Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

mhtsotakhs_preveza

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρέβεζα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ήρθε ο καιρός μετά από πολύ δύσκολα χρόνια να πάμε την Ελλάδα μπροστά και να βάλουμε τέλος στο ψέμα και στη φτώχεια.

credit-card-processing-pos

Κάθε κατ’ επάγγελμα αγρότης για να δικαιούται έκπτωση φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ θα πρέπει να έχει εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω e-banking) δαπάνες για τις αγορές αγαθών (ή την παροχή υπηρεσιών), ανάλογα με το εισόδημα του.

efk3

Ένα μετά το άλλο έρχονται τα σημάδια για την ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί αφού ούτε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019 υπάρχει πρόβλεψη για έσοδα από τον ειδικό φόρο αλλά και η καθαρογραφή της σχετικής απόφασης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δείχνει, μεταξύ άλλων, ως άκυρη τη βάση της είσπραξης του ΕΦΚ.

forologia_elaiotrivia_new

Με αφορµή της έναρξη της ελαιοκοµικής περιόδου 2018-2019, θεωρώ σκόπιµο να φρεσκάρω µερικά θέµατα που άπτονται της καθηµερινότητας των παραγωγών ελαιολάδου, αλλά και των ελαιοτριβείων.

araxovitis_kokalis_edoao

∆ραστική µείωση του συντελεστή κύριας ασφάλισης των αγροτών κατά το ένα τρίτο περίπου, ενσωµατώθηκε τελικά στο Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισµού για  το 2019 το οποίο κατατέθηκε προς συζήτηση στη ∆ιαρκή Επιτροπή Οικονοµικών Υποθέσεων της Βουλής την ∆ευτέρα 1η Οκτωβρίου.

vouli-kampana__1_

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών είναι μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα το προσχέδιο αναφέρει ότι «το μέτρο αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών και ειδικότερα στη μείωση του συντελεστή κύριας ασφάλισης κατά 1/3 και στην εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή».

forologika_papadimitriou_agrotis

Ένα από τα σηµεία αναφοράς στις εξαγγελίες που ακούστηκαν την ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την Αντιπολίτευση, αφορούσε στο τέλος επιτηδεύµατος των αγροτών.

spiros_danellis_efk

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο προσδιορισμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί μετά την απόφαση του ΣτΕ.

agrotis_epistrofi_fpa

Ανάσα σε αγρότες και κτηνοτρόφους αναμένεται να δώσει η επικείμενη ψήφιση διάταξης του υπουργείου Οικονομικών (που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για τα Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων), σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιούνται - με διαδικασίες fast track -  επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

papanatsioy_efk_seo

Τη θέση της κυβέρνησης ότι δηλαδή αναμένεται η καθαρογραφή της απόφασης του ΣΤΕ προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες για τον ΕΦΚ στο κρασί, επανέλαβε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

agrotis-fatsa1

Για διαγωνισµό εξαγγελιών που δεν δίνουν λύσεις στα καθηµερινά προβλήµατα των ανθρώπων της υπαίθρου µιλά ο αγροτικός κόσµος µε αφορµή τις αναφορές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην 83η ∆ΕΘ, καθώς όπως λένε ο «λογαριασµός» που τους έρχεται είναι πάντα φουσκωµένος.

sitso-forologika-new

Η ενιαία ενίσχυση βάµβακος είναι συνδεδεµένη. Καλό είναι να το χωνέψουν αυτό όλοι. Επίσης, καλό είναι να χωνέψουν ότι στη φορολόγηση του 2017, συµπεριλαµβάνονται και οι επιδοτήσεις που αφορούν το 2017 και πληρώθηκαν εντός του 2018. Αυτό προβλέπεται από το νόµο. Συγνώµη που σας χαλάω την είσπραξη κάποιων επιδοµάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία