BACK TO
TOP

Τράπεζες

107262990-1687851380720-gettyimages-1258710140-GERMANY_ECB

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν ήταν «εξαρτημένη από τη Fed» όταν αποφάσισε να κάνει την κίνησή της. Οι αγορές παραμένουν ανυπόμονα, με τους επενδυτές να τιμολογούν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση του βασικού επιτοκίου καταθέσεων από το υψηλό όλων των εποχών του 4% ήδη από τον επόμενο μήνα, με δύο πιθανές περαιτέρω περικοπές φέτος.

trapeza-pireos-sinergasia

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, παρέχοντας στα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών ρευστότητας, μέσω του προϊόντος «Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS», με ειδική προσφορά επιτοκίου.

trapeza-pireos-stirizei-epixiriseis

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) συμφωνία για τη συμμετοχή της στα εγγυοδοτικά εργαλεία του Ταμείου InvestEU, με τη χρήση κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

trapeza-pireos-9o-delphi-forum

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε και φέτος στο 9ο Οικονομικό Forum των Δελφών με ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «EQUALL - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων», το οποίο πρόσφατα συμπλήρωσε 2 χρόνια.

lagarde-lagkarnt-ap

Με σχόλιο για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων ξεκίνησε την τοποθέτησή της στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου μετά τη διατήρηση των επιτοκίων σε αμετάβλητο επίπεδο για πέμπτη συνεχόμενη φορά, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, διαμηνύοντας πως δεν θα υπάρξει καμία προκαταβολική δέσμευση για μείωση του κόστους δανεισμού.

maxresdefault_75

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής Eταιρικής Kοινωνικής Yπευθυνότητας που εφαρμόζει, δημιούργησε το πρόγραμμα EQUALL, αναπτύσσοντας δράσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.

PEIRAIOS-KENTRIKO

H Tράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας διαχρονικά τον τουριστικό κλάδο, διαθέτει αποκλειστικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Πειραιώς Hotel Financing», υποστηρίζοντας τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της βιωσιμότητάς τους, με εξειδικευμένες λύσεις.

dianomh-merismatwn-EKT

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να πραγματοποιήσουν τις πρώτες πληρωμές στους μετόχους τους σε πάνω από μια δεκαετία, καθώς η χώρα βγαίνει από μια επώδυνη αναδιάρθρωση μετά την κρίση, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

ΔΤ_Πειραιως_Αsset_Management_ΑΕΔΑΚ

Συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού υπέγραψε η Πειραιώς Αsset Management ΑΕΔΑΚ, στο πλαίσιο της ολιστικής ESG στρατηγικής που υλοποιεί με συνέπεια η εταιρεία.

anodos-trapezes-2026

Τα 6 δισ. ευρώ προσεγγίζουν τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) των τριών συστημικών τραπεζών που έχουν ανακοινώσει ετήσια αποτελέσματα -Πειραιώς, Alpha και Eurobank- με τις εκτιμήσεις τους προδιαγράφουν ακόμη υψηλότερα κέρδη τα επόμενα έτη, παρά την αναμενόμενη αποκλιμάκωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εντός του έτους.

trapeza-pireos-xatzhdakis

Το τραπεζικό σύστημα σε νέα σελίδα, μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης του 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς σε ξένους και έλληνες με το ενδιαφέρον που εκφράστηκε να είναι 8 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την προσφορά, με τα συνολικά έσοδα για το Δημόσιο να διαμορφώνονται στο ανώτατο όριο των 1,35 δισ. ευρώ.

trapeza-peiraos2

Το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διάθεση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην Πειραιώς Financial Holdings A.E. Η Δημόσια Προσφορά, που ολοκληρώθηκε σήμερα επιτυχώς, προσέλκυσε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον τόσο Ελλήνων όσο και ξένων επενδυτών, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να αγγίζει τα 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ