Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τράπεζες

trapezes

Θετική για την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών θα είναι η δημιουργία «κακής τράπεζας» στην Ελλάδα, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη των οίκων στην «Κ», καθώς όπως έχουν επισημάνει εδώ και καιρό, το σχέδιο «Ηρακλής» «είναι καλό αλλά δεν αρκεί» και ειδικά στο εξής, όπου οι επιπτώσεις της κρίσης που προκαλεί η πανδημία θα οδηγήσουν σε επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών και σε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

pagritia_3

Τη δυνατότητα επέκτασης της αναστολής των δόσεων των δανείων τους μέχρι το τέλος του έτους δίνει η Παγκρήτια Τράπεζα σε όλους τους ιδιώτες πελάτες της, χρησιμοποιώντας τις εποπτικές ευχέρειες που έχουν δοθεί προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

metoxi_eurobank

«Η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη οικονομικά και δημοσιονομικά για τη χώρα, με ιδιαίτερες προκλήσεις για το τραπεζικό σύστημα. Όμως, ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός μας δεν αλλάζει, με βασικό άξονα την επέκταση των εργασιών, εντός και εκτός Ελλάδος, και ταυτόχρονη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό», ανέφερε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλός της Εurobank, Φωκίων Καραβίας στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Eurobank Holdings A.E.

photo234

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (AΠΕ) του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενέταξε στα κριτήρια χρηματοδότησης, αρχές που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG).

enria

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επέκτεινε την Τρίτη 28 Ιουλίου τη σύστασή της προς τις τράπεζες της Ευρωζώνης να μη διανέμουν μερίσματα μέχρι το τέλος του 2020. Ταυτόχρονα, η ΕΚΤ γνωστοποίησε σε ανάλυσή τις δυο σενάρια που περιέχονται στις μακροοικονομικές προβλέψεις της τράπεζας για την ζώνη του ευρώ.

13181303

Ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσαν την Κυριακή ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν περιλάβει έναν ακόμη γύρο επιταγών στήριξης των Αμερικανών στην πρότασή του για το νέο πακέτο τόνωσης, ένα μέτρο ανάλογο με αυτό που προέβλεπε το πακέτο διάσωσης το οποίο εγκρίθηκε τον Μάρτιο, την ώρα που το συντηρητικό κόμμα προσπαθεί να περιορίσει τα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας, ένα επίσης δημοφιλές μέτρο.

imf_23

Εύσημα στις ελληνικές αρχές και στον ελληνικό λαό για τον αποτελεσματικό τρόπο που αντιμετώπισαν την πανδημία του κορωνοϊού δίνει μέσω συνέντευξής της στην «Κ» η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Χαιρετίζει την έγκαιρη λήψη μέτρων και τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων, αλλά ταυτόχρονα προβλέπει ότι η Ελλάδα θα είναι από  τις χώρες της Ευρωζώνης που θα υποστούν τις σημαντικότερες ζημίες λόγω της εξάρτησής της από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, και θα έχει ύφεση 11,7% το 2020.

Photo_8

Στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και με τη συμπλήρωση, στις 23 Ιουλίου, δύο ετών από το τραγικό γεγονός, η INTERAMERICAN προσέθεσε στις ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης που υποστηρίζει και το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά (ΠΥ.Σ.ΕΘ.).

macgr2020_eurobank

Αναγνώριση αλλά και ενθάρρυνση, παράλληλα της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η διοίκηση και το προσωπικό της, είναι για την Eurobank η ανάδειξή της στο top 10 της λίστας Most Admired Companies του περιοδικού Fortune, παραμένοντας για 4η συνεχή χρονιά η μοναδική τράπεζα μεταξύ των 10 πρώτων επιχειρήσεων της λίστας.

ΕΚΤ

Προς μεγάλη απογοήτευση των επενδυτών, η ΕΚΤ μάλλον θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές τράπεζες να μην καταβάλουν μερίσματα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια στιγμή, όμως, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βλέπουν την τιμή των μετοχών τους να υποχωρεί και ασκούν πιέσεις για να αρθεί αυτή η ντε φάκτο απαγόρευση κατά των μερισμάτων.

piraeus_bank

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 23ης Ιουλίου όρισε τον κ. Ιωάννη Σταμούλη νέο Επικεφαλής του Τομέα Διαχείρισης Κινδύνων Ομίλου (Chief Risk Officer, CRO).

piraeus_bank

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Δείκτη Κρατικών Ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς στις 668 μονάδες με την πορεία του να συνεχίζει την ανοδική τάση που ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου μετά και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) και σε συνδυασμό της ένταξης των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

gkat_25_2006_page_1_image_0001-thumb-large

Η Πειραιώς Leasing δημιούργησε και προσφέρει καινοτόμα, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που υποστηρίζουν τις μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, παρέχοντας τη δυνατότητα απόκτησης ή χρήσης ηλεκτροκίνητου οχήματος με leasing (ëv-lease).

piraeus_bank

Η Πειραιώς Real Estate και η PICAR που διαχειρίζεται τον πιο δημοφιλή χώρο αναψυχής στο κέντρο της Αθήνας, το City Link, συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην αναβάθμιση της εικόνας της πρωτεύουσας μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων που στοχεύει στην επίτευξη του «πολιτισμού της καθημερινότητας».

1-19

Οι αναστολές πληρωμής φόρων λόγω της πανδημίας «φρέναραν» τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τον Απρίλιο τα «φρέσκα φέσια» ανήλθαν στα 204 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 10,5% σε σχέση με τα 228 εκατ. ευρώ του περασμένου Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ