Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

40-41_33__1_

Ένα δεύτερο πακέτο αποζημιώσεων αναμένεται να πιστωθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου στους λογαριασμούς των αγροτών για ζημιές του 2020 σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. H πληρωμή αφορά στο σύνολο της αποζημίωσης που δικαιούται ο κάθε δικαιούχος σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ.

elga_18

Πιστώθηκε την Τετάρτη από τον ΕΛΓΑ ένα μεγάλο πακέτο αποζημιώσεων κοντά στα 35 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ωστόσο νέο κύμα αναστάτωσης δημιουργεί από την πλευρά των δικαιούχων αγροτών η μείωση της τάξεως του 20 που καταγράφεται στα ποσά τα οποία μπήκαν τελικά στους λογαριασμούς των παραγωγών.

IMG-a3ca7d56d166c595779263b0e45b6891-V

Εκτεταμένες καταστροφές σε φυτείες με βερίκοκα, δαμάσκηνα αλλά και σε ορισμένες ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών, κερασιών, αμυγδαλιών κι ενδεχομένως και ακτινιδιών, άφησε πίσω του ο παγετός, που έπληξε πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, τα ξημερώματα του διημέρου της 25ης και 26ης Μαρτίου.

ανθηση-ροδακινια

Δεύτερο κτύπημα δέχθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από την παγωνιά οι ευαίσθητες καλλιέργειες πυρηνόκαρπών στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ και στη Θεσσαλία το μείον 4 της περασμένης Πέμπτης έκαψε ότι είχε γλυτώσει από την κακοκαιρία Μήδεια.

livanos_3

Τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής σύκων για νωπή κατανάλωση σε όλη την επικράτεια, βαμβακιού στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις σε περιοχές της Κρήτης, σε παραγωγούς του Δήμου Καστανεών Έβρου και σε παραγωγούς φυτωρίων ανθοκομικών και φυτωρίων αρωματικών φυτών σε όλη την επικράτεια, υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μαξιμος-Προεδρος_ΟΠΕΚΕΠΕ

Πληρωμή μέχρι την 25η Μαρτίου των συνδεδεμένων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, επιδιώκει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

ypaat_periodeia_2

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σε εγρήγορση μαζί με τα εμπλεκόμενα υπουργεία για αναζήτηση των χρημάτων που απαιτούνται για την ειδική ενίσχυση λόγω covid στο βαμβάκι, δήλωσε από την Ημαθία ο υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, μετά από συνάντησή του με τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας.

16_pin_3

Στα 12,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό στήριξης της καλοκαιρινής και εαρινής πατάτας με το ποσό ανά δκακιούχο να υπολογίζεται στα 215 ευρώ ανά στρέμμα. Τα ποσά ενίσχυσης όπως προκύπτουν από σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν ανέρχονται στα 165 ευρώ ανά μονάδα ζώου στον τομέα εκτροφής βουβάλου, στα 150 ευρώ ανά στρέμμα στο υπαίθριο καρπούζι, στα 540 ευρώ το στρέμμα στη ντομάτα θερμοκηπίου και στα 232 ευρώ το στρέμμα στο αγγούρι θερμοκηπίου.

17181204_101

Εντείνουν την πίεση που ασκούν αγροτικοί φορείς στο υπουργείο, προκειμένου να διεκδικήσουν κρατική ενίσχυση για μια σειρά προϊόντων, τα οποία πέραν του πλήγματος που δέχθηκαν από την αλλαγή της δομής της ζήτησης ελέω πανδημίας, δοκιμάστηκαν στο μεταξύ και από ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και νέες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές.

ΠΑΙΔΗΣ_ΕΛΓΑ

Το υποκατάστημα Λάρισας του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε ο Θανάσης Παιδής, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, ώστε να θέσει το ζήτημα των αποζημιώσεων που αναμένουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραγωγοί.

IMG_20210215_160639__Αντιγραφη_

Μόλις καταστεί εφικτό από τις καιρικές συνθήκες τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν σε άμεση αποτίμηση των ζημιών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην πρωτογενή παραγωγή, σύμφωνα με τα όσα διαβεβαιώνει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

cotton-logo-with-black-and-white-one-color-vector-6256768

Αγροτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θέτουν επιτακτικά το θέμα της ειδικής ενίσχυσης της βαμβακοκαλλιέργειας, μιας και είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η αγορά του βάμβακος επλήγη και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό από τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία.

livanos-lykourentzos_2

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΕΛ.Γ.Α. και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. για την υλοποίηση του Έργου «Ψηφιακή Εφαρμογή Εκτιμητικής Διαδικασίας ΕΛΓΑ», έργο που αναμένεται να ολοκληρηθεί εντός της τριετίας και θα επιταχύνει την διαδικασία εκτιμήσεων, επισπεύδοντας παράλληλα την πληρωμή των αγροτών.

1541214-AAZTWIEC-7

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) στους αμυγδαλοπαραγωγούς σε περιοχές τα Λάρισας, για ζημιές που σημειώθηκαν το 2017. Αυτό επιβεβαιώνει και με σχετική ανακοίνωση ο ΕΛΓΑ, κάνοντας λόγο για 4,3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 4.176 δικαιούχους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία