Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

26-31d_4

Προκαταβολές 5 εκατ. ευρώ καταβάλει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο ΕΛΓΑ σε βαμβακοκαλλιεργητές των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν τον περασμένο Ιούνιο από χαλαζοπτώσεις στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

peach-blossoms-marsha-elliott

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πίστωσης από τον ΕΛΓΑ των 29.280.073 εκατ. ευρώ για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που έγιναν το 2021 και τον Ιανουάριο του 2022 στους λογαριασμούς 12.803 δικαιούχων. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις του Ιανουαρίου του 2022, αυτές αφορούσαν σε περιπτώσεις παραγωγών που είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγγελίας ζημιών και οι υπόλοιπες διαδικασίες που προηγούνται της πίστωσης αποζημίωσης.

5167519-HSC00001-7

Κρατάει πίσω ο ΕΛΓΑ την πληρωμή αποζημιώσεων που ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου, με τον επικεφαλής του οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζο, να επικαλείται την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας ως αιτία καθυστέρησης, όσο χιλιάδες παραγωγοί αναμένουν ακόμα συμπληρώματα από την αποζημίωση παγετού της άνοιξης του 2021.

8_44

Επιστροφή του επιπλέον 20% που πλήρωσαν ως ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ ζητούν παραγωγοί και αγροτικοί σύλλογοι, που διαπίστωσαν το προηγούμενο διάστημα ότι τα ποσά των αποζημιώσεων για τον παγετό της άνοιξης του 2021 που πιστώθηκαν στους δικαιούχους δεν ανταποκρίνονται στην ασφαλιστική βαθμίδα που επέλεξαν.

van-gogh

Με µανούβρες της τελευταίας στιγµής και εντολή Μαξίµου προς το υπουργείο Οικονοµικών, ο ΕΛΓΑ κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξης των 71 εκατ. ευρώ για την πίστωση αποζηµιώσεων σε παραγωγούς, αφήνοντας ωστόσο κάποια υπόλοιπα του παγετού Άνοιξη 2021 για τον προσεχή Ιανουάριο.

Νέα χαλάρωση των capital controls

Με μια πληρωμή λίγο πάνω από 50 εκατ. ευρώ, η οποία δρομολογείται για την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, ο ΕΛΓΑ θεωρεί ότι «κλείνει» για το 2021 τις υποχρεώσεις του απέναντι στους αγρότες σχετικά με τον παγετό της άνοιξης.

pagetos-kalliergeies

Χρήματα στους λογαριασμούς τους βλέπουν παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ, με την πίστωση της 7ης Δεκεμβρίου για τις ζημιές που άφησε πίσω του ο παγετός της άνοιξης του 2021, να αφορούν σε αρκετές περιπτώσεις στο 100% της αποζημίωσης που προκύπτει από τα πορίσματα του οργανισμού.

65086-800x800

Καταβάλλονται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, 46,2 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΛΓΑ ως αποζημιώσεις τόσο για τον «Παγετό Άνοιξη 2021», ο οποίος έπληξε δενδροκαλλιέργειες σε όλη την επικράτεια, όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο εντός του 2021.

maxresdefault__12__3

Μεγάλο εκνευρισμό και γκρίνιες για αδικίες, προκαλούν σε πολλούς παραγωγούς δενδρωδών καλλιεργειών της Ημαθίας και της Πέλλας, οι πίνακες με τα πορίσματα που άρχισε να αναρτά τις τελευταίες ώρες ο ΕΛΓΑ, για τις αποζημιώσεις από τον παγετό της άνοιξης που σχεδιάζεται να καταβληθούν στις 3 Δεκεμβρίου.

6506505-HSC00002-7_2

Κυρίως τα κεράσια, για τα οποία δεν είχε δοθεί προκαταβολή καθώς αναμένονταν τα πορίσματα, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, και ανέρχεται σε 40% επί του πορίσματος, εντός κανονισμού ΕΛΓΑ, αφορά η πληρωμή του νέου πακέτου αποζημιώσεων για τις ζημιές από τον παγετό της άνοιξης του ΕΛΓΑ, συνολικού ποσού 13.372.350,81 ευρώ σε 8.516 δικαιούχους αγρότες για φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, που πιστώθηκαν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

VVER4154

Με τον φάκελο για την έκτακτη κρατική ενίσχυση στις επιτραπέζιες ελιές Αμφίσσης και Χαλκιδικής να έχει συνταχθεί και να αναμένεται το προσεχές διάστημα η αποστολή του προς έγκριση στις Βρυξέλλες, οι πληροφορίες θέλουν ότι το πλαίσιο που θα διέπει την κατανομή αποκλείει τους ελαιώνες που είναι δηλωμένοι ως διπλής κατεύθυνσης.

8-9_13_2

Οικονομική ενίσχυση των ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς πλην της Καλαμών, που δεν είχαν μέχρι στιγμής ενισχυθεί μέσω των εγκριθέντων μέτρων, δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έπειτα από μεταφορά πίστωσης 11.12 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.

KAR_6520_3

Σε λειτουργία τέθηκε το σύστημα υποβολής Αίτησης Άμεσης Επιχορήγησης για χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς της εκτροφής χοίρων, της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων και της παραγωγής μελιού.

Aigoprovata_3

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καταβληθούν προς τους κτηνοτρόφους στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο που απώλεσαν λόγω των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου στις πιο πάνω Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όσον αφορά το φυτικό κεφάλαιο, οι αποζημιώσεις εκτιμάται ότι θα καταβληθούν μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο. 

omades-paragogon-agrotes

Μια συστάδα μέτρων για εισοδηματική ενίσχυση παραγωγών οινοποιήσιμων σταφυλιών και κηπευτικών ανακοίνωσε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου η Κομισιόν, τα οποία αφορούν επί της ουσίας επιχειρησιακά προγράμματα οίνου και ομάδων φρουτολαχανικών, με μικρή αναφορά στα ζητήματα που έχουν τεθεί από τους συντελεστές της παραγωγής στην Ελλάδα.

8_pin_7_3

Την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές προβλέπει νέα από κοινού απόφαση των αρμόδιων υπουργείων και της ΑΑΔΕ.

08_pin__1__2_2

Προκαταβολές αποζημιώσεων παγετού ύψους 10 εκατ. ευρώ προγραμματίζεται να δοθούν στις 14 Σεπτεμβρίου από τον ΕΛΓΑ, με τον προγραμματισμό του Οργανισμού Αποζημιώσεων να τοποθετεί την πίστωση του συνόλου των προκαταβολών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και την εξόφληση των δικαιούχων ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Μαξιμος-Προεδρος_ΕΛΓΑ

Στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας καταλογίζει ο πρόεδρος του οργανισμού τις καθυστερήσεις για τις ζημιές από ανεμοθύελλα και χαλάζι που σημειώθηκε στις 11 Αυγούστου 2021 σε αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

patata_2

Οικονομική ασφυξία λόγω του δυσμενούς εμπορικού κλίματος και εκνευρισμός από την ανεξήγητη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις του κορωνοϊού διαμορφώνουν το κλίμα στα παραγωγικά κέντρα πατάτας της χώρας, όπου οι παραγωγοί έχουν στριμωχτεί από τις υποχρεώσεις τους σε καταστήματα εφοδίων, γεωπόνους και ΔΕΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία