Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Beer & Brunch

kanoules

Η ισορροπία ανάμεσα στον πειραματισμό και τις καθιερωμένες προτιμήσεις του μέσου καταναλωτή είναι η νέα πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική και όχι μόνο μικροζυθοποιία σύμφωνα με τον δημοσιογράφο μπύρας από τη Γερμανία Βοris Georgiev, που βρέθηκε φέτος στην 5η Ζυθογνωσία στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τη µπύρα του G. Washington φτιάχνει η Budweiser

«Ο George Washington ήταν ένας τύπος που χρειαζόταν µία µπύρα. Χρειαζόταν µία για να περάσει τον ποταµό Ντέλαγουερ κατά τη διάρκεια µιας δυνατής καταιγίδας. Χρειαζόταν µία για να τον βοηθήσει να ξεχάσει ότι ήταν πρόεδρος, δουλειά για την οποία δεν ήταν ενθουσιασµένος που την ασκούσε.

Ζυμώνει σε βαρέλι ξανά ο ζύθος

Μια τεχνολογία που ήταν μέρος της τέχνης τους για αιώνες, πριν αντικατασταθεί από το χαλκό και τον ανοξείδωτο χάλυβα, ανακαλύπτουν οι σύγχρονοι ζυθοποιοί.

Η πρώτη Λαρισαία Lola ξελογιάζει τους λάτρεις του είδους

H ιδέα αρχίζει πολλά χρόνια πριν, όταν επισκέφθηκα ένα ζυθοποιείο σ’ ένα µοναστήρι στην κεντρική Ολλανδία, το οποίο παρήγαγε µπύρα µόνο για την περιοχή. Εκεί συζητώντας µε έναν από τους ζυθοποιιούς - καλόγερους, άρχισα να αντιλαµβάνοµαι τι σηµαίνει µικροζυθοποιία.

Όταν το αλκοόλ έρχεται δεύτερο στη μπύρα

Πόσο συχνά δοκιμάζει κάποιος μπύρα με περισσότερο από 6,5% vol δίχως να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την παράμετρο ισορροπίας; Μάλλον εξαιρετικά σπάνια, αφού τα πράγματα δυσκολεύουν γεωμετρικά όταν το αλκοόλ αναρριχείται πέρα από το ψυχολογικό όριο του 10% vol.

Μπύρα με ιβίσκο φτιάχνουν στο AΤΕΙ Αθήνας

Μπαίνοντας στο γραφείο του Παναγιώτη Ταταρίδη, καθηγητή του τµήµατος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΑΤΕΙ Αθήνας, που ανέλαβε την ξενάγησή µας, τον βρήκαµε να αναζητά µαζί µε δύο φοιτητές του στοιχεία για την παραγωγή µπύρας Lambic, που δύσκολα βρίσκει κανείς στην Ελλάδα.

Το craft or not to craft αναρωτήθηκε ο ιδρυτής της Camden

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα τoυ ’90 όταν o Jasper Cuppaidge έχασε την πτήση επιστροφής στην Αυστραλία και κατέληξε να μαζεύει ποτήρια μπύρας στο Λονδίνο. Δέκα χρόνια μετά έρχονται η πρώτη δική του pub και η πρώτη του μπύρα ως δώρο γενεθλίων για τη μητέρα του Patricia με παλιά συνταγή του παππού του Laurie McLaughlin.

Ανθρώπων έργα εµπνέουν τη ζυθοποιία Νήσος

Έχουµε τροµερή θέα γι’ αυτό κάνουµε καλή µπύρα» αναφέρουν η Μάγια και ο Αλέξανδρος. Αυτό είναι αλήθεια! Από το χώρο της ζυθοποιίας Νήσος µπορεί κανείς να ατενίσει τη Μύκονο και τη ∆ήλο.

Δοκιμάζοντας μπύρες στην παγωμένη Ισλανδία

Το εισιτήριο έγραφε Reykjavik και ήταν κάπου τον περασμένο Απρίλιο όταν το παιδικό μου όνειρο να κυνηγήσω το Βόρειο Σέλας έγινε πραγματικότητα. Φυσικά η ευκαιρία να δοκιμάσω τις τοπικές μπύρες φάνταζε εξίσου δελεαστική, ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι στην Ισλανδία η υπόθεση «αλκοόλ» είναι μάλλον ζόρικη...

Στον κόσμο των «μετοίκων» της ζυθοποίησης

Κατσαρόλες, θερμόμετρα, κουτάλες και μεράκι. Έτσι γίνεται η μπύρα στο σπίτι και το αποτέλεσμα είναι συχνά αριστουργηματικό, με τους ερασιτέχνες ζυθοποιούς να έχουν πια και επί ελληνικού εδάφους τη δυνατότητα να βγάλουν το προϊόν της γνώσης τους στο εμπόριο μέσω της νεοφερμένης φιλοσοφίας του gypsy brewing.

Με νέο πρόσωπο στην εστίαση

Πολλά φαίνεται να αλλάζουν στην ελληνική αγορά µπύρας µε νέους τύπους, νέες ετικέτες και νέα ζυθοποιεία να προσφέρουν στους καταναλωτές πολλές επιλογές, ιδιαίτερα από το χώρο της µικροζυθοποιίας, διαµορφώνοντας µια νέα κουλτούρα.

Ελληνικές ετικέτες κερδίζουν τον ανταγωνισµό της αγοράς

H στροφή των καταναλωτών σε προϊοντα µε ελληνική ταυτότητα και η προτίµηση της γενιάς Υ για µικρά ανεξάρτητα επιχειρηµατικά σχήµατα, αλλάζουν αργά αλλά σταθερά τους συσχετισµούς στην εγχώρια αγορά µπύρας. Από τη µία έχουµε την επάνοδο των παλιών ελληνικών εµπορικών επωνυµιών, µε πιο πρόσφατη περίπτωση την µπύρα Μάµος, και από την άλλη την άνθιση της ελληνικής µικροζυθοποιίας στα χνάρια της παγκόσµιας τάσης.

Θελκτική η αύρα του κριθαριού βυνoποίησης

Σταθερή αξία, εδώ και 9 το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μερίδιο διεκδικεί και η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, ενώ από το φθινόπωρο μπαίνει δυναμικά και η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.

Οι 9 μπύρες που προκάλεσαν ατέρμονες συζητήσεις τη χρονιά που μας πέρασε

Ανάμεσα σε εκατοντάδες μπύρες που δοκιμάστηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο σε Ελλάδα και εξωτερικό, εννέα από αυτές κατάφεραν να μας προκαλέσουν επαναλαμβανόμενες έντονες και πολύωρες συζητήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία