Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Beer & Brunch

boulevard-beer

To μεγάλο χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστές οι αμερικανικές δημόσιες υπηρεσίες (τρεις εβδομάδες) δεν έχει επιπτώσεις μόνο στη ζωή των ομοσπονδιακών υπαλλήλων που περιμένουν να πληρωθούν αλλά και στη βιομηχανία οίνου και τη ζυθοποιία που εξαρτάται από μια σειρά κυβερνητικά γραφεία που εγκρίνουν ετικέτες, εισαγωγές και προχωρούν σε εργαστηριακές αναλύσεις.

kanoules

Η ισορροπία ανάμεσα στον πειραματισμό και τις καθιερωμένες προτιμήσεις του μέσου καταναλωτή είναι η νέα πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική και όχι μόνο μικροζυθοποιία σύμφωνα με τον δημοσιογράφο μπύρας από τη Γερμανία Βοris Georgiev, που βρέθηκε φέτος στην 5η Ζυθογνωσία στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

zithognwsia_2018-logo

Την παγκόσμια επανάσταση των μικροζυθοποιών φέρνει για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα η μοναδική έκθεση που αφιερώνει όλες τις δυνάμεις της στην μπύρα υψηλής ποιότητας. Πιστή στο μοντέλο που η ίδια δημιούργησε, άλλωστε φέτος βρίσκεται αισίως στην 5η χρονιά της, η έκθεση Ζυθογνωσία, που έρχεται στο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάππειο, συνεχίζει να εστιάζει στη δοκιμή και όχι στην κατανάλωση μπύρας, παρουσιάζοντας και φέτος τις καλύτερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, καθώς και πλήθος ξένων, μαζί με πολλές ζυθικές και όχι μόνο εκπλήξεις.

Επενδύσεις, σχέσεις και πολιτισμό χτίζουν τα ζυθοβραστήρια στους χώρους εστίασης

Στον ψίθυρο και µόνο πως θα υπάρξει τροποποίηση στο νοµικό πλαίσιο που περιγράφει τα απαιτούµενα µεγέθη των µηχανηµάτων ζυθοποίησης σε µια µπυραρία παραγωγής, τα χαµόγελα των εγχώριων φίλων του ζύθου αλλά και πολλών υποψήφιων επενδυτών, απέκτησαν παρατεταµένο, αν όχι µόνιµο, σχήµα.

af3dc18890867fa3eff0b61c4ccefc9d

Η επιστημονική μέθοδος που αξιοποιεί τις ανθρώπινες αισθήσεις (όραση, όσφρηση, γεύση, αφή και ακοή) και με την εφαρμογή πειραματικού σχεδιασμού και στατιστικής επιστήμης εξάγει αποτελέσματα ονομάζεται οργανοληπτικός έλεγχος.

Μια αυθεντική αγγλική pub στην καρδιά της Αθήνας

Σκούρο ξύλο παντού, αθλητικά κανάλια στις οθόνες ψηλά, ροκ µουσική στην κατάλληλη ένταση. Fish&chips και burger στα πιάτα και πολλή, µα πολλή βαρελίσια µπύρα. Μπορείτε να κάτσετε σε έναν από τους πάγκους, να πιείτε την µπύρα σας και να µιλήσετε, όπως κάνουν στο Λονδίνο...

Ο Παύλος Κοτσίδης αγαπά την µπύρα, τέλος

Αν ρωτήσεις τον Παύλο Κοτσίδη, έναν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν µε όλες τις δυνάµεις τους στην ανάπτυξη του κλάδου της εγχώριας µικροζυθοποιίας, πότε ξεκίνησε η εµπλοκή του µε το χώρο, η απάντησή του έρχεται αβίαστα και αφοπλιστικά: «Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι που έκανα στη Γερµανία το 1980. Ήθελα να σπουδάσω στη Σχολή Bauhaus βιοµηχανικό σχέδιο και ξαφνικά είδα το χώρο της µπύρας. Είδα χρώµατα, γεύσεις, αρώµατα, τρελάθηκα», διηγείται ο κ. Κοτσίδης.

Η απόλαυση θέλει την.. ORA της, λένε στην Πάτρα

«Για καλή μας τύχη στο Βερολίνο ο αδελφός μου ξεκίνησε να δουλεύει σε μία brewpub. Εκεί είδαμε ότι με τέσσερα συστατικά μπορείς να φτιάξεις ξανθιές, πιο ξανθιές, σκούρες, πιο σκούρες, κόκκινες, weiss. Αυτό μας κέρδισε, έτσι από φοιτητές είπαμε ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε ένα μικρό ζυθοποιείο στο χωριό μας».

Τετραψήφιος και διαρκώς αυξανόμενος ο αριθμός ερασιτεχνών ζυθοποιών στη χώρα

Η τελευταία δεκαετία αναμφίβολα ξεχειλίζει από εξελίξεις στο χώρο της ελληνικής ζυθοποιίας. Τον διψήφιο αριθμό μικροζυθοποιείων και ζυθοποιείων συμβολαίου, gypsy breweries επί το ελληνικότερον, έρχεται πλέον να συμπληρώσει ο τετραψήφιος και διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ερασιτεχνών ζυθοποιών σε όλη τη χώρα.

Τη µπύρα του G. Washington φτιάχνει η Budweiser

«Ο George Washington ήταν ένας τύπος που χρειαζόταν µία µπύρα. Χρειαζόταν µία για να περάσει τον ποταµό Ντέλαγουερ κατά τη διάρκεια µιας δυνατής καταιγίδας. Χρειαζόταν µία για να τον βοηθήσει να ξεχάσει ότι ήταν πρόεδρος, δουλειά για την οποία δεν ήταν ενθουσιασµένος που την ασκούσε.

Ζυμώνει σε βαρέλι ξανά ο ζύθος

Μια τεχνολογία που ήταν μέρος της τέχνης τους για αιώνες, πριν αντικατασταθεί από το χαλκό και τον ανοξείδωτο χάλυβα, ανακαλύπτουν οι σύγχρονοι ζυθοποιοί.

Η πρώτη Λαρισαία Lola ξελογιάζει τους λάτρεις του είδους

H ιδέα αρχίζει πολλά χρόνια πριν, όταν επισκέφθηκα ένα ζυθοποιείο σ’ ένα µοναστήρι στην κεντρική Ολλανδία, το οποίο παρήγαγε µπύρα µόνο για την περιοχή. Εκεί συζητώντας µε έναν από τους ζυθοποιιούς - καλόγερους, άρχισα να αντιλαµβάνοµαι τι σηµαίνει µικροζυθοποιία.

Όταν το αλκοόλ έρχεται δεύτερο στη μπύρα

Πόσο συχνά δοκιμάζει κάποιος μπύρα με περισσότερο από 6,5% vol δίχως να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την παράμετρο ισορροπίας; Μάλλον εξαιρετικά σπάνια, αφού τα πράγματα δυσκολεύουν γεωμετρικά όταν το αλκοόλ αναρριχείται πέρα από το ψυχολογικό όριο του 10% vol.

Μπύρα με ιβίσκο φτιάχνουν στο AΤΕΙ Αθήνας

Μπαίνοντας στο γραφείο του Παναγιώτη Ταταρίδη, καθηγητή του τµήµατος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΑΤΕΙ Αθήνας, που ανέλαβε την ξενάγησή µας, τον βρήκαµε να αναζητά µαζί µε δύο φοιτητές του στοιχεία για την παραγωγή µπύρας Lambic, που δύσκολα βρίσκει κανείς στην Ελλάδα.

Το craft or not to craft αναρωτήθηκε ο ιδρυτής της Camden

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα τoυ ’90 όταν o Jasper Cuppaidge έχασε την πτήση επιστροφής στην Αυστραλία και κατέληξε να μαζεύει ποτήρια μπύρας στο Λονδίνο. Δέκα χρόνια μετά έρχονται η πρώτη δική του pub και η πρώτη του μπύρα ως δώρο γενεθλίων για τη μητέρα του Patricia με παλιά συνταγή του παππού του Laurie McLaughlin.

Ανθρώπων έργα εµπνέουν τη ζυθοποιία Νήσος

Έχουµε τροµερή θέα γι’ αυτό κάνουµε καλή µπύρα» αναφέρουν η Μάγια και ο Αλέξανδρος. Αυτό είναι αλήθεια! Από το χώρο της ζυθοποιίας Νήσος µπορεί κανείς να ατενίσει τη Μύκονο και τη ∆ήλο.

Δοκιμάζοντας μπύρες στην παγωμένη Ισλανδία

Το εισιτήριο έγραφε Reykjavik και ήταν κάπου τον περασμένο Απρίλιο όταν το παιδικό μου όνειρο να κυνηγήσω το Βόρειο Σέλας έγινε πραγματικότητα. Φυσικά η ευκαιρία να δοκιμάσω τις τοπικές μπύρες φάνταζε εξίσου δελεαστική, ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι στην Ισλανδία η υπόθεση «αλκοόλ» είναι μάλλον ζόρικη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία