Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

EFK_vouli_katargisi

Με τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, που ψηφίζεται στην Βουλή σήμερα (11/12), καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί.

1-Araxwvitis

Νέα αγροτική ατζέντα επιχειρεί να χτίσει, κάτω από δύσκολες οµολογουµένως συνθήκες, το τελευταίο διάστηµα η κυβέρνηση, κάτι που φαίνεται έντονα από το πολιτικό «φλερτ» που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό ακόµα και από πλευράς Μαξίµου.

credit-card-processing-pos

Περιθώριο έως το τέλος του χρόνου έχουν, σύμφωνα με τους λογιστές, αγρότες μισθωτοί, συνταξιούχοι, περιστασιακά απασχολούμενοι, άνεργοι και όσοι φορολογούνται σαν να ήταν μισθωτοί προκειμένου  να έχουν καλύψει με δαπάνες για αγορές με πλαστικό χρήμα αγαθών και παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο.

laikes_agores

Αλλαγές στον τρόπο ανανέωσης των αδειών των παραγωγών λαϊκών αγορών φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Θεματικός Τουρισμός - Ειδικές μορφές τουρισμού - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης - Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

synetarismoi_texnologia

Την ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογίας στις αγροτικές επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς επιδιώκει να προωθήσει η κυβέρνηση με διάταξη που συμπεριέλαβε στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή στις 4 Δεκεμβρίου.

sinetarismoi_ktirio

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ τεύχος Α' 201/03.12.2018) δημοσιεύθηκε ο νόμος 4579/2018 στον οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη που τροποποιεί το άρθρου 58 του ν.4172/2013, αναφορικά με τη φορολόγηση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, όπως ο αγροτικοί συνεταιρισμοί, εξαιρούμενων των οριζόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και οι αναφερόμενοι υπόχρεοι του άρθρου 45 του ν.4172/2013 που τηρούν απλογραφικά βιβλία.

fffffff

Σταδιακή μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 29% που είναι σήμερα στο 25% έως το 2021 και για τις τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (και αγροτικές επιχειρήσεις) που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στις 27 Νοεμβρίου στη Βουλή στο σχέδιο νόμου «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών - προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/681» και ψηφίστηκε στις 28/11.

krasi-andras

Αναλυτικές οδηγίες προς τους οινοποιούς – μετά την είδηση για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί (αφού δεν προβλέπονται έσοδα στον προϋπολογισμό του 2019) - δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

kordopatis_markou_2

Επανέρχεται η κεντρική κλαδική αγροτοσυνεταιριστική οργάνωση αμπελοοινικών προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), στο θέμα της αναγραφής των εσόδων από τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί στο σχέδιο νόμου του κρατικού προϋπολογισμού, ύψους 1 εκατ. ευρώ, παρέχοντας προς τα μέλη της διευκρινήσεις για το τι ακριβώς σημαίνει.

moraitis

Να χρυσώσει το χάπι του ξεκληρίσματος των αγροτών προσπαθεί η κυβέρνηση – σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη – ο οποίος μιλώντας στη βουλή έκανε λόγο για μειώσεις-ψίχουλα στις ασφαλιστικές εισφορές.

araxovitis_forologika

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία