Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

42-43

Ασυµβίβαστος και δραστήριος, ο τέταρτης γενιάς παραγωγός Σταύρος Κλαουδάτος, δείχνει να έχει διαγνώσει νωρίς τις προοπτικές ανάπτυξης της δενδροκαλλιέργειας στο νοµό Αιτωλοακαρνανίας. Σήµερα οι επενδύσεις του µετρούν 280 στρέµµατα εσπεριδοειδή και 100 στρέµµατα ελιές Καλαµών στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, διεκδικώντας µάλιστα συνεχώς το κάτι παραπάνω από τις εκτάσεις του.

42_20

Η άνοδος της τάξης του 30% - 40% που είδε στην απόδοσή των θερµοκηπιακών καλλιεργειών του χρησιµοποιώντας τα προϊόντα εξειδικευµένης θρέψης της Timac Agro | ΛΥ∆Α, συνοδεύτηκε και µε ένα ολοκαίνουργιο Dacia Duster, για τον νεαρό αγρότη Φώτη Καραγιαννίδη.

43b

Περαιτέρω εδραίωση της θέσης της στην τοπική αγορά αγροεφοδίων, όπου έχει παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά και ενδυνάµωση της δραστηριότητάς της στο χώρο της συγκέντρωσης και εµπορίας αγροτικών προϊόντων, όπου έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, σχεδιάζει η γεωργική εταιρεία «Θεόδωρος Τσάλης & Σια ΟΕ».

26a_2

Καταφέρνοντας κανείς να παραδώσει µαρούλι που ζυγίζει ανά τεµάχιο 700 ή ακόµα και 900 γραµµάρια, αντί για τον µέσο όρο των 500 γραµµαρίων, έχει βρει έναν τρόπο να αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη που αποφέρει ένα στρέµµα το οποίο δουλεύεται υπό συνθήκη συµβολαιακής καλλιέργειας. Χονδρικά το κέρδος ανέρχεται σε ένα 20% πάνω συγκριτικά µε το τι θα έπαιρνε σε περίπτωση που προσέγγιζε «συµβατικά» την καλλιέργειά του.

LYDA_Farsala_Sept_21_IMG_1457_Vasileiou_Giwrgos

Επέκταση του μοντέλου της συμβολαιακής γεωργίας σε τομείς όπως η δενδροκομία κι η αμπελουργία, ενίσχυση της γκάμας των παρεχόμενων υπηρεσιών με ένα νέο «πακέτο» συμβουλών ευφυούς γεωργίας, αλλά κι επενδύσεις σε υποδομές και σε ποιοτικές συνεργασίες, είναι μερικές από τις κινήσεις που προωθεί άμεσα η εταιρεία «Αφοί Χαρμπή ΑΕ», για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργαζόμενων παραγωγών της.

42-43b_6

Μέχρι και στα 540 κιλά το στρέµµα, στήσιµο, έδωσαν τα πρώτα αλώνια του σκληρού σιταριού στον κάµπο της Αλιστράτης Σερρών, όπου, λόγω των συνεχόµενων βροχών τον περασµένο µήνα, οι αλωνιστικές µηχανές µπήκαν φέτος στα χωράφια στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή µε κάποια καθυστέρηση σε σχέση µε προηγούµενες χρονιές.

12-13_14

Η αποµάκρυνση παραδοσιακών εργαλείων της φυτοπροστασίας από την διάθεση των παραγωγών, σε συνδυασµό µε τις προκλήσεις που φέρνoυν τα αυξανόµενα ακραία καιρικά φαινόµενα στον χώρο της γεωργίας, καθιστούν όλο και πιο αβέβαιο το οικονοµικό αποτέλεσµα.

67-0

Σε συνέντευξή του ο εμπορικός διευθυντής της TimacAgro | ΛΥΔΑ, Δημήτρης Ρέππας, τονίζει την σημασία επένδυσης στις αροτραίες καλλιέργειες και στην αναγκαίοτητα ορθής θρέψης με αποτελεσματικά και βιώσιμα μέσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ