Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

987A6363_2

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης μαζί με στελέχη της Lidl Ελλάς επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εμφιαλωτηρίου της εταιρίας Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. στο Μαρκόπουλο Αττικής. Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τα κελάρια, τους αμπελώνες και τις μονάδες εμφιάλωσης της Cavino Οινοποιίας Ποτοποιίας Α.Ε. στο Αίγιο αλλά και το κτήμα του Μεγάλου Σπηλαίου.

KAR_2319_2

Με κεντρικό θέμα που πραγματεύεται τον ρόλο του αγρότη στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ανοίγει το Σάββατο 7/9/2919 η Αυλαία του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Global Agripreneurs Summit – GAS) που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 6.

KAR_1801

Οι αριθμοί δικαιώνουν το πρόγραμμα νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg – enter,grow,go της Eurobank αφού σε αυτό φιλοξενήθηκαν και αναπτύχθηκαν οι ιδέες 800 νέων παιδιών από τις οποίες αναδείχθηκαν 204 επιχειρηματικές ομάδες, 120 από αυτές μετεξελίχθηκαν σε επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 62 με τζίρο άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ 26 επιχειρήσεις έχουν «σηκώσει» κεφάλαια 10 εκατ. ευρώ από equity funds.

444MastichaL2

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιεί η start-up επιχείρηση Regenera Pharma με έδρα το Ισραήλ, που δραστηριοποιείται στη βιοτεχνολογία. Οι μελέτες αφορούν στη δημιουργία φαρμάκων με πρώτη ύλη τη μαστίχα και ως απώτερο στόχο έχουν τη χορήγησή των φαρμάκων αυτών ως αγωγή για τη σπάνια πάθηση των ματιών, γνωστή ως Naion.

ION

Αύξηση κύκλου εργασιών κερδών σημείωσε το 2018 η ΙΟΝ, ενώ και οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 13,6%, με τη διοίκηση να δηλώνει πως η εγχώρια αγορά δεν αρκεί πλέον για να στηρίξει τους αναγκαίους ρυθμούς ανόδου.

Πρωταγωνιστες_της_Ελληνικης_Οικονομιας_Προεδρος_ΑΠΣΙ_ΠΙΝΔΟΣ_-_Ανδρεας_Δημητριου

Σε μια λαμπρή τελετή στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την Τετάρτη 10 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε από το New Times Publishing η βράβευση των 50 καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα παρουσία εκπροσώπων από τον κόσμο των επιχειρήσεων και της πολιτείας. Η αξιολόγηση των εταιρειών έγινε με βάση τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών καθώς και τις προοπτικές κάθε εταιρείας.

ebzz

Σε πλειστηριασμό και με το νόμο βγαίνουν κομμάτι - κομμάτι το επόμενο διάστημα τα περιουσιακά στοιχεία της κραταιούς άλλοτε Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Όπως είχε καθαρά προβλέψει εδώ και χρόνια το Agronews, η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και ειδικά η λύση μέσα από την παρέα του Λούκας Φέκερ, ήταν ένα παραμύθι για μικρά παιδία. Οι τελευταίες επιλογές σημαίνουν ότι κανένα εργοστάσιο ζάχαρης δεν πρόκειται να λειτουργήσει ξανά στην Ελλάδα, ενώ ότι έχει απομείνει θα πουληθεί σαν οικόπεδα και παλιοσίδερα.

FarmaEpiros_Logo_Α3R

Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία της γαλακτοβιομηχανίας ΗΠΕΙΡΟΣ για τη δημιουργία μιας πρότυπης φάρμας αιγοπροβάτων σε ιδιόκτητη έκταση 47 στρεμμάτων, στην Καμπή Άρτας, 800 μέτρα μόλις από το εργοστάσιο της εταιρείας στον Αμμότοπο. Σήμερα, έχει ήδη προχωρήσει η κατασκευή των κτισμάτων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με στόχο η φάρμα να είναι πλήρως λειτουργική τον Νοέμβριο του 2019.

μεβγαλλλ_2

Το 2018 η ΜΕΒΓΑΛ, μια ελληνική οικογενειακή εταιρεία, κατάφερε να διανύσει μια ακόμη χρονιά με θετικό πρόσημο, αφού σημείωσε ανάπτυξη 4,12% με τζίρο 111,7 εκ.€ και αύξηση ύψους 11,6% στο EBITDA, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα μεγέθη των εξαγωγών της, που σήμερα φθάνουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών με διαρκώς αυξητικές τάσεις. Η στρατηγική που ορίστηκε από τη νέα διοίκηση το 2015, με βάση το 5ετές επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο είχε κατατεθεί στις τράπεζες για τη σύναψη του ομολογιακού δανείου ύψους 54 εκ., απέδωσε καρπούς.

astrathgikhsynergasiajuly1

Σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επισφραγίστηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου η στρατηγική συμφωνία μεταξύ του εκθεσιακού Οργανισμού Nürnberg Messe και της FORUM AE, της μεγαλύτερης εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα. Όπως σημειώνεται, η εξαγορά της FORUM ΑΕ από έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς της Γερμανίας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της γερμανικής οικονομίας στο υγιές ελληνικό επιχειρείν και τη δυναμική του εκθεσιακού κλάδου της Ελλάδας.

arlalalal

Τα συστήματα τρισδιάστατων απεικονίσεων θα δοκιμαστούν από αγρότες της Arla UK 360 για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τις αλλαγές στη σωματική ευεξία, κινητικότητα και βάρος κάθε αγελάδας, προτού να είναι ορατές στο ανθρώπινο μάτι.

VITALINE

Με μία νέα σύγχρονη επικοινωνία, με κεντρικό μήνυμα «Για σένα», το Vitaline από τη ΔΕΛΤΑ μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τα θέλω μας και επιβεβαιώνει ότι το απολαυστικό μπορεί να είναι και καλό.

_IGP5330

Έναν μεγάλο επιστημονικό διαγωνισμό για την αγροτική ανάπτυξη, τον «Trophy – Τροφή Challenge», διοργανώνει το πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις καινοτόμες ιδέες των Ελλήνων, που θα αξιοποιήσουν τεχνολογίες αιχμής για να αναπτύξουν νέα προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικές λύσεις στον τομέα της αγροδιατροφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία