Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πιστοληπτικά

3-Thessaloi

Στην τελευταία φάση επεξεργασίας ολοκληρωµένης πρότασης συνεργασίας µε την Γερµανο-Βουλγαρική Τράπεζα ProCredit Bank βρίσκεται ο συνεταιρισµός Λαρισαίων Αγροτών «η Ένωση», η διοίκηση του οποίου, µε προσεκτικά βήµατα επιδιώκει να ανακτήσει λίγο από το χαµένο έδαφος της άλλοτε κραταιάς ΕΑΣ Λάρισας.

aponitropoiisi_xorafi_kiklos

Μετά την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, λογικά μέσα στον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα τρέξει η διαδικασία της προκαταβολής της Απονιτροποίησης, στο πλαίσιο της «τακτοποίησης» των πληρωμών του Β’ Πυλώνα, σύμφωνα με τις κοινοτικές  υποχρεώσεις.

elegtiko_ekthesi_agrotikes_epidotiseis_2018-new

Εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, ιδίως στις περιπτώσεις που πραγματοποιούνται πληρωμές από τον προϋπολογισμό της ΕΕ σε δικαιούχους βάσει των δηλώσεων των δαπανών στις οποίες αυτοί υποβλήθηκαν, όπως στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης και της συνοχής, αναφέρει στην ετήσια απολογιστική έκθεση το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

piano-plirwmes

Σε αναµµένα κάρβουνα κάθονται αυτές τις µέρες οι επιτελείς της πλατείας Βάθη, ενόψει των πληρωµών της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, µε τις αγωνίες να ζώνουν ακόµα και τον πρώην υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

efka-tabela2

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ροή επιστροφής χρηματικών ποσών από την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων, μεταξύ των οποίων και αγροτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ.

neoi-ekpaideusi

Στη δέσμευση 2,5 εκατ. ευρώ για να γίνουν μαθήματα από τον ΕΛΓΟ σε 2.627 νέους αγρότες που μπήκαν με την προκήρυξη του 2016 σε Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης να πληρωθούν τη δεύτερη δόση της ενίσχυσης.

Στην πληρωμή 3 εκατ. ευρώ προχώρησε το διάστημα 20 και 21 Σεπτεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι περισσότερες πληρωμές αφορούσαν υπόλοιπα προγραμμάτων για τους Νέου Αγρότες της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου αλλά και την αναδιάρθρωση αμπελώνων.

dei_ravasakia

Ασφυκτικές ημερομηνίες για το αγροτικό ρεύμα, 500αρικα για τεχνικές μελέτες, εισπρακτικές εταιρείες είναι κάποια από τα μέτρα που… χρησιμοποίει  το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ προκειμένου να κλείσει το έλλειμμα της.

komfouzio-louloudi

Μέχρι τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου μπορούν οι δικαιούχοι καλλιεργητές της να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα παραστατικά πληρωμής του δεύτερου έτους δεσμεύσεων (έτους 2018) για το Μέτρο 10.1 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτερων», το γνωστό Κομφούζιο.

Το ενδιαφέρον για πρώιµα ροδάκινα έχει και τιµή

Απέρριψε το δικαστήριο, στις 3 Σεπτεμβρίου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά του ΕΛΓΑ η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, για την αποζημίωση των αγροτών από τις φετινές βροχοπτώσεις και παρέπεμψε το θέμα σε τακτική δικάσιμο, διαδικασία που είναι αρκετά πιο χρονοβόρα.

Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα όσοι αιτήθηκαν για συμμετοχή στη Δράση 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» να υποβάλλουν την ένστασή τους επί των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των αιτήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία