Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

Kellas-Xristos-2

H κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες, όπως προκύπτει κατόπιν σχετικής επικοινωνίας που είχε ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, με τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, στους οποίους υπογράμμισε την ανάγκη αναστολής ή οριστικής κατάργησης του εν λόγο φόρου.

forotexnis

Στις 25.07.19 δηµοσιεύτηκε η 39391/838/2018 απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά µε την υποχρέωση τήρησης από τους εργοδότες του «Βιβλίου Ηµερήσιων ∆ελτίων Απασχολούµενου Προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» και στο οποίο εντάσσονται ορισµένες κατηγορίες (όχι οι απασχολούµενοι εργάτες που πληρώνονται µε εργόσηµο).

22_9

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων, κατά παράβαση της απόφασης για ακατάσχετο των λογαριασµών έως 7.500 ευρώ ετησίως, πλέον των 1.250 ευρώ ανά µήνα, όπως όλα τα φυσικά πρόσωπα.

wine-exhibition

Παρατείνεται με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών έως τις 25 Ιουνίου και 25 Ιουλίου 2020 αντίστοιχα η είσπραξη από τις τελωνειακές αρχές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) και των λοιπών επιβαρύνσεων, που αναλογούν σε έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα που εξήλθαν από καθεστώς αναστολής τον μήνα Μάρτιο και τον μήνα Απρίλιο του 2020 και βεβαιώνονται σύμφωνα με τις οριζόμενες διατάξεις.

24_34

Κατά τη διάρκεια του 2016 και µέχρι πριν λίγους µήνες, ο νόµος 4387, γνωστός και ως «νόµος Κατρούγκαλου», µας απασχόλησε ουκ ολίγες φορές µε τις αστοχίες του, τις ανακρίβειες τις µπρος-πίσω τοποθετήσεις των αρµοδίων.

20_2

Στο σηµερινό άρθρο µου θα µου επιτρέψετε να ασχοληθώ λίγο µε τα του οίκου µου, αυτόν των Λογιστών. Έχουν κλείσει και συνεχίζουν να κλείνουν σωρηδόν επιχειρήσεις,

1-Agrotis-skitso

Γράφεται κατά κόρον σε πολλές εφηµερίδες, sites (και όχι µόνο) ότι οι νεοεισερχόµενοι αγρότες είναι υποχρεωµένοι να τηρούν βιβλία, προκειµένου να µπορέσουν να τύχουν της λήψης βεβαίωσης του νεοεισερχόµενου στον αγροτικό τοµέα.

24_28

Στη σελίδα ετούτη ξεκίνησα να γράφω πριν µερικά χρόνια, έχοντας ως σκοπό µου (παραµένει ίδιος µέχρι και σήµερα), τη γενική ενηµέρωση των αγροτών σε φορολογικά και ασφαλιστικά θέµατα, η αλλαγή στον τρόπο σκέψης και η αντιµετώπιση µε θετική µατιά των αλλαγών που καθηµερινά προσπαθούµε και δεν σώνουµε.

24_27

Έχω βαρεθεί να γράφω «απευθυνθείτε στο λογιστή σας». Για οτιδήποτε αφορά την καθηµερινότητα στην επιχείρηση σας και η η αγροτική δραστηριότητα είναι επιχείρηση. ∆εν µπορεί να σας κάνει Σχέδιο Βελτίωσης ο δικηγόρος, αλλά ο µελετητής.

24_26

Στις 25.07.19 δηµοσιεύθηκε η 39391/838/2018 απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σχετικά µε την υποχρέωση τήρησης από τους εργοδότες «Βιβλίου Ηµερήσιων ∆ελτίων Απασχολούµενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» και στο οποίο εντάσσονται ορισµένες κατηγορίες (όχι οι απασχολούµενοι εργάτες που πληρώνονται µε εργόσηµο).

24_25

∆ιάβασα σε πάρα πολλά sites, εφηµερίδες, αλλά και όπου µπορεί να φανταστεί κανείς τις τελευταίες µέρες, άρθρα σχετικά µε το χύµα τσίπουρο και την τσικουδιά. Παντού έγραφαν ότι απαγορεύεται η πώληση χύµα τσίπουρου και τσικουδιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία