Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

KARTASPAK

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν την τοπική αλυσίδα τροφίμων Spak Market να τελεί υπό πώληση στα Market In, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι αγωνίες των παραγωγών της περιοχής για τις οικονομικές εκκρεμότητες που αφήνει ο βασικός μέτοχος της πρώτης και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο αγοραστής.

20-37_20

Αγοράζοντας ένα τρακτέρ, ο αγρότης δεν θα φέρνει στο κτήµα του µόνο το µηχάνηµα αλλά ουσιαστικά θα έχει αποκτήσει παράλληλα τεχνογνωσία σποράς, φροντίδας, συγκοµιδής και εµπορικής διάθεσης των προϊόντων του. ∆ηλαδή, εξατοµικευµένες λύσεις σε συνεργασία µε ένα ολόκληρο οικοσύστηµα εταιρειών που θα βελτιστοποιούν τον κατάλογο µε τα ετήσια καλλιεργητικά κόστη που έχει στα χέρια του αγρότης.

34_pin

Σε στρατηγικό επαναπροσανατολισµό, εσωτερική αναδιοργάνωση και σε νέα κανάλια επικοινωνίας για επέκταση κι όχι συρρίκνωση οδηγεί η πανδηµία τις ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τοµέα τη γεωργίας και των τροφίµων.

dsc05799-logo-loulis-thumb-large

Η Μύλοι Λούλη γνωστοποίησε ότι σε εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ. της 30.7.2020, υπογράφηκε σύμβαση κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, ύψους ευρώ 34 εκατ. ευρώ, με συντονίστρια και διαχειρίστρια τράπεζα την Eurobank και με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού.

Kyklwpas-elaiolado

Αυτό που έκαναν εδώ και χρόνια οι Ιταλοί, δηλαδή να καταστίσουν ευρέως γνωστά µια σειρά από τα προϊόντα που παράγει η χώρα τους είτε αφορά σε είδη πολυτελείας είτε τρόφιµα κάνοντας επι της ουσίας µπράντα το «made in Italy», παροτρύνει και η έκθεση Πισσαρίδη να ακολουθήσει η κυβέρνηση σε εµπορεύσιµους κλάδους της αγροδιατροφής αξιοποιώντας το διεθνώς πλέον αναγνωρίσιµο «σήµα» της Ελλάδας.

abu-dhabi-united-arab-emirates_0

Ισχυρό ενδιαφέρον για γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, σιτάρι, κριθάρι, φρέσκα φρούτα, ελιές και ελαιόλαδο με χώρα προέλευσης την Ελλάδα διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που δίνει νέα δυναμική εξωστρέφειας στα προϊόντα αυτά.

factory_gw_gallery_r4d115271_1366x788

Αν υπάρχει ένα σκοτεινό σύννεφο στα κατά τ’ άλλα δυναμικά αποτελέσματα τετραμήνου της Deere & Co είναι ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ασθένεια στις εργασίες των πελατών και των προμηθευτών του γίγαντα των αγροτικών μηχανημάτων.

Cargill-HQ-Sign_Photo-cred-Cargill_2

Φυτικά µπιφτέκια και.. ψεύτικο κιµά ετοιµάζεται να λανσάρει στην αγορά η Cargill, µπαίνοντας σφήνα και εντείνοντας τον ανταγωνισµό σε µια αγορά που µέχρι τώρα κυριαρχούν δύο µονοπώλια.

LidlHellas_HellenicResponsibleBusinessAwards2020

Δύο νέες διακρίσεις απέσπασε η Lidl Ελλάς στα φετινά Hellenic Responsible Business Awards, τον θεσμό που επιβραβεύει τις εταιρίες που προωθούν τις αξίες της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

basfbattery

Μερικά μόλις χιλιόμετρα μακριά από το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Tesla στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η BASF βάζει θεμέλια για την κατασκευή ενός εργοστασίου κατασκευής εξαρτημάτων για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, του οποίου οι μηχανές θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στο 2022.

34_11

Κίνηση «µατ» στην επιχειρηµατική σκακιέρα αποδεικνύεται στην πράξη για τη «∆ωδώνη», η απόφασή της να επενδύσει στο Χαλούµι, καθώς σε λιγότερο από 4 χρόνια από τη λειτουργία του τυροκοµείου στη Λεµεσό της Κύπρου, η ζήτηση για το προϊόν είναι τέτοια που οδηγεί τη διοίκηση να επενδύσει στην επέκταση των υποδοµών της κυπριακής θυγατρικής.

deereandcoauxisi

Tα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης (μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου) για την Deere & Co αυξήθηκαν 4% στα 517 εκατ. δολάρια ή 1,63 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν 4% στα 7,63 δισ. Δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

thumbnail_ATH_8369ι

Η Eurobank και η Grant Thornton απένειμαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2020 σε έξι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες διακρίθηκαν συνδυάζοντας ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και βέλτιστες πρακτικές σε τομείς καίριας σημασίας για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

TopSeedsInternational_FL2020

Η εταιρεία σπόρων Top Seeds International που ειδικεύεται στην έρευνα και την εμπορία καινοτόμων υβριδικών ποικιλιών λαχανικών, επέλεξε την Fruit Logistica για να προβάλει το Ikygai, το νέο της σήμα που ξεκίνησε μετά από μια σειρά ομάδων εστίασης, εργαστηρίων και δοκιμών καταναλωτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία