι οι κύριες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούμε (πετρέλαιο και άνθρακας) δεν είναι πλέον βιώσιμες, λόγω των πεπερασμένων και μολυσματικών χαρακτηριστικών τους. Προφανώς, το 87% της ενέργειας που καταναλώνουμε δεν είναι ανανεώσιμη. Αυτή η υπάρχουσα κατάσταση ενισχύει την ανάγκη ανάπτυξης άλλων πηγών ενέργειας, που είναι ανανεώσιμες και γενικά βιώσιμες, όπως ο ήλιος και ο άνεμος.

panagos_2_8

Με τη σύσταση του ελληνικού κράτους δεν υπήρξαν σηµαντικές αλλαγές στο γαιοκτητικό σύστηµα της τότε Ελλάδας (Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα). Οι έγγειες σχέσεις ήταν:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία