Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

Agrodiatrofiko-forum-1_2

Επιπλέον πόρους 12,2 δις, σε ετήσια βάση και 200.000 νέες θέσεις εργασίας μπορεί να εξασφαλίσει ο αγροτικός κλάδος της Ελλάδας μέσα στα επόμενα χρόνια, εφόσον η χώρα καταφέρει να πλησιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο κομμάτι της τυποποίησης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα.

coca-cola_2

Η Coca Cola φέρεται να εξετάζει τη δηµιουργία εργοστασίου επεξεργασίας γαλακτοκοµικών στο Cork, σε µια νέα κίνηση να επεκταθεί εκτός του τοµέα των αναψυκτικών, δουλεύοντας γι’ αυτό τον σκοπό στενά µε την Αρχή Βιοµηχανικής Ανάπτυξης (IDA) της χώρας.

pindos_logo

Την έναρξη υλοποίησης εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος ύψους 20 εκατ. ευρώ για την τετραετία 2019-2022 ανακοίνωσε ο ΑΠΣΙ «Πίνδος», μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματά του, τα οποία καταγράφουν σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 13,75% για το 2018.

tobacco_2

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για αποφοίτους Πανεπιστημίων φέρνει η British American Tobacco στην Ελλάδα, σε συνέχεια των σημαντικών επενδύσεων και θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε πρόσφατα με την άφιξη των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς, με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο.

evz01

Στα χωράφια τους βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου και σπέρνουν, όσοι τευτλοπαραγωγοί παίρνουν το ρίσκο να καλλιεργήσουν και φέτος, σε μια σεζόν που ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση και, για την ώρα τουλάχιστον, με δόση αισιοδοξίας, αλλά και πολλές αβεβαιότητες, απορίες και αναπάντητα ερωτηματικά.

Eza-3

Σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές βρίσκεται η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης αφού το διάστημα αυτό γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα και να καταγραφούν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων φυσικού μεταλλικού νερού, που έχει εντοπίσει η εταιρεία, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένου ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού.

papastratos_3

Το Μάρτιο του 2018, η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ έκανε τη ρήξη με το παρελθόν και το προϊόν της και ανακοίνωσε ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, ταυτόχρονα με μια επένδυση 300.000.000 ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, το οποίο πια παράγει αποκλειστικά και μόνο θερμαινόμενες  ράβδους καπνού.

kriton_2

Την έξοδο της εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ και τη διακοπή διαπραγμάτευσης της μετοχής, καθώς και τη μείωση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από πέντε σε τρία, αποφάσισαν, οι μέτοχοι της Κρητών Άρτος, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Eza-2

Με νέο πενταετές πλάνο που στόχο έχει την περαιτέρω μεγέθυνση της, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) προχωράει για το 2019 σε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν μεταξύ άλλων νέα γραμμή εμφιάλωσης, εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση στις επενδύσεις δικτύου και ανάπτυξης των  πωλήσεων της εταιρείας.

1-Nelson-Peltz_2

Ο επενδυτής Nelson Peltz, που είναι γνωστός για τα µεγάλα µερίδια που διατηρεί σε Procter & Gamble και General Electric, συµφώνησε την περασµένη εβδοµάδα να παρέχει υπηρεσίες στρατηγικού συµβούλου στην Aurora, µια καναδέζικη εταιρεία παραγωγής κάνναβης. Η συγκεκριµένη είδηση, σύµφωνα µε άρθρο των Financial Times θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την άνοδο της τάξεως του 14% για τις µετοχές της εταιρείας στο Χρηµατιστήριο της Νέας Υόρκης, ανεβάζοντας τα κέρδη της χρονιάς σε παραπάνω από 80%

Printzos

Την επέκταση του δικτύου διανομής των γαλακτοκομικών προϊόντων της, τον εμπλουτισμό της γκάμας της με νέους κωδικούς (κατσικίσιο συμβατικό γιαούρτι, γιαούρτια με φρούτα και το κεφίρ) αλλά και την εξαγωγική δραστηριότητα ιδίως των βιολογικών προϊόντων σχεδιάζει για τους επόμενους μήνες του έτους η ΕΒΟΛ.

adm_3

Ο αμερικανικός κολοσσός εμπορίας τροφίμων και εμπορεύματων Archer Daniels Midland Company (ADM) κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του Ziegler Group, κορυφαίου ευρωπαίου προμηθευτή φυσικών συστατικών γεύσης εσπεριδοειδών, έναντι ποσού που δεν έχει γίνει γνωστό.

tokyo

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ελληνική συμμετοχή στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEX 2019, που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Makuhari Messe στο Τόκυο της Ιαπωνίας από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2019.

2-Sipcam

Ευχές για καλοτάξιδο και καλές παραγωγές έδωσε ο κ. Σαµούδης στον νικητή για την επιτυχία του, συνεχάρη όλους όσους έλαβαν µέρος στο πρόγραµµα-κλήρωση, για την εµπιστοσύνη τους στα προϊόντα της Sipcam για τις καλλιέργειές τους και ανακοίνωσε µεταξύ άλλων την απόφαση της εταιρείας να δώσει και άλλα δώρα σε λαχνούς πέρα από τον πρώτο.

Dcoop-new_

Μπούμερανκ στους Αμερικανούς παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς φαίνεται πως γύρισαν οι δασμοί που επέβαλε η Ουάσιγκτον το περασμένο καλοκαίρι στις εισαγωγές ισπανικών ελιών καλιφορνέζικου τύπου, αφού η Bell – Carter, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία μεταποίησης και διανομής επιτραπέζιων ελιών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει τα περισσότερα συμβόλαια με τους Καλιφορνέζους παραγωγούς.

Sve-1-new

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος συνυπέγραψε, την κοινή διακήρυξη της συμμαχίας Industry4Europe προς τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων για να θέσουν τη βιομηχανία στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής κατά την επόμενη 5ετία (2019-2024), με την Ελληνική Παραγωγή - Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τους Περιφερειακούς Συνδέσμους μέλη της “Ελληνικής Παραγωγής” (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας)  μαζί με άλλους 23 κλαδικούς και Περιφερειακούς Βιομηχανικούς Συνδέσμους της Ελλάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία