Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

12_18

Η οµοψυχία των Θεσσαλών αγροτών δεν µοιάζει σε τίποτα µε αυτή της Βιοκαρπέτ, ωστόσο η πραγµατική απώλεια εισοδήµατος λόγω Covid το 2020, σε συνδυασµό µε τις διαδοχικές χαµηλές πτήσεις από πλευράς τιµής του σύσπορου τα τελευταία χρόνια, κάνουν το µείγµα στον κάµπο εκρηκτικό.

papadogianis_M_3_8

Το βαµβάκι δοκίµασε τα υψηλά του, λαµβάνοντας δυναµική από την έκθεση προσφοράς/ζήτησης βάµβακος του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας, αλλά και από τη γενικότερη ασταµάτητη άνοδο των εµπορευµάτων στο σύνολό τους

84430d2bbb96c9200d2a21b361c53b9c_2

Μετρημένοι στα δάχτυλα οι Έλληνες παραγωγοί που μπόρεσαν να κλείσουν τη σεζόν με τιμές στο σύσπορο οι οποίες υπερβαίνουν τον κανόνα που υπαγόρευσε η εγχώρια εκκόκκιση πέριξ των 42 λεπτών το κιλό, την στιγμή που η διεθνής αγορά βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει τις αντιστάσεις των 80 σεντς η λίμπρα.

16_17

∆ύο απανωτές χρονιές οι βαµβακοπαραγωγοί πληρώθηκαν σε ιστορικά χαµηλές τιµές για την πρώτη ύλη που εφοδίασαν τα εγχώρια εκκοκκιστήρια, µε τα φιξαρίσµατα που έκλεισαν την τελευταία εβδοµάδα του έτους, να µην υπερβαίνουν τον κανόνα των 42 λεπτών παρά µια εκ νέου ανάκαµψη της διεθνούς τιµής στα 77 σεντς ανά λίµπρα.

13_3

Το ενδεχόµενο να επιδιώκουν προπωλήσεις της παραγωγής ήδη από την άνοιξη εξετάζουν σοβαρά µεγάλες εκκοκκιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

22_19

Τα 77 σεντς ανά λίµπρα στο κλείσιµο της Πέμπτης 17ης Δεκεµβρίου για τα συµβόλαια Μαρτίου στο βαµβάκι και η διεθνής αγορά φαίνεται πως έχει ήδη διαµορφώσει τις συνθήκες για νέο ανοδικό κύκλο στο προϊόν που βρίσκεται στο +7% συγκριτικά µε τα επίπεδα Νοεµβρίου, όσο τα ταµπλό για τους επόµενους µήνες να αναγράφουν τιµές άνω των76 σεντς.

http___prod-upp-image-read_ft__1_

Θεμελιώδη ανοδικά για την αγορά βάμβακος αποτυπώνει η τελευταία έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), με την φετινή παραγωγή της χρηματιστηριακής αγροτικής πρώτης ύλης να έχει σημειώσει αισθητή μείωση, την στιγμή που η κατανάλωση ανακάμπτει.

2a_cotton_3__1_

Μια ειδική έκτακτη ενίσχυση στο βαμβάκι βρίσκεται στο πλάνο των επιδοτήσεων που διαμορφώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

IMG_9330

Οι αγοραστές έχουν επιβληθεί στις διεθνείς  αγορές βάμβακος, με την τιμή του προϊόντος να υφίσταται τα τελευταία 24ωρα μια διαρκή ανοδική ώθηση. Η τιμή για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου που έληξαν πρόσφατα, ανήλθε στα72,70 σεντς η λίμπρα, όσο τα συμβόλαια Μαρτίου 2021 κυνηγούν τα 74 σεντς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία