Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Beer & Brunch

Photo576tyygt

Οι μπύρες της ΑΒ InBev στη Δυτική Ευρώπη θα παρασκευάζονται από 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, μετά τα εγκαίνια ηλιακού πάρκου ισχύος 148 MWp κοντά στη Γρανάδα, με συνεργάτες τις εταιρείες BaWa r.e και VERBUND.

6-7_2

«Αδιαπραγµάτευτη η ποιότητα» ξεκαθαρίζουν επαγγελµατίες του κλάδου της µικροζυθοποιίας στην Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να χαλιναγωγήσουν ένα εκρηκτικό µείγµα στις αγορές από τις οποίες έρχονται πρώτες ύλες για την παραγωγή craft µπύρας.

26-27_7

Η ελληνική µπύρα κερδίζει, χρόνο µε το χρόνο, τη θέση που της αξίζει στα καταστήµατα εστίασης και ψυχαγωγίας και γεννά προσδοκίες για τη µελλοντική πορεία ανάπτυξης του κλάδου της µικροζυθοποίησης, εκτιµά ο «gypsy brewer», Θανάσης Μισάλτης.

IMG_5821

Την πρώτη του απόπειρα παραγωγής εμφιαλωμένης μπύρας που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά της Πάτρας πραγματοποίησε ο Αχαιός ζυθοποιός, Στάθης Βαρής.

DSC_0064

Tο Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην έδρα της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΜΑΖΕ με σημαντική εκπροσώπηση μελών τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

KAR_6638

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες ενδιάμεσες εξετάσεις των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα «Ζυθοποιός- Βυνοποιός», που υλοποιείται από την Ελληνική Ζυθοποιία Ατάλαντης (ΕΖΑ) με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

30-pin

Σε ό,τι αφορά τις ποικιλίες που χρησιµοποιούνται στο Πρόγραµµα, αυτές αφορούν τις «GRACE», «TRAVELER», «FORTUNA» και «ΖΗΑΝΑ», ενώ για πρώτη χρονιά φέτος καλλιεργείται σε εµπορική κλίµακα η «FATIMA», η οποία, όπως επισηµαίνει ο κ. Κωτούλας, είχε πολύ θετικά αποτελέσµατα στη διετή αξιολόγηση που διενεργήθηκε από το Eργαστήριο Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, µε το οποίο συνεργάζεται στα τελευταία δέκα χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

40_6

Με αφετηρία τη μακρά παράδοση της ταυτόχρονης παραγωγής μπύρας και τυριών στα μοναστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, το τυρί αποτελεί διαμέσου των αιώνων ένα κλασικό συνοδευτικό της μπύρας. Πρόκειται για μια σύζευξη που βρίσκει ποικίλες εκφράσεις και συχνά εντυπωσιάζει με τις γευστικές αρμονίες που προσφέρει.

ceo_athinaiki

Διπλή ανάγνωση θα έχει η φετινή χρονιά για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε επίπεδο συνεργασίας με τους παραγωγούς, με την εταιρεία αφενός να επιδιώκει την πιστοποίηση από την TUV Austria Hellas του 50% των ποσοτήτων που θα παραλάβει σε ό,τι αφορά τη χρήση έξυπνων γεωργικών πρακτικών και βιώσιμων καλλιεργητικών μεθόδων.

MARZEN

Η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν με αφορμή το October Fest την νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα, την επίσημη μπίρα του October Fest της Γερμανίας, τη μπίρα Marzen.

gkat_02_0305_page_1_image_0001-thumb-large

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προσφέρει υποτροφία για φοίτηση στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δράσεων για τη στήριξή και ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αγροτών.

brewery32

Η βιωσιμότητα του κλάδου της ζυθοποιίας λόγω πανδημίας, τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης και η “ επόμενη μέρα” μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων συζητήθηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακά.

p1e72l7ml8r4il1cknfalp1cfje_1400x800

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και ουσιαστική διαδικτυακή συζήτηση πέντε ωρών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 18 Μαΐου, έπειτα από πρωτοβουλία της ελληνικής ζυθοποιίας Νήσος και της εταιρείας διανομής, αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπίρας Άμβυξ.

KAR_1678_2

Σημαντικοί εκπρόσωποι της αγοράς μπύρας στην Ελλάδα, παρουσίασαν κα ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης HORECA για τις εξελίξεις στον κόσμο της μπύρας, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου από την σκηνή του Beer & Spirits Show.

23

Όταν μια βιομηχανία που έχει μείνει στατική ως προς την εμφάνιση των προϊόντων της από... αρχής κόσμου, εμφανίζει έντονη κινητικότητα, αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση. Στις μέρες μας, το κλασικό μπουκάλι μπύρας, αναγνωρίσιμο από χιλιόμετρα μακριά, προσπαθεί να αλλάξει την εμφάνισή του, μεταξύ άλλων «χτυπώντας tattoo» απευθείας στο γυαλί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία