Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επιδοτήσεις

4-ekklisia

Έκτακτη εθνική ενίσχυση, η οποία σύµφωνα µε τις πληροφορίες της εφηµερίδας Agrenda θα κυµανθεί πάνω από 5 ευρώ ανά αιγοπρόβατο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης µετά τη συνάντηση που είχε την περασµένη Τρίτη 23 Οκτωβρίου µε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων. Σύµφωνα µε όσα έγιναν γνωστά, λόγω της κατάστασης που έχει διαµορφωθεί µε τις εξαιρετικά χαµηλές τιµές στο γάλα, η κυβέρνηση εξασφάλισε ένα κονδύλι ύψους 30 εκατ. ευρώ προκειµένου να στηριχθεί ο κλάδος, το οποίο θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους.

olivenet-antixalazika

Ολοκληρώθηκε στις 9/10/2018 η υποβολή των αιτήσεων στήριξης για ένταξη στο Υπομέτρο 5.1 με τίτλο «Στήριξη για επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην άμβλυνση των επιπτώσεων των πιθανών φυσικών καταστροφών, των αντίξοων κλιματικών συνθηκών και των καταστροφικών συμβάντων» του Μέτρου 5 «Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα και ανάληψη καταλλήλων προληπτικών δράσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2004-2020, για το οποίο έχει οριστεί ως ενδιάμεσος φορέας ο ΕΛ.Γ.Α.

aponitropoiisi

Σε µια ανασκόπηση της ενιαίας ενίσχυσης για τα ΟΣ∆Ε των ετών 2011 και 2012 προχωρούν αυτό το διάστηµα στον Οργανισµό Πληρωµών σε συνεργασία µε το υπουργείο, που θα συµπαρασύρει κι άλλες πληρωµές Προγραµµάτων (εξισωτικές, Βιολογικά, ∆ασώσεις κλπ), σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμοδίων, όπως τον κατέγραψε ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, υποστηρίζοντας ότι «µέχρι τέλος του έτους θα έχουν τελειώσει µε το κοµµάτι των πληρωµών».

Επενδύσεις 105 δις επείγουν στη γεωργία λέει ο FAO

Για το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, ήτοι μέχρι τις 26 του μήνα, προγραμματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την προκαταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης του 2018, με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης την περασμένη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο.

Έως 26 Οκτωβρίου το 70% του τσεκ λέει ο Αραχωβίτης

Για το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, ήτοι μέχρι τις 26 του μήνα, προγραμματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την προκαταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης του 2018, με βάση τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Επιτόπιοι έλεγχοι για να πληρωθεί η Απονιτροποίηση

Επιτόπιους ελέγχους σε αγροτεμάχια που δηλώθηκαν αρδευτικά για το Μέτρο της Απονιτροποίησης αλλά και για τις ανάγκες άλλων προγραμμάτων όπως το Κομφούζιο, η Εναλλακτική Ζιζανιοκτονία Ορυζώνων και οι Αυτόχθονες φυλές ξεκινά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να δρομολογηθούν οι προκαταβολές των πληρωμών μέσα στο Νοέμβριο.

Σε Ήπειρο, Αττική, νησιά 2η πρόσκληση Νέων Αγροτών

Το δρόμο της πληρωμής παίρνουν και οι Νέοι Αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας που εντάχθηκαν στο μέτρο μετά την αποδοχή των επιλαχόντων. Τα παραπάνω κάνει γνωστά απόφαση «εντολής κατανομής πίστωσης στον ΕΛΕΓΕΠ» συνολικού ύψους 3,6 εκατ. ευρώ την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Νίκος Αντώνογλου.

Η προκαταβολή  70% για το τσεκ δεκτή από Χόγκαν

Πέρασε από την Κομισιόν το ελληνικό αίτημα για αύξηση της προκαταβολής του τσεκ στο 70% και των Προγραμμάτων στο 85%, με τις πιστώσεις για την ενιαία ενίσχυση να μπορούν να ξεκινήσουν ακόμα και από τις 17 Οκτωβρίου.

«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόδοση του αντισταθμίσματος για το πρόγραμμα δάσωσης προς τους δικαιούχους αγρότες, δημιουργεί εύλογες αντιδράσεις. Ειδικά την τρέχουσα περίοδο που οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών αυξάνονται γεωμετρικά, η μη απόδοση των οφειλόμενων από το 2015 και μετά, δημιουργεί όχι μόνο νέο κύκλο διαμαρτυριών άλλα και έντονη δυσφορία».

Άλλα 1,8 εκατ. ευρώ για ERS στα αλιευτικά σκάφη

Με 115 φακέλους αιτημάτων πληρωμής, συνολικού ύψους 8,8 εκατ. ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων του Μέτρου 6.1.10 Οριστική Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων «πιάνει» η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου το ζήτημα των πληρωμών.

Αίτημα πληρωμής ως 20 Οκτωβρίου για τη μεταποίηση

Μέχρι 29 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία των τελικών αιτημάτων πληρωμής των δικαιούχων του Μέτρου 123Α «Μεταποίηση» των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, δηλαδή της παλιάς Μεταποίησης, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία