Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

36_pin__2_

Ένα κλασσικό αστείο μεταξύ των οικονομολόγων λέει πως η αγορά έχει προβλέψει εννιά από  τις τελευταίες πέντε κρίσεις. Κάπως έτσι έσπευσαν και οι εκκοκκιστές πριν καλά καλά πρασινίσουν τα καρύδια στα χωράφια το καλοκαίρι να μιλήσουν για κλεισίματα τιμών, μόλις έπιασε τα βαμβάκι τα 60 με 63 σεντς ανά λίμπρα, αφού όπως έλεγαν η χρονιά είναι δύσκολη και το προϊόν δεν θα μπορέσει να ανακάμψει εγκαίρως.

22_pin_3

Υψηλότερα χαµηλά αλλά και υψηλά πετυχαίνει πλέον το βαµβάκι στη Νέα Υόρκη, που δείχνει να βρίσκεται κοντά στην εδραίωση µιας βάσης γύρω από τα 65 σεντς. Ζητήµατα ποιότητας, ζηµιές λόγω ξηρασίας και µειωµένες αποδόσεις στις ΗΠΑ φαίνεται ότι βελτιώνουν τα θεµελιώδη του προϊόντος, µε τις αγορές από την Κίνα να διαµορφώνουν µια πιο θετική εικόνα στη φυσική αγορά.

09637-feature1-indigo

Επιστροφή της ζήτησης στη φυσική αγορά αναµένει το χρηµατιστήριο βάµβακος προκειµένου να κλειδώσει τη βάση των 65 σεντς ανά λίµπρα στα συµβόλαια Δεκεµβρίου, µετά την ανοδική κίνηση του χρηµατιστηρίου, µε τις τιµές για τα συµβόλαια Δεκεµβρίου ’20 στα 64,84 σεντς ανά λίµπρα.

papadogianis_M_3_8

Ο βασικός λόγος που έχουν κρατηθεί οι χρηµατιστηριακές τιµές ψηλά είναι η πολύ καλή πορεία πωλήσεων / εξαγωγών αµερικανικής σοδειάς και γενικότερα η θετική εικόνα των χρηµατιστηρίων στο σύνολο τους.

vamvaki_graf_site

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η φετινή χρονιά στο βαµβάκι, όπου, µετά την µεγάλη κατρακύλα που πήραν οι χρηµατιστηριακές τιµές το Μάρτιο, προφανώς λόγω της πανδηµίας, το τελευταίο διάστηµα καταγράφηκε ένα µίνι ράλι µε τις τιµές στο Σικάγο να επαναπροσεγγίζουν τα 65 σεντς η λίµπρα.

25-32_5

Σε επιφυλακή για την πρώτη γενιά του πράσινου σκουληκιού στο βαµβάκι βρίσκονται οι παραγωγοί που περιµένουν να κάνει την εµφάνισή της στα τέλη του µήνα. Η οψίµιση που παρατηρήθηκε, 10-15 ηµερών, σε παραγωγικά κέντρα της χώρας αυξάνει σηµαντικά την πιθανότητα προσβολής των πιο επιβλαβών γενεών του πράσινου σκουληκιού που προσβάλλουν κυρίως χτένια και καρύδια. Υπενθυµίζεται, παράλληλα, στους παραγωγούς η ανάγκη εφαρµογής της δεύτερης δόσης της λίπανσης στο τελευταίο σκαλιστήρι άµεσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία