Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρέχουσες Προκηρύξεις

princeton_hall2__1_

Το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγράμματος υποτροφιών του και σε συνεργασία με την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, προκηρύσσει μία πλήρη υποτροφία διετούς φοίτησης, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020 στην ειδικότητα: «Διαχειριστής γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων»*

vardousia

Μετά τη Χαλκιδική ακολούθησε και ο Νότιος Έβρος με την προκήρυξη των Leader για ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ εντός των ημερών αναμένεται η έγκριση και άλλων προσκλήσεων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 22 Μαρτίου θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι ελαιοπαραγωγοί με αγροτεμάχια στην δημοτικές κοινότητες της Άμφισσας ώστε να ενισχυθούν στα πλαίσια του Μέτρου «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας» με πριμ έως 58 ευρώ το στρέμμα.

arampatzi

Με αφορμή την «άρον – άρον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Σερρών κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, τελευταία ημέρα του 2018, 2η πρόσκληση για τη Βιολογική Γεωργία, στηλιτεύει, με σχετική Ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη, «τις συνεχείς παλινωδίες του ΥπΑΑΤ» αναφορικά με το Μέτρο 11 για τις «Βιολογικές Καλλιέργειες».

Massey-Ferguson-tractor__1_

Κόντρα μεταξύ ΠΟΓΕΔΥ και διαχειριστικών αρχών έχει δημιουργήσει η κατάρτηση Μητρώου Αξιολογητών στα Σχέδια Βελτίωσης, με τους γεωτεχνικούς παράλληλα να απορρίπτουν την αμοιβή ανά φάκελο καθώς θα αφήσει «ψίχουλα» κατηγορώντας παράλληλα τις αρχές στην Καβάλας για τη δημιουργεία Δούρειου Ίππου των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

symvoulos_prokirixi_elgo

Από σήμερα, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου θα μπορούν να κάνουν αίτηση τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Γεωργικοί Σύμβουλοι, με τη διαδικασία αυτή να ακολουθεί τους επόμενους μήνες η προκήρυξη του Μέτρου 2.1 για την επιδότηση των υπηρεσιών τους.

1-Xaniwtis_Tasos

Στα µονοπώλια, είτε κυβερνητικά, είτε ειδικών φορέων, είτε ακαδηµαϊκά, απέδωσε την δυσλειτουργία του συστήµατος συµβουλών, από το βήµα του 15ου συνεδρίου της ΕΤΑΓΡΟ στη Θεσσαλονίκη, ο ∆ιευθυντής της Γενική ∆ιεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI), Τάσος Χανιώτης.

sinergasia_metro_paa

Ένα ζωντανό πείραµα στο χωράφι ή/και στις µονάδες µεταποίησης αποτελεί το Μέτρο της «Συνεργασίας», αφού - όπως αναφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda - δεν αφορά µια χρηµατοδότηση η οποία θα µπορέσει να στηρίξει την κάλυψη εµπορικής ζήτησης, αλλά µια επένδυση η οποία θα επιτρέψει την πιλοτική εφαρµογή ενός σχεδίου δράσης, προκειµένου να περάσει αυτό από τα βιβλία στην πράξη. Με άλλα λόγια, να οδηγήσει σε µια ασφαλή διαπίστωση που θα προωθήσει την αγροτική παραγωγή, αλλά θα αποτρέψει τις λάθος επενδύσεις.

omades_2

Στην τροποποίηση του Μέτρου 16 «Συνεργασία» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λίγες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας αιτήσεων (έως 22 Οκτωβρίου), ορίζοντας μεταξύ άλλων πως οι Ομάδες Παραγωγών που συμμετέχουν θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες.

trakter_sxedia_veltiosis_paratasi_zorbas

Σε τρεις μέρες παράταση της προσθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των φακέλων για Σχέδια Βελτίωσης, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, υποχρεώθηκαν οι Διαχειριστικές Αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κυρίως λόγω πληθώρας αιτήσεων της τελευταίας στιγμής και με πρόσχημα την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών σε κάποιες περιοχές.

Sxedia-veltiwsis

Επ ουδενί δεν τίθεται, αυτή τη φορά, θέμα παράτασης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών φακέλων που σχετίζονται με τα Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, όπως διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά στελέχη της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

metapoiisi_rodakina

To Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει ότι παρατείνεται μέχρι τις 16 Οκτωβρίου η ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων πράξεων του Μέτρου 123Α,  που αφορά στις επενδύσεις στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Υπομέτρο 4.2 του ΠΑΑ 2014-2020.

orizonas

Oλοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση και κατάταξη των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στη δράση 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες», με τις ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων να γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

antixalazika-man

Την παράταση µέχρι τις 9 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης επενδύσεων εγκατάστασης αντιχαλαζικών, αντιβρόχινων και αντιπαγετικών συστηµάτων αλλά και την έκδοση νέας πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το εν λόγω µέτρο εντός του 2019, ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ, που υποστηρίζει ότι υπάρχει αναλογικά, µεγάλος αριθµός αιτηµάτων στήριξης στην ηλεκτρονική πλατφόρµα του µηχανογραφικού που δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

antixalazika_paa

Παρατείνεται έως τις 09/10/2018 η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης του υπομέτρου 5.1 του Μέτρου 5, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, ο οποίος σκοπεύει να προκηρύξει ξανά τη δράση το επόμενο έτος.

trakter-programmata

Προκειμένου να προσαρμοστεί το θεσμικό πλαίσιο με τη νομοθεσία για τα ρυμουλκούμενα, τροποποιούνται κάποια δικαιολογητικά που αφορούν αποκλειστικά στον φάκελο πληρωμής (όχι στον φάκελο υποψηφιότητας) στα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με ενημέρωση των διαχειριστικών αρχών.

Profil_Pietroutsakos

Τα ποσοστά στήριξης για την α΄δόση πληρωμής του Μέτρου 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» θα υπολογίζονται βάσει του τζίρου ανά μέλος ακόμα και αν έχει κλείσει το συλλογικό σχήμα ετήσια διαχείριση, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία