Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

Cotton_spinning

Ο καλύτερος μήνας της τελευταίας τετραετίας αποδείχθηκε για τις διεθνείς χρηματιστηριάκες του βάμβακος ο Απρίλιος, δίνοντας στο προϊόν την ευκαιρία να αναπληρώσει ένα σημαντικό μέρος από τις μεγάλες απώλειες που είχε με το ξέσπασμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Brazil-02

Συνεχίζει να συσσωρεύει σύννεφα ο κλάδος του βάμβακος στην Ελλάδα, καθώς την δραματική πτώση της τιμής του προϊόντος (εκκοκκισμένο) στα διεθνή χρηματιστήρια ακολούθηκε η αιφνίδια διακοπή λειτουργίας τεσσάρων ιστορικών εγχώριων επιχειρήσεων στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας.

papadogianis_M_3_8

Το βαµβάκι όπως και το πετρέλαιο χτυπήθηκαν αρκετά στις τελευταίες συνεδριάσεις, σε αντίθεση µε τα τρόφιµα, τα οποία παρουσιάζουν µικρή ανάκαµψη / στήριξη στην γενικευµένη πτώση των αγορών.

24381097_karta_agroti_Α_contactless-01__1_

Για την πίστωση στους λογαριασμούς των περίπου 46.500 δικαιούχων παραγωγών της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, συνολικού ποσού περίπου 180 εκατ. ευρώ, ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Πληρωμών. Στο εν λόγω πακέτο πίστωσης δεν περιλαμβάνονται λόγω τεχνικών προβλημάτων οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε σπαράγγια και βιομηχανική ντομάτα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

cotton_export

Eντυπωσιακή άνοδο 55,3% κατέγραψαν το 2019 (Ιανουάριος – Δεκέμβριος) οι εξαγωγές ελληνικού βάμβακος, ανεβάζοντας το προϊόν στην 4η θέση της λίστας των βασικών εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας.

prwtovamvaki

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019, κατά την ετήσια εκδήλωση της ΠΕΕΕΒ «4οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού», η οποία διεξήχθη στη Βαρκελώνη, παρουσιάστηκε επίσημα στον κλάδο βάμβακος και κλωστοϋφαντουργίας η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βάμβακος.

0_3

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στα πλαίσια της αναβάθμισης της βαμβακοκαλλιέργειας, διοργανώνουν το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι», στη Λάρισα (Ξενοδοχείο Divani Palace Larissa) στις 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα έναρξης 10.00, με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και του Υφυπουργού κ. Κώστα Σκρέκα.

thumbnail_2o_them

Με σύµµαχο την αµερικανική Wrangler, ένα παγκοσµίως αναγνωρίσιµο brand στο χώρο της ένδυσης θα επιδιώξει την περαιτέρω καταξίωσή του και την απόκτηση υπεραξίας, από τις διεθνείς αγορές, το πιστοποιηµένο ελληνικό ποιοτικό βαµβάκι, που παράγεται µέσω του προγράµµατος µε τον τίτλο «Certified Sustainable FiberMax» της BASF.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία