Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Δενδροκηπευτικά

fl1

Τις τάσεις επέκτασης του τομέα των φρούτων και λαχανικών στις εκπτωτικές αλυσίδες όπως οι Lidl και Aldi υπογραμμίζει σχετική έκθεση της Fruit Logistica (Trend report 2019) που καταγράφει τα νέα δεδομένα στον τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η προοπτική αυτή ανοίγεται προκειμένου οι συγκεκριμένες αλυσίδες να μπορέσουν να απευθυνθούν και σε καταναλωτές ανώτερου και μεσαίου εισοδήματος σε αστικές περιοχές που ψάχνουν ποιοτικότερα προϊόντα.

5-Simpirina

Το σηµαντικά ανερχόµενο ενδιαφέρον της Βραζιλίας στην αγορά του συµπύρηνου ροδάκινου, που τα επόµενα χρόνια αναµένεται να επιφέρει αλλαγές στον εµπορικό χάρτη του κλάδου, επεσήµαναν µεταξύ άλλων τα στελέχη της βιοµηχανίας που συµµετείχαν στο 14ο Παγκόσµιο Συνέδριο Μεταποιηµένων Φρούτων (CANCON14) που πραγµατοποιήθηκε στην Μούρθια της Ισπανίας από τις 16 έως 19 Οκτωβρίου.

konserva_rodakino_3

Τις επερχόμενες αλλαγές στις ισορροπίες προσφοράς και ζήτησης μεταποιημένων προϊόντων ροδακίνου επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων βιομηχανιών μεταποίησης που συμμετείχαν στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταποιημένων Φρούτων (CANCON14) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Murcia της Ισπανίας από τις 16 έως 19 Οκτωβρίου.

trapezapireoslogo_new

Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (Α.Σ.) «ΣΥΚΙΚΗ» ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγική διαδικασία της καλλιέργειας σύκων, αλλά και την αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος.

5_aktinidio_pinakas

∆ιορθωτικά αναµένεται να κινηθεί φέτος η ελληνική αγορά ακτινιδίου µετά την περσινή πολύ καλή χρονιά (µε τιµές ακόµα και στα 70 λεπτά το κιλό) που εκτός από την εγχώρια υπερπαραγωγή στηρίχθηκε και στην έλλειψη ιταλικών και νεοζηλανδέζικων προϊόντων. 

aktinidia-man

Καταστροφική επιλογή για την καλλιέργεια και το εµπορικό µέλλον του ελληνικού ακτινιδίου, µε παράπλευρες απώλειες στην εθνική οικονοµία και στην απασχόληση, θεωρούν όλοι οι σοβαροί εξαγωγείς κι οι Οµάδες Παραγωγών, που ασχολούνται µε το αντικείµενο, την πρόωρη κοπή του προϊόντος και τη συγκοµιδή του σε bins ή οι κλούβες των 20 κιλών.

Μεγάλοι οι παίκτες για τα μήλα της Ευρώπης

Αύξηση παρουσίασαν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου οι συλλήψεις του εντόμου της καρπόκαψας στους μηλεώνες της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το δίκτυο των φερομονικών παγίδων στις περισσότερες περιοχές.

Όψιμα φέτος τα μποστάνια με καρπούζια

Συνεχίζεται η προσβολή από τον τετράνυχο σε καλλιέργειες με καρπουζιές στο νομό Θεσσαλίας, λένε οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον κόκκινο και τον κίτρινο τεράνυχο

Προσβολή των καρπών των εσπεριδοειδών από κόκκινη ψώρα και ψευδόκοκκους διαπιστώνουν οι γεωπόνοι στα Ιωάννινα. Μάλιστα, σε οπωρώνες στους οποίους η προσβολή είναι ομοιόμορφη, οι καλλιεργητές καλούνται να προχωρήσουν σε μια επέμβαση άμεσα, με ένα από τα κατάλληλα σκευάσματα, όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ιωαννίνων.

Οδηγίες για τις μηλιές και αχλαδιές της Θεσσαλονίκης

Οι συλλήψεις του εντόμου της καρπόκαψας (Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae) σε ορισμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας με μηλεώνες του δικτύου των φερομονικών παγίδων εμφανίζει μία αύξηση το χρονικό διάστημα 22-29 Αυγούστου.

Μετά τις βροχές κλαδοσπορίαση στις καρπουζιές

Την εμφάνιση του έκανε το ωίδιο (Erysiphe cichoracearum,Sphaerotheca fuliginea) στις καλλιέργειες της καρπουζιάς, καθώς μικρές κηλίδες με λευκή εξάνθηση εμφανίζονται στην άνω και κάτω επιφάνεια των φύλλων, στους μίσχους και τους βλαστούς.

Σε 5 βήματα η προώθηση της μηλοκαλλιέργειας

Προβολή στο εξωτερικό, υγιή συνεργατικά σχήματα, προγράμματα αναδιάρθρωσης και αντιχαλαζικά, σε συνδυασμό με μείωση των φορολογικών συντελεστών και εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, είναι τα 5 βήματα για την προώθηση της μηλοκαλλιέργειας.

Κηλίδες στα φύλλα της αγγουριάς θερμοκηπίου από ωίδιο στη Θεσσαλία

Την εμφάνιση μικρών, λευκών κηλίδων στην άνω και κάτω επιφάνεια των φύλλων, στους μίσχους και στους βλαστούς του φυτού της αγγουριάς με χαρακτηριστικές αλευρώδεις εξανθήσεις, στα θερμοκήπια της Θεσσαλίας διαπίστωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου.

Σημάδια από ωίδιο στις πιπεριές της Θεσσαλίας

Την εμφάνιση του έκανε το ωίδιο στις υπαίθριες καλλιέργειες με πιπεριές στη Θεσσαλία, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη και τη μετάδοσή του μύκητα.

Που πήγαν τα λεφτά για το Ε-coli του νομού Λασιθίου;

Την εμφάνισή του έκανε το κλαδοσπόριο (Cladosporium fulvum, fulvia fulvα) στις όψιμες υπαίθριες καλλιέργειες με ντομάτα στον θεσσαλικό κάμπο. Οι καιρικές συνθήκες πού επικρατούν είναι ευνοϊκές για τη ανάπτυξη του μύκητα και τη μετάδοσή του, αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου.

Έριξε λεφτά στο κοιλαράτο Αιγίνης ο Κώστας Τζαβάρας και δικαιώθηκε

Μπήκε στο πρόγραµµα Νέων Αγροτών το 1992 συνεχίζοντας τις οικογενειακές καλλιέργειες, στην τοποθεσία Κουλουριάδα, κληρονοµώντας 10 στρ. φιστικιές τύπου Αιγίνης «κοιλαράτο». Από τότε έχει µπει πολύ νερό στο αυλάκι για τον Ευβοιώτη παραγωγό Κώστα Τζαβάρα, τον οποίο συνάντησε η Agrenda την τελευταία µέρα της πρώτης συγκοµιδής στα κτήµατά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία