Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιχειρηματικότητα

factory_gw_gallery_r4d115271_1366x788

Αν υπάρχει ένα σκοτεινό σύννεφο στα κατά τ’ άλλα δυναμικά αποτελέσματα τετραμήνου της Deere & Co είναι ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ασθένεια στις εργασίες των πελατών και των προμηθευτών του γίγαντα των αγροτικών μηχανημάτων.

TopSeedsInternational_FL2020

Η εταιρεία σπόρων Top Seeds International που ειδικεύεται στην έρευνα και την εμπορία καινοτόμων υβριδικών ποικιλιών λαχανικών, επέλεξε την Fruit Logistica για να προβάλει το Ikygai, το νέο της σήμα που ξεκίνησε μετά από μια σειρά ομάδων εστίασης, εργαστηρίων και δοκιμών καταναλωτών.

Koutsougeras_2

Οι συνέργειες που θα πρέπει να αναπτύξουν η βιομηχανία εμπορίας λιπασμάτων μαζί με τη βιομηχανία τροφίμων και τα ερευνητικά ινστιτούτα, το πάντρεμα τεχνολογίας εισροών με την κάθε καλλιέργειας, ο σαφής προσανατολισμός που πρέπει να δοθεί στους παραγωγούς ως προς τα προγράμματα θρέψης και οι σωστές πρακτικές λίπανσης σε χειμερινά σιτηρά και δενδροκαλλιέργειες, ανέλυσε κατά τη διάρκεια των εργασιών της, η ημερίδα του ΣΠΕΛ κατά τη διάρκεια της 28ης έκθεσης Agrotica.

argirisZEUS_2

Επιχειρηματικές προσπάθειες που αποδεικνύουν ότι πράγματι οι προοπτικές της εγχώριας παραγωγής είναι ουσιαστικές παρουσιάστηκαν στην τέταρτη ενότητα της εκδήλωσης. Μέλι, κρασί, ακτινίδια και αρωματικά φυτά συνιστούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχημένης δραστηριότητας στον αγροτικό χώρο.

sinergasia

Τις δυνάμεις τους στη διεθνή καπνική αγορά ενώνουν με την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας» η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα, Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας – Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. και η μεγαλύτερη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Αμερικής, U.S. Tobacco Cooperative.

KAR_5601

Το ούζο  κάνει θραύση στη Γερμανία με τους Γερμανούς να καταναλώνουν περισσότερο ούζο απ’ ό,τι τζιν, κατά 100.000 κιβώτια ενώ γενικά η Ευρώπη παραμένει ο κυριότερος προορισμός των ελληνικών αλκοολούχων, ποτών σε ποσοστό 80% επί του συνόλου των εξαγωγών, φτάνοντας για το 2018 (σε αξία) τα 59 εκατ. ευρώ.

32-33_3

Στην ενοικίαση των εγκαταστάσεων του υπό εκκαθάριση πρώην «Α.Σ. Καπνού» της Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών, προχώρησε ο «Α.Σ. Αιγές» στο πλαίσιο του σχεδιασµού του να επεκταθεί και στον µεταποιητικό τοµέα.

hempoilkaiostelios-xatziioannou

Πλατφόρμα πώλησης προϊόντων κάνναβης με CBD διαδικτυακά ξεκινά η easyGroup του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, στον οποίο ανήκουν και όλα τα εμπορικά σήματα easy, (easy family of brands www.easy.com και easyGroup.com.gr για την Ελλάδα) σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Hempoil.

34_8

Νέο αέρα στον τρόπο µε τον οποίο διενεργείται η µεταποίηση φρούτων στην Ελλάδα επιχειρεί να φέρει η εταιρεία AgroPhoenix SA, η οποία ένα χρόνο µετά από την εξαγορά των εργοστασίων χυµοποίησης της Alberta σε Ηµαθία και Πελοπόννησο ετοιµάζεται να εισέλθει δυναµικά και στην επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, αλλά µε µια τελείως διαφορετική προσέγγιση.

Bravo_Kri_Kri_2019

Για την πρωτοβουλία «Γαλακτικό Χωριό» που προάγει την αγνότητα της κοιλάδας του Στρυμόνα και του ελληνικού γάλακτος βραβεύτηκε η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Bravo Sustainability Dialogue and Awards 2019”, στον Πυλώνα Bravo Environment.

FRUIT_LOGISTICA

Με ισχυρή την Ελληνική συμμετοχή ανοίγει τις πύλες της από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο, η Διεθνής Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά, FRUIT LOGISTICA, την οποία αντιπροσωπεύει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα και την Κύπρο και στην οποία λαμβάνουν μέρος αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών καθώς και εταιρίες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας.

satoliastitania

Οι προϋποθέσεις, ήτοι η διάθεση, οι πόροι και η τεχνογνωσία, φαίνεται πως υπάρχουν και ότι μπορούν να επιτρέψουν την διασύνδεση του αγροκτηνοτροφικού τομέα με τις νέες τεχνολογίες. Κάτι τέτοιο άλλωστε επιβάλλουν οι εξελίξεις σε άλλες ανταγωνιστικές αγορές που διαμορφώνουν και την ανάγκη  ανάπτυξης αυτού του δρόμου του εκσυγχρονισμού.

Dairy_Conference-ΔΩΔΩΝΗ

Δυναμική παρουσία είχε η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στο 1ο Dairy Conference, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒΓΑΠ, για το γάλα και τα γαλακτοκομικά, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις παγκόσμιες τάσεις διατροφής, στις προοπτικές ανάπτυξης διεθνώς και στο θεσμικό πλαίσιο, την ιχνηλασιμότητα και τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας των γαλακτοκομικών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

IMG_1411__Large_

Κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων από το εξωτερικό με στόχο το άνοιγμα νέων διεθνών αγορών για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα φιλοξένησε ο φορά ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων με έδρα τη Βέροια, ο οποίος επιλέχθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον σκοπό αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία