Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

papadogianis_M_3_8

Από τα πρόσφατα υψηλά στα τέλη Φεβρουαρίου, η αγορά έχει απολέσει περίπου 10 σεντς ανά λίµπρα κατόπιν µιας αρχικής διστακτικής διόρθωσης, η οποία εντάθηκε µε την ανακοίνωση της νέας έκθεσης προσφοράς/ζήτησης βάµβακος.

site_graf-VAMVAKI__002_

Την εικόνα μιας πιο ώριμης αγοράς εκπέμπει τις τελευταίες εβδομάδες ο κλάδος βάμβακος στην Ελλάδα, με το μοντέλο των προπωλήσεων να κερδίζει την εμπιστοσύνη των παραγωγών και τις διεθνείς τιμές να διαμορφώνουν μετά από χρόνια επίπεδα αρκετά πάνω από τα 50 λεπτά το κιλό στο σύσπορο.

Cotton-vector-1

Η διόρθωση στο χρηµατιστήριο Νέας Υόρκης, ελάχιστα επηρέασε τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά, η οποία δείχνει να εισέρχεται σε µια πρώιµη περίοδο εκσυγχρονισµού του κλάδου µέσω της εδραίωσης των προπωλήσεων από παραγωγούς.

livanos_6

Σύμμαχος στην επιχειρηματολογία περί της ανάγκης ειδικής ενίσχυσης στο βαμβάκι, λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός κατά τη διάρκεια 2ωρης τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους των 22 αγροτικών συλλόγων που έχουν διατυπώσει εγγράφως σχετικό αίτημα.  

papadogianis_M_3_8

Η περικοπή των τελικών αποθεµάτων και η αύξηση των εξαγωγών για αµερικανικά βαµβάκια της φετινής σεζόν, όπως ανακοινώθηκε από την έκθεση του υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ, έδωσε το έναυσµα για να δοκιµάσει η αγορά τα πάνω όρια της.

3-Vamvaki_2_2

Σε διπλά ψηφία αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις για μείωση της παραγωγής βάμβακος σε βασικά καλλιεργητικά κέντρα του κόσμου, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για αύξηση της κινητικότητας στην αγορά για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου 2020/2021.

papadogianis_M_3_8

Το βαµβάκι σηµείωσε µια µικρή διόρθωση, η οποία οφειλόταν στο γενικότερο «γύρισµα» σε πολλά χρηµατιστήρια (αξιών και εµπορευµάτων), στην άνοδο του δολαρίου και στις ρευστοποιήσεις κερδοσκόπων

12_18

Η οµοψυχία των Θεσσαλών αγροτών δεν µοιάζει σε τίποτα µε αυτή της Βιοκαρπέτ, ωστόσο η πραγµατική απώλεια εισοδήµατος λόγω Covid το 2020, σε συνδυασµό µε τις διαδοχικές χαµηλές πτήσεις από πλευράς τιµής του σύσπορου τα τελευταία χρόνια, κάνουν το µείγµα στον κάµπο εκρηκτικό.

papadogianis_M_3_8

Το βαµβάκι δοκίµασε τα υψηλά του, λαµβάνοντας δυναµική από την έκθεση προσφοράς/ζήτησης βάµβακος του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας, αλλά και από τη γενικότερη ασταµάτητη άνοδο των εµπορευµάτων στο σύνολό τους

84430d2bbb96c9200d2a21b361c53b9c_2

Μετρημένοι στα δάχτυλα οι Έλληνες παραγωγοί που μπόρεσαν να κλείσουν τη σεζόν με τιμές στο σύσπορο οι οποίες υπερβαίνουν τον κανόνα που υπαγόρευσε η εγχώρια εκκόκκιση πέριξ των 42 λεπτών το κιλό, την στιγμή που η διεθνής αγορά βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει τις αντιστάσεις των 80 σεντς η λίμπρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία