Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

IMG_0051

Κίνδυνος να χαθούν τα ισχυρά κίνητρα  βελτίωσης της ποιότητας που εγκαινίασε η προηγούμενη καλλιεργητική περίοδος, όταν οι τιμές παραγωγού στο σύσπορο ήταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, μοιάζει να δημιουργείται μέσα στο φετινό κλίμα ανατιμήσεων των διεθνών τιμών του προϊόντος.

thumbnail_26_pin

Συµφωνία για 62 λεπτά το κιλό στο χωράφι, που έκλεισε πριν από λίγες ηµέρες στον κάµπο της Λαµίας για σύσπορο βαµβάκι δίνει τον τόνο στη φετινή χρονιά, µε τη συγκοµιδή να ξεκινά µε αξιώσεις τόσο για την τιµή παραγωγού όσο και για το διεθνές εµπόριο.

22-35_pin_22

Οι δείκτες που αναλύουν την τάση στη διεθνή τιµή βάµβακος γέρνουν σε ποσοστό 67% προς το µέρος της αγοράς (buy/strong buy) για όσους επενδυτές κινούνται χρηµατιστηριακά σε ορίζοντα τουλάχιστον 100 ηµερών.

22-35_pin_19

Σε δύο προοπτικές, νέα υψηλά ή σταθεροποίηση τιµών στα σηµερινά επίπεδα χωρίζονται οι εκτιµήσεις για την πορεία της διεθνούς αγοράς βάµβακος, µε τους περισσότερους αναλυτές να µην βλέπουν κανένα πειστικό σενάριο πτώσης της αγοράς από τη στήριξη των 86 σεντς που έχει κατακτηθεί εδώ και µερικές εβδοµάδες.

papadogianis_M_3_8

Η πρόσφατη τροπική καταιγίδα στις ΗΠΑ φυσικά και ωθεί το βαµβάκι υψηλότερα, παρά τη γενικευµένη πτώση στα δηµητριακά.

image001_12

Να σπάσει η χρηματιστηριακή αντίσταση των 88 σεντς ανά λίμπρα επιτρέπει ο συσχετισμός προσφοράς και ζήτησης στην διεθνή αγορά βάμβακος, με τον αμέσως επόμενο στόχο για την βάση της χρηματιστηριακής τιμής να γίνονται τα 93 σεντς ανά λίμπρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία