Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

26_5

Η Ελλάδα είναι χώρα µε µακροσκελή ιστορία στην καλλιέργεια του βαµβακιού. Αποτελεί την κύρια χώρα βαµβακοκαλλιέργειας της Ευρώπης, καθώς διαθέτει το 80% των ευρωπαϊκών εκτάσεων, µε περισσότερα από 2.5 εκατοµµύρια στρέµµατα, κατέχοντας έτσι το 0.8% της παγκόσµιας παραγωγής βάµβακος.

42b_6

«Επιµονή και πλάνο για τα πάντα» αποτελούν τις προϋποθέσεις για να επιτύχει ένας νέος παραγωγός θερµοκηπιακών καλλιεργειών στην Ελλάδα εν έτει 2022, όπως εξηγεί στην Agrenda ο Θεόδωρος Μιχαλακόπουλος, παραγωγός κηπευτικών µε 60 στρέµµατα θερµοκήπια στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

42-43

Ασυµβίβαστος και δραστήριος, ο τέταρτης γενιάς παραγωγός Σταύρος Κλαουδάτος, δείχνει να έχει διαγνώσει νωρίς τις προοπτικές ανάπτυξης της δενδροκαλλιέργειας στο νοµό Αιτωλοακαρνανίας. Σήµερα οι επενδύσεις του µετρούν 280 στρέµµατα εσπεριδοειδή και 100 στρέµµατα ελιές Καλαµών στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, διεκδικώντας µάλιστα συνεχώς το κάτι παραπάνω από τις εκτάσεις του.

33a_3

Στην καλλιέργεια του βαµβακιού οι αποδόσεις επηρεάζονται από ποικίλους αγρονοµικούς παράγοντες, όπως είναι η καλή εγκατάσταση της καλλιέργειας, που θα προωθήσει την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανθεκτικού φυτού και θα προσδώσει τη µέγιστη δυνατή ανθοφορία.

20-37_34

Με νέα σπεσιαλιτέ προϊόντα, που ενσωµατώνουν καινοτοµία και νέες τεχνολογίες κι εγγυώνται 100% αφοµοίωση των θρεπτικών συστατικών τους από τα φυτά, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ποιότητα των καλλιεργειών, θα συνεχίσει να ενισχύει το «οπλοστάσιο» θρέψης των Ελλήνων παραγωγών η Merchant logo Timac Agro | ΛΥ∆Α.

JF5A6398_Lyda_Timaculture_Forum_Maios_22

Τα θεµελιώδη µεγέθη, αλλά και οικονοµικοί, πολιτικοί, γεωπολιτικοί και κλιµατικοί, παράγοντες, συνηγορούν φέτος στη διατήρηση των τιµών σε υψηλά επίπεδα για τα δηµητριακά και το βαµβάκι, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το 2022, χρονιά του παραγωγού.

live_2

Με τον κλάδο των γεωργικών εφοδίων να αποτελεί ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όλο και πιο έντονη είναι η τάση για αναζήτηση βιώσιμων λύσεων στη γεωργική επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, η άμεση ανάγκη για αύξηση της παραγωγής με βάση την ίδια έκταση γης επιτάσσει την καλύτερη αξιοποίηση της αποδοτικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής αλυσίδας, καθώς και τη στροφή σε καινοτόμες και νέες τεχνολογίες.

42-43_55

Ο δραστήριος καλλιεργητής καλαµποκιού και µηδικής από την Κορώνη Πρεβέζης, Ιωάννης Μίχας, µε 440 στρέµµατα χωράφια, εκ των οποίων τα 74 στρέµµατα είναι ιδιόκτητα, πάντα έψαχνε το κάτι παραπάνω στο κυνήγι των αποδόσεων.

42-43a_4

Mε αντικείµενο την κάλυψη αναγκών θρέψης σε καλλιέργειες που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή του νοµού Κορινθίας, όπως το επιτραπέζιο και οινοποιήσιµο αµπέλι, η ελιά προς ελαιοποίηση, τα κηπευτικά, οι δενδρώδεις καλλιέργειες (βερίκοκο, ροδάκινο, οπωροφόρα, αχλάδι, µήλο) και ορισµένες αροτραίες καλλιέργειες, δραστηριοποιείται στην περιοχή ο γεωπόνος Σταύρος Ζερβός.

42_20

Η άνοδος της τάξης του 30% - 40% που είδε στην απόδοσή των θερµοκηπιακών καλλιεργειών του χρησιµοποιώντας τα προϊόντα εξειδικευµένης θρέψης της Timac Agro | ΛΥ∆Α, συνοδεύτηκε και µε ένα ολοκαίνουργιο Dacia Duster, για τον νεαρό αγρότη Φώτη Καραγιαννίδη.

43b

Περαιτέρω εδραίωση της θέσης της στην τοπική αγορά αγροεφοδίων, όπου έχει παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά και ενδυνάµωση της δραστηριότητάς της στο χώρο της συγκέντρωσης και εµπορίας αγροτικών προϊόντων, όπου έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, σχεδιάζει η γεωργική εταιρεία «Θεόδωρος Τσάλης & Σια ΟΕ».

26a_2

Καταφέρνοντας κανείς να παραδώσει µαρούλι που ζυγίζει ανά τεµάχιο 700 ή ακόµα και 900 γραµµάρια, αντί για τον µέσο όρο των 500 γραµµαρίων, έχει βρει έναν τρόπο να αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη που αποφέρει ένα στρέµµα το οποίο δουλεύεται υπό συνθήκη συµβολαιακής καλλιέργειας. Χονδρικά το κέρδος ανέρχεται σε ένα 20% πάνω συγκριτικά µε το τι θα έπαιρνε σε περίπτωση που προσέγγιζε «συµβατικά» την καλλιέργειά του.

LYDA_Farsala_Sept_21_IMG_1457_Vasileiou_Giwrgos

Επέκταση του μοντέλου της συμβολαιακής γεωργίας σε τομείς όπως η δενδροκομία κι η αμπελουργία, ενίσχυση της γκάμας των παρεχόμενων υπηρεσιών με ένα νέο «πακέτο» συμβουλών ευφυούς γεωργίας, αλλά κι επενδύσεις σε υποδομές και σε ποιοτικές συνεργασίες, είναι μερικές από τις κινήσεις που προωθεί άμεσα η εταιρεία «Αφοί Χαρμπή ΑΕ», για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργαζόμενων παραγωγών της.

42-43b_6

Μέχρι και στα 540 κιλά το στρέµµα, στήσιµο, έδωσαν τα πρώτα αλώνια του σκληρού σιταριού στον κάµπο της Αλιστράτης Σερρών, όπου, λόγω των συνεχόµενων βροχών τον περασµένο µήνα, οι αλωνιστικές µηχανές µπήκαν φέτος στα χωράφια στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή µε κάποια καθυστέρηση σε σχέση µε προηγούµενες χρονιές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ