Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

deuterothema

Η πρόβλεψη για την μέση τιμή του βαμβακιού, όσον αφορά τη σεζόν 2019/20, στην έκθεση Αυγούστου του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USDA), κατέβηκε στα 60 cents του δολαρίου, 3 cents κάτω από την πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα. 

vamvaki_site-pagkosmia-paragwgi-katanalwsi_2

Η παγκόσμια παραγωγή στο βαμβάκι αναμένεται σύμφωνα με την ICAC να ξεπεράσει την αναμενόμενη κατανάλωση, ρίχνοντας τιμές και αυξάνοντας αποθέματα. Μεγαλύτερος σε ποσότητα παραγωγός η Κίνα, ρεκόρ όλων των εποχών για τη Δυτική Αφρική με 1,3 εκατομμύριο τόνους.

Cotton-BALES

Από την καλλιεργητική σεζόν 2020 αναμένεται εφόσον δεν υπάρξουν τροποποιήσεις από την νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ισχύσουν οι αλλαγές στις αγοραπωλησίες βάμβακος μεταξύ εκκοκκιστών και παραγωγών, σύμφωνα με σχετική απόφαση (της απερχόμενης ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης), η οποία αναρτήθηκε στην διαύγεια στις 8 Ιουλίου.

vamvaki_site-pagkosmia-paragwgi-katanalwsi

Τα αυξανόμενα αποθέματα βαμβακιού, σε μια περίοδο που η παγκόσμια κατανάλωση ξεπερνά κατά 1 εκατ. τόνους την παγκόσμια παραγωγή, δημιουργούν σύννεφα που εμποδίζουν ακριβείς προβλέψεις για την επόμενη σεζόν 2019/20 καθώς αβέβαιη μοιάζει η μελλοντική πορεία της ζήτησης. Δύσκολο να υπολογιστεί η μελλοντική κατανάλωση, μολαταύτα, στοιχεία δείχνουν πως είναι πιθανή μια αύξηση, προερχόμενη από τη ζήτηση αναπτυσσόμενων χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

china_commodity_stock_market

Με την εισαγωγή μεγάλης φήμης εμπόρων από το εξωτερικό το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Zhengzhou της Κίνας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επεκτείνει την δραστηριότητά του στο κομμάτι των μελλοντικών συμβολαίων βάμβακος.

pinakas-vamvaki_pagkosmia-paragwgi_katanalwsi

Μεγάλη αύξηση στην παραγωγή ξεπερνά κατά πολύ αυτήν της κατανάλωσης και οδηγεί σε αυξημένα παγκόσμια αποθέματα, πιέζοντας τις τιμές, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC). Επιπρόσθετη πίεση δέχεται όμως το βαμβάκι και από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, με δασμούς και από τις δύο πλευρές.

vamvaki_site

Χώρο για ελληνικό βαμβάκι στην Κίνα έδωσαν οι δασμοί στο αμερικανικό. Η Ελλάδα είναι μία από τις 9 χώρες που καλύπτουν τη ζήτηση της Κίνας σε βαμβάκι, έπειτα από τους κινεζικούς δασμούς στο αμερικανικό που έχουν μειώσει την τροφοδοσία από ΗΠΑ, σύμφωνα με το σημείωμα της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Βαμβάκι (ICAC).

vamvaki_site

Παρά τις επίμονες προκλήσεις στην διεθνή αγορά βάμβακος, η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ των 27,3 εκατ. τόνων κατά την εμπορική περίοδο 2019/2020, σύμφωνα με νέα έκθεση για τις προοπτικές του προϊόντος, που υπογράφει η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC).

1_Vamvaki-1

Σε αναζήτηση νέων σημείων επαφής, βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα εκπρόσωποι εκκοκκιστών και βαμβακοκαλλιεργητών, μετά τη δύσκολη μέρα που πέρασαν οι δύο πλευρές στην πλατεία Βάθη την περασμένη Τετάρτη 20 Μαρτίου και το ναυάγιο στο οποίο κατέληξε η σύγκλιση της Ομάδας Εργασίας που έχει αναλάβει τη διαμόρφωση προτάσεων για την βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας στον τομέα του βάμβακος.

Vamvaki-1

Άδοξα κατέληξε η σύσκεψη συντελεστών της αγοράς βάµβακος που πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης µε πρωτοβουλία του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη. Θέµα της συνάντησης ήταν, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της Agrenda, η υποβολή προτάσεων για τη διαµόρφωση θεσµικού πλαισίου το οποίο θα διευκολύνει τη βελτίωση της ποιότητας στις παραδόσεις σύσπορου βάµβακος, µε αντίστοιχη πριµοδότηση των παραγωγών. Ήρθε µετά τις ανεπίσηµες διαβεβαιώσεις κάποιων εκκοκκιστών ότι είναι έτοιµοι να αλλάξουν πολιτική, να συνδράµουν στο διαχωρισµό της ποιότητας του εισκοµιζόµενου βάµβακος και να ανταµείψουν τους παραγωγούς που προσφέρουν ξερό βαµβάκι ανώτερης ποιότητας.

USDABuilding_Lead

Περισσότερα αποθέματα, κατά 1 εκατ. δεμάτια, περιμένει για την επερχόμενη εμπορική περίοδο 2019/20 το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA), το οποίο παράλληλα εκτιμά πως η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων καθώς και οι μέχρι στιγμής ευνοϊκές καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στα αμερικανικά βαμβακοχώραφα να υποστηρίξουν κατά το ήμισυ την αύξηση της παραγωγής, που θα προσεγγίσει το 6,8%.

4-Vamvaki

Τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν τις τελευταίες ηµέρες σε µια σηµαντική µερίδα βαµβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας, µε τον εκκοκκιστή Νίκο Καραγιώργο να δηλώνει έτοιµος να συµφωνήσει σε παραλαβή βαµβακιού µε τιµή για την ποιότητα σηµαντικά διαφοροποιηµένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία