Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

agrotes-forologisi-simera

Την επικαιροποίηση εφαρμογής υποβολής δηλώσεων του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) ως προς την επιβολή τέλους επιτηδεύματος για τα φορολογικά έτη 2015 και για τα επόμενα, ώστε να μην επιβάλλεται σε νέους επιχειρηματίες ή νεοσεισερχόμενους αγρότες που άλλαξαν επαγγελματική απασχόληση, σύμφωνα με την εγκύκλιο 2065/2019, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα της.

forologika-707

Επειδή άρχισα να εξοργίζοµαι από την αδιαφορία των εµπλεκοµένων µερών, αποφάσισα να γράψω κάνοντας ανακεφαλαίωση κάποιων προβληµάτων που έχουν κατά καιρούς επισηµανθεί και πώς αυτά αντιµετωπίστηκαν από την πολιτική ηγεσία και τους συνδικαλιστές αγρότες.

forologika-706

Τα τελευταία χρόνια στο όνοµα της τεχνολογίας, έχουµε κατακλυστεί από κωδικούς, ηλεκτρονικές υπηρεσίες, user name, ψηφιακές υπογραφές κλπ., κλπ. Και Μητρώα. Πολλά Μητρώα. Ηλεκτρονικά µητρώα, τα οποία θα µας βοηθήσουν στη δουλειά µας, στην παρακολούθηση στοιχείων, στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας, αλλά αυτό θα κριθεί από το χρόνο.

forologika-703

Aπό 01.01.14, φορολογούνται και οι επιδοτήσεις σχεδόν στο σύνολό τους. Για τα έτη 2014-2015, αθροίζονται όλες –ανεξαρτήτως είδους επιδότησης-, το δε ποσό που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ προστίθεται στο τζίρο από τις πωλήσεις και φορολογείται το τελικό αποτέλεσµα, αφού αφαιρεθούν έξοδα, αποσβέσεις, τόκοι κλπ..

aade_24-1

Εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, στην περίπτωση που φυσικό πρόσωπο που ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα είχε κατά το παρελθόν προβεί στην έναρξη και άλλου επαγγέλματος, διαφορετικού από αυτό που ασκεί σήμερα και στη συνέχεια το διέκοψε χωρίς να συμπληρώσει, συνολικά, πέντε έτη άσκησής του, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε συμμόρφωση με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση ΣτΕ 89/2019, πιλοτική δίκη).

forologika-702

Επανέρχοµαι στο θέµα επειδή αρχίζω και εξοργίζοµαι, µε τον τρόπο που πάει να περάσει από κάποιους, το µήνυµα στου αγρότες, ότι «και καλά» πρέπει να φτιάξουν επαγγελµατικό λογαριασµό. Θα ασχοληθώ λοιπόν για τελευταία φορά µε αυτό διότι, υποχρεωµένοι να εκνευριστούν είναι οι ίδιοι οι αγρότες και οι εκπρόσωποι τους.

Syntaxiouxos

Μετά τη γενναία ρύθμιση των υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία στην περίπτωση των αγροτών αγγίζει και την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων, προχωράει, όπως όλα δείχνουν και η ρύθμιση για τις 120 δόσεις των οφειλών προς την εφορία.

PAPANATSIOU

Μετά το Πάσχα θα έρθει η ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία αποκάλυψε πως στα πιο υψηλά εισοδήματα οι δόσεις θα καθορίζονται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής.

YPOIK

Σε νέες διευκρινίσεις προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα του τελευταίου 24ώρου, τα οποία αναφέρονται στην πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για το Ε9 και μιλούν για «παγίδα για έξτρα ΕΝΦΙΑ» και για «τοκισμένο ΕΝΦΙΑ»

oga_17

Οκτώ κατηγορίες οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, την οποία προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται από μέρα σε μέρα να καταθέσει το Υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

forologika-700

Στις 28 Μαρτίου 2018 δηµοσιεύθηκε η υπ’ αρίθµ. 1384/41923 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονοµικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, µε την οποία καθορίζονται τα αναγκαία και συµπληρωµατικά µέτρα για την εφαρµογή των Κανονισµών 178/2002, 882/2004 και 1169/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου και των Εκτελεστικών Κανονισµών 931/2001 και 1337/2013 της Επιτροπής, σχετικά µε την ιχνηλασιµότητα του κρέατος καθώς και τη διενέργεια των επίσηµων ελέγχων στην αγορά κρέατος. Οι διατάξεις της ανωτέρω ΚΥΑ εφαρµόζονται σε όλα τα φυσικά και νοµικά πρόσωπα (επιχειρήσεις) που εµπλέκονται στη διαδροµή του κρέατος από τον παραγωγό µέχρι τα σηµεία λιανικής πώλησης κρέατος (κρεοπωλεία και καταστήµατα που έχουν τµήµα κρεοπωλείου).

PAPANATSIOU

Δημοσιεύθηκε στις 3 Απριλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α 1106/3.4.2019) η απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου για τον καθορισμό δαπανών για τις οποίες απαιτείται η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή/και συλλογής αποδείξεων.

FOROLO_NEW_2

Επανέρχοµαι για πολλοστή φορά (και θα το κάνω µέχρις ότου κατανοήσουν το πρόβληµα στο υπουργείο Εργασίας), στο θέµα της ασφάλισης  των εργατών στις αγροτικές εργασίες. Η δηµοσίευση της 39391/838/2018 απόφασης του υπουργείου Εργασίας, έγινε µε σκοπό να δώσει διευκρινήσεις και να «τακτοποιήσει» τις εκκρεµότητες στην ασφάλιση των απασχολούµενων στις αγροτικές εργασίες. Φυσικά µόνο διευκρινήσεις δε δόθηκαν.

agrotis_xorafi

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων (συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών-πελατών που αφορά και τους αγρότες) έτους 2018, μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία εξέπνεε σήμερα Παρασκευή 28 Μαρτίου και αν δεν δινόταν παράταση η αγρότες που θα υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών, τις γνωστές ΜΥΦ για τις συναλλαγές που είχαν το 2018 θα λάμβαναν πρόστιμο 100 ευρώ.

Agrotis-kladema_2

Με την καταβολή της σύνταξης θα ξεκινήσει και η καταβολή των δόσεων για όσους ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων που τελικά που θα έρθει μέσα στο επόμενο διάστημα στην Βουλή. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες μέχρι την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης και οι αγρότες θα υπάγονται στη ρύθμιση και θα καταβάλουν τις αντίστοιχες δόσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία