Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιδοτήσεις

klausheinerlehne

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται στην ετήσια έκθεση του για το 2018 ότι η δημοσιονομική διαχείριση της ΕΕ παρουσιάζει βελτίωση για τρίτο συνεχόμενο έτος, εντούτοις προειδοποιεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις σε τομείς δαπανών υψηλού κινδύνου, όπως αυτοί της αγροτικής ανάπτυξης και της συνοχής.

cotton3

Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή πιθανότατα και από την Μεγάλη Τρίτη της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος μετά την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως και που προβλέπει μείωση του πλαφόν στρεμματικής απόδοσης κατά 95% σε Ροδόπη και Έβρο.

syndedemenes_B_site_2

Το δρόμο της πληρωμής των δικαιούχων παραγωγών ανοίγει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων με το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο αιγοπρόβειο κρέας, το βόειο κρέας και τη σηροτροφία του έτους 2018, όσον αφορά τα ζωικά, αλλά και τις αντίστοιχες για τη βιομηχανική ντομάτα, τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση και την κορινθιακή σταφίδα.

agrotis_ependiseis

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια της Πράσινης Ενίσχυσης, των Συνδεδεμένων Καθεστώτων και της Ειδικής Ενίσχυσης Βάμβακος, στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εμπίπτουν σε δείγμα ελέγχου, ενημερώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

apozimioseis_site

Να προκηρύξει το Μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης προτίθεται τις ερχόμενες ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τις αιτήσεις να γίνονται μέσω ΟΣΔΕ, όπως ενημερώνει, οπότε θα γίνονται δεκτές μέχρι 15 Μαΐου.

opekepe-1

Μετά το πολυθρύλητο άνοιγμα της διαδικασίας υποβολής ενιαίας ενίσχυσης 2019 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οργανισμός ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού το έγγραφο «Οδηγίες διαδικασίας υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2019 & ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης».

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μόνο στις ανακοινώσεις λειτουργεί προς το παρόν ηλεκτρονική βάση για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2019, παρά την επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΠΕΠΕ που έσπευσε, μήπως προλάβει τα χειρότερα.

opekepe-1

Ο Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων –ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 05/04/2019 έως τις 08/04/2019 πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 688.523,46 ευρώ. Τα ποσά αφορούν κυρίως σε πληρωμές βιολογικής γεωργίας και σε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

tiri

Με ανακατανομή των πόρων του ειδικού καθεστώτος για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου Πελάγους, με απόφαση του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρει αδιάθετα ποσά από την ειδική ενίσχυση στους ελαιοκαλλιεργητές των νησιών στους δικαιούχους του κοινοτικού καθεστώτος που αφορά στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών.

aigorpovatotrofos_2

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020, η οποία ουσιαστικά αφορά όμως το γάλα.

1_Papadimoulis

Με µεγάλες αβεβαιότητες δείχνει να έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος και ειδικά η φάση των εαρινών σπορών. Στις δυσκολίες που γεννά η έλλειψη ρευστότητας, τα µικρά περιθώρια κέρδους και η βαριά φορολογία των αγροτικών µονάδων, προστίθενται αυτό τον καιρό και νέες φροντίδες. Ειδικότερα αυτές έχουν να κάνουν µε την υλοποίηση των επενδυτικών προγραµµάτων, τις αναπροσαρµογές στους τιµοκαταλόγους των τρακτέρ, τη γραφειοκρατία του κτηµατολογίου και των δηλώσεων ΟΣ∆Ε και τις επικείµενες ανακατατάξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.

1_Ntavos

Το εισοδηµατικό σκέλος των επιδοτήσεων της ΚΑΠ δείχνει να ξεθωριάζει στη νέα προγραµµατική περίοδο µετά το 2020, προωθώντας στη θέση τους στηρίγµατα για ανάπτυξη της αγοράς και µέτρα για την κλιµατική αλλαγή.

1-Kasimis

Ρόλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφαίρεση -έστω και των εικονικών- αρµοδιοτήτων που µέχρι σήµερα διατεινόταν ότι έχει ο «φορέας συντονισµού» δίνουν δύο νέες αποφάσεις της Βάθη. Σύµφωνα µε την πρώτη συγκροτείται ανεξάρτητη επιτροπή συντονισµού που θα αναλάβει µια σειρά δράσεων για τις οποίες ο «εργολάβος» του ΟΣ∆Ε πληρωνόταν αδρά από κρατικό χρήµα. Η δεύτερη απόφαση αφορά το περαιτέρω άνοιγµα των πιστοποιηµένων φορέων υποβολής δηλώσεων ΟΣ∆Ε για τα έτη 2019-2020. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία οι ανεξάρτητοι πιστοποιηµένοι φορείς (ΚΥ∆) θα ξεπερνούν κατά πολύ τους 400 που είναι σήµερα γεγονός που σηµαίνει ότι µε έναν τέτοιο αριθµό το ΟΣ∆Ε δεν έχει ανάγκη από… προστάτες!

plirwmes-new

Μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης ξανάρχισαν οι πιστώσεις για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης οι οποίες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronews ολοκληρώθηκαν περίπου στις 11 το βράδυ και μόνο στους παραγωγούς που δεν έχουν οφειλές, μετά την αιφνίδια διακοπή από τις παλινωδίες στη Βουλή που υποχρέωσαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ να αναστείλει για αρκετές ώρες την εντολή πληρωμών προς την τράπεζα Πειραιώς, αφήνοντας  εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες στα κρύα του λουτρού.

stafida_sigkomidi

Την παράταση της ημερομηνίας παράδοσης που προβλέπεται στην παράγραφο 1.2 του άρθρου 4 της υπ’αριθ. 1571/62616/ 2017 Υ.Α της ξερής σταφίδας στις εγκεκριμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις απαρέγκλιτα έως την 31η Ιανουαρίου 2019 για τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, ορίζει σχετική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

voskos_4

Διαμορφώνεται στα 8,1 ευρώ το στρέμμα η εξισωτική αποζημίωση για τις μειονεκτικές περιοχές που οριοθετήθηκαν στο νέο χάρτη, οι οποίες μέχρι σήμερα λάμβαναν 9,5 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Agronews, με το ποσό αυτό να αφορά τις αιτήσεις από το 2019 και μετά.

pinakas_sindedemenes

Στο 30% των αγροτών που δραστηριοποιούνται ανά καλλιεργητικό κλάδο στήριξης ζητά να περιοριστεί η χορήγηση της συνδεδεµένης ενίσχυσης η Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόταση που προωθεί για τη διαµόρφωση της νέας ΚΑΠ.

02

Μεγαλύτερο ποσό από αυτό των 30 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, στην γενική συνέλευση της οργάνωσης που πραγματοποιθήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στη Λάρισα. Μάλιστα οι κτηνοτρόφοι ζητούν να αυξηθεί το ποσό των de minimis καθώς αν τελικά προστεθούν και οι πεδινοί στο μέτρο η ενίσχυση ανά ζώο θα πέσει κατά πολύ κάτω από τα 5 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία