Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ειδικά Αφιερώματα

pears_photo

Ιδιαίτερα ζημιογόνο για την καλλιέργεια της αχλαδιάς θεωρείται το έντομο Cacopsylla pyri, γνωστό και ως ψύλλα της αχλαδιάς, καθώς αναπτύσσει μεγάλους πληθυσμούς στις ιδιαίτερα ευνοικές συνθήκες της εποχής.

photo_paraskeuopoulos_eurochem

Η διαρκής αύξηση των απαιτήσεων σε τροφή μπορεί να καλυφθεί μόνο μέσα από την αποτελεσματικότερη χρήση γεωργικών εφοδίων και των νέων τεχνολογιών, για τη διασφάλιση ποιοτικότερου τελικού προϊόντος, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο αντίκτυπο, αναφέρει ο Product Manager υδ/των λιπασμάτων και βιοδιεγερτών της EUROCHEM ΕΛΛΑΣ ΑΕ, Άλκης Παρασκευόπουλος σε συνέντευξή του στο ειδικό ένθετο "Φυτοπροστασία & Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την Agrenda.

25-32_3

Τις εκτιµήσεις ότι η εαρινή συγκοµιδή πατάτας θα δηµιουργούσε συνθήκες υπερπροσφοράς του προϊόντος, ως αποτέλεσµα µιας καλής διετίας για την καλλιέργεια τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, ήρθε να ανατρέψει η κρίση του κορωνοϊού. Σήµερα και σε µία αγορά που επιστρέφει µαζικά στην κατανάλωση πατάτας ως ένα από τα σύµβολα της παλιάς καλής διατροφής, η διάθεση των 100.000 τόνων της φετινής εγχώριας εαρινής παραγωγής αναµένεται να είναι δυναµική.