Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τράπεζες

1-17_3

Μια ενδεικτική αποτίμηση των πιθανών επιδράσεων στην οικονομική δραστηριότητα, από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία επιχειρεί η Εθνική Τράπεζα, εκτιμώντας ότι οι απώλειες στην αγροτική παραγωγή και στον τουριστικό τομέα θα είναι φέτος περί τα 220 εκατ. ευρώ, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη κατά το δ' φετινό τρίμηνο. Όσον αφορά το κόστος αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές και τις δαπάνες ανασυγκρότησης, οι αναλυτές του Τμήματος Μελετών της τράπεζας υπολογίζουν ότι θα είναι της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

trapeza_peiraios_6

Η Τράπεζα Πειραιώς απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στα βραβεία Europe & Emerging EMEA Equities Awards του διεθνούς περιοδικού Institutional Investor, καθώς αναδείχθηκε πρώτη στις κατηγορίες Best Company in Investor Relations και Best Team in IR μεταξύ των Τραπεζών που εκπροσωπούν αναδυόμενες αγορές.

eurobank20

Η Eurobank έλαβε την έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της πέμπτης (5ης) δόσης, του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), έχοντας εκπληρώσει τους προαπαιτούμενους στόχους, βάσει της Επιχειρησιακής Συμφωνίας που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο.

trapeza-peiraios-neo-e-branch-kentro-ioanninon

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την έναρξη των νέων κύκλων για τις δράσεις Women Founders and Makers, Women Βack to Work, Women in Agriculture και Profession has no Gender που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL.

stournaras1

Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πιθανότατα έχουν κορυφωθεί και η επόμενη κίνηση αναμένεται να είναι η μείωση, δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung, κόντρα σε ομολόγους του που παίζουν ακόμη το χαρτί των αυξήσεων.

221102210601_Jerome-Powell-FED

Παρόλο που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια - στο ήδη υψηλό 22 ετών επίπεδο του 5,25% με 5,5% - ο διοικητής της Τζερόμ Πάουελ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του κόστους δανεισμού μέχρι το τέλος του 2023.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-09-18_095518

Oι κυβερνήσεις θα πρέπει να παίξουν τον δικό τους ρόλο ώστε να χαλιναγωγήσουν τις τιμές καταναλωτή, αφού το κόστος δανεισμού έχει φτάσει ήδη σε επίπεδο που μπορεί κάλλιστα να είναι η κορυφή, ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις του στο Bloomberg News.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-09-14_165523

Να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πραγματοποιώντας σήμερα την τέταρτη διαδοχική αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης και δέκατη συνολικά από τον Ιούλιο του 2022 όταν ξεκίνησε την εκστρατεία της για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

13_09_2023_ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ_ΚΧ-ΕΕΤ

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αποφάσισαν να συμβάλουν στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά θα κατανεμηθούν και θα διατεθούν για υποδομές κυρίως, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Κοινωνικούς και Οικονομικούς Φορείς της περιοχής».

europaiki-kentriki-trapeza-ekt_2

Στη Φρανκφούρτη τα βλέμματα – Σε περίπτωση που η ΕΚΤ προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων ένα δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο θα έχει ανατιμολογηθεί 10 φορές σε διάστημα σχεδόν ενός έτους – Η επίδραση στις τράπεζες – Η επενδυτική βαθμίδα «ανάχωμα» στη μετάδοση των επιπτώσεων στην οικονομία - Bloomberg: Διαφωνίες στην ΕΚΤ – Γρίφος η απόφαση για τα επιτόκια

a4cc2c04b00c3ebfd41fb9943c1da48a_2023-09-06T104742Z_139038102_RC2YUZ92AG2G_RTRMADP_5_ECB-POLICY-1

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια μία ακόμα φορά προκειμένου να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό. Ωστόσο δεν είναι σίγουροι εάν αυτό θα γίνει στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ