Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

sinergasia

Τις δυνάμεις τους στη διεθνή καπνική αγορά ενώνουν με την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας» η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα, Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας – Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. και η μεγαλύτερη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Αμερικής, U.S. Tobacco Cooperative.

satoliastitania

Οι προϋποθέσεις, ήτοι η διάθεση, οι πόροι και η τεχνογνωσία, φαίνεται πως υπάρχουν και ότι μπορούν να επιτρέψουν την διασύνδεση του αγροκτηνοτροφικού τομέα με τις νέες τεχνολογίες. Κάτι τέτοιο άλλωστε επιβάλλουν οι εξελίξεις σε άλλες ανταγωνιστικές αγορές που διαμορφώνουν και την ανάγκη  ανάπτυξης αυτού του δρόμου του εκσυγχρονισμού.

Dairy_Conference-ΔΩΔΩΝΗ

Δυναμική παρουσία είχε η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στο 1ο Dairy Conference, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒΓΑΠ, για το γάλα και τα γαλακτοκομικά, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις παγκόσμιες τάσεις διατροφής, στις προοπτικές ανάπτυξης διεθνώς και στο θεσμικό πλαίσιο, την ιχνηλασιμότητα και τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας των γαλακτοκομικών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

IMG_1411__Large_

Κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων από το εξωτερικό με στόχο το άνοιγμα νέων διεθνών αγορών για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα φιλοξένησε ο φορά ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων με έδρα τη Βέροια, ο οποίος επιλέχθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον σκοπό αυτό.

KAR_4489

Τον Ιούνιο του 2021 αναμένεται να ανοίξουν οι πόρτες της ανανεωμένης πλέον Στοάς Αρσακείου, η οποία θα φιλοξενεί το πρώτο Food Hall της χώρας με προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Agronews-prostasia-1

Η συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020, αποδεικνύει σύμφωνα με τους διοργανωτές της ότι η Γερμανία και η Ελλάδα διαμορφώνουν το μέλλον από κοινού ως ισότιμοι εταίροι. Μάλιστα, η Γερμανία θα λάβει τη ΔΕΘ ως αφορμή για να εμβαθύνει την ελληνογερμανική συνεργασία.

IMG_9043

Η επιχειρηματικότητα, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η ψυχαγωγία πρωταγωνίστησαν και στη φετινή έκθεση. Επισκέπτες «πλημμύρισαν» τις εγκαταστάσεις της έκθεσης και γιόρτασαν για μία ακόμα χρονιά τον θεσμό της Πελοποννήσου.

topika_proionta

Τη διασύνδεση του πρωτογενούς µε τον τριτογενή τοµέα της περιοχής, µέσα από το «πάντρεµα» τοπικών παραγωγών µε επιχειρηµατίες του ξενοδοχειακού και του επισιτιστικού κλάδου σε µια αµοιβαία επωφελή συνεργασία, προωθεί ο ∆ήµος Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική, ενώ παράλληλα ετοιµάζει και µια νέα οινική διαδροµή για επισκέπτες.

32-33__1_

Με βλέµµα στραµµένο κυρίως στο εξωτερικό και µε προτεραιότητα σε αγορές, όπως η Ολλανδία, η ∆ανία και η Ρουµανία στην Ευρώπη, αλλά και οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, έχει «στηθεί» ο εµπορικός προσανατολισµός της «Fruit Stories» από την Έδεσσα.

printzos_3

Κανονικά προχωρά το Φωτοβολταϊκών Πάρκων ύψους 20 εκατ. ευρώ που δρομολογεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ, ο οποίος αισιοδοξεί ότι εντός του α΄ εξαμήνου του 2020 θα ολοκληρωθούν και θα συνδεθούν με τα δίκτυα της ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ, έργα δυναμικότητας 36 Μεγαβάτ.

32-33_2

∆ιέξοδο σε παρθένες αγορές της Ασίας και νέα καινοτόµα προϊόντα όπως το αποξηραµένο ροδάκινο, αναζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Βοκερίας 551 από την περιοχή του Αµυνταίου Φλώρινας, προκειµένου να διευκολύνει και να δώσει υπεραξία στην παραγωγή των µελών του.

CHIVAS_VENTURE_IMAGE

Στο διαγωνισμό για να διεκδικήσουν προβολή και χρηματοδότηση της επιχείρησης τους μπορουν να συμμετέχουν Έλληνες κοινωνικοί επιχειρηματίες, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, μετά από παράταση που δόθηκε.

Mondelez_team_Top_to_Top

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «Top to Top» για τρίτη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή 20 αποφοίτων και τελειόφοιτων Μεταπτυχιακών προγραμμάτων, και στόχο την υποστήριξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων ανθρώπων.

FRESKON_GREECE_2

Το πρότζεκτ «Freskon Greece», υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo, συμμετείχε στο Fruit attraction 2019, που διεξάγεται στη Μαδρίτη από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας μερικές από τις σημαντικότερες ελληνικές επιχειρήσεις φρούτων και λαχανικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία