Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γνώμες

panagos01

Στο πεδίο των εαρινών καλλιεργειών η αγορά δείχνει να βρίσκει για άλλη µια φορά το δρόµο της, µε τους παραγωγούς να ανανεώνουν την εµπιστοσύνη τους κυρίως σε προϊόντα µε έντονο εξαγωγικό προφίλ, όπως το βαµβάκι, η βιοµηχανική τοµάτα και το σκληρό σιτάρι.

emanouilidis_Megalo

Kύριε υπουργέ, έχετε δηλώσει ότι «την περίοδο αυτή είµαστε στη φάση της προετοιµασίας του στρατηγικού σχεδίου….». Το όποιο στρατηγικό σχέδιο εκπονηθεί, οι εντολές του πρωθυπουργού, οι προτάσεις του σχεδίου Πισσαρίδη και οι όποιες απόψεις υιοθετηθούν για την ανάπτυξη της γεωργίας,

Poutsiakas_nikos

Από τις πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2021, ξεκίνησε να συντελείται ένα περιβαλλοντικό-πολιτισμικό έγκλημα στην πλαγιά του μικρού βουνού με την ονομασία προσήλιο - Γιδομάντρι, το οποίο βρίσκεται, απέναντι ακριβώς και σε πολύ μικρή απόσταση, από την πάλαι ποτέ, εξορυκτική περιοχή του πράσινου λίθου στο γνωστό Γκεντίκη.

panagos01

Πάει καιρός τώρα που οι ιθύνοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καλούνται να αποφασίσουν τι θα γίνει τελικά µε τα ιστορικά δικαιώµατα.

sioropoulou_katsavria_xrysoula

Ήταν δεκαοκτώ Σεπτέμβρη του 2020 όταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού μας είδαν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους και τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς όπως και τα ζώα τους να χάνονται μέσα στο νερό.

Kasimis_

Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική γεωργία και το αγροδιατροφικό σύστημα, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

panagos01

Καλά είναι, ανεξαρτήτως των δυσκολιών, να βλέπουµε το ποτήρι µισογεµάτο. Κανείς ποτέ δεν κέρδισε χάνοντας την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή του κι’ αν αυτό συνέβη κάποιες φορές, ήταν σε περιβάλλον γενικευµένης καταστροφής.

EXARHOS_VASILIS

Η γεωργία και η κτηνοτροφία τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας που δυστυχώς επιδεινώνεται λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού και των μεγάλων και πιο συχνών καταστροφών λόγω της κλιματικής αλλαγής.

SIOUTAS_DHMHTRHS_2_2

«Το κρέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μίας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής». Η δήλωση αυτή μερικά χρόνια πριν, σίγουρα δεν θα αποτελούσε αντικείμενο αμφισβήτησης από το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης.

anagnopoylos_nikolaos_2

Στη χώρα μας σχεδόν κάθε κυβέρνηση θέλει να κάνει μία νέα αρχή, να δείξει ότι εν πολλοίς παρέλαβε «χάος», να δώσει το σήμα εκκίνησης για ένα όραμα. Έτσι, για να μη σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει συνέχεια του κράτους, να διαφυλάξει την «καθαρότητα», αλλά και να μην την συγκρίνουν.

andreas-kluth

Ο Άρµιν Λάσετ, ο ευχάριστος αλλά κάπως «ελαφρύς» πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι βεβαίως ανακουφισµένος και ενθουσιασµένος που αναλαµβάνει νέος ηγέτης της Χριστιανικής ∆ηµοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερµανίας, µετά από έναν ανέλπιστα αµφίρροπο αγώνα µεταξύ τριών διεκδικητών της ηγεσίας. Το ίδιο ισχύει και για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Mixailidis-back_2_2

Το MeToo ΔΕΝ είναι θέμα μόνο σεξουαλικό, είναι θέμα εξουσίας. Η φράση που κυριαρχεί στην περίπτωση είναι: «Σε ποιόν να το πεις! …».

panagos01

Η απαξίωση της πολιτικής, παγκόσµιο φαινόµενο πια, προκαλείται, κυρίως, από το γεγονός ότι καιροσκόποι και κερδοσκόποι, µεσάζοντες και τσιράκια, ρουφιάνοι και υποκριτές απαρτίζουν όλο και συχνότερα τις ηγετικές οµάδες των κοµµάτων εξουσίας.

ARSENOS_GIORGOS

Η αναπαραγωγή αποτελεί ίσως τον σηµαντικότερο παράγοντα που καθορίζει την κερδοφορία και τη µελλοντική βιωσιµότητα κυρίως των εντατικών αλλά και ηµιεντατικών εκτροφών προβάτων και αιγών. Η σηµασία της έγκειται στο γεγονός ότι εξασφαλίζει την οµαλότητα του παραγωγικού κύκλου αφού η γονιµοποίηση των θηλυκών ρυθµίζει και τη στιγµή της έναρξης της νέας γαλακτικής-παραγωγικής περιόδου της εκτροφής 5 µήνες αργότερα.

ERIK_brattberg_2
18 Ιανουαρίου

Διατλαντικό reset

Είναι λάθος η συµφωνία µεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας; Οι πρόσφατες διαπραγµατεύσεις για τη Συνολική Συµφωνία για τις Επενδύσεις (CAI) µεταξύ ΕΕ-Κίνας, θεωρήθηκαν από αξιωµατούχους της ΕΕ ως «µπούσουλας» για τις µελλοντικές οικονοµικές σχέσεις µε την Κίνα.

panagos01

Η µεγάλη αγωνία της κυβέρνησης αυτές τις µέρες είναι να βρει τρόπους ώστε να αξιοποιήσει αποτελεσµατικά τους πόρους που προέρχονται από το Ταµείο Ανάκαµψης και θα µπορούσαν ενδεχοµένως να δώσουν τη σηµαντική αναπτυξιακή ώθηση, που έχει ανάγκη η ελληνική οικονοµία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία