Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γνώμες

panagos01

Όσο το ελληνικό ελαιόλαδο και δη ο μεγάλος όγκος του προϊόντος εξαιρετικής ποιότητας που παράγεται σε κάποιες περιοχές (Λακωνία, Κρήτη κ.α.) ακολουθεί τις «οριζόντιες νόρμες» του διεθνούς εμπορίου δεν υπάρχει προκοπή.

KASIMIS_XARALAMPOS

Σοβαρή υποβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα και απουσία συνοχής στα θέματα που συνδέονται με την αναβάθμιση των δομών στην αγροτική παραγωγή, βλέπει ο καθηγητής του Γεωπονικού και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης, με βάση την κατανομή που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Xartzoulakis_KWNOS

Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους υπεύθυνους της κυβέρνησης, την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Φ. Αραμπατζή και τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγ. Συρίγο, που χαιρέτησαν την διαδικτυακή εκδήλωση για το ελαιόλαδο,που οργάνωσε την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021 το τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας και Βιοϊατρικής του New York College, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες του ελαιοκομικού τομέα και τους αγρότες.

panagos01

Στα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας µας στην ευρωπαϊκή οικογένεια έχουν γίνει πολλά και ενδιαφέροντα.

panagos01

Αλυσιδωτές επιδράσεις σε όλο το φάσμα παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε τρόπο αυτά διατίθενται, δείχνει να έχει ο νέος τρόπος προσέγγισης των επενδύσεων στην αγροδιατροφή, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για τρόφιμα αλλά και των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

PANOUSIS_MFEGALO

Tο έχω γράψει και πει πολλές φορές. Στο ιδιότυπο αυτό «πολιτικο-ιδεολογικό παιδοµάζωµα» (από κάθε χώρο και µε κάθε δικαιολογία), σε µιάν Ελλάδα που είναι πολύ µικρή για να κρυφτεί κανείς (ή για να κρύψει το παρελθόν του), το όποιο εναποµείναν ηθικό πλεονέκτηµα/µειονέκτηµα του πολιτικού συστήµατος δεν αφήνει περιθώρια για «λεύκανση» όλων των λεκέδων.

panagos01

Όλα δείχνουν ότι τα στοιχεία που πιστοποιούν νοθεία σε Φέτα (ΠΟΠ) από επώνυµη µικροµεσαία γαλακτοβιοµηχανία µε βιοµηχανικές εγκαταστάσεις στη νότια Πίνδο, είναι αδιάσειστα. Αυτό που δύσκολα θα αποδειχθεί είναι η χρονική διάρκεια της νοθείας και γενικά η έκταση του φαινοµένου.

emanouilidis_Megalo

Στο αγροτικό site Αgronews.gr δηµοσιεύτηκε τον περασµένο µήνα Ερώτηση 2 πρώην υπουργών και 44 βουλευτών του Σύριζα σχετικά µε τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του µελιού· φαινόµενα που δε λένε να τελειώσουν από χρόνια γιατί οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ότι το σχετικό σύστηµα ελέγχων παρουσιάζει χρόνιες εγγενείς αδυναµίες.

panagos01

Οι σύγχρονες κοινωνίες και οι άνθρωποι που αντιλαµβάνονται την ανάγκη προστασίας του πλανήτη από τη ρύπανση, καλωσορίζουν τις ήπιες µορφές παραγωγής ενέργειας και τις επιχειρηµατικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προς αυτή την κατεύθυνση.

apostolou_13

Η αναγκαιότητα κατάρτισης των δασικών χαρτών δεν αµφισβητείται, γιατί αποτελεί το βασικότερο εργαλείο για την υπεράσπιση των δασών και την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηµατολογίου. Για τη χώρα µας δε ήταν και απαίτηση του εκτελεστικού νόµου του Συντάγµατος του 1975, του 998/1979, που όριζε ρητά ότι µέσα στα επόµενα 10 χρόνια πρέπει να χαρτοφραφηθούν τα δασικού χαρακτήρα εδάφη και να συνταχθεί το ∆ασολόγιο.

panagos01

Αν υπάρχει ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο µήνυµα όσον αφορά τα τεκταινόµενα στον αγροτικό χώρο, ακόµα κι αυτή τη δύσκολη -λόγω κορωνοϊού- περίοδο είναι η όλο και στενότερη σχέση που αναπτύσσεται ανάµεσα στην παραγωγή και µεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

panagos01

Το πρόγραµµα εγκατάστασης νέων γεωργών (Υποµέτρο 6.1) αποτελεί την κατεξοχήν δράση που έχει συµβάλει στην προσέλκυση των νέων, προκειµένου να ενταχθούν στο αγροτικό επάγγελµα.

panagos01

H Ελλάδα παράγει κατά μέσο όρο 15.000 τόνους μέλι το χρόνο με τη μέση τιμή παραγωγού να διαμορφώνεται κάτω από τα 4 ευρώ το κιλό.

panagos01

Στο πεδίο των εαρινών καλλιεργειών η αγορά δείχνει να βρίσκει για άλλη µια φορά το δρόµο της, µε τους παραγωγούς να ανανεώνουν την εµπιστοσύνη τους κυρίως σε προϊόντα µε έντονο εξαγωγικό προφίλ, όπως το βαµβάκι, η βιοµηχανική τοµάτα και το σκληρό σιτάρι.

Judy-Dempsey_M_2
22 Φεβρουαρίου

Έλλειψη στρατηγικής

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε µια σπάνια ευκαιρία να αρχίσει να δρα στρατηγικά. Τότε ο Αµερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραµπ, ο οποίος διέλυσε την αµερικανική παγκόσµια ηγετική θέση, είχε µόνο περιφρόνηση για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις διατλαντικές σχέσεις και τους πολυµερείς θεσµούς. Αυτό θα µπορούσε να αποτελέσει µια ευκαιρία για τους Ευρωπαίους να καλύψουν το κενό που δηµιουργήθηκε διεθνώς από την κυβέρνηση Τραµπ. Αντ’ αυτού, την σπατάλησαν. [...]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία