Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Beer & Brunch

DSC_0064

Tο Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην έδρα της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΜΑΖΕ με σημαντική εκπροσώπηση μελών τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

KAR_6638

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες ενδιάμεσες εξετάσεις των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα «Ζυθοποιός- Βυνοποιός», που υλοποιείται από την Ελληνική Ζυθοποιία Ατάλαντης (ΕΖΑ) με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

30-pin

Σε ό,τι αφορά τις ποικιλίες που χρησιµοποιούνται στο Πρόγραµµα, αυτές αφορούν τις «GRACE», «TRAVELER», «FORTUNA» και «ΖΗΑΝΑ», ενώ για πρώτη χρονιά φέτος καλλιεργείται σε εµπορική κλίµακα η «FATIMA», η οποία, όπως επισηµαίνει ο κ. Κωτούλας, είχε πολύ θετικά αποτελέσµατα στη διετή αξιολόγηση που διενεργήθηκε από το Eργαστήριο Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, µε το οποίο συνεργάζεται στα τελευταία δέκα χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

40_6

Με αφετηρία τη μακρά παράδοση της ταυτόχρονης παραγωγής μπύρας και τυριών στα μοναστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, το τυρί αποτελεί διαμέσου των αιώνων ένα κλασικό συνοδευτικό της μπύρας. Πρόκειται για μια σύζευξη που βρίσκει ποικίλες εκφράσεις και συχνά εντυπωσιάζει με τις γευστικές αρμονίες που προσφέρει.

ceo_athinaiki

Διπλή ανάγνωση θα έχει η φετινή χρονιά για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε επίπεδο συνεργασίας με τους παραγωγούς, με την εταιρεία αφενός να επιδιώκει την πιστοποίηση από την TUV Austria Hellas του 50% των ποσοτήτων που θα παραλάβει σε ό,τι αφορά τη χρήση έξυπνων γεωργικών πρακτικών και βιώσιμων καλλιεργητικών μεθόδων.

MARZEN

Η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν με αφορμή το October Fest την νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα, την επίσημη μπίρα του October Fest της Γερμανίας, τη μπίρα Marzen.

gkat_02_0305_page_1_image_0001-thumb-large

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προσφέρει υποτροφία για φοίτηση στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δράσεων για τη στήριξή και ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αγροτών.

brewery32

Η βιωσιμότητα του κλάδου της ζυθοποιίας λόγω πανδημίας, τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης και η “ επόμενη μέρα” μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων συζητήθηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακά.

p1e72l7ml8r4il1cknfalp1cfje_1400x800

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και ουσιαστική διαδικτυακή συζήτηση πέντε ωρών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 18 Μαΐου, έπειτα από πρωτοβουλία της ελληνικής ζυθοποιίας Νήσος και της εταιρείας διανομής, αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπίρας Άμβυξ.

KAR_1678_2

Σημαντικοί εκπρόσωποι της αγοράς μπύρας στην Ελλάδα, παρουσίασαν κα ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης HORECA για τις εξελίξεις στον κόσμο της μπύρας, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου από την σκηνή του Beer & Spirits Show.

23

Όταν μια βιομηχανία που έχει μείνει στατική ως προς την εμφάνιση των προϊόντων της από... αρχής κόσμου, εμφανίζει έντονη κινητικότητα, αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση. Στις μέρες μας, το κλασικό μπουκάλι μπύρας, αναγνωρίσιμο από χιλιόμετρα μακριά, προσπαθεί να αλλάξει την εμφάνισή του, μεταξύ άλλων «χτυπώντας tattoo» απευθείας στο γυαλί

34_6

H Alea Brewing Co. είναι το ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο new entry της αθηναϊκής μικροζυθοποιίας. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο στο πρώτο «Open Day» του μικροζυθοποιείου στη Μεταμόρφωση ξεκίνησαν οι πρώτες βρασιές μίας παρέας πέντε φίλων.

IPA

Η LoLA American I.P.A προστέθηκε στην οικογένεια της Ζυθοποιίας Πηνειού, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Athens Craft Beer Festival 2019 και επίσημα στις 3 Νοεμβρίου σε ένα all day event στο χώρο του ζυθοποιείου με παράλληλες εκδηλώσεις.

15

Ο ιδρυτής της βραβευμένης αλυσίδας pub JD Wetherspoon, Tim Martin, ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους του Brexit στον βρετανικό κόσμο του επιχειρείν, έχει ήδη μειώσει κατά 20% στα 900 μπαρ που διαχειρίζεται την τιμή για ένα ποτήρι Ruddles και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις για τους Βρετανούς πότες, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία