Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γνώμες

panagos_2_13

Ο κατακλυσµός που έγινε στον θεσσαλικό κάµπο πριν από λίγες µέρες όσο κι αν έχει πονέσει τους ανθρώπους και την οικονοµία, συνιστά µια πρώτης τάξεως ευκαιρία για µια γενναία και σε βάθος αξιολόγηση της ελληνικής γεωργίας.

Pierre-Lemieux_4

Μιλώντας για τις επικείµενες προεδρικές εκλογές και τις προοπτικές του Ντόναλντ Τραµπ, ένας...

panagos_2_13

Με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγµατα σε ότι αφορά το κλίµα, η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής καθίσταται µια ιδιαιτέρως σύνθετη και δύσκολη υπόθεση. ∆ουλε...

NIMITS_KRISTIAN_3

Όταν επισκέφτηκα τους γονείς µου, έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο που θυµάµαι ότι χρησιµοποίησα ως πηγή για ένα δοκίµιο µου στο τελευταίο έτος του σχολείου: το Globali...

panagos_2_13

Η φετινή 87η ∆ιεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης µοιάζει να είναι απαλλαγµένη από το άγχος των εκλογών και µ’ αυτή την έννοια τουλάχιστον θα µπορούσε να αποτελέσει µια αφορµή για έναν βαθύτερο στοχασµό για το που οδεύει αυτή η χώρα.

Rosa-Balfour_4

H γεωπολιτική στροφή της ιστορίας θα ακύρωνε ιδέες και συναισθήµατα για υπολογισµούς που άπτονται της realpolitik. Ωστόσο, αυτοί οι άυλοι παράγοντες διαµορφώνουν τα γεγονότα, ακόµα κι αν είναι δύσκολο να µετρηθεί ο ρόλος τους.

panagos_2_13

Εθιµικά τέτοια εποχή, πυκνώνουν οι επαφές των τυροκόµων µε τους κτηνοτρόφους για τη διαµόρφωση των συµφωνιών βάσει των οποίων θα γίνεται η παραλαβή του γάλακτος τη νέα γαλακτοκοµική περίοδο που αρχίζει το Φθινόπωρο.

Daniel_Moss

Κινεζικά σοκ

21 Αυγούστου

Στα τελευταία χρόνια της «επικού» χαρακτήρα ανάπτυξης στις ΗΠΑ, η οποία έληξε µε τον Covid, άρχισε να «πιάνει» µια φράση που είχε στόχο να περιγράψει τις ακµαίες συνθήκες που εξαπλώνονταν σε όλο τον κόσµο.

panagos_2_13

Σε µια ελεύθερη οικονοµία, ενταγµένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, όπως η ελληνική, αυτό που κυρίως οφείλει να ορίζει η Πολιτεία, είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Τουλάχιστον εκεί που αυτό είναι εφικτό.

panagos_2_13

Οι 40 µέρες που έχουν περάσει από τις τελευταίες εκλογές και την ανάληψη ευθύνης από τη νέα κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας δεν είναι πολλές για να γίνει αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, ήταν όµως αρκετές για να αποσαφηνισθούν οι στοχεύσεις της προσεχούς τετραετίας.

Abrams_Samuel_2

Ο συνάδελφός µου στο AEI, Charles Murray, µοιράστηκε πρόσφατα µε µένα ένα διάγραµµα που δείχνει ότι η κατανάλωση µπύρας στο Ηνωµένο Βασίλειο µετατοπίστηκε από την παµπ στο σπίτι, σηµειώνοντας ότι το γράφηµα αυτό είναι ένας «εξαιρετικός έµµεσος δείκτης-τίνος ακριβώς πράγµατος ακόµη δεν έχει προσδιοριστεί».

panagos_2_13

Το παράδειγµα της Ολλανδίας ως µοντέλο ανάπτυξης στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής στο οποίο µε τόση θέρµη αναφέρονται συχνά οι κρατούντες, ανεξαρτήτως µάλιστα πολιτικής προέλευσης δεν καρποφόρησε µόνο του, ούτε βασίσθηκε σε αποσπασµατικές προσπάθειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Javier-Blas_3

Το σιτάρι είναι το πιο σηµαντικό βασικό συστατικό στον κόσµο - κι έτσι, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχει χρησιµοποιηθεί ως ένα ισχυρό όπλο.

panagos_2_13

Ακόµα και ανεξάρτητα από τις κλιµατολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τα επόµενα χρόνια, η διαχείριση του νερού και δη του αρδευτικού νερού, είναι ένα από τα σηµαντικότερα θέµατα που καλείται να διαχειρισθεί αποτελεσµατικά η χώρα τα επόµενα χρόνια.

Tyler-cowen_B_2

Ένας τρόπος για να αντιµετωπίσετε την τρέχουσα παγκόσµια οικονοµική αβεβαιότητα είναι να αναζητήσετε συνεπείς και αξιόπιστους δείκτες, οι οποίοι θα σας βοηθούν να περιηγείστε στο χάος.

panagos_2_13

Όταν από τα άρθρα που φιλοξενούνται στην Agrenda και στο Agronews το συντριπτικά µεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν εκείνα που αναφέρονται στα χρονοδιαγράµµατα καταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων και φυσικά στις αστοχίες του οργανισµού πληρωµών, γίνεται ολοφάνερο ότι κάπου υπάρχει πρόβληµα.

Minxin_Pei

Όταν οι νέοι Κινέζοι ηγέτες ανέρχονται στην εξουσία, επιλέγουν προσεκτικά τις πρώτες ξένες πρωτεύουσες τις οποίες επισκέπτονται.

panagos_2_13

H αποσάθρωση της δηµόσιας διοίκησης και εν προκειµένω της υπηρεσιακής δοµής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήµατα που θα αντιµετωπίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του ο νέος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία