Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγορά Προϊόντων

seve

Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές του νομού Ροδόπης, στη διάρκεια του 2018, διατηρώντας έτσι το θετικό πρόσημο στην πορεία τους, αλλά και πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο, καθώς οι εισαγωγές «φρέναραν» σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

 Εκδήλωση για τις προοπτικές και τα προβλήματα του τουρισμού στη Σαντορίνη

Πρώτη θέση ως προς την αξία, αλλά κυρίως ως προς την ποσότητα στο portfolio εξαγωγών στην γερμανική αγορά κατέχουν οι ελληνικοί «άλλοι οίνοι» (χωρίς Γ.Ε. και Ποικιλία) καταλαμβάνοντας το 2018 το 38,46% της συνολικής αξίας εξαγωγών προς τη Γερμανία.

3-pinakas-xoirina

Συνολικά 150 µε 200 εκατ. χοίρινα πρόκειται να πεθάνουν ή να θανατωθούν στην Κίνα, επειδή έχουν µολυνθεί µε την ασθένεια της πανώλης, ή στις προσπάθειες περιορισµού αυτής, εκτιµούν οι αγροτικοί αναλυτές της ολλανδικής αγροτικής τράπεζας Rabobank.

1-exagwges

Νέος κύκλος αβεβαιότητας ανοίγει στην ευρωπαϊκή αγορά αγροτικών προϊόντων µε οφθαλµόν αντί οφθαλµού προαναγγελίες διατλαντικών δασµών, την ίδια στιγµή που τα γνωστά µονοπάτια προς την άλλη υπερδύναµη, Ρωσία, γίνονται όλο και πιο δύσβατα.

eleolado_site_2

Με αύξηση της παραγωγής και ισχυρή παγκόσμια ζήτηση, οι εξαγωγές ελαιολάδου της ΕΕ θα φθάσουν στα πιο υψηλά επίπεδα από ποτέ κατά το 2018/19, ενώ οι έλλειψη βροχών σε βασικές ελαιοπαραγωγές περιοχές της ηπείρου, αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην παραγωγή της επόμενης περιόδου, 2019/20.

europeexports

Η αξία των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ τον Ιανουάριο του 2019 αυξήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά για να φθάσει στα 11,2 δισ. ευρώ, ενώ το άθροισμα εξαγωγών και εισαγωγών αγγίζει τα 22 δις ευρώ, αυξημένα κατά 1 δις συγκριτικά με την μηνιαία εμπορική αξία που επετεύχθη τον Ιανουάριο του 2018. Οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής αυξήθηκαν επίσης στα 10,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, που υπογραμμίζει μάλιστα πως η Ένωση μείωσε τις εισαγωγές σιταριού και ρυζιού.

fytwria-fasoulis-foto

Μεγάλες τάσεις πίσω από την πραγµατικότητα που ζει ο κλάδος αυτές της πρώτες εβδοµάδες της χρονιάς οι οποίες παράλληλα σκιαγραφούν ένα νέο τοπίο που θα επηρεάσει την αγορά και στο µέλλον, καταγράφονται αυτή την περίοδο στο εξαγωγικό εµπόριο του επιτραπέζιου σταφυλιού διεθνώς.

ukraine_weat_production

Οι υψηλές τιμές των σιτηρών μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της παραγωγής των ζαχαροτεύτλων το 2019/2020 στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, κλπ) και αύξηση των διεθνών τιμών αναφέρει η επικεφαλής αναλύσεων της κοινοπολιτείας Sucden Marina Sidak στο διεθνές συνέδριο «Sugar World 2019». Οι εξελίξεις στις χώρες αυτές επηρεάζουν πάντα την παγκόσμια αγορά καθώς μιλάμε για σχεδόν 1,2 δις στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO.

china_2

Διατεθειμένη να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα αξίας 30 δις δολαρίων εμφανίζεται η Κίνα στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στις δύο χώρες με θέμα τις εμπορικές τους σχέσεις και το ζήτημα των δασμών.

tuna-1

Σε τιμή ρεκόρ ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων (2,7 εκατομμυρίων ευρώ) πωλήθηκε ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε το περασμένο Σάββατο, κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο.

aurora_kanabis

Πώς και πώς περίμεναν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Καναδάς αποποινικοποίησε την χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, τόσο οι χρηματιστηριακές αγορές, όσο και οι καταναλωτές, οι οποίοι έκαναν ουρές έξω από τα καταστήματα στα οποία θα μπορούσαν να προμηθευτούν κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς προκειμένου να «γιορτάσουν» την ημέρα αυτή.

sitari_bolou_site

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ενημερώνει τους αγρότες, μέλη και μη μέλη του Συνεταιρισμού, που παρέδωσαν σιτάρι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ότι θα τους καταβάλλει συμπληρωματική τιμή 4 λεπτών ανά κιλό.

trikala_eas_vradini

Τιμή ανά ημέρα ανάλογα με τα διακυμάνσεις των διεθνών τιμών αλλά και το πώς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου δίνει καθημερινά στους βαμβακοπαραγωγούς η ΕΑΣ Τρικάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία