Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

36_pin_28

Με το βλέμμα στραμένο στους χρηµατιστηριακούς δείκτες βρίσκονται τις τελευταίες ηµέρες οι παραγωγοί βάµβακος στη χώρα, αναµένοντας την αγορά να επιβεβαιώσει νέα ανοδική τάση, για να προβούν σε προπωλήσεις σύσπορου µε τιµή τουλάχιστον 55 λεπτά το κιλό.

papadogianis_M_3_8

Βρισκόµαστε εν αναµονή νέων τοποθετήσεων κερδοσκοπικών κεφαλαίων στο βαµβάκι. Κατόπιν της πτώσης µέχρι λίγο κάτω από τα 78 σεντς ανά λίµπρα και της άµεσης ανοδικής αντίδρασης που ξεπέρασε τα 80 σεντς, η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πως τα χαµηλά για την ώρα τα είδαµε.

intntor__2

Άνοδο στη διεθνή αγορά αναμένουν οι παραγωγοί βάμβακος για νέες προπωλήσεις, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η τιμή για τα συμβόλαια της νέας περιόδου έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

papadogianis_M_3_8

∆εν υπήρξαν σηµαντικές αλλαγές στις εκτιµήσεις σπορών στις ΗΠΑ για τη νέα σεζόν. Στην αγορά κουβεντιαζόταν αρκετά τελευταία η εν λόγω έκθεση και πολλές φορές οι αναλυτές δικαιολογούσαν την υψηλή µεταβλητότητα σε αναµενόµενα νέα για τις εκτάσεις.

22-35_23

Ξάφνιασε πολύ κόσµο η απότοµη διόρθωση στη διεθνή τιµή βάµβακος, που είδε τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου 2021 να πέφτουν κάτω από τα 80 σεντς ανά λίµπρα, ωστόσο τα σηµάδια από τις παραγγελίες σε επίπεδο παγκόσµιου εµπορίου δείχνουν πως η αγορά ετοιµάζεται για µια επόµενη περίοδο ανόδου.

AGRE_2003_024_CMYK

Αρκετά µικρά βήµατα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αξίας βάµβακος έχουν γίνει τα τελευταία λίγα χρόνια στον κλάδο. Τον τόνο δίνουν οι σπόροι και οι εισροές. Ακολουθούν, έξυπνα συστήµατα, µηχανήµατα και τις καλλιεργητικές τεχνικές. Είναι γεγονός ότι την τελευταία διετία δεν κατέστη δυνατόν να πληρωθεί ο κόπος των παραγωγών. Ωστόσο από φέτος η διεθνής συγκυρία αλλάζει, η αναζήτηση της ποιοτικής ίνας από τη µεταποίηση εδραιώνεται και το σύστηµα των προπωλήσεων δείχνει ικανό να δώσει µια πιο δίκαιη κατανοµή του πλούτου που παράγει η βαµβακοκαλλιέργεια.

papadogianis_M_3_8

Από τα πρόσφατα υψηλά στα τέλη Φεβρουαρίου, η αγορά έχει απολέσει περίπου 10 σεντς ανά λίµπρα κατόπιν µιας αρχικής διστακτικής διόρθωσης, η οποία εντάθηκε µε την ανακοίνωση της νέας έκθεσης προσφοράς/ζήτησης βάµβακος.

site_graf-VAMVAKI__002_

Την εικόνα μιας πιο ώριμης αγοράς εκπέμπει τις τελευταίες εβδομάδες ο κλάδος βάμβακος στην Ελλάδα, με το μοντέλο των προπωλήσεων να κερδίζει την εμπιστοσύνη των παραγωγών και τις διεθνείς τιμές να διαμορφώνουν μετά από χρόνια επίπεδα αρκετά πάνω από τα 50 λεπτά το κιλό στο σύσπορο.

Cotton-vector-1

Η διόρθωση στο χρηµατιστήριο Νέας Υόρκης, ελάχιστα επηρέασε τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά, η οποία δείχνει να εισέρχεται σε µια πρώιµη περίοδο εκσυγχρονισµού του κλάδου µέσω της εδραίωσης των προπωλήσεων από παραγωγούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία