Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

image001_8

Πατάτα, µία από τις σηµαντικότερες καλλιέργειες σε παγκόσµιο επίπεδο και βασικό στοιχείο στην καθηµερινή διατροφή πολλών ανθρώπων. Τόσο µάλιστα, που αποτελεί την τέταρτη εκτενέστερη καλλιέργεια πίσω από τον αραβόσιτο, το ρύζι και το σιτάρι.

28_13

Οι τελικές αποδόσεις στην καλλιέργεια του καλαµποκιού επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες. Η επιλογή του κατάλληλου υβριδίου, η σύσταση του εδάφους, οι κλιµατολογικές συνθήκες, οι καλλιεργητικές πρακτικές, καθώς και η ορθολογική θρέψη, µπορούν να επηρεάσουν τους συντελεστές της απόδοσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της παραγωγής.

34_42

Ο όμιλος Roullier ιδρύθηκε στο Saint Malo της Βρετάνης στη Β. Γαλλία το 1959, όταν ο ιδρυτής του, Daniel Roullier, δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας κοραλλιογενούς άλγης με σκοπό την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων.

26_5

Η Ελλάδα είναι χώρα µε µακροσκελή ιστορία στην καλλιέργεια του βαµβακιού. Αποτελεί την κύρια χώρα βαµβακοκαλλιέργειας της Ευρώπης, καθώς διαθέτει το 80% των ευρωπαϊκών εκτάσεων, µε περισσότερα από 2.5 εκατοµµύρια στρέµµατα, κατέχοντας έτσι το 0.8% της παγκόσµιας παραγωγής βάµβακος.

36b_2

Ο όµιλος Roullier ιδρύθηκε στο Saint Malo της Βρετάνης στη Β. Γαλλία το 1959, όταν ο ιδρυτής του, Daniel Roullier, δηµιούργησε το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας κοραλλιογενούς άλγης µε σκοπό την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων.

28-29e

Στις πλαγιές του Ταϋγέτου βρίσκεται o ελαιώνας της Βασιλικής Κουτσουµπού, όπου µε µεράκι αναζητά διαρκώς τρόπους βελτίωσης της παραγωγής της τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, επαναφέροντας σταδιακά ακόµη και τα πλέον προβληµατικά δέντρα.

sheep-lamb-newborn-mammal

Η ζωική παραγωγή στη χώρα µας κατέχει σηµαντικό ρόλο στην εθνική οικονοµία, καθώς παρέχει εργασία και εισόδηµα σε χιλιάδες οικογένειες. Σηµαντικότερη πτυχή της αποτελεί η αιγοπροβατοτροφία, καθώς βάση στατιστικών, η Ελλάδα κατέχει την 1η θέση σε αριθµό αιγών και την 4η σε αριθµό προβάτων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

42-43c_5

Μικρός κλήρος και µεγάλες αποδόσεις χαρακτηρίζουν την αγροτική παραγωγή στα 16.000 στρέµµατα θερµοκηπίων της Ιεράπετρας, µε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής να επιβραβεύουν όσους επενδύουν σε εξειδικευµένες λύσεις θρέψης για τα φυτά τους, αφήνοντας στο παρελθόν την εφαρµογή πρώτης ύλης.

42b_6

«Επιµονή και πλάνο για τα πάντα» αποτελούν τις προϋποθέσεις για να επιτύχει ένας νέος παραγωγός θερµοκηπιακών καλλιεργειών στην Ελλάδα εν έτει 2022, όπως εξηγεί στην Agrenda ο Θεόδωρος Μιχαλακόπουλος, παραγωγός κηπευτικών µε 60 στρέµµατα θερµοκήπια στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

42-43

Ασυµβίβαστος και δραστήριος, ο τέταρτης γενιάς παραγωγός Σταύρος Κλαουδάτος, δείχνει να έχει διαγνώσει νωρίς τις προοπτικές ανάπτυξης της δενδροκαλλιέργειας στο νοµό Αιτωλοακαρνανίας. Σήµερα οι επενδύσεις του µετρούν 280 στρέµµατα εσπεριδοειδή και 100 στρέµµατα ελιές Καλαµών στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, διεκδικώντας µάλιστα συνεχώς το κάτι παραπάνω από τις εκτάσεις του.

33a_3

Στην καλλιέργεια του βαµβακιού οι αποδόσεις επηρεάζονται από ποικίλους αγρονοµικούς παράγοντες, όπως είναι η καλή εγκατάσταση της καλλιέργειας, που θα προωθήσει την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανθεκτικού φυτού και θα προσδώσει τη µέγιστη δυνατή ανθοφορία.

20-37_34

Με νέα σπεσιαλιτέ προϊόντα, που ενσωµατώνουν καινοτοµία και νέες τεχνολογίες κι εγγυώνται 100% αφοµοίωση των θρεπτικών συστατικών τους από τα φυτά, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ποιότητα των καλλιεργειών, θα συνεχίσει να ενισχύει το «οπλοστάσιο» θρέψης των Ελλήνων παραγωγών η Merchant logo Timac Agro | ΛΥ∆Α.

JF5A6398_Lyda_Timaculture_Forum_Maios_22

Τα θεµελιώδη µεγέθη, αλλά και οικονοµικοί, πολιτικοί, γεωπολιτικοί και κλιµατικοί, παράγοντες, συνηγορούν φέτος στη διατήρηση των τιµών σε υψηλά επίπεδα για τα δηµητριακά και το βαµβάκι, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το 2022, χρονιά του παραγωγού.

live_2

Με τον κλάδο των γεωργικών εφοδίων να αποτελεί ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όλο και πιο έντονη είναι η τάση για αναζήτηση βιώσιμων λύσεων στη γεωργική επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, η άμεση ανάγκη για αύξηση της παραγωγής με βάση την ίδια έκταση γης επιτάσσει την καλύτερη αξιοποίηση της αποδοτικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής αλυσίδας, καθώς και τη στροφή σε καινοτόμες και νέες τεχνολογίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ