Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

4-79

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας εξαιτίας των πυρκαγιών και με σκοπό την διευκόλυνση πολιτών και επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων τους και την αξιοποίηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, προχώρησε σε τροποποιήσεις προηγούμενων αποφάσεων.

24_176

Οι δηλώσεις ολοκληρώνονται στο τέλος Αυγούστου. Για µία ακόµη φορά, το µήνα κατά τον οποίο η Βουλή είναι κλειστή, οι αρµόδιοι του υπουργείου Οικονοµικών επιµένουν να απαιτούν από του πολίτες και τους λογιστές τους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους το ίδιο διάστηµα που αυτοί κάνουν διακοπές.

agrotisφ_midiki

Με ένα αναδρομικό συμφωνητικό μεταξύ παραγωγού και αγοραστή, στα πρότυπα εκείνων της συμβολαιακής, παρακάμπτονται τυχόν προσκόμματα που απαντούν οι αγρότες ενόψει της τελικής ευθείας (προθεσμία μέχρι 31 Αυγούστου) υποβολής των φορολογικών τους δηλώσεων, προκειμένου να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση έκπτωσης φόρου εισοδήματος 50% για το φορολογικό έτος 2022.

24_173

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

24_171

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι και οι αγρότες είναι επιχείρηση, αντιµετωπίζονται ως επιχείρηση, λειτουργούν ως επιχείρηση και οι έλεγχοι θα τους αντιµετωπίσουν ως επιχείρηση.

0420_Tech-No-Savvy_Insurtech-Farm_2

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι και οι αγρότες είναι επιχείρηση, αντιµετωπίζονται ως επιχείρηση, λειτουργούν ως επιχείρηση και οι έλεγχοι θα τους αντιµετωπίσουν ως επιχείρηση. ∆εν αλλάζει τίποτα απολύτως αν κάποιος έχει ή όχι βιβλία.

forologikes-dhlvseis

Εκπνέουν στο τέλος του μήνα μια σειρά από εκκρεμότητες τις οποίες θα πρέπει να τακτοποιήσουν οι υπόχρεοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, και οφειλέτες του Δημοσίου. Διαφορετικά, θα επιβληθούν πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και κατασχέσεις κατά περίπτωση.

24_168

Κοινοποιήθηκε η νέα εγκύκλιος 42/2023 του e-ΕΦΚΑ σχετικά µε την ασφάλιση στον e-ΕΦΚΑ - πρώην ΟΓΑ αγροτών που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήµατα συνολικής ισχύος µικρότερης από πεντακόσια kW (500 kW).

2b7546a815da4daeb3a60db51c84d862

Λιγότερο από 20 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους όσοι επιχειρηματίες χρωστούν στα ταμεία πάνω από 150.000 ευρώ (κύρια οφειλή) προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση του ονόματός τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία