Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

24_73

Σύµφωνα µε τροποποιητική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Για τα αγροτεµάχια τα οποία δεν είναι ιδιόκτητα, ο µισθωτής αποδεικνύει την νοµιµότητα της χρήση τους µε ιδιωτικά συµφωνητικά µίσθωσης, ή συµβολαιογραφικά έγγραφα ή χρησιδάνεια παραχώρησης, τα οποία θα πρέπει να περιλαµβάνουν τον ΑΦΜ των ιδιοκτητών, να αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεµαχίων και τη χρονική περίοδο της µίσθωσης και να είναι θεωρηµένα για το γνήσιο της υπογραφής των αντισυµβαλλόµενων µερών.

trakter_karotsa_2_2

Το έτος είσπραξης των αγροτικών επιδοτήσεων θα θεωρείται ως χρόνος κτήσης του εισοδήματος εφεξής, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με έτος έναρξης ισχύος της εν λόγω διάταξης την 1η Ιανουαρίου του 2021.

24_68

Έχουµε φτάσει στο σηµείο, να παρακαλάνε οι αγρότες – παραγωγοί τον άνεργο να πάει για δουλειά και ο άνεργος να µην δέχεται. Προφανώς και δεν είναι όλοι τεµπέληδες. Μα τότε γιατί αρνούνται να εργαστούν;

138755365_4291033357580608_7360330118686776709_o__1_

Μεγαλύτερη ευελιξία χαρακτηρίζει το καθεστώς μετάταξης των αγροτών σε καθεστώς ΦΠΑ, με την προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας, ως γνωστόν να λήγει στις 31 Μαρτίου, έχοντας πάρει παράταση ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ τυχόν πρόστιμα που σχετίζονται με αυτήν, παραγράφονται και επιστρέφονται.

24_66

Πριν 3-4 χρόνια περίπου, είχα διαβάσει µία αγγελία η οποία µου είχε κάνει φοβερή εντύπωση: αγροτικοί Συνεταιρισµοί στην περιοχή της Ηµαθίας αλλά και των όµορων νοµών, ζητούσαν εργατικό προσωπικό για τη συλλογή της παραγωγής τους (κεράσια κλπ).

agrotes-forologisi-simera_2

Την ανάγκη να διατυπωθεί ρητή καθολική εξαίρεση των αγροτών από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020 επισημαίνουν φοροτεχνικοί, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι αγρότες θα κληθούν να επιβαρυνθούν με 650 ευρώ όταν συμπληρώσουν το επόμενο διάστημα τις φορολογικές τους δηλώσεις.

24_65

H ∆.Ο.Υ. Καρδίτσας άνοιξε τις πύλες για το κοινό στις 03.02.21, αφού προηγουµένως ήταν κλειστή (για 2η φορά) λόγω κορωνοϊού για περισσότερες από 15 ηµέρες. Κι όταν λέµε κλειστή εννοούµε αλυσίδες στην πόρτα, χωρίς προσωπικό ασφαλείας, χωρίς τίποτα.

24_64

Σύμφωνα με νέα τροποποιητική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Για τα αγροτεμάχια τα οποία δεν είναι ιδιόκτητα, ο μισθωτής αποδεικνύει την νομιμότητα της χρήση τους με ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης, ή συμβολαιογραφικά έγγραφα ή χρησιδάνεια παραχώρησης, τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον ΑΦΜ των ιδιοκτητών, να αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων και τη χρονική περίοδο της μίσθωσης και να είναι θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων μερών.

3-Trakter-Kap_2jpg_2

Σύμφωνα με νέα τροποποιητική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Για τα αγροτεμάχια τα οποία δεν είναι ιδιόκτητα, ο μισθωτής αποδεικνύει την νομιμότητα της χρήση τους με ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης, ή συμβολαιογραφικά έγγραφα ή χρησιδάνεια παραχώρησης, τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον ΑΦΜ των ιδιοκτητών, να αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων και τη χρονική περίοδο της μίσθωσης και να είναι θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων μερών.

22_20

Στις 29.09.20 (ΦΕΚ 1856) ψηφίστηκε ο νόµος υπ’ αρίθµ. 4728 «Επείγουσες ρυθµίσεις για την αντιµετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του µεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω µέτρα για την αντιµετώπιση των συνεχιζόµενων συνεπειών της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

fffevoia-255

Διευκρινήσεις για το αν τα ποσά του Μέτρου 21 για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών, οδηγούν σε μετάταξη σε κανονικό καθεστώς αγρότες του ειδικού καθεστώτος ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών από τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και τον υφυπουργό Οικονομικών.

_DSC1101_2_2

Με τροπολογία στο πλαίσιο της συζήτησης σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών που μπήκε στη Βουλή στις 26 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζεται το ζήτημα που είχε προκύψει σε πολλούς αμπελουργούς του ειδικού καθεστώτος στους οποίους η ΑΑΔΕ αντιμετώπισε την ενίσχυση που έλαβαν για την αναδιάρθρωση των αμπελώνων τους τα έτη 2017, 2018, 2019 ως εισόδημα.

138755365_4291033357580608_7360330118686776709_o

Μετατίθεται στις 31 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων μετάταξης αγροτών του ειδικού καθεστώτος στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ με νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιανουαρίου στη Βουλή.

24_62

Πολλές φορές χρησιµοποιώ σκληρή γλώσσα στο γραπτό λόγο και παρεξηγούµαι. ∆εν είναι ο σκοπός µου να προσβάλλω κανέναν, ούτε να θίξω τιµές και υπολήψεις. ∆υστυχώς όµως δεν µπορεί να γίνει διαφορετικά, αφού µε άλλο τρόπο δεν καταλαβαίνουν αυτοί στου οποίους απευθύνεται κάθε φορά το άρθρο µου.

Elaioparagwgos

Μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η φορολογική διοίκηση της χώρας να μην συνυπολογίσει τις έκτακτες ενισχύσεις που έλαβαν οι αγρότες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας στο όριο των 5.000 ευρώ, η υπέρβαση του οποίου στέλνει τους παραγωγούς ειδικού καθεστώτος στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία