Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

444MastichaL2

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιεί η start-up επιχείρηση Regenera Pharma με έδρα το Ισραήλ, που δραστηριοποιείται στη βιοτεχνολογία. Οι μελέτες αφορούν στη δημιουργία φαρμάκων με πρώτη ύλη τη μαστίχα και ως απώτερο στόχο έχουν τη χορήγησή των φαρμάκων αυτών ως αγωγή για τη σπάνια πάθηση των ματιών, γνωστή ως Naion.

μεβγαλλλ_2

Το 2018 η ΜΕΒΓΑΛ, μια ελληνική οικογενειακή εταιρεία, κατάφερε να διανύσει μια ακόμη χρονιά με θετικό πρόσημο, αφού σημείωσε ανάπτυξη 4,12% με τζίρο 111,7 εκ.€ και αύξηση ύψους 11,6% στο EBITDA, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα μεγέθη των εξαγωγών της, που σήμερα φθάνουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών με διαρκώς αυξητικές τάσεις. Η στρατηγική που ορίστηκε από τη νέα διοίκηση το 2015, με βάση το 5ετές επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο είχε κατατεθεί στις τράπεζες για τη σύναψη του ομολογιακού δανείου ύψους 54 εκ., απέδωσε καρπούς.

astrathgikhsynergasiajuly1

Σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επισφραγίστηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου η στρατηγική συμφωνία μεταξύ του εκθεσιακού Οργανισμού Nürnberg Messe και της FORUM AE, της μεγαλύτερης εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα. Όπως σημειώνεται, η εξαγορά της FORUM ΑΕ από έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς της Γερμανίας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της γερμανικής οικονομίας στο υγιές ελληνικό επιχειρείν και τη δυναμική του εκθεσιακού κλάδου της Ελλάδας.

arlalalal

Τα συστήματα τρισδιάστατων απεικονίσεων θα δοκιμαστούν από αγρότες της Arla UK 360 για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τις αλλαγές στη σωματική ευεξία, κινητικότητα και βάρος κάθε αγελάδας, προτού να είναι ορατές στο ανθρώπινο μάτι.

VITALINE

Με μία νέα σύγχρονη επικοινωνία, με κεντρικό μήνυμα «Για σένα», το Vitaline από τη ΔΕΛΤΑ μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τα θέλω μας και επιβεβαιώνει ότι το απολαυστικό μπορεί να είναι και καλό.

_IGP5330

Έναν μεγάλο επιστημονικό διαγωνισμό για την αγροτική ανάπτυξη, τον «Trophy – Τροφή Challenge», διοργανώνει το πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις καινοτόμες ιδέες των Ελλήνων, που θα αξιοποιήσουν τεχνολογίες αιχμής για να αναπτύξουν νέα προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικές λύσεις στον τομέα της αγροδιατροφής.

photo2

Περισσότεροι από 40.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν την 65η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy 2019 (23-25 Ιουνίου 2019), τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Αμερικής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

ebol

Το ενδεχόµενο επέκτασης του επιχειρησιακού της αντικειµένου και σε άλλους τοµείς δραστηριότητας, όπως είναι τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα βότανα του Πηλίου, έχει βάλει στο µικρoσκόπιό της η ΕΑΣ Βόλου.

KAR_6588_2

Η αγορά δείχνει να έχει ωριμάσει και να απαιτεί πλέον εξειδικευμένα και ταυτισμένα με την ιστορία του τόπου προϊόντα και αγροτικές ή κτηνοτροφικές πρώτες ύλες, που μέσα από τα φίλτρα της σύγχρονης γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας, η οποία προσπαθεί να ξανασυστήσει στους καταναλωτές την παράδοση, μπορούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου, ως προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

webimage-C6EDD700-7980-4E60-B328DB8ED3B7BD30

Οκτώ αγροτικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Farming for Generations (Γεωργία για τις επόμενες γενιές), μια παγκόσμια συνεργασία για την υποστήριξη των γαλακτοπαραγωγών γεωργών ώστε να υιοθετήσουν ανανεωτικές γεωργικές πρακτικές που θα διατηρούν και θα ανανεώνουν τους περιβαλλοντικούς πόρους, θα σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων και θα εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων για τις επόμενες γενιές.

liamis

Αγώνα δρόμου για να διαμορφώσουν τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να «ξεκλειδώσει» η πόρτα της αχανούς και κυρίως πολλά υποσχόμενης κινεζικής αγοράς στα ελληνικά πυρηνόκαρπα, έχουν σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν 10 ημέρες παράγοντες του κλάδου από τη Μακεδονία.

KAR_6395_2_OMADA

Φυτικά ενεργειακά ροφήματα, έτοιμα προς μαγείρεμα γεύματα, πάστα ζυμωμένων φασολιών και καινοτόμα μπισκότα, αποτελούν νεανικές εμπνεύσεις των φοιτητών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών -Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2019.

54-55_5

Βραβεία σχεδιασμού απέσπασε το AG Design Agency με έδρα την Αθήνα για την εικαστική απόδοση της συσκευασίας των προϊόντων της οικογενειακής μπράντας Levantes από την Εύβοια, με χειροποίητο μικρής παραγωγής εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

KAR_5447_copy

Αν οι παραγωγοί λυκίσκου πρόσφεραν στους μικροζυθοποιούς το δυνατό τους χαρτί, μήπως ήρθε η ώρα, καθώς το μερίδιο της craft μπύρας παγκοσμίως μεγαλώνει, η πρωτογενής παραγωγή να πάρει την «ανταμοιβή» της; Με άλλα λόγια, να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην καλλιέργεια του λυκίσκου. Το συγκεκριμένο θέμα, όπως και πολλά άλλα, συζητήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στου χώρους της Septem, στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Ζυθοποιεία».

KAR_5342_2

Μικρές ποσότητες βύνης από την Βεργίνα γίνονται η πρώτη ύλη πάνω στην οποία εκτονώνουν την δημιουργικότητά τους οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Ομάδας Ζυθοποίησης του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία