Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιδοτήσεις

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-09-14_111152

Στα 8,3 ευρώ το στρέμμα καθορίστηκε η φετινή συνδεδεμένη ενίσχυση για μηδική και τριφύλλι σύμφωνα με εφαρμοστική απόφαση που προβλέπει πως θα απαιτούνται οι δικαιούχοι να προσκομίζουν τιμολόγια πώλησης σε κτηνοτρόφους ή άλλες επιχειρήσεις, ενώ για το μέρος της ζωοτροφής που ιδιοπαράγουν (κτηνοτρόφοι που καλλιεργούν ζωοτροφή) θα υπολογίζονται τα κιλά ανάλογα το ζωικό κεφάλαιο.

TRIFILI_2_2

Τις αναμενόμενες οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών δημοσίευσαν οι διαχειριστικές αρχές, με την καταληκτική ημερομηνία για την οριστικοποίηση των δηλώσεων να είναι η επόμενη Τρίτη 10 Ιανουαρίου μετά την παράταση που ανακοινώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

lipasmata_1c

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την χορήγηση των 60 εκατ. ευρώ σε αγρότες ως επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων, με τις πληρωμές να ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

lipasmata-fortwsi

Ενίσχυση στο 11% επί της δαπάνης για λιπάσματα, όπως αυτή προκύπτει από τα τιμολόγια που αναρτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην ειδική πλατφόρμα, έχουν να αναμένουν οι αγρότες από την πληρωμή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Ktinotrofos_provata2

Στις 19 Δεκεμβρίου ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την επιδότηση ζωοτροφών, έπειτα από τη δημοσίευση της πρόσκλησης του Μέτρου 22 που αφορά σε ένα κονδύλι ύψους 89 εκατ. ευρώ το οποίο θα κατανεμηθεί στους δικαιούχους κτηνοτρόφους βάσει του μεγέθους των μονάδων τους.

lipasmata_platforma

Διευκολύνσεις για τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος αλλά και «παγίδες» περιλαμβάνει η ειδική πλατφόρμα ανάρτησης παραστατικών για την επιδότηση της αγοράς λιπασμάτων, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία από το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου και θα κλείσει χωρίς περιθώρια παράτασης, το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 25 του μήνα.

4_57_2_2

Τη γραμμική μείωση της αξίας όλων των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης ύψους έως 2,5%, για την κάλυψη των περιπτώσεων χορήγησης δικαιωμάτων μέσω Εθνικού Αποθέματος για το έτος 2022, προβλέπει υπουργική απόφαση για το φετινό ΟΣΔΕ.

stafides

Εγκρίθηκε έκτακτη κρατική ενίσχυση για 5.909 σταφιδοπαραγωγούς που ανέρχεται σε 54,7 ευρώ το στρέμμα, με το συνολικό ποσό ενίσχυσης να διαμορφώνεται σε 4,7 εκατ. ευρώ. Την απόφαση ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

aoreinhoikonomiadasikaoikosysthmatasunerdrio_2

Το επίδομα για ορεινές και μειονεκτικές περιοχές περιλαμβάνεται  στο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του υπουργείου εργασίας για το διάστημα 29 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας ότι συνολικά θα καταβληθούν περί τα 463,4 εκατ. ευρώ  σε πάνω από 1,7 εκατ. δικαιούχους.

23-34_3_3

Δύο μήνες νωρίτερα από το σύνηθες εκδόθηκε η εγκύκλιος του Οργανισμού Πληρωμών, σύμφωνα με την οποία οι διοικητικοί του φορέα καλούνται να προχωρήσουν στους προβλεπόμενους ελέγχους επαλήθευσης των όρων επιλεξιμότητας, προκειμένου να ακολουθήσει η πληρωμή της συνδεδεμένης σκληρού σίτου και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.

oinoparagvgoi_26_6_2020_3

Αυξάνεται το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το μέτρο απόσταξης κρίσης σε 12.900.000 ευρώ από 9.000.000 ευρώ που προέβλεπε η αρχική απόφαση, με την υποβολή των αιτήσεων να γίνεται το τετραήμερο 24 Σεπτεμβρίου με 27 Σεπτεμβρίου.

8_pin_7_3

Την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές προβλέπει νέα από κοινού απόφαση των αρμόδιων υπουργείων και της ΑΑΔΕ.

clock-650753_2

Δυνατότητα παροχής ρευστότητας στους αγρότες που έχουν πληγεί από την πανδημία και ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, πλημμύρες κ.α.) στη διάρκεια του έτους, εξασφαλίζει η Κομισιόν εγκρίνοντας την καταβολή αυξημένων άμεσων ενισχύσεων έως 70% από 50% που ισχύει κανονικά, από τις 16 Οκτωβρίου 2021, καθώς και κονδυλίων προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης έως 85%, από 75% που προβλέπεται συνήθως.

Greek_Fisherman

Στην έκδοση δεύτερης πρόσκλησης που αφορά στην οικονομική ενίσχυση των σκαφών παράκτιας αλιείας λόγω της προσωρινής παύσης των αλιευτικών τους δραστηριοτήτων, ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης COVID-19, προϋπολογισμού άνω 20 εκατ. ευρώ προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέχρι 21 Ιουλίου αιτήσεις για ερευνητικά προγράμματα στη μελισσοκομία

Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας παραθέτει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μελισσοκόμοι βιολογικής εκτροφής και λόγω των αυξημένων εξόδων που επιβάλλεται να κάνουν θεωρείται αναγκαία η οικονομική τους ενίσχυση.

green-watermelon-fruits-3609872-1

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή γεωργικό τομέα και πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

unnamed__1__8

Το ενδεχόμενο αποζημίωσης των καλλιεργητών κάστανου στη Μαγνησία για την απώλεια της παραγωγής μέσω κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) το 2021 διερευνά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την απάντηση Βορίδη σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Θανάση Λιούπη.

exisotikikailadi

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και της έκτακτης ενίσχυσης των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία