BACK TO
TOP

Τράπεζες

Βασιλης-Ψαλτης_ΤΓΣ-scaled

Μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για την πορεία της Alpha Bank έστειλαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειος Ράπανος και ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24 Ιουλίου 2024 και η οποία ενέκρινε τη διανομή ποσού συνολικού ύψους €122 εκατ. για την καταβολή μερίσματος και την επαναγορά μετοχών, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση ύψους 3%.

eurobank-thumb-large_3

Η Eurobank είναι η πρώτη συστημική τράπεζα που έλαβε την έγκριση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την εκταμίευση της έβδομης (7ης) δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), έως ύψους €300 εκατ. πόρων, έχοντας εκπληρώσει τους προαπαιτούμενους στόχους, βάσει της Επιχειρησιακής Συμφωνίας που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ισχύει σήμερα.

thumbnail_Eurobank_Ετησια_Γενικη_Συνελευση_2024

«Η αύξηση των επενδύσεων πρέπει να γίνει η εθνική προτεραιότητα. Πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Δεν είναι εύκολος στόχος, ωστόσο πρέπει να γίνει ο πολικός αστέρας για τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων την Τρίτη 23 Ιουλίου.

MAL_6329

Η Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς δημιούργησαν από κοινού το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με ειδίκευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, "MBA in Sustainability powered by Piraeus", το οποίο θα προσφέρεται χωρίς δίδακτρα ή τέλη φοίτησης.

pireos_2

Η Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη σημασία της κτηνοτροφίας για την ελληνική οικονομία, παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη τόσο μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, όσο και μέσω πρωτοβουλιών, που αποσκοπούν στην επιτυχή διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας.

Devops_Awards__0463

H Πειραιώς απέσπασε επτά βραβεία για την επιτυχημένη εφαρμογή των DevOps και Agile μεθόδων στα DevOps & Agile Awards που διοργάνωσε η Boussias Events. Η βράβευση αυτή αποδεικνύει την ικανότητα της Τράπεζας να βελτιώνει την απόδοσή της και να εφαρμόζει ποιοτική αυτοματοποίηση, χρησιμοποιώντας καινοτόμες και ευέλικτες μεθόδους ανάπτυξης.

φωτογραφικο_υλικο_2

Η Πειραιώς και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, ανακοίνωσαν την Τρίτη 25 Ιουνίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη αστικών χώρων στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Η εν λόγω συνεργασία αφορά αρχικά στην υλοποίηση τεσσάρων έργων ανάπτυξης ακινήτων, με ενσωμάτωση πράσινων χαρακτηριστικών, εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και αρχών βιωσιμότητας.

eurobank_phygital_

Η Eurobank Ergasias Services & Holdings SA (Eurobank Holdings) συμβαδίζοντας με τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εντάσσεται στη Net-Zero Banking Alliance (NZBA), μια παγκόσμια συμμαχία τραπεζών υπό τον ΟΗΕ.

agenda-suzhthsewn-eurobank-thessalia

Η Eurobank βρίσκεται στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της περιοχής μέσω και της βέλτιστης αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων αναπτυξιακών πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Christos_Megalou_Reuters_Resbonsible_Business_Europe

Την ανάγκη κινητοποίησης κεφαλαίων για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης και την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Reuters Responsible Business Europe 2024», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 11 και 12 Ιουνίου.

trapeza-peiraios_11

Σε συνέχεια της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου 2024 στις 30 Απριλίου 2024, και μετά από αξιολόγηση των τάσεων και εκτιμήσεων για το έτος, η Piraeus Financial Holdings Α.Ε. («Piraeus») αναβαθμίζει τους χρηματοοικονομικούς της στόχους για το 2024, έναντι εκείνων που δημοσιεύθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2024, ως ακολούθως:

107262990-1687851380720-gettyimages-1258710140-GERMANY_ECB

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν ήταν «εξαρτημένη από τη Fed» όταν αποφάσισε να κάνει την κίνησή της. Οι αγορές παραμένουν ανυπόμονα, με τους επενδυτές να τιμολογούν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση του βασικού επιτοκίου καταθέσεων από το υψηλό όλων των εποχών του 4% ήδη από τον επόμενο μήνα, με δύο πιθανές περαιτέρω περικοπές φέτος.

trapeza-pireos-sinergasia

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, παρέχοντας στα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών ρευστότητας, μέσω του προϊόντος «Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS», με ειδική προσφορά επιτοκίου.

trapeza-pireos-stirizei-epixiriseis

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) συμφωνία για τη συμμετοχή της στα εγγυοδοτικά εργαλεία του Ταμείου InvestEU, με τη χρήση κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ