Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

24_85

Η ύπαρξη επαγγελµατικού λογαριασµού στους αγρότες δεν είναι υποχρεωτική. Έχω την αίσθηση όµως ότι ήρθε η ώρα να δούµε µήπως τελικά πρέπει να προχωρήσουν στη δηµιουργία αυτού του λογαριασµού.

24_78

Στις 23.12.20 (ΦΕΚ Α’256) ψηφίστηκε ο νόµος υπ’ αρίθµ 4764 «Ρυθµίσεις για την προστασία της δηµόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδηµίας Covid-19, την ενίσχυση των µέσων µαζικής µεταφοράς, την επιτάχυνση της απονοµής των συντάξεων, τη ρύθµιση οφειλών προς τους Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

24_75

Νόµος 4530/30.03.18, άρθρο 56, αιτιολογική έκθεση: «Με το άρθρο επέρχονται τροποποιήσεις στο ν.δ. 49/1968 (Α’ 49), όπως αυτό έχει κωδικοποιηθεί µε το β.δ. 281/1973 (Α’ 84) και αντικατασταθεί µε το άρθρο 30 αναφορικά του ν. 4441/2016 (Α’ 227) αναφορικά µε τη θέση σε κυκλοφορία ΦΙΧ αυτοκινήτων.

24_74

Ξεκίνησε µε σηµαντική καθυστέρηση η διαδικασία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2021 του ΟΠΕΚΕΠΕ. Για την αντίστοιχη περυσινή ΕΑΕ, το διάστηµα υποβολής ήταν 15.03.20-15.05.20, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν κάποιες παρατάσεις προκειµένου να προλάβουν οι αγρότες να ολοκληρώσουν την υποβολή τους.

ΑΑΔΕΕταιρεια_εχει_εκδωσει_εικονικα_τιμολογια_αξιας_ανω_των_70_εκατ__ευρω_2_2

Το δεύτερο μισό του Μαΐου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Η πλατφόρμα Taxisnet θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Αυγούστου σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

24_73

Σύµφωνα µε τροποποιητική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Για τα αγροτεµάχια τα οποία δεν είναι ιδιόκτητα, ο µισθωτής αποδεικνύει την νοµιµότητα της χρήση τους µε ιδιωτικά συµφωνητικά µίσθωσης, ή συµβολαιογραφικά έγγραφα ή χρησιδάνεια παραχώρησης, τα οποία θα πρέπει να περιλαµβάνουν τον ΑΦΜ των ιδιοκτητών, να αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεµαχίων και τη χρονική περίοδο της µίσθωσης και να είναι θεωρηµένα για το γνήσιο της υπογραφής των αντισυµβαλλόµενων µερών.

24_72

Στις 22 Απριλίου το Υπουργείο Οικονοµικών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου µε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονοµικών κ. Σταϊκούρα: «…Προχωράµε στην υλοποίηση 5 µέτρων – «γέφυρα» προς τη µετά-κορονοϊό εποχή, µέσω των οποίων παρέχουµε, πρόσθετη, σηµαντική στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε αυτές να ανασυνταχθούν µετά τη δοκιµασία της πανδηµίας και να τονωθεί η ρευστότητά τους.

6977c9ae7241e730b4eeb5ae880df418

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται ότι θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να υποδεχτεί τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου.

22_22

Πολλές φορές αναρωτιέµαι γιατί είναι τόσο δύσκολο να λυθεί ένα πρόβληµα από τη ∆ιοίκηση του εκάστοτε υπουργείου και η απάντηση είναι πάντα η ίδια: εµπλέκονται πολλοί άνθρωποι οι οποίοι τις περισσότερες φορές δε γνωρίζουν το αντικείµενο. Και µπορεί να µην το κάνουν επίτηδες, όµως όταν το θέµα επανέρχεται συχνά στο προσκήνιο και παρά ταύτα δεν υπάρχει ανταπόκριση, προβληµατίζοµαι είναι η αλήθεια.

telos_3

Διεργασίες ώστε να εξαιρεθούν οι αγρότες από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ εκκινούν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

22_21

Έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις. Η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων (ΑΑ∆Ε), στις αρχές κάθε χρόνου ανακοινώνει τους στοχευµένους ελέγχους τους οποίους θα διενεργήσει µέσα στο έτος. Ανάµεσα στους ελεγχόµενους υπάρχουν και πολλοί αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι άλλωστε αντιµετωπίζονται ως επιτηδευµατίες.

trakter_karotsa_2_2

Το έτος είσπραξης των αγροτικών επιδοτήσεων θα θεωρείται ως χρόνος κτήσης του εισοδήματος εφεξής, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με έτος έναρξης ισχύος της εν λόγω διάταξης την 1η Ιανουαρίου του 2021.

24_68

Έχουµε φτάσει στο σηµείο, να παρακαλάνε οι αγρότες – παραγωγοί τον άνεργο να πάει για δουλειά και ο άνεργος να µην δέχεται. Προφανώς και δεν είναι όλοι τεµπέληδες. Μα τότε γιατί αρνούνται να εργαστούν;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία