Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

bat_blue_light

Επενδύσεις 150 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια στην χώρα μας (και την δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας), ανακοίνωσε η British American Tobacco με αφορμή το λανσάρισμα του νέου προϊόντος ατμίσματος με την ονομασία «glo».

ethniki_ekdilosi2

Εξαγωγικός αέρας έπνεε στην ημερίδα «Growth in agri-food», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών, την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να έρθουν άνθρωποι της διεθνούς αγοράς σε επαφή με παραγωγούς και μεταποιητές από την Ελλάδα, για την δημιουργία ενός δικτύου γνωριμιών (net-working) που θα λειτουργήσει σαν έφορο έδαφος ανάπτυξης μιας εθνικής στρατηγικής που θα στηρίξει τα ελληνικά προϊόντα στις ξένες αγορές. 

Eza-new_cut

«Έχουμε πάθος για την μπύρα. Στην ΕΖΑ είμαστε ευτυχισμένοι γιατί η μαγιά μας είναι ευτυχισμένη. Δεν βάζουμε πρόσθετα, βάζουμε νερό από τον Παρνασσό. Δεν θολώνουμε τα νερά, αλλά ξεθολώνουμε την μπύρα. Δεν παίρνουμε τις συνταγές της μαμάς, αλλά φτιάχνουμε τις δικές μας μοναδικές. Δοκιμάζουμε τις μπύρες μας και δεν τις δοκιμάζει το μηχάνημα».

peiraiws_3_2

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για χρηματοδότηση έργων υποδομής που στηρίζουν την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και ύστερα από την κατάθεση προς κύρωση στη Βουλή της σύμβασης για την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου.

5_kanakas

Μιά τεκµηριωµένη καταγγελία, ανάλογη µ’ αυτή που είχε δοθεί προ καιρού για τα Folli Follie στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χωρίς ωστόσο να αξιοποιηθεί, έχει λάβει προ ηµερών η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων και αφορά έργα και ηµέρες της εταιρείας Αφοί Κανάκα.

seeds-for-growth

Πάνω από 600 παραγωγοί κριθαριού έχουν λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που προσφέρουν τεχνογνωσία σε θέματα πρακτικών προστασίας της καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγής, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών. Το φετινό, δέκατο κατά σειρά, σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Λάρισας, πάντα με τη συμβολή του επιστημονικού συνεργάτη της πρωτοβουλίας, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Novacert-agrostis

Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας πληροφορικής Agrostis Α.Ε. έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η συμβουλευτική εταιρία NOVACERT ΕΠΕ. Η στρατηγική αυτή συνεργασία σηματοδοτεί την είσοδο της NOVACERT στον αναπτυσσόμενο κλάδο των νέων τεχνολογιών και αποδεικνύει έμπρακτα την αποστολή της εταιρίας να παρέχει διαρκώς καινοτόμες υπηρεσίες στον πρωτογενή τομέα.

alavazzacups

Ο Όμιλος Lavazza συμφώνησε στην εξαγορά της επιχείρησης Mars Drinks, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Flavia και Klix, πρωτοπόρα brands στον τομέα Office Coffee Service (OCS) και στα τμήματα πωλήσεων. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

basf_we_create

Η Basf ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει μια οριστική συμφωνία με τη LetterOne Group για να συγχωνεύσουν τις δραστηριότητές τους πετρελαίου και αερίου, οδηγώντας την γερμανική εταιρεία χημικών να περικόψει τις εκτιμήσεις της για το έτος.

coca-cola-rafi

Θέση στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά τροφίμων και ποτών με συστατικά κάνναβης επιδιώκει να πάρει η Ελλάδα αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο, που δίνει την σχετική δυνατότητα αλλά και το πνεύμα της εποχής.

Alimpantakis

Άλλη µια µεγάλη συνεταιριστική ήττα καταγράφεται αυτές τις µέρες, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του τοπικού τύπου στην Κρήτη που θέλουν την ΕΑΣ Ηρακλείου να περνάει στον έλεγχο των εταιρειών Αλιµπαντάκη.  

olive_bar

Ένα ελληνικό Olive Bar έχει ετοιμάσει ο Εnterprise Greece με τη συνδρομή του ΣΕΒΙΤΕΛ, για τις ανάγκες της 1ης Διεθνής Έκθεσης Εισαγωγών στην Κίνα, που θα γίνει στη Σαγκάη από τις 5 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2018. Ο εθνικός φορέας υποστήριξης εξαγωγών, Enterprise Greece, προέβη σε αυτήν την ενέργεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η ιδιαίτερη προβολή του ελληνικού ελαιολάδου στην Κίνα, και να τονιστεί η ποιοτική υπεροχή, η διατροφική του αξία αλλά και η διαφορετικότητα ποικιλιών και γεύσεων.