Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγορά Προϊόντων

Trakter-rodakina_2

Χειρότερα από ποτέ εξελίσσεται η καμπάνια παραλαβής των συμπύρηνων ροδάκινων από τη μεταποιητική βιομηχανία, εξέλιξη που υποχρεώνει τους παραγωγούς να αναζητήσουν λύσεις σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

fytwria-fasoulis-foto

Μεγάλες τάσεις πίσω από την πραγµατικότητα που ζει ο κλάδος αυτές της πρώτες εβδοµάδες της χρονιάς οι οποίες παράλληλα σκιαγραφούν ένα νέο τοπίο που θα επηρεάσει την αγορά και στο µέλλον, καταγράφονται αυτή την περίοδο στο εξαγωγικό εµπόριο του επιτραπέζιου σταφυλιού διεθνώς.

ukraine_weat_production

Οι υψηλές τιμές των σιτηρών μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της παραγωγής των ζαχαροτεύτλων το 2019/2020 στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, κλπ) και αύξηση των διεθνών τιμών αναφέρει η επικεφαλής αναλύσεων της κοινοπολιτείας Sucden Marina Sidak στο διεθνές συνέδριο «Sugar World 2019». Οι εξελίξεις στις χώρες αυτές επηρεάζουν πάντα την παγκόσμια αγορά καθώς μιλάμε για σχεδόν 1,2 δις στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO.

china_2

Διατεθειμένη να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα αξίας 30 δις δολαρίων εμφανίζεται η Κίνα στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στις δύο χώρες με θέμα τις εμπορικές τους σχέσεις και το ζήτημα των δασμών.

tuna-1

Σε τιμή ρεκόρ ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων (2,7 εκατομμυρίων ευρώ) πωλήθηκε ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε το περασμένο Σάββατο, κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο.

aurora_kanabis

Πώς και πώς περίμεναν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Καναδάς αποποινικοποίησε την χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, τόσο οι χρηματιστηριακές αγορές, όσο και οι καταναλωτές, οι οποίοι έκαναν ουρές έξω από τα καταστήματα στα οποία θα μπορούσαν να προμηθευτούν κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς προκειμένου να «γιορτάσουν» την ημέρα αυτή.

sitari_bolou_site

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ενημερώνει τους αγρότες, μέλη και μη μέλη του Συνεταιρισμού, που παρέδωσαν σιτάρι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ότι θα τους καταβάλλει συμπληρωματική τιμή 4 λεπτών ανά κιλό.

trikala_eas_vradini

Τιμή ανά ημέρα ανάλογα με τα διακυμάνσεις των διεθνών τιμών αλλά και το πώς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου δίνει καθημερινά στους βαμβακοπαραγωγούς η ΕΑΣ Τρικάλων.

dimitriaka_pinakas_site

Η σημαντική πτώση 8% της παραγωγής δημητριακών, με το σιτάρι να έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, καταγράφοντας χαμηλό πενταετίας, που αποδίδεται στις συνθήκες ξηρασίας που επικράτησαν φέτος το καλοκαίρι, βρίσκεται ψηλά στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της Κομισιόν για τα αγροτικά προϊόντα το 2018-2019.

igc-pin

Μειωμένη εκτιμάται στην τελευταία ανάλυση του Διεθνούς Συμβουλίου για τα Σιτηρά (IGC) η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών για την εμπορική περίοδο 2018/19. Σύμφωνα με τα στοιχεία η παραγωγή υπολογίζεται στους 2,072 εκατομμύρια τόνους δηλαδή 41 εκατομμύρια τόνους λιγότερη από την προηγούμενη σεζόν.

german_minister_agriculture

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έπειτα από συνάντηση στα πλαίσια της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας (SCA), συμφώνησαν με την διαπραγματευτική θέση του Συμβουλίου της ΕΕ, πάνω στην πρόταση της Κομισιόν αναφορικά με τις πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές στον αγροδιατροφικό τομέα, ανάμεσα σε μικρούς αγρότες και μεταποιητές και τους μεγαλύτερους εμπορικούς τους εταίρους.

chicago_board_trade_2

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι κερδοσκόποι στο χρηματιστήριο του Σικάγο, που  είχαν ξεκινήσει να αντιστρέφουν την έντονα πτωτική τάση στις τιμές των μελλοντικών συμβολαίων καλαμποκιού και σόγιας, όμως για μια ακόμα φορά τα νούμερα που έδωσε το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), έκοψε τον αέρα στα πανιά τους.

elia_grafima

«Ράλι» τιµών χωρίς προηγούµενο, εδώ και χρόνια, έχει «πυροδοτήσει» η µεγάλη έλλειψη πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, µε την τιµή στις 13 Σεπτεµβρίου να έχει «σκαρφαλώσει» ήδη στα 1,50 ευρώ το κιλό για τα 110 τεµάχια και µε τις φήµες στα πόστα να οργιάζουν ότι θα φτάσει τα 1,60 ευρώ το κιλό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία