Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

wetfarmer_compress

Παρατείνεται κατά πέντε μήνες από τη λήξη της, δηλαδή έως τις 31 Μαΐου 2020 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την οριστική υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία σε έως 120 δόσεις, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις από πολλά υπουργεία, που βάσει των κυβερνητικών σχεδίων θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου.

mitsotakis_krasi

Τη δυνατότητα μέσω νομοθετικής ρύθμισης να επιστραφεί στους οινοπαραγωγούς, ο προπληρωμένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με οινοπαραγωγούς σε οινοποιείο της Ημαθίας.

staikour

Για εκπλήξεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 2ου Συνέδριου για την Αντιμετώπιση των «Κόκκινων» Δανείων.

24_11

Το 2ήµερο 1-2 Νοεµβρίου βρέθηκα στις Σέρρες, για να παρακολουθήσω το 2ο ∆ιεθνές Συνέδριο µε θέµα «Το µέλλον του Αγροδιατροφικού τοµέα στην ψηφιακή εποχή», εκπροσωπώντας το Επιµελητήριο Καρδίτσας.

trakter_karotsa_2

Προς επισφράγιση τα φορολογικά μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και αγρότες που δρομολογεί η κυβέρνηση με το πολυθρύλητο φορολογικό νόμο που θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη και θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

24_10

Στις 30 Οκτωβρίου 2019 στο ΦΕΚ 167, δηµοσιεύθηκε ο νόµος 4635, γνωστός και ως αναπτυξιακό νοµοσχέδιο. Έχω γράψει επανειληµµένως ότι, νόµους έχουµε, η διάθεση για την εφαρµογή τους µας λείπει. Όταν ο νόµος αυτός ήταν ακόµη νοµοσχέδιο προς διαβούλευση, στο άρθρο 56 (τότε), έγραφε:

staikouras_2

Σε διαβούλευση τίθενται από την Δευτέρα οι αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προκειμένου να ψηφιστεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα, οι οποίες περιλαμβάνουν μειώσεις φόρων σε αγρότες, φυσικά πρόσωπα, συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις.

24_9

Θεωρώ ότι έχει γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους τους εµπλεκόµενους, ότι οι αγρότες (τόσο του ειδικού όσο και του κανονικού καθεστώτος) θεωρούνται, είναι και αντιµετωπίζονται σαν τις υπόλοιπες κοινές επιχειρήσεις. Και αυτό, όσοι δεν θέλουν να το αποδεχθούν, καλό είναι να το κάνουν, προκειµένου να αντιµετωπίζουν στην καθηµερινότητα τους λιγότερα προβλήµατα.

kazani-tsipourou

Εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η εγκύκλιος διαταγή για τη χορήγηση αδειών απόσταξης στους μικρούς αποσταγματοποιούς, η οποία όπως τονίζεται αφορά «εξαιρετικά και μόνο» την τρέχουσα αποστακτική περίοδο.

24_8

Οι υπ’ αρίθµό 64/18464/30.01.19 και 65/18469/30.01.19 αποφάσεις, οι οποίες δηµοσιεύθηκαν στις αρχές του έτους από το τµήµα Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περιγράφουν τις προθεσµίες υποβολής δελτίων πώλησης και πρώτης πώλησης αλιευτικών προϊόντων αντίστοιχα.

24_7

Ο υπολογισµός των εισφορών του ΕΦΚΑ στους αγρότες, βασίζεται στο εισόδηµα που έχει δηλωθεί δύο χρόνια πριν. Π.χ. για το 2019, ξεκίνησαν να πληρώνουν, µε υπολογισµό που εφαρµόστηκε στα δηλωθέντα εισοδήµατα του 2017. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2019. Κανονικά µέχρι τώρα θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη η εκκαθάριση και ο επανυπολογισµός των εισφορών.

katerin_2

Προάγγελο της επερχόμενης φορολογικής λαίλαπας μέσω της κατάργησης του αφορολόγητου που απολαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες αποτελούν σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

poskietsi

Κατ’ επάγγελμα αγρότες, μισθωτοί και συνταξιούχοι μπορούν να χτίσουν το αφορολόγητο με δαπάνες που πληρώθηκαν με πλαστικό χρήμα για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών και ξεπερνούν το 30% του εισοδήματος.

agrotis_ependiseis_3

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4557/2018 (ΦΕΚ 139/Α/30.8.2018) και της υπουργικής απόφασης με αρ. 67343 ΕΞ 2019 (ΦΕΚ 2443/Β/2019), τα νομικά ημεδαπά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, καθίστανται υπόχρεοι, τήρησης ειδικού Μητρώου και υπόχρεοι καταχώρησης στο Κεντρικό Μητρώο, μέσω taxisnet, των Πραγματικών Δικαιούχων του άρθρου 20 και 21 του ανωτέρω νόμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία