Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τράπεζες

Egg-Building-view-2_

H Eurobank, Επίσημος Υποστηρικτής του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων - Elevate Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, και το egg - enter•grow•go, διοργάνωσαν πρόσφατα διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, για το σύνολο των εταιρειών του Μητρώου, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες και ευκαιρίες σε πεδία καίριας σημασίας, όπως η χρηματοδότηση, η εξωστρέφεια και η επιχειρηματική δικτύωση.

trapeza-peiraios__1_

Η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στη δέσμευσή της για εναρμόνιση της επιχειρηματικής της στρατηγικής με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, εφαρμόζει με διαφάνεια στις τραπεζικές της εργασίες τα κριτήρια ESG (Environmental, Social and Governance) που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της κοινωνίας, συνδυάζοντας την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Eurobank-Logo_CMYK_blue_3

Στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης του ελληνικού Τουρισμού, η EUROBANK ενεργοποιεί νέο πακέτο παρεμβάσεων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, εστιασμένο στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο και στο οικοσύστημα που τον περιβάλλει, προκειμένου να αξιοποιήσει, στο μέγιστο βαθμό, τις ευκαιρίες του νέου αναπτυξιακού κύκλου στην ελληνική οικονομία.

1484820-eurobank-2021-930-2

Νέες εκταμιεύσεις δανείων 5,3 δισ. ευρώ, αύξηση πελατειακών λκαταθέσεων κατά 3,8 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 412 εκατ. ευρώ αποτελούν ένα μέρος της βελτιωμένης εικόνας που εμφανίζει το εννεάμηνο 2021 η Eurobank, δια στόματος του διευθύνων σύμβουλου Φωκίων Καραβία.

DOC-20201027-8784723-768x480__1_

Υπό την προεδρία της Inger Andersen, Εκτελεστικής Διευθύντριας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του «Συμβουλίου των Ηγετών» (Leadership Council) του UNEPFΙ, ενός νέου διεθνούς συμβουλευτικού οργάνου που έχει ως στόχο να διαμορφώνει τη στρατηγική του χρηματοπιστωτικού τομέα για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Piraeus_Bank_Microsoft_MoU_photo_1

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Microsoft προχωρούν σε νέα στρατηγική συνεργασία για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας, την ενίσχυση της επιχειρησιακής της αποδοτικότητας, την παροχή νέων εξατομικευμένων πελατοκεντρικών υπηρεσιών και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

ff311dd64f1dcbf3e9a8f47b559854ca_XL

Σε νέες περιοδείες σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα, μετά την Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται την περίοδο αυτή κλιμάκιο της διοίκησης της Eurobank, αναπτύσσοντας επαφές με πελάτες της τράπεζας που εδρεύουν σε παραγωγικές γωνιές της Ελληνικής επικράτειας, μεταξύ των οποίων επιχειρήσεις με ισχυρή παρουσία στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Eurobank-Logo_CMYK_blue_2

Μακροπρόθεσμα επενδυτικά δάνεια επιχειρήσεων με σταθερό επιτόκιο – κυματοθραύστη στον πληθωρισμό, δεσμεύεται να φέρει άμεσα στην αγορά διάστημα η Eurobank, η διοίκηση της οποίας παρουσίασε για πρώτη φορά στους οικονομικούς συντάκτες το νέο «υβριδικό πρόσωπο» των καταστημάτων της τράπεζας, καθώς και το χρηματοδοτικό της πλάνο μέχρι το 2030.

Τραπεζα-Πειραιως_2

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, κατέλαβε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 19,6% και αθροιστική αξία των συναλλαγών των χρεογράφων ύψους 5,73 δισ.ευρώ.

pagritia_7

Η Παγκρήτια Τράπεζα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων προχώρησαν στην υπογραφή Memorandum of Understanding (ΜΟU) μετά από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Τραπεζών για την συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

theofano

H Eurobank είναι ενεργός υποστηρικτής του διεθνούς κύρους και εμβέλειας Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», το οποίο απονεμήθηκε την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, τους δρ. Uğur Şahin & δρ. Özlem Türeci, σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και κορυφαίων προσωπικοτήτων από την Ευρώπη.

Τραπεζα-Πειραιως

Η πτωτική πορεία το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου ανέκοψε την ανοδική τάση του Δείκτη Κρατικών Ομολόγων με αποτέλεσμα να καταγραφεί χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ