Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Beer & Brunch

KAR_5373

Πριν από δύο χρόνια περίπου το Beer Alley έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο στόχος του από την αρχή ξεκάθαρος: Να σπάσει το απλουστευτικό τρίπτυχο «ξανθιά, μαύρη, κόκκινη» και να δείξει ότι η μπύρα είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο…

KAR_5447_copy

Αν οι παραγωγοί λυκίσκου πρόσφεραν στους μικροζυθοποιούς το δυνατό τους χαρτί, μήπως ήρθε η ώρα, καθώς το μερίδιο της craft μπύρας παγκοσμίως μεγαλώνει, η πρωτογενής παραγωγή να πάρει την «ανταμοιβή» της; Με άλλα λόγια, να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην καλλιέργεια του λυκίσκου. Το συγκεκριμένο θέμα, όπως και πολλά άλλα, συζητήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στου χώρους της Septem, στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Ζυθοποιεία».

olympiaki_zytho

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ανοίγει για 2η συνεχή χρονιά τις πόρτες του ζυθοποιείου της στην Ριτσώνα, Ευβοίας, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, 11.00-18.00, καλώντας την τοπική κοινότητα και το κοινό σε μια ξεχωριστή γιορτή της μπύρας.

Eza-2

Με νέο πενταετές πλάνο που στόχο έχει την περαιτέρω μεγέθυνση της, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) προχωράει για το 2019 σε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν μεταξύ άλλων νέα γραμμή εμφιάλωσης, εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση στις επενδύσεις δικτύου και ανάπτυξης των  πωλήσεων της εταιρείας.

KAR_1844

Αφού δούλεψε 35 χρόνια ως barman, φτάνοντας µέχρι τη Βραζιλία ενώ το 2004 βρέθηκε στους 7 καλύτερους Έλληνες barmen, ο Χρυσόστοµος Βέλλης αποφάσισε πως ήταν καιρός να επιστρέψει στην απλότητα.

pasxali_lola_2

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Λάρισα η πρώτη Ζυθοποίηση ( βρασιά) του νεοσύστατου Ζυθοποιείου της πόλης. Πρόκειται για ένα καινούργιο, σύγχρονο και  άρτια εξοπλισμένο ζυθοποιείο, το οποίο παράγει την LOLA την πρώτη λαρισαϊκή μπύρα.  Παραγωγός της  η  Ζυθοποιία Πηνειού, η οποία ιδρύθηκε πριν περίπου ένα χρόνο. Η παραγωγική δυνατότητα του, είναι 2.000 λίτρα ανά βάρδια, στοιχείο το οποίο σε συνδυασμό με τις δεξαμενές που διαθέτει  προσδίδει παραγωγική δυνατότητα  περίπου 2.000 εκατόλιτρων για το 2019, ενώ με την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου και την τοποθέτηση πρόσθετων δεξαμενών, η παραγωγική δυνατότητά θα αυξάνεται εκθετικά.  

Beer_copy

Την μεγαλύτερη πρόκληση στην εγχώρια αγορά μπύρας, εντοπίζουν οι παράγοντες της αγοράς αυτής, στο ζητούμενο της αύξησης της κατανάλωσης καθώς και «στην αντιστροφή της εποχικότητας», ενώ παράλληλα, ως προς τις τάσεις, ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, τις περιορισμένες επιλογές που έχει ο καταναλωτής σε draft μπύρες, καθώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που γνωρίζει το δημοφιλές αλκοολούχο ποτό, από άλλα.

Beer_2

Μεγάλη άνθιση γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η παραγωγή craft μπίρας στην Ευρώπη, η οποία πλέον μεταναστεύει από τις ΗΠΑ στην δική μας όχθη του Ατλαντικού. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών κατευθύνεται από την αναζήτηση νέων γεύσεων, και πλέον η ανερχόμενη βιομηχανία προχωρά στην ίδρυση των Ανεξάρτητων Ζυθοποιών της Ευρώπης, προκειμένου να προωθήσει και να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της στις διεθνείς αγορές.

two-pints-beer-main

Τα σημαντικότερα στοιχεία των καταναλωτικών τάσεων για την αγορά μπίρας παρουσίασε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στο Convenience Retailing Conference 2019, που πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη, 30 Ιανουάριου 2019,  στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza, με την παρουσία στελεχών λιανεμπορίου και προμηθευτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μικρών σημείων πώλησης.

aBeer-Day_logotypoNEW

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών σε συνεργασία με τη FORUM, θα συγκεντρώσουν στις 8 Φεβρουαρίου από τις 14:30 η ώρα, στη σκηνή του Beer and Spirits Show της έκθεσης HORECA 2019 μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς μπύρας που θα παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα και τις τάσεις στον κλάδο της ζυθοποιίας.

boulevard-beer

To μεγάλο χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστές οι αμερικανικές δημόσιες υπηρεσίες (τρεις εβδομάδες) δεν έχει επιπτώσεις μόνο στη ζωή των ομοσπονδιακών υπαλλήλων που περιμένουν να πληρωθούν αλλά και στη βιομηχανία οίνου και τη ζυθοποιία που εξαρτάται από μια σειρά κυβερνητικά γραφεία που εγκρίνουν ετικέτες, εισαγωγές και προχωρούν σε εργαστηριακές αναλύσεις.

kanoules

Η ισορροπία ανάμεσα στον πειραματισμό και τις καθιερωμένες προτιμήσεις του μέσου καταναλωτή είναι η νέα πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική και όχι μόνο μικροζυθοποιία σύμφωνα με τον δημοσιογράφο μπύρας από τη Γερμανία Βοris Georgiev, που βρέθηκε φέτος στην 5η Ζυθογνωσία στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

zithognwsia_2018-logo

Την παγκόσμια επανάσταση των μικροζυθοποιών φέρνει για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα η μοναδική έκθεση που αφιερώνει όλες τις δυνάμεις της στην μπύρα υψηλής ποιότητας. Πιστή στο μοντέλο που η ίδια δημιούργησε, άλλωστε φέτος βρίσκεται αισίως στην 5η χρονιά της, η έκθεση Ζυθογνωσία, που έρχεται στο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάππειο, συνεχίζει να εστιάζει στη δοκιμή και όχι στην κατανάλωση μπύρας, παρουσιάζοντας και φέτος τις καλύτερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, καθώς και πλήθος ξένων, μαζί με πολλές ζυθικές και όχι μόνο εκπλήξεις.

Επενδύσεις, σχέσεις και πολιτισμό χτίζουν τα ζυθοβραστήρια στους χώρους εστίασης

Στον ψίθυρο και µόνο πως θα υπάρξει τροποποίηση στο νοµικό πλαίσιο που περιγράφει τα απαιτούµενα µεγέθη των µηχανηµάτων ζυθοποίησης σε µια µπυραρία παραγωγής, τα χαµόγελα των εγχώριων φίλων του ζύθου αλλά και πολλών υποψήφιων επενδυτών, απέκτησαν παρατεταµένο, αν όχι µόνιµο, σχήµα.

af3dc18890867fa3eff0b61c4ccefc9d

Η επιστημονική μέθοδος που αξιοποιεί τις ανθρώπινες αισθήσεις (όραση, όσφρηση, γεύση, αφή και ακοή) και με την εφαρμογή πειραματικού σχεδιασμού και στατιστικής επιστήμης εξάγει αποτελέσματα ονομάζεται οργανοληπτικός έλεγχος.

Μια αυθεντική αγγλική pub στην καρδιά της Αθήνας

Σκούρο ξύλο παντού, αθλητικά κανάλια στις οθόνες ψηλά, ροκ µουσική στην κατάλληλη ένταση. Fish&chips και burger στα πιάτα και πολλή, µα πολλή βαρελίσια µπύρα. Μπορείτε να κάτσετε σε έναν από τους πάγκους, να πιείτε την µπύρα σας και να µιλήσετε, όπως κάνουν στο Λονδίνο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία