Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγορά Ακινήτων

Εφάπαξ ως 28/9 ή σε 5 δόσεις EΝΦΙΑ ακινήτων, χωραφιών

Είτε εφάπαξ μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως 28 Σεπτεμβρίου και την τελευταία (5η δόση) έως 31 Ιανουαρίου 2019 καλούνται να εξοφλήσουν τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2018 οι ιδιοκτήτες ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Τώρα ζητάει το νοίκι αργότερα θα ζητάει και τα χωράφια η ΕΤΑΔ

Ενώ συνεχίζεται η ταλαιπωρία µε το ΑΤΑΚ, αντιµέτωποι µε ένα νέο σοβαρό πρόβληµα βρίσκονται αυτό τον καιρό χιλιάδες καλλιεργητές σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, εξαιτίας των απαιτήσεων που εγείρει, µε τελεσίγραφα µάλιστα, η ΕΤΑ∆ ΑΕ-Εταιρεία Ακινήτων ∆ηµοσίου.

Μέσω του Leader δόμηση σε παραδοσιακό οικισμό

Την αγορά οικοδοµηµένης ή µη γης για επενδυτικά σχέδια µε κτιριακές υποδοµές και έως το 10% των συνολικών επιλέξιµων δαπανών, θα καλύπτουν τα προγράµµατα Leader, που στόχο έχουν να ενισχύσουν επενδύσεις προϋπολογισµού έως 600.000 ευρώ.

Με ταυτότητα ακινήτου δεν χάνονται δικαιώματα από μισθωμένα χωράφια

Στα νέα ενοικιαστήρια που θα προσκομίσουν οι παραγωγοί που θα υποβάλλουν ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2018 με μισθωμένα αγροτεμάχια θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται ο Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) του αγροτεμαχίου του ιδιοκτήτη.

Οι επιδοτήσεις ακριβαίνουν τα ενοίκια επιμένουν οι αναλυτές της ΚΑΠ

Ένα µεγάλο µέρος της αξίας των άµεσων πληρωµών κεφαλαιοποιείται στις τιµές γης και αυτό µπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς διαµορφώνει συνθήκες αυξηµένου κόστους σε νεοεισερχόµενους.

Να δοθεί εκκλησιαστική γη σε νέους και συνεταιρισμούς ζήτησε ο Κόκκαλης από τον Ιερώνυμο

Την κοινή βούληση για συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

 Στα μονοπάτια της... Όλγας ο Τσαυτάρης

Ως «ανενεργές ή περιορισμένης χρησιμότητας» καταργούνται οι διατάξεις του άρθρου 25 του ν.2520/1997 περί χρηματοδοτικής μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων από εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης. Με τις διατάξεις αυτές παρέχονταν απαλλαγές από τον φόρο μεταβίβασης και υπεραξίας όσον αφορά αγροτικές εκτάσεις τόσο κατά την αγορά τους από τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, όσο και κατά την οριστική μεταβίβαση της κυριότητας των αγροτικών εκτάσεων προς τους αγρότες στη λήξη της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Οι κατά κύριο επάγγελμα πρώτα για γη στην Κάρλα

Την πρόθεση των επιτελών της πλατείας Βάθη να δίνεται προτεραιότητα στους κατ’ επάγγελμα αγρότες όσον αφορά τη μίσθωση των δημόσιων αγροτικών γαιών γύρω από τη λίμνη Κάρλα εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου, τον εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων Κωνσταντίνο Ιωάννου και τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Μπαλλή, με τους οποίους συναντήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Παραχώρηση εκτάσεων στην Καβάλα από το υπουργείο

Στο πλαίσιο αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του υπουργείου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε, μετά από αίτημα του δήμου Θάσου, 24 στρέμματα στην περιοχή Βάλτα-Τσαΐρια, στον Πρίνο για να αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λημμάτων του δήμου.

Ο φόρος στα ενοίκια γης φέρνει ένταση στη σχέση καλλιεργητή και ιδιοκτήτη

Ανοδικές πιέσεις στις τιµές των ενοικίων αγροτικής γης, επιβάρυνση στα κόστη παραγωγής και εντάσεις στην παραδοσιακή σχέση µεταξύ ιδιοκτητών και καλλιεργητών, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας και ο νέος τρόπος φορολόγησης των εισοδηµάτων από ενοίκια.

Αποσταθεροποιεί τη σχέση καλλιεργητών  ιδιοκτητών ο φόρος στα ενοίκια γης

Ανοδικές πιέσεις στις τιµές των ενοικίων αγροτικής γης, επιβάρυνση στα κόστη παραγωγής και εντάσεις στην παραδοσιακή σχέση µεταξύ ιδιοκτητών και καλλιεργητών, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας και ο νέος τρόπος φορολόγησης των εισοδηµάτων από ενοίκια.

Νέα σχέδια για Τατόι και Αβερώφειο θέτει σε εφαρμογή ο Αποστόλου

Συντονισµένη προσπάθεια για την αγροτική αξιοποίηση της δηµόσιας περιουσίας επιχειρεί να θέσει σε εφαρµογή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας αρχή από ακίνητα φιλέτα όπως το κτήµα (πρώην θερινά ανάκτορα) στο Τατόι, η έκταση 4.500 στρεµµάτων πέριξ της λίµνης Κάρλας και η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή στη Λάρισα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία