Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

24_56

Στις 29.09.20 (ΦΕΚ 1856) ψηφίστηκε ο νόµος υπ’ αρίθµ. 4728 «Επείγουσες ρυθµίσεις για την αντιµετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του µεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω µέτρα για την αντιµετώπιση των συνεχιζόµενων συνεπειών της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

24_49

Από 01.01.14, φορολογούνται και οι επιδοτήσεις σχεδόν στο σύνολό τους. Για τα έτη 2014-2015, αθροίζονται όλες –ανεξαρτήτως είδους επιδότησης-, το δε ποσό που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ προστίθεται στο τζίρο από τις πωλήσεις και φορολογείται το τελικό αποτέλεσµα, αφού αφαιρεθούν έξοδα, αποσβέσεις, τόκοι κλπ..

22_17

Πέµπτη 24 Σεπτεµβρίου, έξι µέρες µετά την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης. Και λέω της πόλης γιατί δεν βρήκα το χρόνο και τη δύναµη να βγω προς τα έξω, προς τα χωριά του νοµού να δω το ύψος των ζηµιών, οι οποίες είναι δεδοµένες σε όλο σχεδόν το νοµό Καρδίτσας.

24_48

Από το Μάρτη όταν γιγαντώθηκε ο κορωνοϊός, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η δηµόσια υγεία, απαγορεύτηκε η πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες και άρχισαν να ξεφυτρώνουν σωρηδόν ψηφιακές πλατφόρµες παντός είδους.

24_46

Το Μάρτιο του 2019, ψηφίστηκε ο νόµος 4602 (ΦΕΚ Α΄45/29.03.19) µε τίτλο: «Έρευνα, εκµετάλλευση και διαχείριση του Γεωθερµικού δυναµικού της χώρας, σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών,  ιδιοκτησιακός διαχωρισµός δικτύων διανοµής φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις».

vesiropoulos

Kαθορίστηκαν με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Ανδρέα Βεσυρόπουλου οι όροι παραλαβή αιθυλικής αλκοόλης με απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στις τελωνειακές αρχές.

24_45

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, είναι ένα σηµαντικό κοµµάτι του πρωτογενούς τοµέα. Πρόκειται για παραγωγούς αγροτικών προϊόντων µε τα οποία τροφοδοτούν τις κεντρικές λαχαναγορές της χώρας, φροντίζοντας να βρίσκονται καθηµερινά στο τραπέζι των περισσοτέρων. Παράλληλα βγαίνουν οι ίδιοι στις λαϊκές καθηµερινά, προσφέροντας στους πολίτες τα φρέσκα τους προϊόντα.

Agrotes-ofeiles

Επιμηκύνεται έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι τυγχάνουν έκτακτης ενίσχυσης.

viologika-12

Η αίτηση επιστροφής Φ.Π.Α. υποβάλλεται από τον αγρότη του ειδικού καθεστώτος από την 1η Μαρτίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους, για τις παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος (ημερολογιακό έτος).

24_44

Με την ελαιοκοµική περίοδο 2020-2021 προ των πυλών, καλό είναι να φρεσκάρουµε κάποια θέµατα που άπτονται της καθηµερινότητας των παραγωγών ελαιολάδου αλλά και των ελαιοτριβείων. «Αρ. πρωτ.: ∆15 1039443 ΕΞ 2015/23.3.2015. Τρόποι απεικόνισης επί των παραστατικών πωλήσεων, της αµοιβής που αφορούν εκθλιπτικά δικαιώµατα (ποσοστό επί του παραχθέντος ελαιόλαδου) και εισπράττονται σε είδος από οντότητες - εκµεταλλευτές ελαιοτριβείων, µε βάση τις διατάξεις των Ε.Λ.Π. (ν. 4308/2014) όπως αυτές ισχύουν από 01.01.2015.

TELOSSSSSSSSS

Άνοιξαν οι επικαιροποιημένες πλατφόρμες για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που επιτρέπουν τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλουν αγρότες και αλιείς. Έτσι, όσοι αγρότες και αλιείς υποβάλουν δήλωση από τώρα και στο εξής, ο φόρος τους θα εκκαθαρίζεται με τον υπολογισμό και τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος για τους δικαιούχους.

1_Foros_Agrotis_tekmiria_8

Μειωµένη προκαταβολή φόρου δικαιούται η πλειονότητα των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελµατικών ανάµεσα τους και αγρότες και κυρίως όσοι καταγράφουν πτώση του τζίρου τους από 5% έως 35% το α’ εξάµηνο του 2020, λόγω της πανδηµίας.

kinezoi-akinita-ellada_-2-

Ζήτημα ημερών είναι να πληροφορηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω taxisnet το ακριβές ποσό της πίστωσης φόρου που δικαιούνται λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους από το μέτρο του "κουρέματος" των ενοικίων.

forologika_2

Στο άρθρο της προηγούµενης εβδοµάδας ξεκίνησα µία µικρή αναφορά στους ελέγχους. Είχαµε µέχρι τώρα τους ελέγχους των επιχειρήσεων. Φωνάζω πολύ καιρό ότι και οι αγρότες είναι επιχείρηση, αντιµετωπίζονται ως επιχείρηση, λειτουργούν ως επιχείρηση και οι έλεγχοι θα τους αντιµετωπίσουν ως επιχείρηση.

agroti

Μείωση έως 50% ή και πλήρη απαλλαγή της προκαταβολής φόρου εισοδήματος θα έχουν τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματικές ή και αγροτικές δραστηριότητες και είναι υποκείμενα σε ΦΠΑ, τα οποία υπέστησαν πτώση του τζίρου τους λόγω της πανδημίας.

24_43

Κι ενώ προσπαθούµε να τελειώσουµε µε τις τελευταίες εκκρεµότητες ώστε να µπορέσουµε να ξεκουραστούµε και λίγο, άρχισαν τα έρχονται εντολές ελέγχου για τους αγρότες!!

28431570035_ba71d63a64_o

Αντιμέτωποι με ένα ακόμη από τα πολλά ευτράπελα της δημόσιας διοίκησης βρίσκονται αυτές τις μέρες χιλιάδες αγρότες κι αυτό γιατί φρόντισαν να συμπεριλάβουν έγκαιρα, δηλαδή πριν από τη θεσμοθέτηση της σχετικής απαλλαγής, στη φετινή δήλωση εισοδήματος το φόρο επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ για το 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία