Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

24_7

Ο υπολογισµός των εισφορών του ΕΦΚΑ στους αγρότες, βασίζεται στο εισόδηµα που έχει δηλωθεί δύο χρόνια πριν. Π.χ. για το 2019, ξεκίνησαν να πληρώνουν, µε υπολογισµό που εφαρµόστηκε στα δηλωθέντα εισοδήµατα του 2017. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2019. Κανονικά µέχρι τώρα θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη η εκκαθάριση και ο επανυπολογισµός των εισφορών.

prwto_8

Ένα νέο σύστηµα ασφαλιστικών εισφορών, µε πιθανή την αποσύνδεση του υπολογισµού από το δηλωθέν φορολογητέο εισόδηµα για 1,4 εκατοµµύρια µη µισθωτούς, ανάµεσα τους και αγρότες φαίνεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

4da8aabf245e49a9951c66db235b68d3

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου, από 30 Σεπτεμβρίου που είναι τώρα, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

farmer_2

Τρία διακριτά βήματα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, πρώτο βήμα η υποβολή αιτήματος στην ηλεκτρονική εφαρμογή (μέχρι 30-9), δεύτερο η αναμονή υπολογισμού οφειλών και τρίτο και τελευταίο βήμα, οριστικοποίηση της ρύθμισης πάλι στο ηλεκτρονικό σύστημα μόλις εκεί εμφανιστεί η επανυπολογισμένη οφειλή(μέχρι 31-12).

farmer

Ως τις 31 Δεκεμβρίου θα μπορεί να ολοκληρωθεί το δεύτερο βήμα για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, με διάταξη του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Η διάταξη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

422816_3

Τη μείωση του φόρου για τα συνεργατικά σχήματα του αγροτικού τομέα στο 10% από 13% σήμερα και την θέσπιση νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

depositphotos_73110819-stock-photo-agricultural-work

Πώς φορολογείται το πλεόνασμα, το οποίο διανέμεται στα μέλη των Αγροτικών Συνεταιρισμών, μετά τον ν.4612/2019, εξηγεί με άρθρο της η Ανδριανή –Άννα Μητροπούλου Δικηγόρου-τ. Νομικού Συμβούλου ΠΑΣΕΓΕΣ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΚΕΟΣΟΕ.

enfia_7

Τις τελικές δοκιμές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εμφάνισης λαθών στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που θα αναρτηθούν στο Taxisnet μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, κάνει το τελευταίο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

tracter_agrotes

Η μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων από το 28% στο 24% για τα κέρδη του 2019 φαίνεται πως έχει κλειδώσει και με τη συναίνεση των δανειστών, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα, ανάμεσα τους και οι αγρότες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το χρονοδιάγραμμα.

forologika-718

Έγραφα σε προηγούµενο άρθρο µου: «…Κανείς δεν λέει ότι η εργασία στα χωράφια είναι η πιο εύκολη. Σπάνιες όµως περιπτώσεις να µείνει εργάτης γης απλήρωτος. Τα δεδοµένα που έχουµε (γνωστά χρόνια τώρα) είναι τα κάτωθι:

aade_24-1_2

Οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος γιατί δεν θεωρούνται επιτηδευματίες, διευκρινίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

zim-1

Την παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ μέχρι τις 10-1-2020, στους δήμους που επλήγησαν από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία