Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Χοιροτροφία

pigfarm

Σε υποχρεωτική απογραφή όλων των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων εντατικής, εκτατικής, οικόσιτης εκτροφής) καλεί έως τις 30/08/2019, το Τμήμα Κτηνιατρικής Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε χώρες της ΕΕ και τη μετακίνηση τους στη γειτονική Βουλγαρία.

japan_pig

Η επιδημία της πανώλης των χοίρων, επεκτείνεται στην Ιαπωνία, με τις τοπικές αρχές σε πέντε κεντρικές και δυτικές περιφέρειες να αναφέρουν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ότι δυσκολεύονται να περιορίσουν τον επικίνδυνα μεταδοτικό ιό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα των ανθισμένων κερασιών, τον Σεπτέμβριο.

pig1

Τιμές και ζήτηση πέρα από χοιροτροφικές μονάδες χτυπά η αφρικανική πανώλη των χοίρων στην Κίνα, με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου να καταγράφουν απώλειες εσόδων στις εκτιμήσεις κερδών τους. Την ίδια στιγμή η τιμή των πουλερικών ανεβαίνει κατακόρυφα στη χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή και κατανάλωση χοιρινού, όντας το δεύτερο αγαπημένο είδος κρέας των καταναλωτών εκεί.

big

Τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, κτηνοτροφική μονάδα με χοίρους στην Κίνα, χτύπησε η θανατηφόρος ασθένεια της αφρικανικής πανώλης. Το κρούσμα όπως μεταδίδει το Reuters, αφορά σε επιχείρηση ξένων συμφερόντων, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και ένα Δανικό fund.

pigs

Σε οριακά επίπεδα κινούνται φέτος οι τιµές παραγωγού στο ελλειµµατικό ελληνικό χοιρινό, δεδοµένου ότι η χώρα µας έχει αυτάρκεια σε ποσοστό µόλις 25%. Οι τιµές λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν ξεπερνούν τα 1,25 ευρώ το κιλό (τιµή ζώντος ζώου), ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο κυµαίνονταν στο 1,40 ευρώ το κιλό.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία