Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Beer & Brunch

KAR_1678_2

Σημαντικοί εκπρόσωποι της αγοράς μπύρας στην Ελλάδα, παρουσίασαν κα ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης HORECA για τις εξελίξεις στον κόσμο της μπύρας, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου από την σκηνή του Beer & Spirits Show.

DSC_0505__2_-min-min

Το Socca World Cup σε συνεργασία με την Κρητική μικροζυθοποιία Σόλο δημιούργησαν την επίσημη μπύρα του «Παγκόσμιου κυπέλλου Μίνι ποσοσφαίρου – Socca world cup» που λαμβάνει χώρα στο Ρέθυμνο στις 12 με 20 Οκτωβρίου με την συμμετοχή 40 εθνικών ομάδων.

Athens-craft-beer-festival

Το Athens Craft Beer Festival, το πρωτοποριακό και καινοτόμο φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στις χειροποίητες μπίρες ή, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται, στις craft μπίρες θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Κτήριο Νο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

beer_2

Κάθε Κυριακή μετά την εκκλησία, Βαυαροί και κάτοικοι από τα υπόλοιπα χωριά των Άλπεων, συνηθίζουν να πίνουν μπύρες και να βράζουν ποικιλίες από λουκάνικα που με διάφορες συνοδευτικές σάλτσες ανοίγουν την όρεξη για το κυριακάτικο γεύμα. Θα ήταν άλλωστε «φθηνό» να αναφέρουμε και το Οκτόμπερφεστ.

KAR_5373

Πριν από δύο χρόνια περίπου το Beer Alley έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο στόχος του από την αρχή ξεκάθαρος: Να σπάσει το απλουστευτικό τρίπτυχο «ξανθιά, μαύρη, κόκκινη» και να δείξει ότι η μπύρα είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο…

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ_ΠΗΝΕΙΟΥ-_LOLA

Με μια Pilsner και μία Belgian Pale Ale ήδη στις προθήκες των καταστημάτων Λάρισας, Αθήνας και θεσσαλονίκης και μια IPA να σιγοβράζει η LoLa, η πρώτη μπύρα της Λάρισας, υπόσχεται να είναι πρώτη παντού

8-13b

Εξήντα λεπτά µαζί µε τον Σοφοκλή Παναγιώτου αρκούν για να συζητήσεις όλα όσα απασχολούν τον κλάδο του ελληνικού ζύθου. Ο συνιδρυτής της επιτυχηµένης Μικροζυθοποιίας Septem και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών µίλησε στο B&B για το όραµα της σύνδεσης της µπύρας µε την πρωτογενή παραγωγή, αλλά και την ελληνική επιχειρηµατικότητα, η οποία µπορεί να αποτελέσει µέρος της αφήγησης της ελληνικής ζυθοποιίας. Τοποθετήθηκε για το θέµα της µπύρας µε γεωγραφική ένδειξη και τα προϊόντα που βαφτίζονται craft, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει κολλήσει η µεταρρύθµιση στο κοµµάτι της νοµοθεσίας. Τέλος, αναφέρθηκε στο αίτηµα υπαγωγής της ΕΕΖ στο πρόγραµµα για την προώθηση των εξαγωγών σε Τρίτες χώρες, αλλά και στη νέα τάση της craft σκηνής, η οποία σύµφωνα µε τον ίδιο είναι το «drinkability».

KAR_7630_2

Με ένα ιδιαίτερο ανακάτεμα της μπύρας με τον πολιτισμό, επιχειρούν οι άνθρωποι πίσω από το ΚΥΚΕΩΝ Folk Beer Festival να διαμορφώσουν μια κουλτούρα της μπύρας στην Ελλάδα, η οποία με την σειρά της θα διώξει το στίγμα του ερασιτεχνισμού με το οποίο αρκετές φορές η αγορά αντιμετωπίζει τις όποιες προσπάθειες της ελληνικής κοινότητας ζύθου.

KAR_5447_copy

Αν οι παραγωγοί λυκίσκου πρόσφεραν στους μικροζυθοποιούς το δυνατό τους χαρτί, μήπως ήρθε η ώρα, καθώς το μερίδιο της craft μπύρας παγκοσμίως μεγαλώνει, η πρωτογενής παραγωγή να πάρει την «ανταμοιβή» της; Με άλλα λόγια, να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην καλλιέργεια του λυκίσκου. Το συγκεκριμένο θέμα, όπως και πολλά άλλα, συζητήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στου χώρους της Septem, στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Ζυθοποιεία».

olympiaki_zytho

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ανοίγει για 2η συνεχή χρονιά τις πόρτες του ζυθοποιείου της στην Ριτσώνα, Ευβοίας, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, 11.00-18.00, καλώντας την τοπική κοινότητα και το κοινό σε μια ξεχωριστή γιορτή της μπύρας.

Eza-2

Με νέο πενταετές πλάνο που στόχο έχει την περαιτέρω μεγέθυνση της, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) προχωράει για το 2019 σε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν μεταξύ άλλων νέα γραμμή εμφιάλωσης, εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση στις επενδύσεις δικτύου και ανάπτυξης των  πωλήσεων της εταιρείας.

KAR_1844

Αφού δούλεψε 35 χρόνια ως barman, φτάνοντας µέχρι τη Βραζιλία ενώ το 2004 βρέθηκε στους 7 καλύτερους Έλληνες barmen, ο Χρυσόστοµος Βέλλης αποφάσισε πως ήταν καιρός να επιστρέψει στην απλότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία