Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Beer & Brunch

32_31

Χαρακτηριστικά αρωματικές δίχως εκρηκτικότητες, εκφραστικές με έντονα τυπικές και τραγανές προσωπικότητες, οι Lager και Pilsener είναι τα στυλ μπύρας που προϋποθέτουν και αναζητούν εξαιρετική ακρίβεια στη λεπτομέρεια εκτέλεσης σε κάθε στάδιο της ζυθοποιητικής διαδικασίας. Ας δούμε κάποιους επιφανείς εκπροσώπους των εν λόγω κατηγοριών...

5τ3ες7ρ8τυτ

Xώρο πειραματισμού και ανάπτυξης νέων συνταγών μπύρας αποτελεί για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία η μικροζυθοποιία «Αθηνέο» που βρίσκεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Αιγάλεω.

32_2

Περήφανος που συµµετείχε στην «επανάσταση της µπύρας» στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε την πενταετία 2010-2015, ανοίγοντας το πρώτο µαγαζί µε πώληση µπύρας craft, δηλώνει ο Φώτης Αναστασίου, ιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Αναστασίου και εκ των ιδρυτών της δηµοφιλούς Local Pub των βορείων προαστείων της Αθήνας.

14_15

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).

23_10

Στην επέκταση των εγκαταστάσεών της προχωράει η Μικροζυθοποιία Septem, στο πλαίσιο της οποίας σχεδιάζει να δηµιουργήσει µία κάβα για ξύλινα βαρέλια όπου θα ωριµάζουν κάποιες από τις µπύρες που παράγει.

6-7_2

«Αδιαπραγµάτευτη η ποιότητα» ξεκαθαρίζουν επαγγελµατίες του κλάδου της µικροζυθοποιίας στην Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να χαλιναγωγήσουν ένα εκρηκτικό µείγµα στις αγορές από τις οποίες έρχονται πρώτες ύλες για την παραγωγή craft µπύρας.

26-27_7

Η ελληνική µπύρα κερδίζει, χρόνο µε το χρόνο, τη θέση που της αξίζει στα καταστήµατα εστίασης και ψυχαγωγίας και γεννά προσδοκίες για τη µελλοντική πορεία ανάπτυξης του κλάδου της µικροζυθοποίησης, εκτιµά ο «gypsy brewer», Θανάσης Μισάλτης.

IMG_5821

Την πρώτη του απόπειρα παραγωγής εμφιαλωμένης μπύρας που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά της Πάτρας πραγματοποίησε ο Αχαιός ζυθοποιός, Στάθης Βαρής.

DSC_0064

Tο Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην έδρα της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΜΑΖΕ με σημαντική εκπροσώπηση μελών τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

KAR_6638

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες ενδιάμεσες εξετάσεις των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα «Ζυθοποιός- Βυνοποιός», που υλοποιείται από την Ελληνική Ζυθοποιία Ατάλαντης (ΕΖΑ) με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

30-pin

Σε ό,τι αφορά τις ποικιλίες που χρησιµοποιούνται στο Πρόγραµµα, αυτές αφορούν τις «GRACE», «TRAVELER», «FORTUNA» και «ΖΗΑΝΑ», ενώ για πρώτη χρονιά φέτος καλλιεργείται σε εµπορική κλίµακα η «FATIMA», η οποία, όπως επισηµαίνει ο κ. Κωτούλας, είχε πολύ θετικά αποτελέσµατα στη διετή αξιολόγηση που διενεργήθηκε από το Eργαστήριο Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, µε το οποίο συνεργάζεται στα τελευταία δέκα χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

40_6

Με αφετηρία τη μακρά παράδοση της ταυτόχρονης παραγωγής μπύρας και τυριών στα μοναστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, το τυρί αποτελεί διαμέσου των αιώνων ένα κλασικό συνοδευτικό της μπύρας. Πρόκειται για μια σύζευξη που βρίσκει ποικίλες εκφράσεις και συχνά εντυπωσιάζει με τις γευστικές αρμονίες που προσφέρει.

ceo_athinaiki

Διπλή ανάγνωση θα έχει η φετινή χρονιά για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε επίπεδο συνεργασίας με τους παραγωγούς, με την εταιρεία αφενός να επιδιώκει την πιστοποίηση από την TUV Austria Hellas του 50% των ποσοτήτων που θα παραλάβει σε ό,τι αφορά τη χρήση έξυπνων γεωργικών πρακτικών και βιώσιμων καλλιεργητικών μεθόδων.

MARZEN

Η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν με αφορμή το October Fest την νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα, την επίσημη μπίρα του October Fest της Γερμανίας, τη μπίρα Marzen.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία