Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Φορολογικά

24_48

Από το Μάρτη όταν γιγαντώθηκε ο κορωνοϊός, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η δηµόσια υγεία, απαγορεύτηκε η πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες και άρχισαν να ξεφυτρώνουν σωρηδόν ψηφιακές πλατφόρµες παντός είδους.

TELOSSSSSSSSS

Άνοιξαν οι επικαιροποιημένες πλατφόρμες για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που επιτρέπουν τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλουν αγρότες και αλιείς. Έτσι, όσοι αγρότες και αλιείς υποβάλουν δήλωση από τώρα και στο εξής, ο φόρος τους θα εκκαθαρίζεται με τον υπολογισμό και τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος για τους δικαιούχους.

1_Foros_Agrotis_tekmiria_8

Μειωµένη προκαταβολή φόρου δικαιούται η πλειονότητα των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελµατικών ανάµεσα τους και αγρότες και κυρίως όσοι καταγράφουν πτώση του τζίρου τους από 5% έως 35% το α’ εξάµηνο του 2020, λόγω της πανδηµίας.

kinezoi-akinita-ellada_-2-

Ζήτημα ημερών είναι να πληροφορηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω taxisnet το ακριβές ποσό της πίστωσης φόρου που δικαιούνται λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους από το μέτρο του "κουρέματος" των ενοικίων.

forologika_2

Στο άρθρο της προηγούµενης εβδοµάδας ξεκίνησα µία µικρή αναφορά στους ελέγχους. Είχαµε µέχρι τώρα τους ελέγχους των επιχειρήσεων. Φωνάζω πολύ καιρό ότι και οι αγρότες είναι επιχείρηση, αντιµετωπίζονται ως επιχείρηση, λειτουργούν ως επιχείρηση και οι έλεγχοι θα τους αντιµετωπίσουν ως επιχείρηση.

agroti

Μείωση έως 50% ή και πλήρη απαλλαγή της προκαταβολής φόρου εισοδήματος θα έχουν τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματικές ή και αγροτικές δραστηριότητες και είναι υποκείμενα σε ΦΠΑ, τα οποία υπέστησαν πτώση του τζίρου τους λόγω της πανδημίας.

24_43

Κι ενώ προσπαθούµε να τελειώσουµε µε τις τελευταίες εκκρεµότητες ώστε να µπορέσουµε να ξεκουραστούµε και λίγο, άρχισαν τα έρχονται εντολές ελέγχου για τους αγρότες!!

28431570035_ba71d63a64_o

Αντιμέτωποι με ένα ακόμη από τα πολλά ευτράπελα της δημόσιας διοίκησης βρίσκονται αυτές τις μέρες χιλιάδες αγρότες κι αυτό γιατί φρόντισαν να συμπεριλάβουν έγκαιρα, δηλαδή πριν από τη θεσμοθέτηση της σχετικής απαλλαγής, στη φετινή δήλωση εισοδήματος το φόρο επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ για το 2019.

22_14

Βάση της σχετικής δυνατότητας, που παρέχει ο Ν. 4174/2013 (άρθρο 15. Πληροφορίες από τρίτους, παρ. 4), υπάρχει η υποχρέωση οι εκµισθωτές ακίνητης περιουσίας να δηλώνουν όλα τα πληροφοριακά στοιχεία των αρχικών ή τροποποιητικών µισθώσεων.

24_42

Πάω το πρωί στο γραφείο µε την καλύτερη διάθεση. Νωρίς νωρίς, ανοίγω στόρια, υπολογιστές, εκτυπωτές, φτιάχνω καφέ, φρεσκάρω το νερό στο ποτήρι, βάζω την απαραίτητη µουσική κι ετοιµάζοµαι να διαβάσω µερικές ειδήσεις στα πεταχτά, να ελέγξω τι νέο οικονοµικοπολιτικού περιεχοµένου υπάρχει, πριν αρχίσω να ασχολούµαι µε τις δουλειές που έχω προγραµµατίσει για την ηµέρα.

24_40

Η προθεσµία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιµολογίων, γνωστών ως Μ.Υ.Φ., έληγε στις 31.03.2020. ∆όθηκε παράταση µέχρι τις 30.06.2020 και ξανά µία µικρή ακόµη µέχρι τις 06.07.2020. Στο διάστηµα αυτό, θα έπρεπε να υποβληθούν οι πωλήσεις, οι αγορές και τα έξοδα όλων των συναλλασσόµενων, ενώ µέχρι τις 29.07.2020 υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης για όσους θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο.

telos

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί από την Τρίτη 7 Ιουλίου, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει διάφορες φορολογικές παρεμβάσεις ανάμεσα τους και η αναστολή καταβολής τέλους επιτηδεύματος 2019 για τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Kellas-Xristos-2

H κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες, όπως προκύπτει κατόπιν σχετικής επικοινωνίας που είχε ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, με τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, στους οποίους υπογράμμισε την ανάγκη αναστολής ή οριστικής κατάργησης του εν λόγο φόρου.

24_38

Από το Μάρτη όταν γιγαντώθηκε η εποχή του κορωνοϊού, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η δηµόσια υγεία, απαγορεύτηκε η πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες και άρχισαν να ξεφυτρώνουν σωρηδόν ψηφιακές πλατφόρµες παντός είδους.

24_36

Στις 25.07.19 δηµοσιεύθηκε η 39391/838/2018 απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σχετικά µε την υποχρέωση τήρησης από τους εργοδότες, του εργοδότες «Βιβλίου Ηµερήσιων ∆ελτίων Απασχολούµενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» και στο οποίο εντάσσονται ορισµένες κατηγορίες (όχι οι απασχολούµενοι εργάτες που πληρώνονται µε εργόσηµο).

22_11

Πριν 3-4 χρόνια περίπου, είχα διαβάσει µία αγγελία η οποία µου είχε κάνει φοβερή εντύπωση: αγροτικοί Συνεταιρισµοί στην περιοχή της Ηµαθίας αλλά και των όµορων νοµών, ζητούσαν εργατικό προσωπικό για τη συλλογή της παραγωγής τους (κεράσια κλπ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία