Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Χοιροτροφία

731566

Σε περισσότερες από δέκα περιοχές της Βουλγαρίας, εντοπίζονται οι εστίες της αφρικανικής πανώλης των χοίρων με αποτέλεσμα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στη χώρα ήδη έχει μεταβεί κτηνιατρικό κλιμάκιο της ΕΕ, για να εξετάσει αν έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα αναχαίτισης της.

03

Το μεγαλύτερο κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην επικράτεια της Πολωνίας καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, με έναν χοιροτρόφο να καλείται να θανατώσει 8.000 χοίρους σ την περιφέρεια Ποντλάσκι, στα ανατολικά της χώρας. Το κρούσμα αυτό έρχεται μετά την εκδήλωση της ασθένειας σε ένα αγρόκτημα 1.800 χοίρων στην ίδια χώρα, όταν στα μέσα Μαΐου η αφρικανική πανώλη των χοίρων εντοπίστηκε στην περιοχή Βαρμια-Μασουρια.

us_pork_new

Η Κίνα φέρεται να σχεδιάζει αύξηση στις εισαγωγές προϊόντων χοιρινού από τις ΗΠΑ σε μια ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να λάβει τέλος η εμπορική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες διαμέσου της αγοράς μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών αγαθών.

japan_pig

Η επιδημία της πανώλης των χοίρων, επεκτείνεται στην Ιαπωνία, με τις τοπικές αρχές σε πέντε κεντρικές και δυτικές περιφέρειες να αναφέρουν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ότι δυσκολεύονται να περιορίσουν τον επικίνδυνα μεταδοτικό ιό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα των ανθισμένων κερασιών, τον Σεπτέμβριο.

pig1

Τιμές και ζήτηση πέρα από χοιροτροφικές μονάδες χτυπά η αφρικανική πανώλη των χοίρων στην Κίνα, με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου να καταγράφουν απώλειες εσόδων στις εκτιμήσεις κερδών τους. Την ίδια στιγμή η τιμή των πουλερικών ανεβαίνει κατακόρυφα στη χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή και κατανάλωση χοιρινού, όντας το δεύτερο αγαπημένο είδος κρέας των καταναλωτών εκεί.

big

Τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, κτηνοτροφική μονάδα με χοίρους στην Κίνα, χτύπησε η θανατηφόρος ασθένεια της αφρικανικής πανώλης. Το κρούσμα όπως μεταδίδει το Reuters, αφορά σε επιχείρηση ξένων συμφερόντων, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και ένα Δανικό fund.

pigs

Σε οριακά επίπεδα κινούνται φέτος οι τιµές παραγωγού στο ελλειµµατικό ελληνικό χοιρινό, δεδοµένου ότι η χώρα µας έχει αυτάρκεια σε ποσοστό µόλις 25%. Οι τιµές λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν ξεπερνούν τα 1,25 ευρώ το κιλό (τιµή ζώντος ζώου), ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο κυµαίνονταν στο 1,40 ευρώ το κιλό.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία