Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

dixti_tratasss24k

Δημοσιεύθηκε η πρώτη πρόσκληση με την οποία ενεργοποιείται το μέτρο 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης του Covid-19» μέσω του οποίου χορηγούνται 20 εκατ. ευρώ σε Έλληνες αλιείς που μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

varka

Αποζημίωση έως 24.000 ευρώ το μήνα για μηχανότρατες και γρι-γρι θα χορηγηθεί για την προσωρινή παύση που πραγματοποιήθηκε από την 1ης Μαρτίου σύμφωνα με την προδημοσίευση της πρώτης πρόσκλησης για τη δράση του Μέτρου 3.1.9 που αφορά σην προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης Covid-19 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

IMGP9655

Προϋπόθεση για την επίσπευση των πληρωµών είναι να εγκαταλείψει ο ΕΛΓΑ την εποχή του χαρτιού, εξήγησε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, µε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, να υποστηρίζει ότι ο κύκλος εκτιµήσεων και εκθέσεων από την καταγραφή της ζηµιάς έως την οριστικοποίησή της κρατάει έναν χρόνο.

apostaxi_krisis_04082020

Σε υποβολή αίτησης  από την Πέμπτη 6 Αυγούστου έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου καλούνται οι οινοπαραγωγοί που επιθυμούν να διαθέσουν ποσότητα οίνου προς απόσταξη, αφού σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείου, θα ανοίξει δεύτερος γύρος υποβολής σχετικών δηλώσεων.

ELIES-DENTRA-1

Μέχρι τις 15 Ιουνίου, θα μπορούν οι παραγωγοί στην Κοινότητα Σπαρτιατών του Δήμου Σπάρτης να υποβάλουν τις δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ των καλλιεργειών ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά από το χαλάζι που σημειώθηκε στις 26 Μαΐου.

234234-13_6

Πέρασε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που προβλέπει την ειδική ενίσχυση με 5,8 εκατ. ευρώ (de minimis) των βαμβακοκοκαλλιεργητών και καλλιεργητών σιτηρών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Η σχετική ενίσχυση καθορίσθηκε σε 12 ευρώ το στρέμμα για την βαμβακοκαλλιέργεια και 5 ευρώ για τα χειμερινά σιτηρά.

unnamed__31___1_

Μέχρι τις 15 Ιουνίου υποβάλλονται οι αιτήσεις για τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2020, το συνολικό ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ και με τα βασικά ποσά να παραμένουν ίδια, δηλαδή 12,1 και 8,1 ευρώ το στρέμμα για ορεινές και περιοχές με φυσικούς περιορισμούς αντίστοιχα. Μείωση προβλέπεται μόνο για τις περιοχές της παλιάς οριοθέτησης που όπως είχε γράψει το Agronews η ενίσχυση θα είναι στα 3,24 ευρώ το στρέμμα.

fotiadentra

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, θα καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, συνολικού ύψους 3.107.929,05 ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 2.777 δικαιούχους παραγωγούς των Προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2016», «Πυρκαγιές 2016», «Ετήσιο 2017» και «Πυρκαγιές 2017», που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ή είναι δικαιούχοι ενίσχυσης για απώλεια παραγωγής.

pirinokarpa_zimies

Μεγάλες καταστροφές σε οπωροφόρα δέντρα, αλλά και σε εκτατικές καλλιέργειες προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση, το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαΐου, και σε ένα τμήμα, περίπου 3.500 στρεμμάτων, του κάμπου της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

elga2020new_3

Τη δυσκολία στην οποία έχει βρεθεί εκ νέου το τελευταίο διάστημα ο ΕΛΓΑ, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στην αγροτική παραγωγή, προδίδει η εσπευσμένη πρόσληψη 50 εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα κληθούν να συνδράμουν το έργο της εκτίμησης των ζημιών.

1653577_041315_A_GFH__cropstopyounggren

Ποικίλες αντιδράσεις δείχνει να προκαλεί ένα πρώτο μικρό βήμα συνεννόησης ή και αντιπερισπασμού ενδεχομένως με σκοπό την αποσυμπίεση της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες με τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ.

messiniapress-voridis

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος της προκαταβολής του 65% των αποζημιώσεων του 2019 στους δικαιούχους παραγωγούς, απαντά με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

2341a09536d215f9eb65a13c6f57ca69

Στις αρχές ή στα μέσα Μαΐου αναμένεται να πιστωθούν, από τον ΕΛΓΑ, στους λογαριασμούς παραγωγών από τη Χαλκιδική τα χρήματα από την προτελευταία παρτίδα αποζημιώσεων για τις εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειές τους από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου του 2019, που ισοπέδωσε χιλιάδες στρέμματα με ελιές, φρούτα εποχής, κηπευτικά και οινοποιήσιμα και επιτραπέζια σταφύλια.

mv_panoli2402020

Με 30 ευρώ το κεφάλι για τα αιγοπρόβατα και 120 ευρώ το κεφάλι για τα βοοειδή, αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου Λάρισας κατά βάση αλλά και κάποιων άλλων περιοχών της χώρας με βάση την τροπολογία που πέρασε τελικά από τη Βουλή και καθιστά δυνατή την οικονομική τους ενίσχυση για τα ζώα που υποχρεώθηκαν να θανατώσουν πριν από 5 χρόνια λόγω ζωονόσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία