Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ιχθυοκαλλιέργειες

FISHERY1

Στο επίκεντρο του διήμερου Συνεδρίου Ιχθυοκαλλιέργειας βρέθηκε η καθυστέρηση του χωροταξικού σχεδιασμού και η προώθηση των παραγωγικών επενδύσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των Ιχθυοκαλλιεργειών.

ixthiokalliergia__1__2

Η αύξηση των εξαγωγών και η υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων ύψους 97 εκατ. σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά έντονου ανταγωνισμού καθώς και η δημιουργία της εθνικής ταυτότητας για το ελληνικό προϊόν «Fish From Greece», αποτελούν τις σημαντικότερες εξελίξεις του κλάδου όπως καταγράφονται στην 5η ετήσια απολογιστική έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών.

Fish-from-Greece

Με έναν προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, ο οργανωμένος κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, με ένα κοινό σήμα «Fish from Greece», φιλοδοξεί μέχρι το τέλος του 2022 να αναβαθμίσει ποιοτικά το ελληνικό ψάρι όσο παράλληλα ενισχύει την εξωστρέφειά του και διευρύνει την «πίτα» της αγοράς.

tsipoura

H Γαλλία αποτελεί αγορά στόχο για τη Νηρεύς, η οποία βλέποντας τη μειωμένη κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιπούρας στη συγκεκριμένη χώρα, διακρίνει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις πωλήσεις της εκεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στελέχη της.

elopy

Στα 2,5 εκατ. ευρώ θα φθάσουν φέτος οι επενδύσεις (από ιδίους πόρους) για την προώθηση προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ σε επίπεδο τετραετίας (2020-2023) θα διατεθούν συνολικά 12 -13 εκατ. ευρώ. Αυτό αναφέρθηκε στην γενική συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας κατά την οποία εγκρίθηκε o οικονομικός προϋπολογισμός του 2019.

ixthiokalliergies_2_2

Το πράσινο φως για το σχηματισμό και τη λειτουργία των Οργανώσεων Παραγωγών προϊόντων  υδατοκαλλιέργειας δόθηκε μετά από την απόφαση (ΦΕΚ Β΄463/2019) του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη και της υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

ixthiokalliergies_2

Συγκρατημένη αισιοδοξία είναι το βασικό συμπέρασμα της 4ης ετήσιας έκθεσης του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών όπου παρουσιάζονται τα παραγωγικά και οικονομικά στοιχεία του κλάδου, αλλά και  οι εκτιμήσεις και προοπτικές για την περαιτέρω  ανάπτυξή του.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία