Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ιχθυοκαλλιέργειες

ixtiokaliergeia

Συνάντηση με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ) είχε ο αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, στη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την καταβολή αποζημιώσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης.

ΦΩΤΟ3_4

Φέτος, ο ετήσιος κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ, το 80% των οποίων είναι εξαγωγές, ενώ τα επόμενα 5 χρόνια ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δις ευρώ, τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο του 2ο Συμποσίου για τις Ιχθυοκαλλιέργειες.

PANEMMI_22_11_22

Στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ).

elliniki-ixthyokalliergeia-fish-cage-1

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στην Αθήνα, παρουσία και των 22 εταιρειών-Μελών της Οργάνωσης.

FISHERY_Echinades_HAPO_1033_2

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ΜΙΛΗΤΟΣ ΑΕ, τον φορέα που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Blue Generation Project στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με αφορμή τη συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ στο 3ο blueTALK που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2022 από τη ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε. και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της ΕΛΟΠΥ με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

FISHERY_Echinades_HAPO_1017

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετείχε ως χορηγός στο Συμπόσιο Έρευνας Θαλάσσιων & Εσωτερικών Υδάτων 2022 που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Σεπτεμβρίου, στο Πόρτο Χέλι.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ_ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Μετανάστευσης & Ασύλου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), υπεγράφη την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμου Κεδίκογλου, της υφυπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κας Σοφίας Βούλτεψη και του επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα Τζιανλούκα Ρόκκο με στόχο τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας και την κοινωνία.

FISHERY1

Στο επίκεντρο του διήμερου Συνεδρίου Ιχθυοκαλλιέργειας βρέθηκε η καθυστέρηση του χωροταξικού σχεδιασμού και η προώθηση των παραγωγικών επενδύσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των Ιχθυοκαλλιεργειών.

υδυτοκαλλιεργειες

Η Ελλάδα πρέπει να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη Μεσόγειο, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια –Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια».

3_66

«Πρεσβευτή» της ανάπτυξης που προβάλλει τη μοναδικότητα των ελληνικών χαρακτηριστικών και της γαστρονομίας της χώρας μας, χαρακτήρισε τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια –Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια».

psaria_ixthiotrofio_peloponisos-1280x720

Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Υδατοκαλλιεργειών (ΕΣΥΔ) υπό τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου παρουσιάστηκαν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του κλάδου.

fc292a3a96aec13e640494e24df35319_XL

Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 35.000.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025, ενώ σύμφωνα με το έγγραφο προς διαβούλευση η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα είναι δυνατή από 31 Μάρτιου 2 έως 30 Σεπτέμβριου 2022.

Aegean_Sea_-_Saronic_Gulf_2_GR

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για τη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, μέσω του πενταετούς πλάνου ανάπτυξης του ομίλου AVRAMAR που προβλέπει μεταξύ άλλων υψηλές επενδύσεις με στόχο τη δημιουργία μιας πλήρους καθετοποιημένης και ολοκληρωμένης αλυσίδας αξίας.

25_15

Το 2020 ήταν μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από μεγάλες διακυμάνσεις λόγω της εμφάνισης της πανδημίας, με βασική επίπτωση το κλείσιμο των αγορών και της εστίασης που επηρέασε καθοριστικά τον κλάδο των τροφίμων.

aquaculturele

Με άνοδο των εξαγωγών 5% έκλεισε το 2019 για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, αγγίζοντας σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τις 100.345 τόνους αξίας 458 εκατ. ευρώ. Εντούτοις, οι φορείς του κλάδου ανησυχούν για τη διαχείριση της κατάστασης που επιφέρει στην αγορά η πανδημία του κορωνοϊού, και την έλλειψη ρευστότητας λόγω της απότομης και κατακόρυφης πτώσης των πωλήσεων και της αυξανόμενης πλεονάζουσας ποσότητας, η οποία όσο παραμένει αδιάθετη.

ixthiokalliergia__1__2

Η αύξηση των εξαγωγών και η υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων ύψους 97 εκατ. σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά έντονου ανταγωνισμού καθώς και η δημιουργία της εθνικής ταυτότητας για το ελληνικό προϊόν «Fish From Greece», αποτελούν τις σημαντικότερες εξελίξεις του κλάδου όπως καταγράφονται στην 5η ετήσια απολογιστική έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών.

Fish-from-Greece

Με έναν προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, ο οργανωμένος κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, με ένα κοινό σήμα «Fish from Greece», φιλοδοξεί μέχρι το τέλος του 2022 να αναβαθμίσει ποιοτικά το ελληνικό ψάρι όσο παράλληλα ενισχύει την εξωστρέφειά του και διευρύνει την «πίτα» της αγοράς.

tsipoura

H Γαλλία αποτελεί αγορά στόχο για τη Νηρεύς, η οποία βλέποντας τη μειωμένη κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιπούρας στη συγκεκριμένη χώρα, διακρίνει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις πωλήσεις της εκεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στελέχη της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία