Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

e618019a331b8481c70c55429989bc48_XL

Με το συνολικό ποσό των 19.080.778 ευρώ για την παύση των αλιευτικών τους δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1ης Μαρτίου και 15ης Οκτωβρίου 2020 και για μέγιστο χρονικό διάστημα 90 ημερών για κάθε σκάφος, θα ενισχυθούν  689 αλιείς.

diamartiriatrikala

Μερίδα αγροτών αποζημιώθηκε βάσει της τροπολογίας Βορίδη για τις ζημιές του Ιανού, προκαλώντας αντιδράσεις καθώς δεν πήραν προκαταβολή όλοι οι πληγέντες με άλλο ποσοστό ζημιάς και δεν απαντήθηκε αν και πότε θα πάρουν.

Ianos_karditsa_plimmeres

Καταβάλλονται αύριο 30 Οκτωβρίου 2020, οι προκαταβολές των αποζημιώσεων στις καλλιέργειες του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δικαιούχοι αγρότες είναι 6.743 και οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι είναι 169.

kalamon_2

Πρόγραμμα ύψους 39,6 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη παραγωγών ορισμένων λαχανικών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

lagkadas-intime-thumb-large_2

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλει την αποζημίωση, ύψους 1.200.000 ευρώ, στους δικαιούχους, ασφαλισμένους, πληγέντες αγρότες της περιοχής της Εύβοιας για τις απώλειες του Φυτικού και Ζωικού Κεφαλαίου, από τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου.

pirinokarpa

Καταβολή αποζημιώσεων για απώλεια εισοδήματος, στα πρότυπα του λεγόμενου «πακέτου Καρασμάνη», λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε στις μεσοπρώιμες και στις όψιμες ποικιλίες μιας σειράς δενδροκαλλιεργειών η κακοκαιρία «Θάλεια» στις αρχές του Αυγούστου στην Ημαθία και την Πέλλα, θέτουν εμμέσως οι παραγωγοί της Πέλλας, ενώ, παράλληλα, βάζουν ξανά επιτακτικά στο τραπέζι το πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

phot_Reuters

Κερδίζει έδαφος η προοπτική ώστε η προκαταβολή της αποζημίωσης να πιστωθεί στους λογαριασμούς των πληγέντων από τον  Ιανό παραγωγών τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, με την εξόφληση να έρχεται πριν το τέλος του έτους.

YPAAT_dt_29_09_20

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συγκάλεσε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 σύσκεψη με θέμα την επιτάχυνση της καταβολής αποζημιώσεων στους γεωργούς και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του φαινομένου «Ιανός», στην οποία συμμετείχαν οι Υφυπουργοί, Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστας Σκρέκας, οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ.

dixti_tratasss24k

Δημοσιεύθηκε η πρώτη πρόσκληση με την οποία ενεργοποιείται το μέτρο 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης του Covid-19» μέσω του οποίου χορηγούνται 20 εκατ. ευρώ σε Έλληνες αλιείς που μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

voridis_epikaires_16092020

Λεπτομέρειες για την ενίσχυση των παραγωγών της ανοιξιάτικης πατάτας και του πρώιμου καρπουζιού που επλήγησαν από τον κορωνοϊό θα δώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που την ίδια στιγμή ο υπουργός Μάκης Βορίδης δείχνει περισσότερο εγκρατής σχετικά με την ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς.

voskot_katanomi_2

Το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων των κτηνοτρόφων για ένα μήνα σηματοδοτεί η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας.

ktinotrofoi-rontoulis-650_390

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, δίνονται οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις προς στους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου, των οποίων το ζωϊκό κεφάλαιο επλήγη το 2014 από καταρροϊκό πυρετό.

karpathia-ktinotrofoi_2

H αποκατάσταση των αγροτών και κτηνοτρόφων που αναμένουν υπόλοιπα εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2013 και 2014, αμφισβητείται ευθέως από τη πολιτική ηγεσία της Βάθη, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη να βάζει τέλος στα σενάρια πληρωμής της χρωστούμενης οφειλής, εξηγώντας πως τελικά δεν υπάρχουν χρωστούμενα.

2c-sygomidi-amygdalo

Ένα χρηµατικό κενό στο ποσό που έχει προς διάθεση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  από το ταµείο των Κρατικών Οικονοµικών Ενισχύσεων, γεωργικού χαρακτήρα, για το έτος 2020 φαίνεται πως αποτελεί την αιτία να µην πληρωθούν ούτε και τη φετινή χρονιά οι αµυγδαλοπαραγωγοί της Λάρισας τα ΠΣΕΑ που τους οφείλονται από τις ζηµιές του 2017.

elga2020new_2_2_2

Ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για την εξόφληση του υπολοίπου αποζημιώσεων 35% για το έτος 2019 από τον ΕΛΓΑ. Όπως αναφερόταν και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι δικαιούχοι ενημερώθηκαν για την πίστωση στους λογαριασμούς τους με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

KAR_2895_3

Η χαμηλότερη απορρόφηση κονδυλίων από το μέτρο της απόσταξης κρίσης αφήνει δημοσιονομικά περιθώριο 6,08 εκατ. ευρώ που μένουν να απορροφηθούν στον δεύτερο γύρο υποβολής αιτημάτων που ξεκινά την Πέμπτη 6 Αυγούστου και λήγει την Κυριακή 9 του μήνα.

varka

Αποζημίωση έως 24.000 ευρώ το μήνα για μηχανότρατες και γρι-γρι θα χορηγηθεί για την προσωρινή παύση που πραγματοποιήθηκε από την 1ης Μαρτίου σύμφωνα με την προδημοσίευση της πρώτης πρόσκλησης για τη δράση του Μέτρου 3.1.9 που αφορά σην προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης Covid-19 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία