Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

KAR_6395_2_OMADA

Φυτικά ενεργειακά ροφήματα, έτοιμα προς μαγείρεμα γεύματα, πάστα ζυμωμένων φασολιών και καινοτόμα μπισκότα, αποτελούν νεανικές εμπνεύσεις των φοιτητών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών -Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2019.

photo_3

H Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) διοργάνωσε το 4ο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Γαλακτοκομικών και Τυροκομικών προϊόντων στην Αθήνα 10 Ιουνίου 2019 και στη Λάρισα 12 Ιουνίου 2019. Σηματοδοτώντας την έναρξη για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος του Οργανισμού, για τη προβολή & προώθηση του κλάδου των Γαλακτοκομικών – Τυροκομικών προϊόντων.

argusfertilizersflags

Η Αφρική είναι το σπίτι του 17% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά εκεί καταναλώνεται μόνο το 2-3% των λιπασμάτων διεθνώς. Η Argus, εταιρεία τιμολόγησης εμπορευμάτων υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Λιπασμάτων (International Fertilizer Development Center, IFDC) που εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την πρόσβαση σε πληροφόρηση για τον κλάδο των λιπασμάτων στην Αφρική, ο οποίος παραδοσιακά θεωρείται ασαφής και σύνθετoς

4-LIDL

Ξεπερνώντας κατά περίπου 40 εκατοµµύρια ευρώ αυτές του προηγούµενου έτους, στα 120 θα ανέλθουν οι επενδύσεις της Lidl Ελλάς για το 2019. Μέσα στο πλάνο των επενδύσεων περιλαµβάνονται κινήσεις επέκτασης των υπηρεσιών προς τον καταναλωτή, µε ολοκλήρωση του πλάνου εγκατάστασης φούρνου σε όλα τα καταστήµατα και την ανάπτυξη του κωδικολογίου, µε πρόσθεση 250 νέων κωδικών, φτάνοντας σε ένα σύνολο 2550 προϊόντων, περισσότερο από το 67% των οποίων είναι ελληνικά.

IMG_2231

Θα µπορούσε να χαρακτηριστεί ως µια ιδιότυπη εκδοχή του γαλατικού χωριού κι αυτό γιατί παρότι είναι περιτριγυρισμένο από... λεγεώνες οπωρώνων, αντιστέκεται και υπερασπίζεται µε σθένος την επιλογή του να διαφοροποιείται µε κηπευτικά.

gk_gk

Τρεις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν για τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία των Νηρέα και Σελόντα που θα παραχωρηθούν σε τρίτο "παίκτη", στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που δόθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να εγκριθεί η εξαγορά των δύο εταιρειών από το σχήμα Amerra – Mubadala

lidl-hellas

Αποφασισμένη να διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, η Lidl Eλλάς σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος, που λήγει τον Φεβρουάριο του 2020.

orange_grove_media_breakfast3

Το Orange Grove, το διεθνές startup incubator της Αθήνας, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στον τομέα της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας, παρουσιάσε τους νέους στόχους και τα επερχόμενα σχέδια που έχει θέσει o πρωτοπόρος οργανισμός για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

017

Από το 1988, η ΝΗΡΕΥΣ πρωτοπορεί και προσφέρει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, έχοντας ως κύριο γνώμονα την ικανοποίηση των πελατών της. Ως καθετοποιημένη παραγωγική εταιρία, ελέγχει όλη την αλυσίδα των προϊόντων της σε κάθε στάδιο της παραγωγής, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου.

nirefs

H AB Βασιλόπουλος και το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για τη βελτίωση της υπευθυνότητας των προμηθειών ψαρικών της αλυσίδας, ξεκίνησαν το 2013 μαζί με τη ΝΗΡΕΥΣ ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που είχε ως στόχο την περαιτέρω βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης 2 μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας τσιπούρας και λαβρακίου της ΝΗΡΕΥΣ στο Αλιβέρι και τη Φωκίδα.

40-41_11

Γύρος μανιταριού, μανιταροκιμάς, μανιτάρια φρέσκα και αποξηραμένα, μαριναρισμένα με ελαιόλαδο Μαρώνειας, ξίδι, διάφορα μυρωδικά και μαύρη τρούφα, μανιτάρι γλυκό κουταλιού, με γεύση εσπρέσο για τους λάτρεις του καφέ και πλέον και μανιτάρι «κροκέτα» και «φλογέρα».

videoblocks-soya-on-the-fields-of-summer_b2qwgg9ig_thumbnail-full01

Αλλαγές στα παγκόσμια γεωργικά συστήματα θα επιφέρει η τάση εξάπλωσης των ιδιαίτερων συνηθειών διατροφής, καθώς η µετάβαση στη χορτοφαγική διατροφή «δεν είναι τόσο απλή όσο προηγουµένως θεωρούσαµε», δηλώνει ο ∆ρ Ilkka Leinonen, από το αγροτικό κολλέγιο της Σκωτίας, κύριος συγγραφέας νέας µελέτης σχετικά µε τη βιωσιµότητα της επέκτασης της χορτοφαγίας.

krokos_kozanis

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, βρίσκεται προς υπογραφή η διακρατική συμφωνία Ελλάδας και Κίνας για την εξαγωγή του κρόκου Κοζάνης στην κινεζική αγορά. Με την εμπορική αυτή συμφωνία το προϊόν θα προστατεύεται και έναντι του ανταγωνισμού. Σημειώνεται ότι ο κρόκος Κοζάνης είναι προϊόν Π.Ο.Π. με προστασία από την Ε.Ε (τα υπόλοιπα προϊόντα λέγονται σαφράν). Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αραχωβίτης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε, επόμενος στόχος είναι η αγορά της Ινδίας. «Είμαστε σε διαδικασία διεύρυνσης των αγορών μας, σε φάση εξωστρέφειας» όπως ανέφερε.

22a

Αν και δεν είναι µεγάλη η πορεία της οµάδας του Eliama Daily Value, οι συγκινήσεις που έχει προσφέρει είναι σπάνιες. Μία διάκριση στάθηκε η αφορµή για ένα µεγάλο ταξίδι στον κόσµο του ποιοτικού ελαιολάδου

vraveio-Zagorin

Ο αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ένας από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς - αφού μετρά πάνω από έναν αιώνα ύπαρξης και διαρκής παρουσίας – ταξιδεύει με τα μήλα του σε όλον τον κόσμο, κατακτώντας τις διεθνείς αγορές. Έχοντας μπει στη δράση της οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης χρόνια πριν, με το εμπορικό του σήμα - το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό – κατοχυρώνει κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν ως προϊόν με “Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία