Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

24_26

Στις 25.07.19 δηµοσιεύθηκε η 39391/838/2018 απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σχετικά µε την υποχρέωση τήρησης από τους εργοδότες «Βιβλίου Ηµερήσιων ∆ελτίων Απασχολούµενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» και στο οποίο εντάσσονται ορισµένες κατηγορίες (όχι οι απασχολούµενοι εργάτες που πληρώνονται µε εργόσηµο).

24_25

∆ιάβασα σε πάρα πολλά sites, εφηµερίδες, αλλά και όπου µπορεί να φανταστεί κανείς τις τελευταίες µέρες, άρθρα σχετικά µε το χύµα τσίπουρο και την τσικουδιά. Παντού έγραφαν ότι απαγορεύεται η πώληση χύµα τσίπουρου και τσικουδιάς.

18_7

Ξεκινάµε τη φετινή χρονιά µε ένα θέµα που σε τακτά χρονικά διαστήµατα επανέρχεται, αναδεικνύοντας την ανασφάλεια και την αγωνία των αγροτών αφενός, αλλά και την εκ του πονηρού «πιθανόν» λειτουργία από κάποιους αφετέρου:

oreinoxorio

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 10 Ιανουαρίου από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, καθορίζεται ως αφορολόγητο και ακατάσχετο το επίδομα νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα.

24_18

Aνέκαθεν τα Σχέδια Βελτίωσης χρησιµοποιούνταν σε µεγάλο βαθµό από τους αγρότες για να αντικαταστήσουν το µηχανολογικό τους εξοπλισµό (παλαιότερα ήταν γνωστό ως «Μέτρο 121: Εκσυγχρονισµός Γεωργικών Εκµεταλλεύσεων», πλέον τα σχέδια βελτίωσης στεγάζονται κάτω από το Υποµέτρο 4.1. «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκµεταλλεύσεις»).

wetfarmer_compress

Παρατείνεται κατά πέντε μήνες από τη λήξη της, δηλαδή έως τις 31 Μαΐου 2020 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την οριστική υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία σε έως 120 δόσεις, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις από πολλά υπουργεία, που βάσει των κυβερνητικών σχεδίων θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου.

25_3

Μείζον θέµα για την αντικατάσταση ενός ζωτικής σηµασίας αριθµού ελκυστήρων στη χώρα µας κρίνονται τα φορολογικά εµπόδια, όπως αυτά αναδείχθηκαν, µεταξύ άλλων στο 2ο συνέδριο του Συνδέσµου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανηµάτων στη Θεσσαλονίκη.

24_14

Με την ελαιοκοµική περίοδο 2019-2020 σε εξέλιξη, καλό είναι να φρεσκάρουµε κάποια θέµατα που άπτονται της καθηµερινότητας των παραγωγών ελαιολάδου αλλά και των ελαιοτριβείων. Τρόποι απεικόνισης επί των παραστατικών πωλήσεων, της αµοιβής που αφορούν εκθλιπτικά δικαιώµατα (ποσοστό επί του παραχθέντος ελαιόλαδου) και εισπράττονται σε είδος από οντότητες - εκµεταλλευτές ελαιοτριβείων, µε βάση τις διατάξεις των Ε.Λ.Π. (ν.4308/2014) όπως αυτές ισχύουν από 01.01.2015.

farmeroil

Απόλυτη ευελιξία σε ελευθέρους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και αγρότες, δίνει το νέο σύστημα καταλογισμού των εισφορών που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2020, οι οποίοι θα μπορούν να «ανεβοκατεβαίνουν» ελεύθερα κατηγορία κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια.

mitsotakis_krasi

Τη δυνατότητα μέσω νομοθετικής ρύθμισης να επιστραφεί στους οινοπαραγωγούς, ο προπληρωμένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με οινοπαραγωγούς σε οινοποιείο της Ημαθίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία