Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γνώμες

anagnopoylos_nikolaos_2

Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις εξ’ αιτίας του COVID-19 και το πλήγμα για τους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας είναι οδυνηρό. Σοβαρές δυσκολίες στην παραγωγική διαδικασία, κατάρρευση των εξαγωγών, δραστική μείωση της εγχώριας ζήτησης αλιευτικών προϊόντων.

panagos_trans

Το άρθρο 6 του Σχεδίου Νόµου και το σηµείο που αναφέρεται στη δυνατότητα συµµετοχής ιδιωτών επενδυτών στο µετοχικό κεφάλαιο των συνεταιρισµών έχει σηκώσει πολύ κουρνιαχτό.

27-30_11

Θεωρούµε χρήσιµο, πριν αξιολογήσουµε το προτεινόµενο σχέδιο νόµου, να κάνουµε µια διαπίστωση την οποία θα πρέπει να κάνει κάθε λογικός άνθρωπος, µη αποκλειοµένου του συντάκτη του προτεινόµενου νοµοσχεδίου για τους συνεταιρισµούς, οι οποίοι διεθνώς λειτουργούν µε βάση τις αρχές και τις αξίες τους, µε εξαιρετικά οικονοµικά και κοινωνικά αποτελέσµατα για τα µέλη τους, σύµφωνα µε τα στατιστικά στοιχεία, που µας γνωστοποιεί ετησίως είτε η ICA είτε ο ΟΗΕ

Judy-Dempsey_M_2
24 Φεβρουαρίου

Λιγότερο δυτική η Δύση

Tο «Westlessness» (λιγότερη ∆ύση) ήταν το θέµα της διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια φέτος (MSC), στις 14 Φεβρουαρίου στη βαυαρική πρωτεύουσα.

50-51_6

Οι σύγχρονες πλούσιες οικονοµίες έχουν εξελιχθεί από αγροτικές σε βιοµηχανικές οικονοµίες κατά τον 19ο αιώνα και σε οικονοµίες υπηρεσιών στα τέλη του 20ου αιώνα.

26-31_9

Οι λόγοι της αναστολής της εξέλιξης των αγροτικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα και πώς προδιαγράφεται το μέλλον τους

FERTINANDO-JULIANO_960x620

Ε υρωζώνη, κορωναϊός και ο εφιάλτης της Λαγκάρντ: Μια λοίµωξη χτυπά συνήθως βαρύτερα τους πλέον ευάλωτους - και στο πρόσφατο ξέσπασµα της επιδηµίας του κορωναϊού αυτή η αλήθεια µπορεί να έχει και οικονοµική εφαρµογή.

panagos_trans

Αναστάτωση άνευ προηγουµένου έχουν φέρει εδώ και καιρό στον αγροτικό κόσµο οι δασικοί χάρτες, χωρίς κανείς εκ των υπευθύνων να αναλαµβάνει την ευθύνη για τη διευθέτηση του θέµατος.

panagos_trans

Οι διοργανωτές της έκθεσης και οι πολιτικά κρατούντες έχουν κάθε λόγο να υποστηρίζουν ότι η 28η Agrotica ήταν η καλύτερη έκθεση όλων των εποχών.

Astrid_Corall_2

H επικείµενη έξοδος του Ηνωµένου Βασιλείου από την ΕΕ αναµένεται να έχει σοβαρές συνέπειες στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας της ενωµένης Ευρώπης.

Tanja_Porcnik

Με την άνοδο του εθνικισµού και υβριδικών µορφών αυταρχισµού, τα δικαιώµατα και οι ελευθερίες των πολιτών δέχονται επιθέσεις σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

skalkos_dimitris

Μεγάλη έρευνα σε 466 ελληνικές επιχειρήσεις αγροδιατροφής προσδιορίζει τους τέσσερις σημαντικότερους οδηγούς καινοτομίας που έχουν σαν αποτέλεσμα την απόκτηση και τη διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην αγορά

panagos_trans

Μετά από µια δεκαετία ζωηρής παρουσίας στα αγροτικά δρώµενα, έχει γίνει λίγο έως πολύ κατανοητό τι είναι ο «Αγρότης της Χρονιάς», που φέτος γιορτάζει στα Γιάννενα.

Andrianopoulos_andreas_skitso_bg

Αν έψαχνε κάποιος µια κίνηση-κλειδί που θα άνοιγε τις πόρτες στην αναγέννηση της χώρας και στη δυναµική της ένταξη σε µια πορεία δηµιουργίας, αυτή δεν είναι άλλη από την απόλυτη κατοχύρωση του δικαιώµατος της ιδιοκτησίας. Όπως έλεγε η διάσηµη φιλόσοφος Αϊν Ράντ: «∆εν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώµατα αν παραβιάζονται τα δικαιώµατα της ιδιοκτησίας».

panagos_trans

Αυτό που χρειάζεται για να προχωρήσουν τα πράγµατα στον αγροτικό χώρο είναι µια ειλικρινής σχέση της κεντρικής διοίκησης µε τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία