Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

canola_9

Η ελαιοκράμβη, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης περιεκτικότητας σε λάδι υψηλής ποιότητας, αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά ελαιοδοτικά φυτά παγκοσμίως. Το λάδι που εξάγεται από την ελαιοκράμβη εκτός από τη μαγειρική χρήση και  φυσικά τα αντίστοιχα υποπροϊόντα αυτής (μαργαρίνες κλπ.), χρησιμοποιείται και για παραγωγή σαπουνιών, κεριών, φαρμάκων, πλαστικών, λιπαντικών ή ακόμα και ως επιπρόσθετο συστατικό μείγματος σε ορυκτά λάδια και καύσιμα. 

lydatimacagro2

Το άζωτο (N) είναι το πιο ισχυρά εφαρμοζόμενο θρεπτικό στοιχείο στην καλλιέργεια του βαμβακιού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το πιο δύσκολα διαχειριζόμενο στοιχείο λόγω της υψηλής μεταβλητότητας και της κινητικότητάς του στο έδαφος.

D_Reppas

"Στη γκάμα προϊόντων εξειδικευμένης θρέψης της Timac Agro I ΛΥΔΑ μπορεί κανείς να βρει ποικίλα προϊόντα που αποτελούν φιλικές λύσεις προς το περιβάλλον και τα οποία κατέχουν τις αντίστοιχες εγκρίσεις για χρήση στη βιολογική γεωργία." αναφέρει ο Δημήτρης Ρέππας, Εμπορικός Διευθυντής Timac Agro Ι ΛΥΔΑ, σε συνέντευξή του στο ειδικό ένθετο "Φυτοπροστασία & Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την Agrenda τον Μάιο.

lydatimacagro3

Η Timac Agro / ΛΥΔΑ συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, ενισχύοντας με ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία αναφοράς του Υπουργείου Υγείας.

lydatimacagro

Σε ανακοίνωση της εταιρείας Timac Agro - ΛΥΔΑ τονίζεται πως η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργει κανονικά, για να παρέχει λύσεις και στήριξη στον Έλληνα παραγωγό, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

KAR_1258

 Κέρδη που θα φέρουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας ευχήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης στην κοπή πίτας του ΣΠΕΛ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου στο φιλόξενο χώρο του Warehouse στην Πανόρμου.

aforumagroalimentairenewexw

Αγροδιατροφικό Φόρουμ διοργανώνει στις 19 Απριλίου το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Ξενοδοχείο Titania (ώρα προσέλευσης: 08:30πμ). Θα συντονίζει ο εκδότης-διευθυντής του agronews.gr και της Agrenda Γιάννης Πανάγος.

career

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις του προφίλ σημαντικών εταιριών του αγροδιατροφικού τομέα και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρουν, είχαν απόφοιτοι και σπουδαστές του Perrotis College, κατά τη διάρκεια του 1ου Career Day που διοργάνωσαν την Τετάρτη 3 Απριλίου το Career Office και το Γραφείο Αποφοίτων του Perrotis College.

lyda_1_2

Η ΛΥΔΑ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της θρέψης των φυτών, με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Ακολουθεί το μοντέλο του Γαλλικού ομίλου ROULLIER, στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο το CMI. Ό όμιλος ROULLIER ο οποίος εδρεύει στο Saint Malo εδώ και 60 χρόνια, έχει παρουσία σε 122 χώρες, με 94 εργοστάσια, 8000 εργαζομένους και 3000 πωλητές σύμβουλους θρέψης στο χωράφι.

Ανεβαίνει σκαλιά η ελληνική επιτραπέζια ελιά, διαπίστωσαν στο διεθνές συνέδριο του Perrotis

Η ελληνική επιτραπέζια βρώσιμη ελιά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στις διεθνείς αγορές, ένα momentum που δεν πρέπει να χαθεί. Η ποικιλία «Καλαμών» κατέχει δεσπόζουσα θέση και ισχυρό brand name, εξαιρετικά καλά πηγαίνει και η ελιά «Χαλκιδικής», ενώ και η Κοθρέϊκη που συναντάται με διάφορα ονόματα ανά την Ελλάδα διαπιστώθηκε από έρευνες ότι διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά υγείας, συνιστώντας άλλο ένα ατού στη γκάμα της ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς.

Στα ράφια ο «καρπός φροντίδας» της McCain

Μόνο με αλλαγή επιχειρηματικής νοοτροπίας, σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον, βελτίωση υποδομών, χρήση ορθών γεωργικών πρακτικών, αλλά και στοχευμένες πρωτοποριακές λύσεις, μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτύσσεται η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα.

Trade marks από τα γεμάτα ενέργεια χέρια των νέων

Η ελληνική αγορά λιπάσματος μπορεί να είναι μικρή, αλλά δεν παύει να είναι σημαντική για τον όμιλο Roullier, ο οποίος έχει παρουσία, ήδη, 15 ετών στη χώρα, με τη θυγατρική ΛΥΔΑ και θέλει να παραμείνει και για τα επόμενα 50 χρόνια, τονίζει ο Vincent Besnard, διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Γαλλικού group, που κάνει έρευνα, παραγωγή και εμπορία προϊόντων θρέψης. Μιλώντας στην Agrenda ο manager, αποκαλύπτει ότι ο όμιλος Roullier έχει αναπτυξιακά σχέδια για την Ελλάδα, τα οποία θα ξεδιπλώσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Επίσης, παρακινεί τους Έλληνες αγρότες να παράγουν ποιοτικά προϊόντα και να τα κάνουν trade mark στο εξωτερικό, όπου θα πιάσουν και ικανοποιητικές τιμές και, παράλληλα τους προτρέπει να «παντρέψουν» την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό. Τέλος σχολιάζει και τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά λιπάσματος.