Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

gor4

Ξκεινούν τις επόμενες ημέρες οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους έκτακτων ενισχύσεων όπως ενημερώνει επίσημα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους παραγωγούς μήλων και κάστανου να είναι οι πρώτοι που θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Το συνολικό ποσό ενίσχυσης των δύο καλλιεργειών υπολογίζεται στα 25,2 εκατ. ευρώ.

teutlaevz__1__2

Νέα δέσμη κρατικών ενισχύσεων αποφάσισε η αρμόδια ομάδα εργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τα ζαχαρότευτλα σε όλη την επικράτεια, τον κρόκο Κοζάνης, τα θερμοκήπια Μαραθώνα και τους αλιείς καραβίδας στα Σέρβια Κοζάνης να εντάσσονται στον προγραμματισμό των επικείμενων αποζημιώσεων.

girl-selling-grapes-from-a-large-table-laden-with-fruit-and-vegetables-floris-van-schooten

Αποζημιώσεις των καλλιεργειών σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς, καπνού της ΠΕ Ροδόπης, επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας αποφάσισε η αρμόδια ομάδα εργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου, με το σχετικό αίτημα να έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να γίνει ο προσδιορισμός των ποσών ενίσχυσης.

91Wxm9V-4TL__AC_UF894_1000_QL80_

Κλείδωσε ο τελικός φάκελος με τις αποζημιώσεις σε επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα, βερίκοκα, μήλα και κάστανα με το υπουργείο να καταθέτει επίσημη αναγγελία ενίσχυσης στην Κομισιόν, που αφορά σε 150 ευρώ το στρέμμα για τα συμπύρηνα και κλιμακωτή ενίσχυση βάσει ποικιλίας για τα μήλα μεταξύ 250 και 300 ευρώ. Ταυτόχρονα προβλέπεται αποζημίωση 150 ευρώ το στρέμμα για το κάστανο. 

ΦΩΤΟ2_4

Γεμίζει όπως φαίνεται το καλάθι κρατικών ενισχύσεων σε καλλιέργειες με αφορμή τις επιπτώσεις που είχε ο πόλεμος της Ουκρανίας στις εμπορικές επιδόσεις προϊόντων, με τα ροδάκινα, τα αχλάδια, τα κάστανα και τα σταφύλια να βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

ΥΠΑΑΤ-αγροτες

Σε Ημαθία και Πέλλα μεταφέρεται το επίκεντρο των διεκδικήσεων, αποζημιώσεων και ειδικών ενισχύσεων για μηλοειδή και πυρηνόκαρπα (μήλα, αχλάδια, ροδάκινα) με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών της περιοχής να αποσπούν εκ νέου δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την θετική αντιμετώπιση του θέματος.

323785957_1783107245380041_4705482887930533510_n__1_

Το πράσινο φως φαίνεται να ανάβει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των καλλιεργητών πυρηνόκαρπων και γιγαρτόκαρπων, για την καταβολή αποζημιώσεων αντιστάθμισης, έναντι απωλειών που είχαν στα εισοδήματά τους την παραγωγική και εμπορική σεζόν 2022.

wildapples

Την καταβολή ειδικής έκτακτης ενίσχυσης 300 ευρώ το στρέμμα, μέσω της γνωστής διαδικασίας των de minimis, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί μήλων που έχουν ζημιώθηκαν σοβαρά από τις συνθήκες αγοράς του προϊόντος τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γιωργαντάς. Εν τω μεταξύ εντείνονται οι πιέσεις από περιοχές όπου ανθεί η μηλοκαλλιέργεια, όπως της Ανατολικής Εορδαίας και της Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι ανάλογη μέριμνα θα υπάρξει και για άλλες Περιφέρειες, μόλις συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία..

nature-tree-landscape-grass-fog-panorama-rural-land-sky_2

Στην πληρωμή ποσού συνολικού ύψους 48,3 εκατ. ευρώ σε 22.095 παραγωγούς προχώρησε την προπαραμονή Χριστουγέννων ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, για αποζημιώσεις ζημιών ζωικού και φυτικού κεφαλαίου τόσο του 2021 όσο και του 2022.

26-31d_4

Προκαταβολές 5 εκατ. ευρώ καταβάλει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο ΕΛΓΑ σε βαμβακοκαλλιεργητές των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν τον περασμένο Ιούνιο από χαλαζοπτώσεις στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

elgagg

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να πάρουν σειρά για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από το Παγγαίο Καβάλας, το Κιλκίς και τις Σέρρες, οι οποίοι είδαν τις παραγωγές τους να υφίστανται εκτεταμένες καταστροφές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση του περασμένου Ιουλίου.

kalamaki-2-zhmies

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου σε καλλιέργειες δημητριακών στον θεσσαλικό κάμπο.

26-31a

Με τον ίδιο τρόπο, όπως έγινε και το 2021 που δόθηκαν εκτάκτως στον ΕΛΓΑ επιχορηγήσεις από τα ταµειακά διαθέσιµα του υπουργείου Οικονοµικών για να µπορέσει ο Οργανισµός να αποζηµιώσει τους πληγέντες, φαίνεται πως θα καλυφθούν και οι πρόσφατες ζηµιές από τα ακραία καιρικά φαινόµενα σε Μακεδονία και Θεσσαλία.

IMG_4948

Το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου πιστώθηκαν τα ποσά της αποζημίωσης σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών που επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου στις περιοχές της Άρτας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Ηλείας και της Αχαΐας.

GEO_5674-e1619345613204

Από τις 6 έως τις 15 Ιουνίου είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων στήριξης αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που επλήγησαν οικονομικά λόγω της πανδημίας και παράλληλα υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες από τους παγετούς του προηγούμενου έτους σύμφωνα με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Β’ 2760).

AG_One_Ethereal_Day_100x100cm_silver_leaf_2021_F1_master

Προκαταβολές αποζημιώσεων για ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022 δρομολογεί ο ΕΛΓΑ με ορίζοντα πίστωσης στους δικαιούχους μέχρι τις 10 Ιουνίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Αποζημιώσεων, σε περίπτωση που η προκαταβολή υπερβαίνει το συνολικό ύψος αποζημίωσης που δικαιούται ο δικαιούχος, τότε η διαφορά επιστρέφεται ως αυτό αναζητείται ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Cultivating_Aromas_20x30_palette_knife_oil_painting_lavender_field_niki_gulley_3

Σε λειτουργία τέθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι δικαιούχοι παραγωγοί θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης, λόγω της μείωσης εισοδήματός τους κατά το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ που έχει εκδοθεί. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόθεση του υπουργείου είναι η πληρωμή να γίνει εντός του Μαΐου.

peach-blossoms-marsha-elliott

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πίστωσης από τον ΕΛΓΑ των 29.280.073 εκατ. ευρώ για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που έγιναν το 2021 και τον Ιανουάριο του 2022 στους λογαριασμούς 12.803 δικαιούχων. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις του Ιανουαρίου του 2022, αυτές αφορούσαν σε περιπτώσεις παραγωγών που είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγγελίας ζημιών και οι υπόλοιπες διαδικασίες που προηγούνται της πίστωσης αποζημίωσης.

5167519-HSC00001-7

Κρατάει πίσω ο ΕΛΓΑ την πληρωμή αποζημιώσεων που ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου, με τον επικεφαλής του οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζο, να επικαλείται την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας ως αιτία καθυστέρησης, όσο χιλιάδες παραγωγοί αναμένουν ακόμα συμπληρώματα από την αποζημίωση παγετού της άνοιξης του 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία