Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ειδικά Αφιερώματα

afierwma_xwf_960_620

Μετά το αλώνισμα, οι παραγωγοί ετοιμάζονται για την επόμενη σπορά στα σιταροχώραφα. Αφού εξασφαλιστεί ο πιστοποιημένος σπόρος, με τα σταθερά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, σειρά έχει η προετοιμασία του αγρού. Αρχικά, γίν...

afierwma_25

Οι εντονότερες πιέσεις από έντομα όπως παρατηρείται τελευταία με τους θρίπες στα κηπευτικά, φέρνουν στο προσκήνιο βιολογικά φυτοπροστατευτικά τα οποία δεν επηρεάζουν τα ωφέλιμα έντομα. Την ίδια ώρα, φέτος πολλά είναι και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της καστανής ρυτίδωσης, γι' αυτό οι γεωπόνοι επισημαίνουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εφαρμογή καινοτόμων σκευασμάτων και βιοδιεγερτών που αυξάνουν τα «αντισώματα» των φυτών. Προσοχή και στις εφαρμογές Καλίου και Ασβεστίου που ρυθμίζουν τα σάκχαρα στη ντομάτα.

23-34b

Η Eurobank προσφέρει σε συνεργασία µε το ΕTEπ, για πρώτη φορά και στον αγροτικό τοµέα, το πρόγραµµα COSME. ∆ανειοδότηση φωτοβολταϊκών για αγροτικό net metering µέσω Green Banking της Πειραιώς. Το βάρος στα Σχέδια Βελτίωσης για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας. Ποτέ άλλοτε τέτοια ποικιλία εργαλείων χρηµατοδότησης του αγροτικού τοµέα.

1200-503285333-cotton-plants-in-field

Από τα τέλη Ιουνίου, αρχίζει η προσβολή της βαμβακοκαλλιέργειας από το λύγκο. Οι νύμφες και τα ακμαία άτομα του εντόμου, προκαλούν πολλές φορές σημαντικές ζημιές, όπως μαύρα στίγματα και συχνά καρπόπτωση στα καρποφόρα όργανα του φυτού, καθώς μυζούν τους φυτικούς χυμούς.

25-32_5

Σε επιφυλακή για την πρώτη γενιά του πράσινου σκουληκιού στο βαµβάκι βρίσκονται οι παραγωγοί που περιµένουν να κάνει την εµφάνισή της στα τέλη του µήνα. Η οψίµιση που παρατηρήθηκε, 10-15 ηµερών, σε παραγωγικά κέντρα της χώρας αυξάνει σηµαντικά την πιθανότητα προσβολής των πιο επιβλαβών γενεών του πράσινου σκουληκιού που προσβάλλουν κυρίως χτένια και καρύδια. Υπενθυµίζεται, παράλληλα, στους παραγωγούς η ανάγκη εφαρµογής της δεύτερης δόσης της λίπανσης στο τελευταίο σκαλιστήρι άµεσα.

IMG_4498Gavriil_Thessaloniki_Sept_19_

"Η φυτοπροστασία και η θρέψη των φυτών, είναι δύο τελείως διαφορετικοί κλάδοι με κοινό στόχο όμως που δεν είναι άλλος από την αύξηση σοδειάς των καλλιεργειών." αναφέρει ο Γαβριήλ Ευάγγελος General Manager της ΔΗΜ. ΓΑΒΡΙΗΛ & ΣΙΑ ΕΠΕ, σε συνέντευξή του στο ειδικό ένθετο "Φυτοπροστασία & Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την Agrenda τον Μάιο.

ζιοθβας

"Η νέα τεχνολογία σαφώς θα έχει θετική επίδραση στο οικονομικό αποτέλεσμα των εκμεταλλεύσεων βελτιώνοντας ποσοτικά και ποιοτικά την παραγωγή." αναφέρει ο Νικόλας Ζιούβας, Γεωπόνος, MSC Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Δντης Πωλήσεων στη Χελλαφάρμ Α.Ε., σε συνέντευξή του στο ειδικό ένθετο "Φυτοπροστασία & Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την Agrenda τον Μάιο.

KAR_1970

"Η Ευφυής Γεωργία αναμένεται πως θα είναι πολύ σύντομα μονόδρομος. Η ταχύτατη τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων και λογισμικών παρακολούθησης των καλλιεργειών θα οδηγεί σε στοχευμένες συστάσεις εφαρμογών, οι οποίες θα είναι κρίσιμες για τη βέλτιστη αξιοποίηση των εισροών και συνεπώς και των επεμβάσεων θρέψης, φυτοπροστασίας καθώς και άλλων γεωργικών εργασιών. " ανέφερε σε συνεντευξή του ο Απόστολος Σαμούδης, Γεωπόνος BSc (Essex), MSc (London), Γενικός ΔιΕΥΘΥΝΤΉς SIPCAM ΕΛΛΑΣ, στην ειδική έκδοση "Φυτοπροστασία και Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την agrenda τον Μάιο.

Aris_Notis_2890

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ολοένα και πιο ισχυρή κοινωνική τάση προς την αειφορία και τα ‘πράσινα τρόφιμα’, μια ανάγκη που θέτει τις εταιρείες που αναπτύσσουν αυτήν τη στρατηγική παραγωγής στη γεωργική βιομηχανία, σε θέση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος» αναφέρει ο Νότης Αριστείδης,Technical Consultant – FARMACHEM SA, σε συνέντευξή του στο ειδικό ένθετο "Φυτοπροστασία & Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την Agrenda τον Μάιο.

3_Ntomata_27-30

Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστηµα αυξάνουν τον κίνδυνο των µυκητολογικών και εντοµολογικών προσβολών στις καλλιέργειες της ντοµάτας, υποχρεώνοντας τους παραγωγούς να στραφούν στις δέουσες λύσεις φυτοπροστασίας, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την ποιότητα της παραγωγής, τα επίπεδα αποδόσεων και το εισόδηµά τους. Ακόµα, µε την κατάλληλη θρέψη προλαµβάνονται οι προσβολές από ιώσεις των οποίων η καταστολή δεν είναι εύκολη.

D_Reppas

"Στη γκάμα προϊόντων εξειδικευμένης θρέψης της Timac Agro I ΛΥΔΑ μπορεί κανείς να βρει ποικίλα προϊόντα που αποτελούν φιλικές λύσεις προς το περιβάλλον και τα οποία κατέχουν τις αντίστοιχες εγκρίσεις για χρήση στη βιολογική γεωργία." αναφέρει ο Δημήτρης Ρέππας, Εμπορικός Διευθυντής Timac Agro Ι ΛΥΔΑ, σε συνέντευξή του στο ειδικό ένθετο "Φυτοπροστασία & Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την Agrenda τον Μάιο.

32-33_4_2

"Με χρήση πόρων που θα απαντούν στα 4 Κ (Κατάλληλη Ποσότητα, Κατάλληλος Τύπος, Κατάλληλος Χρόνος, Κατάλληλος Τρόπος, ) θα οδηγηθεί στο Maximum οικονομικό αποτέλεσμα ανά κιλό παραγόμενου προϊόντος. Αυτός ο δρόμος θα οδηγήσει σε μια αναβάθμιση της εκμετάλλευσης και φυσικά σε μια κερδοφορία που μπορεί να δώσει αξία και στις επόμενες γενιές" αναφέρει ο Νίκος Κουτσούγερας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΒΕΕ και γενικός διευθυντής ORA SERVICES IKE σε συνέντευξή του στο ειδικό ένθετο "Φυτοπροστασία & Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την Agrenda τον Μάιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ