Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

20_12

Βγήκαν ξανά οι σπαρτικές στους κάμπους της χώρας έπειτα από το τελευταίο γύρισμα στη διεθνή αγορά βάμβακος που σε συνδυασμό με τη συναλλακτική ισοτιμία, είχε ως αποτέλεσμα την πίεση της τιμής του σύσπορου κάτω από τα 70 λεπτά το κιλό (65 έως 67 λεπτά ανακοίνωναν τα εκκοκκιστήρια τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου).

46_37

Την ολική επαναφορά της ειδικότητας του κλωστοϋφαντουργού, µε ολοκληρωµένο και όχι κουτσουρεµένο Πρόγραµµα Σπουδών διεκδικούν µεθοδικά και συντονισµένα οι φοιτητές του Τµήµατος Μηχανικών Βιοµηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστηµίου ∆υτικής Αττικής (ΠΑ.∆.Α.).

vamvaki_site-9-11-22

Με το σύσπορο βαμβάκι να ανακάμπτει στην περιοχή των 75 λεπτών το κιλό έπειτα από ένα σερί ανοδικών συνεδριάσεων στο χρηματιστήριο βάμβακος της Νέας Υόρκης, αρκετοί είναι οι παραγωγοί που εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο φιξαρίσματος των ποσοτήτων που έχουν παραδώσει.

IMG_9196_3_2

Με υποδειγματική σοβαρότητα αξιολογούν τα τελευταία 24ωρα οι βαμβακοκαλλιεργητές το ενδεχόμενο κλεισίματος της τιμής για το σύσπορο βαμβάκι που έχουν παραδώσει στα εκκοκκιστήρια, με αφορμή το ανοδικό ξέσπασμα στο οποίο επιδόθηκε το χρηματιστήριο βάμβακος της Νέας Υόρκης τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

12_pin_14

Με ένα limit down το απόγευµα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, η διεθνής τιµή βάµβακος έχασε το στήριγµα των 80 σεντς ανά λίµπρα, σε µια εξέλιξη που γκρέµισε τις τιµές για το ελληνικό σύσπορο κάτω από τα 70 λεπτά το κιλό.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_7

Η σηµαντική µείωση της εκτίµησης παγκόσµιας κατανάλωσης (-3 εκατ. δέµατα) από το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας φυσικά και ανέκοψε την ανοδική αντίδραση που πραγµατοποιούσε το βαµβάκι στις αρχές της εβδοµάδας.

48849334033_65bbcbe7c4_h_copy

Κατά 3 εκατ. δέματα περιόρισε την προοπτική της κατανάλωσης η τελευταία έκθεση προσφοράς και ζήτησης του USDA, χωρίς παράλληλα να κόβει τονάζ από την παραγωγή των ΗΠΑ, σε μια καταγραφή που είδε το χρηματιστήριο βάμβακος να αντιδρά με απώλειες 4% μέσα σε λίγα λεπτά από τη δημοσίευση.

_dme4766-copy

Στην περιοχή της Δράμας έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει εγκατεστημένος πληθυσμός τού πράσινου σκουληκιού στην περιοχή, που σημαίνει ότι το έντομο διαχειμάζει τοπικά.

IMG_9196_3

Ούτε μια ημέρα δεν κατάφερε η αγορά βάμβακος να διατηρήσει την ορμή της ανόδου, με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να διορθώνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 5,60%, πολύ κοντά στην ενεργοποίηση των κάτω ορίων (limit down), παρασύροντας ξανά τις τιμές για το ελληνικό σύσπορο στα 76 λεπτά το κιλό.

vamvaki_site_new

Στο 35% βρίσκεται η διαδικασία συγκομιδής βάμβακος στη Θεσσαλία, ενώ εξίσου προχωρημένη φαίνεται να είναι και στα χωράφια της Βοιωτίας, σε μια περίοδο ωστόσο κατά την οποία η διεθνής αγορά δείχνει το σκληρό της πρόσωπο στους καλλιεργητές, με τις τιμές να προσεγγίζουν τα χαμηλά περιόδου, σε μια συνθήκη που αποθαρρύνει αρκετούς από το να φιξάρουν τιμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία