Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

24_121

Πολλές φορές αναρωτιέµαι γιατί είναι τόσο δύσκολο να λυθεί ένα πρόβληµα από τη ∆ιοίκηση του εκάστοτε υπουργείου και η απάντηση είναι πάντα η ίδια: εµπλέκονται πολλοί άνθρωποι οι οποίοι τις περισσότερες φορές δε γνωρίζουν το αντικείµενο.

24_11

Yπάρχουν εκατοντάδες καλλιεργητές αγροτικής γης, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραµµένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκµεταλλεύσεων ή/και στον ΕΦκΑ/ΟΓΑ (.ΟΓΑ), όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν.

24_10

Ο αρχαίος Έλληνας  ποιητής Θεόκριτος είπε ότι «…χωρίς ελπίδα είναι µόνο οι νεκροί». Κι αφού νεκροί δεν είµαστε, έχουµε υποχρέωση να κοιτάµε πάντοτε µπροστά, να είµαστε αισιόδοξοι, διώχνοντας µακριά µας τους τοξικούς ανθρώπους, ακόµη και αν πρόκειται για συγγενείς. 

forologikes-dilosies-gynaika-se-taxis

Νέα παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που με νομοθετική διάταξη, παρατείνει έως τις 30 Αυγούστου την προθεσμία. Οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις του φόρου- Ιουλίου και Αυγούστου- θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου. 

24_113

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηµερών, που για µένα αποτελεί ένα από τα πιο σηµαντικά θέµατα του τρέχοντος έτους: η πώληση της παραγωγής των αγροτών, σε συνεταιριστικά σχήµατα και οµάδες παραγωγών.

24_112

Δηµοσιεύθηκε στις 29 Ιουνίου 2022 η απόφαση 56/179920/2022 «Χορήγηση ενισχύσεων σε αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδηµία σε όλη την Επικράτεια, στο πλαίσιο της Ανακοίνωσης της ΕΕ C(2020) 1863 final/19.3.2020».

24_111

∆ηµοσιεύθηκε στις 18/2/222 (ΦΕΚ Β’765) η απόφαση της ΑΑ∆Ε Α.1025 µε θέµα: «Επικαιροποίηση στη ψηφιακή πύλη myAADE των στοιχείων επικοινωνίας των πιστοποιηµένων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων».

24_9

Έχω επισηµάνει αρκετές φορές ότι η ύπαρξη επαγγελµατικού λογαριασµού στους αγρότες δεν είναι υποχρεωτική. Νοµίζω όµως ότι ήρθε η ώρα να δούµε µήπως τελικά πρέπει να προχωρήσουν στη δηµιουργία αυτού του λογαριασµού.

24_110

Πολλές φορές αναρωτιέµαι γιατί είναι τόσο δύσκολο να λυθεί ένα πρόβληµα από τη ∆ιοίκηση του εκάστοτε υπουργείου και η απάντηση είναι πάντα η ίδια: Εµπλέκονται πολλοί άνθρωποι οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν το αντικείµενο.

22_41

Σε συνέχεια από το άρθρο της προηγούµενης εβδοµάδας (για όσους δεν το διάβασαν µπορούν να το αναζητήσουν στο Αgronews.gr), θα ασχοληθώ και πάλι µε το νέο νοµοσχέδιο που αφορά τις αφορά οµάδες παραγωγών.

24_109

Ψηφίστηκε το νοµοσχέδιο «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, µέσω συνεργασιών και εταιρικών µετασχηµατισµών και άλλες διατάξεις». Στο συγκεκριµένο νοµοσχέδιο συµπεριλαµβάνονται δύο άρθρα (άρθρο 16 & 17) που αφορούν τους αγρότες, µε σηµαντικές πιθανότητες να δουν αυτή τη φορά πιο σοβαρά την πιθανότητα δηµιουργίας εταιρικών σχηµάτων.

24_108

Έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις. Η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων (ΑΑ∆Ε), στις αρχές κάθε χρόνου ανακοινώνει τους στοχευµένους ελέγχους τους οποίους θα διενεργήσει κατά τη διάρκεια του έτους. Ανάµεσα στους ελεγχόµενους υπάρχουν και πάρα πολλοί αγρότες του κανονικού καθεστώτος, άλλωστε και αυτοί θεωρούνται και αντιµετωπίζονται ως επιτηδευµατίες.

24_105

∆ηµοσιεύθηκε στις 18/2/222 (ΦΕΚ Β’765) η απόφαση της ΑΑ∆Ε Α.1025 µε θέµα: «Επικαιροποίηση στη ψηφιακή πύλη myAADE των στοιχείων επικοινωνίας των πιστοποιηµένων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων».

22_38

Ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Θεόκριτος είπε ότι «…χωρίς ελπίδα είναι µόνο οι νεκροί». Κι αφού νεκροί δεν είµαστε, έχουµε υποχρέωση να κοιτάµε πάντοτε µπροστά, να είµαστε αισιόδοξοι, διώχνοντας µακριά µας τους τοξικούς ανθρώπους, ακόµη και αν πρόκειται για συγγενείς. «Κλέβοντας» από παλαιότερο άρθρο της Αgrenda, διαβάζουµε:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία