Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Beer & Brunch

gkat_02_0305_page_1_image_0001-thumb-large

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προσφέρει υποτροφία για φοίτηση στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δράσεων για τη στήριξή και ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αγροτών.

IPA

Η LoLA American I.P.A προστέθηκε στην οικογένεια της Ζυθοποιίας Πηνειού, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Athens Craft Beer Festival 2019 και επίσημα στις 3 Νοεμβρίου σε ένα all day event στο χώρο του ζυθοποιείου με παράλληλες εκδηλώσεις.

15

Ο ιδρυτής της βραβευμένης αλυσίδας pub JD Wetherspoon, Tim Martin, ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους του Brexit στον βρετανικό κόσμο του επιχειρείν, έχει ήδη μειώσει κατά 20% στα 900 μπαρ που διαχειρίζεται την τιμή για ένα ποτήρι Ruddles και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις για τους Βρετανούς πότες, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit.

Craft-Beer-2_3

Στον παράλληλο κόσμο της χειροποίητης (craft) μπύρας, με έναν προσεκτικά μελετημένο τρόπο που ξεχωρίζει τη μουσική από την ζυθογνωσία, είχε την δυνατότητα να περιπλανηθεί το αθηναϊκό κοινό από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, στο πρώτο φεστιβάλ ζύθου της Αθήνας, αποκλειστικά αφιερωμένο στις craft μπύρες.

exw_3

Στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου κι από τις ορεινές περιοχές της χώρας αναμένεται να ξεκινήσει φέτος το πρόγραμμα συμβολαιοποιημένης παραγωγής βυνοποιήσιμου κριθαριού που θα εφαρμόσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για 12η συνεχή χρονιά, με 4 ποικιλίες, 2.500 αγρότες και 150.000 στρέμματα σε 19 περιοχές της επικράτειας

DSC_0505__2_-min-min

Το Socca World Cup σε συνεργασία με την Κρητική μικροζυθοποιία Σόλο δημιούργησαν την επίσημη μπύρα του «Παγκόσμιου κυπέλλου Μίνι ποσοσφαίρου – Socca world cup» που λαμβάνει χώρα στο Ρέθυμνο στις 12 με 20 Οκτωβρίου με την συμμετοχή 40 εθνικών ομάδων.

Athens-craft-beer-festival

Το Athens Craft Beer Festival, το πρωτοποριακό και καινοτόμο φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στις χειροποίητες μπίρες ή, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται, στις craft μπίρες θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Κτήριο Νο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

beer_2

Κάθε Κυριακή μετά την εκκλησία, Βαυαροί και κάτοικοι από τα υπόλοιπα χωριά των Άλπεων, συνηθίζουν να πίνουν μπύρες και να βράζουν ποικιλίες από λουκάνικα που με διάφορες συνοδευτικές σάλτσες ανοίγουν την όρεξη για το κυριακάτικο γεύμα. Θα ήταν άλλωστε «φθηνό» να αναφέρουμε και το Οκτόμπερφεστ.

KAR_5373

Πριν από δύο χρόνια περίπου το Beer Alley έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο στόχος του από την αρχή ξεκάθαρος: Να σπάσει το απλουστευτικό τρίπτυχο «ξανθιά, μαύρη, κόκκινη» και να δείξει ότι η μπύρα είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο…

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ_ΠΗΝΕΙΟΥ-_LOLA

Με μια Pilsner και μία Belgian Pale Ale ήδη στις προθήκες των καταστημάτων Λάρισας, Αθήνας και θεσσαλονίκης και μια IPA να σιγοβράζει η LoLa, η πρώτη μπύρα της Λάρισας, υπόσχεται να είναι πρώτη παντού

8-13b

Εξήντα λεπτά µαζί µε τον Σοφοκλή Παναγιώτου αρκούν για να συζητήσεις όλα όσα απασχολούν τον κλάδο του ελληνικού ζύθου. Ο συνιδρυτής της επιτυχηµένης Μικροζυθοποιίας Septem και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών µίλησε στο B&B για το όραµα της σύνδεσης της µπύρας µε την πρωτογενή παραγωγή, αλλά και την ελληνική επιχειρηµατικότητα, η οποία µπορεί να αποτελέσει µέρος της αφήγησης της ελληνικής ζυθοποιίας. Τοποθετήθηκε για το θέµα της µπύρας µε γεωγραφική ένδειξη και τα προϊόντα που βαφτίζονται craft, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει κολλήσει η µεταρρύθµιση στο κοµµάτι της νοµοθεσίας. Τέλος, αναφέρθηκε στο αίτηµα υπαγωγής της ΕΕΖ στο πρόγραµµα για την προώθηση των εξαγωγών σε Τρίτες χώρες, αλλά και στη νέα τάση της craft σκηνής, η οποία σύµφωνα µε τον ίδιο είναι το «drinkability».

KAR_7630_2

Με ένα ιδιαίτερο ανακάτεμα της μπύρας με τον πολιτισμό, επιχειρούν οι άνθρωποι πίσω από το ΚΥΚΕΩΝ Folk Beer Festival να διαμορφώσουν μια κουλτούρα της μπύρας στην Ελλάδα, η οποία με την σειρά της θα διώξει το στίγμα του ερασιτεχνισμού με το οποίο αρκετές φορές η αγορά αντιμετωπίζει τις όποιες προσπάθειες της ελληνικής κοινότητας ζύθου.

KAR_5447_copy

Αν οι παραγωγοί λυκίσκου πρόσφεραν στους μικροζυθοποιούς το δυνατό τους χαρτί, μήπως ήρθε η ώρα, καθώς το μερίδιο της craft μπύρας παγκοσμίως μεγαλώνει, η πρωτογενής παραγωγή να πάρει την «ανταμοιβή» της; Με άλλα λόγια, να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην καλλιέργεια του λυκίσκου. Το συγκεκριμένο θέμα, όπως και πολλά άλλα, συζητήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στου χώρους της Septem, στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Ζυθοποιεία».

olympiaki_zytho

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ανοίγει για 2η συνεχή χρονιά τις πόρτες του ζυθοποιείου της στην Ριτσώνα, Ευβοίας, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, 11.00-18.00, καλώντας την τοπική κοινότητα και το κοινό σε μια ξεχωριστή γιορτή της μπύρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία