Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τράπεζες

download__67_

Μονοψήφιο ποσοστό, λίγο κάτω από το 10%, μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) στα τέλη του 2022, προβλέπουν τα πλάνα που έχουν υποβάλει οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον SSM, με βάση τα οποία το στοκ των κόκκινων δανείων θα υποχωρήσει στα 16 δισ. ευρώ.

download__66_

Στην 21η Prodexpo, το Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συμμετείχε ο Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και  Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

IPTO_NBG_PIRAEUSBANK_ALPHABANK_BOC

Τη στήριξή τους στην ανάπτυξη του ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας, μέσω του επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ, αποδεικνύουν έμπρακτα η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank και η Bank of China με την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 400 εκατ. ευρώ προς τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

eurobank__2__6

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Εταιρεία») ενημερώνει ότι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο, θα προβεί από την 26.10.2020 στην πώληση των 18.236 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία Cairo Mezz Plc (πρώην MAIRANUS Ltd) («Cairo Mezz»), που σχηματίστηκαν από την άθροιση κλασματικών υπολοίπων ως αποτέλεσμα της απόδοσης στους μετόχους της Εταιρείας των μετοχών της Cairo Mezz, τις οποίες κατείχε, στο πλαίσιο της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, όπως αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που συνεδρίασε στις 28.07.2020.

4399eurobank

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης χρέους, τα υπόλοιπα των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, ήτοι των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, στα εγχώρια νομισματικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (ΝΧΙ) μειώθηκαν πάνω από €100 δις σε 6 χρόνια. Αναλυτικά, από τα €237,8 δις τον Σεπτέμβριο 2009 συρρικνώθηκαν στα €120,8 δις τον Ιούλιο 2015 (βλέπε Σχήμα 1). Η μείωση της χρηματοδότησης, η συρρίκνωση της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας και η αβεβαιότητα που επανερχόταν σποραδικά στο προσκήνιο εκείνη την περίοδο αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (αποθησαυρισμός και μεταφορά κεφαλαίων στην αλλοδαπή) εξηγούν σε έναν βαθμό αυτό το αποτέλεσμα.   

201910110850265887

Την έγκριση ενός σχεδίου βοήθειας ύψους 12 δισ. δολαρίων για να διασφαλίζει ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα έχουν άμεση πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όταν αυτά είναι διαθέσιμα, ανακοίνωσε, η Παγκόσμια Τράπεζα.

g20-simaies

Ορισμένες πιστώτριες χώρες της G20 εμφανίζονται απρόθυμες να διευρύνουν και να επεκτείνουν κατά 1 έτος την παράταση της εξυπηρέτησης του χρέους από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, οπότε ενδέχεται να προκύψει συμβιβασμός για 6 μήνες αυτήν την εβδομάδα, όπως διεμήνυσε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Τράπεζα, διά στόματος του επικεφαλής της Ντέιβιντ Μαλπάς.

09gkat_25_0611_pa

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης όγκου λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, ένας δείκτης που αντανακλά σε έναν βαθμό την καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών (κυρίως εγχωρίων αλλά και από την αλλοδαπή), μειώθηκε σε μηνιαία βάση κατά -0,9% (-2,7% YoY) τον Ιούλιο 2020 από αύξηση 1,9% MoM (-2.4% YoY) τον Ιούνιο 2020.

ecb__1_

Τo είπαν ξεκάθαρα. Είναι έτοιμες να ρίξουν νέο χρήμα στις αγορές και να προβούν σε ακόμη πιο χαλαρές νομισματικές πολιτικές. Οι δύο κορυφαίες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη επιχείρησαν σε μία «κεκαλυμμένα συντονισμένη» προσπάθεια να καθησυχάσουν τις αγορές, οι οποίες «ζυγίζουν» όλες τις παραμέτρους για να κάνουν την επόμενή τους κίνηση

davidnbg

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε σήμερα ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού ενδέχεται να οδηγήσει σε ακραία φτώχεια έως και 150 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη του 2021, εξαλείφοντας τρία χρόνια προόδου στις προσπάθειες για τη μείωση της φτώχειας στον κόσμο.

the-world-bank-708

Οι αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία αναμένεται να συρρικνωθούν 4,4% φέτος, στη βαθύτερη ύφεση από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όπως υπολογίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ