Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

1-kyrtsios

Προκαταβολή των αποζηµιώσεων ΕΛΓΑ και στη συνέχεια εκκαθάριση µε τον διασταυρωτικό έλεγχο, σε συνδυασµό µε συµψηφισµό των οφειλών αγροτών µε τυχόν απαιτήσεις τους από τον οργανισµό, προανάγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Μάκης Βορίδης. Τη σχετική ανακοίνωση ο κ. Βορίδης την έκανε στο πλαίσιο γεύµατος εργασίας µε κοµµατικούς παράγοντες και εκπροσώπους του αγροτικού χώρου από την Ηµαθία, που οργανώθηκε την 1η Νοεµβρίου, στην πόλη της Βέροιας.

mediadefaultimagessofia_mavridou

Μονόδρομο αποτελεί για την εξασφάλιση του φετινού γεωργικού εισοδήματος των αγροτών της Πιερίας, η διερεύνηση της δυνατότητας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων καπνοπαραγωγών της Πιερίας από τον ΕΛΓΑ, όπως τονίζει η Σοφία Μαυρίδου αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, καθώς όπως απεφάνθη το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο η καταστροφή της παραγωγής οφειλόταν στον καιρό και όχι σε κάποια ασθένεια ή λανθασμένη καλλιεργητική πρακτική.

328_Cotton_Fibershed10152018_paigegreen

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ να ορίσει κλιμάκιο ελεγκτών για να μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα και να καταγραφούν οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

ωβνχψσδγφη

Απόγνωση κυριαρχεί στους αμυγδαλοπαραγωγούς, που δεν ξέρουν αν και πότε θα αποζημιωθούν, καθώς για μια ακόμη χρονιά η παραγωγή τους χάθηκε, η καρπόπτωση ήταν ολοκληρωτική και σχεδόν καθολική, χωρίς ακόμη να είναι καθορισμένα τα αίτια, ενώ όπως τόνισαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, δικαιότερη θεωρούν μια αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

arkouda_2

Αυξάνεται η ανάγκη για ένταξη της άγριας πανίδας στα ζημιογόνα αίτια του ΕΛΓΑ, καθώς από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα, αγριογούρουνα, λύκοι, ακόμη και αρκούδες καταστρέφουν εν μέρει ή και ολοκληρωτικά αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με το θέμα να θίγει και νέα ερώτηση στη Βουλή για τα μελίσσια.

1harvest5

Αγωνιούν οι αγρότες των Φαρσάλων, για την πορεία των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου κυρίως βαμβακιού και βιομηχανικής ντομάτας καθώς και για την απόδοση και σε αυτούς της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

1_95

Να προβλέψουν οι ελληνικές αρχές αποζηµιώσεις µέσω του ειδικού Μέτρου 5 στα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς από την Ευρώπη δεν θα έχουν βοήθεια, ξεκαθαρίζει σε γραπτή του απάντηση, προς την ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών-∆ηµοκρατών Εύα Καϊλη, ο αρµόδιος κοινοτικός Επίτροπος Φιλ Χόγκαν.

eyboia

Κλιμάκιο το ΕΛΓΑ βρίσκεται στην Εύβοια προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τις κατεστραμμένες από την πυρκαγιά περιοχές, ώστε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά στην περιοχή.

agriogourouno_2

Κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος των παραγωγών που έχουν υπέστησαν ζημιές από αγριογούρουνα στο Χανδρινό Μεσσηνίας με έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.

Almond_Orchard

Για 100% απώλεια παραγωγής λόγω καρπόπτωσης στις αμυγδαλιές του νομού Σερρών, κάνει λόγο ο Σύλλογος Αμυγδαλοπαραγωγών του νομού και με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζητά άμεσες ενέργειες για αποζημίωση.

exiswtiki-apozimeiwsi-pinakas-new

Για άµεσο κίνδυνο να διακοπεί η παροχή ενίσχυσης σε χιλιάδες αγρότες που λαµβάνουν την εξισωτικές αποζηµιώσεις εφόσον δεν εγκριθούν εθνικά κονδύλια για την κάλυψή τους, προειδοποιούσαν οι διαχειριστικές αρχές το περασµένο έτος, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει σήµερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας ως «µάχη» την εξασφαλίση πόρων για τις πληρωµές του 2019 και του 2020. Υπολογίζεται πως απαιτούνται 200-300 εκατ. ευρώ, γεγονός που όχι µόνο θέτει επ’ αµφιβόλω τις πληρωµές των δικαιούχων του 2019 (έχει κλείσει η προκήρυξη) αλλά µπορεί να φέρει και οριζόντιες µειώσεις στη στρεµµατική ενίσχυση στην πρόσκληση της ερχόµενης χρονιάς, αν τελικά δεν υπάρξει βοήθεια από τα εθνικά ταµεία.

arab1

Εντείνονται οι ανησυχίες των αγροτών για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης του κόστους ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και ειδικότερα των εισφορών προς τον ΕΛΓΑ, μέσα από τις διαδικασίες αναθεώρησης του ισχύοντος κανονισμού του Οργανισμού.

arab1

Ταχεία καταγραφή ζημιών και γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της προηγούμενης Τετάρτης στις φυτείες οπωροφόρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, υποσχέθηκε η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

ktinotrofos_4

Αναρτήρθηκε στη διαύγεια την Τρίτη 9 Ιουλίου η απόφαση για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον γεωργικό τομέα και ειδικότερα σε αιγοπροβατοτρόφους της Περιφέρειας Κρήτης που διατηρούν εκμεταλλεύσεις με θηλυκά ενήλικα αιγοπρόβατα (τουλάχιστον ενός έτους), οι οποίοι έχουν παραδώσει γάλα εντός του 2018 ή/και προχωρήσει σε επίσημες σφαγές για τα έτη 2018-2019.

epitrapezia-2_2

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 2,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία