BACK TO
TOP

Προσωπογραφίες

Mixailidis-back

Ο  Άρθουρ Μίλερ έγραψε το 1948 το εξαίρετο έργο «Ο Θάνατος του Εµποράκου» για να θίξει τις συνέπειες του κραχ του 1929 και τις διαψεύσεις που ο Β’ Παγκόσµιος Πόλεµος έφερε στους ανθρώπους ενώ συνεχίζει και σήµερα να αποτυπώνει την τραγωδία του σύγχρονου αστού.

Pier-Luigi-Gilibert

Φέρνει το φθηνό χρήμα

11 Σεπτεμβρίου

Ανοίγει προοπτικές για την ελληνική γεωργία, λύνοντας τα χέρια των τραπεζών

Tsautaris_644_2

Τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς ελιάς να αυξήσουν τη θρεπτική και οικονοµική αξία των επιτραπέζιων ελιών τους, παρέχει διατριβή αποφοίτου της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College.

papaiwannou

Πέρασε τη ζωή του αµφιβητώντας όλες τις καθιερωµένες φόρµες και ψάχνοντας πάντα το καλύτερο για τον τόπο του και την παραγωγή κρασιών. Ο Θανάσης Παπαϊωάννου, ο θρύλος της ελληνικής οινικής ιστορίας, o αµπελουργός που «άκουσε» το αµπέλι και συνέδεσε το όνοµά του µε τις µεγάλες στιγµές του Νεµεάτικου κρασιού, άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Αυγούστου.

grinias

Η φιγούρα του Γιάννη Γκρίνια, θα είναι συνυφασµένη µε αυτή του αυθεντικού προβατάρη που αφήνει για λίγο το κοπάδι, µόνο όταν ξέρει πως είναι για το καλό των συνοδοιπόρων του.

stratakos

Τεχνοκρατικές, πολιτικές και γνώσεις της πιάτσας φαίνεται πως συνδυάζει ο νέος γενικός γραµµατέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Γιώργος Στρατάκος, αποτελώντας µια ενδιαφέρουσα και -στα χαρτιά τουλάχιστον- πολλά υποσχόµενη επιλογή για το πόστο που του ανετέθη.

voridis-skitso

Για πολλούς η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτέλεσε µια µεγάλη έκπληξη. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι εξαπίνης βρέθηκε και ίδιος. Προφανώς η επιλογή αποτέλεσε αποτέλεσµα κάποιας «καραµπόλας», όπως λέγεται στη γλώσσα των ανασχηµατισµών. Τώρα το θέµα είναι τι µπορεί να περιµένει κανείς από αύτη την εξέλιξη. Ο βίος και η πολιτεία του Μάκη Βορίδη είναι λίγο πολύ γνωστά, άλλωστε µια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο δίνει αρκετές λεπτοµέρειες για τα καµώµατα των παιδικών του χρόνων και την εν γένει πολιτική του διαδροµή.

_Jerry_Stoller-

«Αντλώ µεγάλη ικανοποίηση από το να ξέρω ότι η δουλειά και το πάθος µου έχουν συνδράµει – και θα συνεχίσουν και στο µέλλον – ανθρώπους σε όλο τον κόσµο. Είναι µια µεγάλης τάξεως πρόκληση για όλους όσους δραστηριοποιούµαστε στη γεωργία το να ανακαλύπτουµε τρόπους να τραφεί ένας όλο και διευρυνόµενος αριθµητικά παγκόσµιος πληθυσµός» είχε δηλώσει το 2014, ο Jerry Stoller.

_Dongyu

Αστειευόµενος, υποστήριξε πως ο Οργανισµός Τροφίµων και Γεωργίας (FAO)του ΟΗΕ χρειάζεται λίγη βιταµίνη χρήµατος (vitamin m, for money), ο 55χρονος Qu Dongyu, που θα διαδεχθεί τον Βραζιλιάνο Χοσέ Γκραζιάνο ντα Σίλβα στη θέση του γενικού διευθυντή του οργανισµού από τον Αύγουστο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία