Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γνώμες

Sinan_Ulgen

H Τουρκία θέλει να γίνει ένας πιο σηµαντικός παράγοντας στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο όπου οι ισορροπίες δυνάµεων έχουν αναπροσαρµοστεί από τις πρόσφατες αλλαγές στην παγκόσµια τάξη.

LUIGI-SCAZZIERI

Το καλοκαίρι µπορεί να έρχεται στο τέλος του, αλλά οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια διαδοχή στρατιωτικών συµβάντων µεταξύ Τουρκ...

panagos01

Αν υπάρχει αυτό τον καιρό ένα πεδίο συζήτησης που να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας του αγροτικού κόσµου στη χώρα µας, αυτό δεν είναι άλλο από το επίµαχο κοινοτικό σχέδιο πριµοδότησης της εξόδου των αγροτών από το επάγγελµα και της οργάνωσης της διαδοχής στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις.

david_henderson_2

«Στο βιβλίο του Crisis and Leviathan του 1987, ο ιστορικός της οικονομίας Robert Higgs υποστήριξε ότι κατά τον 20ο αιώνα, το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ διευρύνθηκε κυρίως ως αποτέλεσμα τριών κρίσεων: του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Μεγάλης Ύφεσης και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

panagos01

Για πολλές δεκαετίες, η καλλιεργητική επιλογή του κάθε αγρότη και της κάθε αγροτικής εκμετάλλευσης ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της παράδοσης της κάθε περιοχής.

Sagiet-Kamal

Ο Παγκόσµιος Οργανισµός Εµπορίου προβλέπει ότι το παγκόσµιο εµπόριο αγαθών θα µειωθεί κατά 13% έως 32% το 2020 ως αποτέλεσµα της πανδηµίας. Την τελευταία φορά που οι εµπορικοί όγκοι µειώθηκαν σηµαντικά, κατά την οικονοµική κρίση του 2008, ανέκαµψαν - αλλά όχι στα προ κρίσης ποσοστά ανάπτυξης.

49_Stefan-Lehne_2

Mόλις λίγους µήνες πριν, η ΕΕ παρουσίαζε µια εικόνα αποδιοργάνωσης. Τα νότια κράτη-µέλη είχαν επηρεαστεί σοβαρά από την οικονοµική κρίση 2007-2008.

panagopoulos

Η «Agrenda» στο 768ο φύλλο της (1/2 Αυγούστου), µας έδωσε µια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πληροφορία γύρω από τα τεκταινόµενα περί την ουσία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

emanouilidis_Megalo

Tρόπο και κόπο απαιτεί η δηµιουργία προβασικών και βασικών φυτειών δενδρωδών και αµπέλου και αυτό είναι που έχουν ανάγκη παραγωγοί και φυτωριακές επιχειρήσεις, προκειµένου να ξεφύγουν από τη «µιζέρια» της ανάπτυξης και καλλιέργειας κατώτερου και ανεξέλεγκτου φυτευτικού υλικού.

panagos01

Ανεξάρτητα από την έφεση ή τη δυσκολία που µπορεί να έχει κάποιος µε τους αριθµούς, είναι ξεκάθαρο ότι τα κοινοτικά χρήµατα που θα εισρεύσουν στη χώρα το επόµενο διάστηµα είναι πολλά. Συνιστούν µια νέα µεγάλη ευκαιρία για τη χώρα.

49-Ombeline_Lemarchal-megalo

Οι παγκόσµιες εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίµων έχουν διαταραχθεί από τους περιορισµούς στην κίνηση, και ο αυξανόµενης προστατευτισµός στα τρόφιµα απειλεί την πρόσβαση σ’ αυτά σε λογικές τιµές.

panagos01

Η εικόνα που παρουσιάζει φέτος η αγορά στο σκληρό σιτάρι είναι ενδεικτική του τρόπου µε τον οποίο είναι οργανωµένο διεθνώς το εµπόριο αγροτικών προϊόντων.

Kasimis_

Μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με το μέγεθος των πόρων που θα εισρεύσουν στην χώρα, την αποτελεσματικότητα της διαπραγμάτευσης και τον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας.

DHMOKAS_GIORGOS_Megalo

Τα τελευταία έτη οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν µεταβληθεί σε απλούς διαχειριστές της ΚΑΠ, που παίρνουν έτοιµη από τους Ευρωπαίους, χωρίς καµία πρωτοβουλία.

PANOUSIS_MFEGALO

Υπάρχουν τρία είδη τυράννων: ο τύραννος που δυναστεύει το σώµα (Πρίγκιπας),ο τύραννος που δυναστεύει την ψυχή (Πάπας) κι ο τύραννος που δυναστεύει και την ψυχή και το σώµα (Πλήθος), λέει ο Oscar Wilde (Η ψυχή του ανθρώπου στο Σοσιαλισµό).

panagos01

Ο Τάκης Νικολούδης έχει µείνει στην ιστορία ως ποδοσφαιριστής για την τέχνη που διέθετε να «κρατάει», όπως λέγεται στη γλώσσα του ποδοσφαίρου, τη µπάλα.

daniel_gros_3

H γαλλογερµανική συµφωνία για την υποστήριξη εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την τρέχουσα κρίση µε ένα ταµείο ύψους 500 δισ. ευρώ που θα χρηµατοδοτηθεί από νέα οµόλογα της ΕΕ, φάνηκε να έχει ανοίξει τον δρόµο για ένα µεγάλο ευρωπαϊκό εργαλείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία