Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βαμβάκι

vamvaki_MAKEDONES

Ανακατατάξεις εις βάθος καταγράφονται φέτος στον τρόπο µε τον οποίο λειτουργεί και αναπτύσσεται η αγορά στο βαµβάκι, εξέλιξη η οποία επηρεάζει άµεσα τη δουλειά των συντελεστών της συγκεκριµένης αγοράς (καλλιεργητές και εκκοκκιστές), φέρνοντας µάλιστα σε πολύ δύσκολη θέση όσους δεν αντιλαµβάνονται το νέο πλαίσιο.

2-vamvaki

Το ετήσιο συνέδριο και γεύµα της διεθνούς ένωσης βάµβακος (ICA-International Cotton Association) αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός του κλάδου κάθε σεζόν. Παράγοντες του παγκόσµιου εµπορίου, από όλους τους τοµείς, δίνουν το παρόν, συµµετέχουν στο συνέδριο, εκφράζουν τις απόψεις τους, µοιράζονται τα νέα από την κάθε χώρα και φυσικά κουβεντιάζουν για αγοροπωλησίες. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν λείπουν οι προβλέψεις αναφορικά µε το τι επιφυλάσσει η χρηµατιστηριακή αλλά και η φυσική αγορά.

2_Vamvaki

Ενθαρρυντικά σηµάδια βλέπουν τις τελευταίες ηµέρες παραγωγοί και εκκοκκιστές, καθώς το χρηµατιστήριο βάµβακος αντέδρασε από τα χαµηλά των 75 σεντς ανά λίµπρα, ενώ επιλεκτικά κλείνονται κάποιες δουλειές από τους εµπορικούς οίκους για λευκά βαµβάκια στα επίπεδα περί τα 3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘18.

cotton_michael

«Τυφώνα της Νοτιοανατολικής Βιομηχανίας Βάμβακος» χαρακτήρισε τον τυφώνα ο  Ντέιβιντ Ρουπενίκερ, CEO της Southern Cotton Growers, έναν εμπορικό όμιλο με έδρα την Τζόρτζια που εκπροσωπεί  την βιομηχανία βάμβακος σε έξι νοτιοανατολικές πολιτείες, αφού πέρασε από πολιτείες στις οποίες καλλιεργείται το 30% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ, σύμφωνα με το USDA. Από αυτό, το μισό σχεδόν παράγεται στην Τζόρτζια.

PINAKAS_VAMVAKI

Χαμηλότερα των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, δείχνουν να διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού για το σύσπορο βαμβάκι, εξέλιξη η οποία  αποδίδεται τόσο στη δυσμενή συγκυρία των χρηματιστηριακών αγορών, όσο και στις οργανωτικές αδυναμίες που παρουσιάζει η πλευρά των παραγωγών.

Vamvaki-pin

Σε µια από τις καλύτερες εµπορικές περιόδους τους τελευταίων ετών δείχνει να εξελίσσεται η φετινή για το βαµβάκι. Για την ποιότητα της παραγωγής τα ξέραµε, αυτό που αρχίζει να ξεκαθαρίζει τα τελευταία 24ωρα, είναι και η αφετηρία από την οποία εκκινούν οι τιµές παραγωγού.

CottonHarvest

Σε κακή στιγμή έρχεται η αναταραχή στη διεθνή αγορά βάμβακος, τη στιγμή που ξεκινάει η συγκομιδή στη χώρα μας. Αιτία οι σημαντικές εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, που «έσπασαν» μετά από αρκετό καιρό το στενό εύρος τιμών στο οποίο κυμαινόταν το βαμβάκι.

Δεν αρκεί ο σεφτές για τα καπνά της ποικιλίας «Κατερίνη»

Εμπορικό «σεφτέ» έκαναν, από την περασμένη Δευτέρα 3/9, οι συναλλαγές καπνού της ποικιλίας «Κατερίνη», στην Πιερία, με το πρώτο και δεύτερο «χέρι» της φετινής παραγωγής να πληρώνονται από τη μεταποίηση με 3 -3,5 ευρώ το κιλό, προβληματίζοντας, ωστόσο, τους καπνοπαραγωγούς, που ζητούν στήριξη του προϊόντος γιατί η χρονιά είναι πολύ δύσκολη.

Με ξένες ύλες πάνω από 10% χάνεται η ενίσχυση βάμβακος

Από την έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου και μέχρι τη λήξη αυτής σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος σε ποσοστό τουλάχιστον 0,5% των παραδιδόμενων στα εκκοκκιστήρια παρτίδων σύσπορου, ώστε να διαπιστωθεί η περιεκτικότητά τους σε ξένες ύλες.

Εύκολα τα 50 λεπτά στο βαμβάκι

Μείωση της παγκόσμιας παραγωγής της τάξης του 3%, μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων σε ποσοστό 10% και αύξηση της κατανάλωσης κατά 3% προβλέπει για το βαμβάκι την περίοδο 2018-2019, η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος.

Συνάντηση με Fecker ζητούν οι τευτλοπαραγωγοί

Για το τέλος Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται η έναρξη της φετινής καμπάνιας ζάχαρης στη μονάδα της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ζαχαροβιομηχανίας, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου, στη Θεσσαλονίκη, με αντιπροσωπεία τευτλοπαραγωγών από τις Σέρρες και την Ορεστιάδα, η οποία έσπευσε να τον γνωρίσει, με σκοπό να του μεταφέρει την αγωνία των αγροτών για το μέλλον της βιομηχανίας και της καλλιέργειας και να ζητήσει ενημέρωση για το τί μέλλει γενέσθαι σε σχέση με κάποια ζητήματα που τους «καίνε».

Ομάδες Παραγωγών στη Λάρισα για λύση στη ντομάτα

Πολιτική λύση και μάλιστα άμεσα στα πρότυπα των Ευρωπαίων συναδέρφων τους απαιτούν οι καλλιεργητές βιομηχανικής ντομάτας, που συγκεντρώνονται το πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου, σε πρωτοβουλία του προέδρου του ΘΕΣΤΟ Χρήστου Σουλιώτη, στα γραφεία της Οργάνωσης.

Μικρότερη παραγωγή λιγότερα αποθέματα φέτος στο βαμβάκι

Η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού εκτιμάται μειωμένη την τρέχουσα περίοδο - σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του USDA - σε σχέση με την περυσινή των 123,5 εκατ. δεματίων, κατά 3 εκατ. δεμάτια. Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές σε παγκόσμια κλίμακα αναμένεται να φτάσουν τα 41,82 εκατ. δεμάτια, όταν για την περίοδο 2017/18 αυτές ήταν 40,79 εκατ. δεμάτια.

Χαμηλές οι αποδόσεις για τα πρώτα μαχαίρια στον ηλίανθο Σερρών

Με το «αριστερό» έκανε ποδαρικό το φετινό αλώνι στον ηλίανθο, αφού τα πρώτα «µαχαίρια» στην περιοχή των Σερρών, τόσο στα χωράφια του κάµπου, όσο και στα µπαΐρια, δίνουν στρεµµατικές αποδόσεις 20% έως 30% χαµηλότερες σε σχέση µε πέρυσι, µε τον «ένοχο», για την εξέλιξη αυτή, να είναι ο καιρός και οι κλιµατολογικές συνθήκες που διευκόλυνναν την ανάπτυξη ασθενειών και στη συγκεκριµένη καλλιέργεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία