Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τράπεζες

trapezes

Διαπραγματεύσεις με σκοπό την συγχώνευσή τους ξεκινούν επισήμως, έπειτα από μήνες σχετικής φημολογίας, οι δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες της Γερμανίας, η Deutsche Bank και η Commerzbank. Η σχετική ανακοίνωση έγινε νωρίτερα σήμερα, έπειτα από παράλληλες συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δύο ιδρυμάτων στην Φρανκφούρτη.

agrowthawardseurobank

Για τρίτη διαδοχική χρονιά, η Eurobank και η Grant Thornton απένειμαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ‘Growth Awards’ βραβεύοντας συνολικά επτά ελληνικές επιχειρήσεις για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή.

Piraeus-Bank-EMEAgr-640x428

Η Lime Capital Partners Ltd ("LCP") συμφώνησε με το Επενδυτικό Κεφάλαιο Piraeus Taneo Capital ("PTCF") για την απόκτηση του 44,73% της εταιρείας U&S Unismack ΑΒΕΕ, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων σνακ, με εξειδίκευση σε ειδικές κατηγορίες όπως «χωρίς γλουτένη» και «Vegan».

TRAPEZA_2

Μηδενική είναι πλέον η εξάρτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). Η εξέλιξη αυτή στηρίχθηκε στην αύξηση των καταθέσεων και στη σημαντική βελτίωση των λοιπών οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας. Από 83 εκατ. Ευρώ, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν η εξάρτηση της Τράπεζας από τον ELA τον Ιούνιο του 2017 μηδένισε στις 06 Μαρτίου 2019.

Eurobank_3

Ο επιτυχημένος θεσμός των Βραβείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards» που αποτελούν κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, συνεχίζεται για τρίτη διαδοχική χρονιά επιβραβεύοντας, υγιείς, σύγχρονες, ελληνικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν με τις πρακτικές και τις επιδόσεις τους στη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα.

agrothessalykosmospeiraiws1

Δέσμη ενεργειών και πρωτοβουλιών υποστήριξης νέων αγροτών με κεντρικό στόχο η χρηματοδότηση να αποτελέσει μοχλό επίλυσης δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, παρουσίασε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 12η AgroThessaly, η Τράπεζα Πειραιώς.

aexelixhlogoevdomadahlektronikou

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, συμμετέχει και φέτος στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που θα διαρκέσει από 4 έως 11 Μαρτίου, προσφέροντας έκπτωση 25% στα δίδακτρα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της e-Academy.

Peiraiws-logo_3

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Πειραιώς») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης της συμμετοχής της (99.83%) στην θυγατρική της στην Αλβανία, Tirana Bank Sh.A., στην Balfin Sh.p.k. και την Komercijalna Banka AD, έχοντας λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στην Αλβανία, συμπεριλαμβανομένης και της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας (Bank of Albania) καθώς και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (η «Συναλλαγή»).

Peiraiws-logo_2

Ενεργά δίπλα στους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις στέκεται η Τράπεζα Πειραιώς, με ολοκληρωμένες λύσεις για την εξασφάλιση ρευστότητας, μέσω χρηματοδοτήσεων, που δεν αποτελούν απλά ροή κεφαλαίων, αλλά συνεισφέρουν και στην αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα.

Eurobank_3

Σε στρατηγικό πυλώνα δράσης της Eurobank αναδεικνύεται ο αγροτικός τομέας, με το τραπεζικό ίδρυμα να αναγνωρίζει τη δυναμική αλλά και τη σημασία του κλάδου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

bloo

Αιφνιδίασε την Τρίτη 26/2 την αγορά η Ισπανία εκδίδοντας κοινοπρακτικό δεκαπενταετές ομόλογο με σκοπό να αντλήσει 5 δισ. ευρώ. Η δημοπρασία υπερκαλύφθηκε, όμως, θεαματικά, καθώς οι προσφορές έφτασαν τα 43 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι οι επενδυτές είναι και πάλι πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκο, καθώς επιδιώκουν υψηλότερες αποδόσεις.

2-Agrotikes_sistimikes_trapezes

∆έσµη προτάσεων για µια νέα συµφωνία (New Deal) που θα βάλει τις µεγάλες εµπορικές τράπεζες πιο γερά στο παιχνίδι της χρηµατοδότησης της ελληνικής γεωργίας, έχει έτοιµη ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης. Ενηµέρωση επί του θέµατος έχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης ∆ραγασάκης, µε τη διαµεσολάβηση του οποίου συγκαλείται την Τετάρτη σύσκεψη µε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

22s1thir-thumb-large

Πρόσβαση σε πληροφορίες για το περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων των φορολογουμένων, για τις πάσης φύσεως πληρωμές τους μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, καθώς επίσης και για τις συναλλαγές τους, αποκτούν από τις 4 Μαρτίου οι φορολογικές αρχές και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες δίωξης οικονομικών εγκλημάτων.

trapezites

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου περνούν την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου για ακόμα μια φορά οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών με ζητούμενο να γεφυρωθούν οι διαφορές με την κυβέρνηση για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ