BACK TO
TOP

Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

viodiegersh-neas-genias

Στην ανατολική πλευρά του Πηλίου σε υψόµετρο γύρω στα 500 µέτρα, µε θέα τη Σκιάθο και στο βάθος τις ακτές της Χαλκιδικής, συσκευάζονται το ξακουστά µήλα του Αγροτικού Συνεταιρισµού Ζαγοράς «ΖΑΓΟΡΙΝ». Η Agrenda επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και πήρε µια καλή γεύση από την δραστηριότητα του συνεταιρισµού, ο οποίος αναζητά πάντα το κάτι παραπάνω ώστε να βρίσκεται συνεχώς µπροστά από τις εξελίξεις σε όλους τους τοµείς της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

sinedrio-ruziou-timac

Με υπερηφάνεια η Timac Agro | ΛΥΔΑ ανακοινώνει την συμμετοχή της ως επίτιμο αργυρό χορηγό στο ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού που διοργανώνεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού στις 15 Φεβρουαρίου από τις 9:00 μέχρι 17:00 το απόγευμα στο Porto Palace Hotel της Θεσσαλονίκης.

40c_15

Είναι 9 παρά το πρωί, Ιανουάριος και στην πόλη του Saint Malo, κοντά στο παραθαλάσσιο σύνορο της Βρετάνης µε τη Νορµανδία, η µέρα δεν έχει ξηµερώσει ακόµα. Το ανθρώπινο µάτι, φτιαγµένο να εντοπίζει το φως, πέφτει πάνω σε ένα τεράστιο, κρυστάλλινο, µοβ κουτί, ανάµεσα σε γυάλινες προσόψεις κτιρίων. Αφήνοντας τη Voie de la Liberte και στρίβοντας στη λεωφόρο Φράνκλιν Ρούσβελτ, διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για ένα θερµοκήπιο µερικά µόλις βήµατα από το αθόρυβο αλλά πολυάσχολο λιµάνι της πόλης.

18-39_5

Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις εφαρµογής της φυλλοδιαγνωστικής µεθόδου στην πράξη. Εµπειρικά και κρατώντας το ιστορικό λίπανσης για την κάθε καλλιέργεια γίνονται οι εφαρµογές λίπανσης, λέει ο Αθανάσιος Κουτουκίδης της ΈΝΩΣΗΣ.

42-43_01_6

Τα µέλη του Συνεταιρισµού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων (Φαµελιά Αστερουσίων) γράφουν ιστορία διότι και φέτος, παρά την µειωµένη καρποφορία που σηµειώθηκε σε παραγωγικά κέντρα της χώρας, σηµειώνουν πολύ υψηλή παραγωγή. ∆ιότι δεν επηρεάστηκαν σε τόσο µεγάλο βαθµό από την ακαρπία. Η αποδοτικότητα αυτή των ελαιόδεντρων οφείλεται εν πολλοίς µε τη συνεργασία τους µε την Timac Agro | ΛΥ∆Α και την εφαρµογή λιπασµάτων και βιοδιεγερτών της εταιρείας.

42-43_01_5

Με 30 χρόνια εµπειρίας στα θερµοκήπια µε καλλιέργειες ντοµάτας και αγγουριού, ο Νίκος Χαραλαµπάκης, µοιάζει να έχει βρει τη συνταγή για να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές µε εµπορεύσιµη σοδειά άριστης ποιότητας η οποία δεν επηρεάζεται ούτε από αβιοτικούς παράγοντες, όπως η πρόσφατη µακρά περίοδος ξηρασίας που έπληξε την Κρήτη.

42-43_77

«Πρώτα αγοράζει το µάτι και µετά το χέρι», το µότο του Γιάννη Χιώτη, έµπειρου καλλιεργητή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια, ο οποίος στο Έλος της Λακωνίας έχει βρει τη χρυσή τοµή που ανεβάζει στους 6,5 τόνους την παραγωγή ανά στρέµµα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απαιτούµενη από το εµπόριο ποιότητα παραγωγής.

42-43_01_4

Κοµβικό «εργαλείο» για την ποιοτική και την ποσοτική αναβάθµιση των πολυετών καλλιεργειών αποδεικνύεται η µετασυλλεκτική, επικουρική ή και βασική, λίπανση ιδίως όταν συνδυάζεται µε εφαρµογές στο έδαφος και στα φύλλα των φυτών µε τεχνολογικά προηγµένα προϊόντα θρέψης.

hq720_2

Σε μια εποχή που η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας, τα γεωργικά προϊόντα συνιστούν καθοριστικό πυλώνα για την εξασφάλιση της παγκόσμιας τροφής.

42-43_74

Τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια ο παραγωγός Μάκης Συµεωνίδης, τρεις φορές την εβδοµάδα, άγρια χαράµατα φορτώνει το φορτηγάκι του µε φρέσκα φρούτα και ζαρζαβατικά που παράγει και µαζί µε τη σύζυγό του στήνουν τον πάγκο τους σε διάφορες λαϊκές αγορές στη Μακεδονία.

42-43_01

Σταδιακή «στροφή» προς την καλλιέργεια του βιοµηχανικού κερασιού, παράλληλα µε την αναδιάρθρωση του οπωρώνα του, µε νέες ποικιλίες έχει θέσει σε εφαρµογή στα κτήµατά του ο Γιώργος Ταξίδης, ένας από τους πλέον δραστήριους δενδροκαλλιεργητές στους Πύργους Εορδαίας.

42-43_73

Ήταν πρωί της 3ης Απριλίου όταν ο 67άχρονος αγρότης, Άγγελος Γυφτοδήµος, έφτασε στην καλλιέργεια πατάτας, στα Ψαχνά της Εύβοιας για να αντικρίσει ένα ζοφερό θέαµα µε µόνο περιθώριο αντίδρασης,να γίνει το φρεζάρισµά της.

TUSAL-διαφημιση

Σε ένα διαρκώς µεταβαλλόµενο καλλιεργητικά περιβάλλον, όπου η αναζήτηση λύσεων µε πολυδύναµο χαρακτήρα έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη, η πρόκληση τόσο για γεωπόνους, όσο και για παραγωγούς είναι µία: Να βελτιστοποιήσουν την απόδοση της καλλιέργειας µε το µικρότερο δυνατό αποτύπωµα.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-06-08_111357

Η αζωτούχος λίπανση κατέχει καθοριστικό ρόλο για τη διασφάλιση υψηλών αποδόσεων, καθώς όχι μόνο θρέφει την καλλιέργεια με άζωτο, αλλά εφοδιάζει και με άλλα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι το θείο (S), το μαγνήσιο (MG) και ιχνοστοιχεία.

image001_8

Πατάτα, µία από τις σηµαντικότερες καλλιέργειες σε παγκόσµιο επίπεδο και βασικό στοιχείο στην καθηµερινή διατροφή πολλών ανθρώπων. Τόσο µάλιστα, που αποτελεί την τέταρτη εκτενέστερη καλλιέργεια πίσω από τον αραβόσιτο, το ρύζι και το σιτάρι.

28_13

Οι τελικές αποδόσεις στην καλλιέργεια του καλαµποκιού επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες. Η επιλογή του κατάλληλου υβριδίου, η σύσταση του εδάφους, οι κλιµατολογικές συνθήκες, οι καλλιεργητικές πρακτικές, καθώς και η ορθολογική θρέψη, µπορούν να επηρεάσουν τους συντελεστές της απόδοσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της παραγωγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ