Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγορά Προϊόντων

dimitriaka_pinakas_site

Η σημαντική πτώση 8% της παραγωγής δημητριακών, με το σιτάρι να έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, καταγράφοντας χαμηλό πενταετίας, που αποδίδεται στις συνθήκες ξηρασίας που επικράτησαν φέτος το καλοκαίρι, βρίσκεται ψηλά στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της Κομισιόν για τα αγροτικά προϊόντα το 2018-2019.

igc-pin

Μειωμένη εκτιμάται στην τελευταία ανάλυση του Διεθνούς Συμβουλίου για τα Σιτηρά (IGC) η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών για την εμπορική περίοδο 2018/19. Σύμφωνα με τα στοιχεία η παραγωγή υπολογίζεται στους 2,072 εκατομμύρια τόνους δηλαδή 41 εκατομμύρια τόνους λιγότερη από την προηγούμενη σεζόν.

german_minister_agriculture

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έπειτα από συνάντηση στα πλαίσια της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας (SCA), συμφώνησαν με την διαπραγματευτική θέση του Συμβουλίου της ΕΕ, πάνω στην πρόταση της Κομισιόν αναφορικά με τις πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές στον αγροδιατροφικό τομέα, ανάμεσα σε μικρούς αγρότες και μεταποιητές και τους μεγαλύτερους εμπορικούς τους εταίρους.

chicago_board_trade_2

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι κερδοσκόποι στο χρηματιστήριο του Σικάγο, που  είχαν ξεκινήσει να αντιστρέφουν την έντονα πτωτική τάση στις τιμές των μελλοντικών συμβολαίων καλαμποκιού και σόγιας, όμως για μια ακόμα φορά τα νούμερα που έδωσε το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), έκοψε τον αέρα στα πανιά τους.

elia_grafima

«Ράλι» τιµών χωρίς προηγούµενο, εδώ και χρόνια, έχει «πυροδοτήσει» η µεγάλη έλλειψη πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, µε την τιµή στις 13 Σεπτεµβρίου να έχει «σκαρφαλώσει» ήδη στα 1,50 ευρώ το κιλό για τα 110 τεµάχια και µε τις φήµες στα πόστα να οργιάζουν ότι θα φτάσει τα 1,60 ευρώ το κιλό.

Σκαρφάλωσε στα 1,50 ευρώ η λειψή φέτος πράσινη ελιά της Χαλκιδικής

«Ράλι» τιμών χωρίς προηγούμενο, εδώ και χρόνια, έχει «πυροδοτήσει» η μεγάλη έλλειψη πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, με την τιμή το πρωί της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου να έχει «σκαρφαλώσει» ήδη στα 1,50 ευρώ το κιλό για τα 110 τεμάχια και με τις φήμες στα πόστα να οργιάζουν ότι θα φτάσει ακόμη και στα 1,60 ευρώ το κιλό.

Απραξία και μάγκωμα προς το παρόν στο βαμβάκι

Ασυνήθιστη ησυχία, πρώτη φορά στα χρονικά, επικρατεί στη φυσική αγορά για το βαµβάκι, καθώς παλαιότερα αυτή την περίοδο είχαµε ήδη πολλές «κρούσεις» από Τουρκία και Άπω Ανατολή για άµεσες φορτώσεις µέσα στον Σεπτέµβριο και τον Οκτώβριο. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ανέβαζε και τις τιµές του ελληνικού προϊόντος το φθινόπωρο.

Οι πιέσεις στα εμπορεύματα δυσκολεύουν το 60άρι στο βαμβάκι

Ασυνήθιστη ησυχία, πρώτη φορά στα χρονικά, επικρατεί στη φυσική αγορά για το βαµβάκι, καθώς παλαιότερα αυτή την περίοδο είχαµε ήδη πολλές «κρούσεις» από Τουρκία και Άπω Ανατολή για άµεσες φορτώσεις µέσα στον Σεπτέµβριο και τον Οκτώβριο. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ανέβαζε και τις τιµές του ελληνικού προϊόντος το φθινόπωρο.

Γραμμή Μαζινό από Καλάβρυτα για τιμές στο αιγοπρόβειο

Γραµµή άµυνας για τις τιµές στο αιγοπρόβειο γάλα και την ενίσχυση της συνεργασίας µεταξύ των παραγωγών αναζητήθηκε στην ευρεία συνάντηση των προέδρων αντιπροσωπευτικών οργανώσεων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Σεμπτεβρίου µε πρωτοβουλία του Συνεταιρισµού Καλαβρύτων στα γραφεία της Οργάνωσης.

Ανάρπαστη θα γίνει φέτος η λίγη πράσινη ελιά Χαλκιδικής

Χωρίς «λευκό καπνό» ως προς την τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύσει για τη φετινή παραγωγή της επιτραπέζιας «Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής», αλλά με την υπόσχεση από το εμπόριο ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στις αμέσως επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν βγει το Σαββατοκύριακο, μια και από Δευτέρα είναι να αρχίσει η μαζική συγκομιδή, ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών του κλάδου, το βράδυ της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στη Χαλκιδική.

Εύκολα για το καλαµπόκι τα 18 λεπτά, λόγω ξηρασίας

Ξεκινούν αυτές τις µέρες την παραλαβή καλαµποκιού η µία µετά την άλλη οι κατά τόπους Ενώσεις, χωρίς ακόµα να ανακοινώνουν τιµή, µε την αγορά ωστόσο να ψιθυρίζει αύξηση από πέρυσι. Αιτία, η υψηλότερη ζήτηση διεθνώς, µε αφορµή την ξηρασία στην Ευρώπη.

Όλο και ανεβαίνει το σκληρό σιτάρι, 20 λεπτά στα αλώνια Θεσσαλίας

Πολλά τα θετικά στοιχεία στην αγορά σκληρού σίτου, παρά το γεγονός πως παγκοσµίως τα υψηλά αποθέµατα φρενάρουν την όποια άνοδο. Χαρακτηριστικό το ότι στα αλώνια τα σιτάρια αυτές τις µέρες πιάνουν µε ευκολία τα 20 λεπτά το κιλό, ενώ και οι µύλοι εσωτερικά θα συνεχίσουν να στηρίζουν την αγορά όσο ανεβαίνει -έστω και αργά- διότι αυτά τα επίπεδα ιστορικά θεωρούνται χαµηλά. Αυτό σηµαίνει βέβαια ότι θα συνεχίσουν να έχουν υψηλά αποθέµατα στις αποθήκες τους.

Λίγο το δολάριο, λίγο τα θεμελιώδη εύκολα στα 60 λεπτά το βαμβάκι

Μειωµένη ζήτηση και ανενεργή Τουρκία λόγω των προβληµάτων της, σε συνδυασµό µε την πτώση του basis (πριµ) επί των χρηµατιστηριακών τιµών για όλες τις σοδειές, κρατούν το βαµβάκι στο εύρος των 80-84 σεντς ανά λίµπρα αυτό το διάστηµα.

Μικρή αύξηση για το αγελαδινό στα τιμολόγια Οκτωβρίου

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται μια αύξηση στην τιμή του αγελαδινού γάλακτος για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, που θα φανεί στα τιμολόγια του Οκτωβρίου λένε οι γνώστες της αγοράς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Ευρώπη που οδήγησαν στη μείωση της παραγωγής.

Μέχρι 1,70 ευρώ η σουλτανίνα από την ΚΣΟΣ

Η τιμή της σουλτανίνας νέας εσοδείας διαμορφώνεται στο 1,70 ευρώ το κιλό για τον τύπο Νο 1, στο 1,50 για τον τύπο Νο2, στο 1,20 για τον τύπο Νο4 και στα 90 λεπτά το κιλό για τον τύπο Νο5, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας (ΚΣΟΣ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία