Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

ELIES-DENTRA-1

Μέχρι τις 15 Ιουνίου, θα μπορούν οι παραγωγοί στην Κοινότητα Σπαρτιατών του Δήμου Σπάρτης να υποβάλουν τις δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ των καλλιεργειών ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά από το χαλάζι που σημειώθηκε στις 26 Μαΐου.

1653577_041315_A_GFH__cropstopyounggren

Ποικίλες αντιδράσεις δείχνει να προκαλεί ένα πρώτο μικρό βήμα συνεννόησης ή και αντιπερισπασμού ενδεχομένως με σκοπό την αποσυμπίεση της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες με τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ.

messiniapress-voridis

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος της προκαταβολής του 65% των αποζημιώσεων του 2019 στους δικαιούχους παραγωγούς, απαντά με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

2341a09536d215f9eb65a13c6f57ca69

Στις αρχές ή στα μέσα Μαΐου αναμένεται να πιστωθούν, από τον ΕΛΓΑ, στους λογαριασμούς παραγωγών από τη Χαλκιδική τα χρήματα από την προτελευταία παρτίδα αποζημιώσεων για τις εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειές τους από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου του 2019, που ισοπέδωσε χιλιάδες στρέμματα με ελιές, φρούτα εποχής, κηπευτικά και οινοποιήσιμα και επιτραπέζια σταφύλια.

mv_panoli2402020

Με 30 ευρώ το κεφάλι για τα αιγοπρόβατα και 120 ευρώ το κεφάλι για τα βοοειδή, αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου Λάρισας κατά βάση αλλά και κάποιων άλλων περιοχών της χώρας με βάση την τροπολογία που πέρασε τελικά από τη Βουλή και καθιστά δυνατή την οικονομική τους ενίσχυση για τα ζώα που υποχρεώθηκαν να θανατώσουν πριν από 5 χρόνια λόγω ζωονόσου.

elga2020new

Σε κερδοφόρο προϋπολογισμό – πρόκληση για το 2020 επιδίδεται η διοίκηση του ΕΛΓΑ. Ο εν λόγω προϋπολογισμός συνιστά πρόκληση για τους αγρότες πολλών περιοχών της χώρας, οι οποίοι, όχι μόνο παραμένουν απλήρωτοι αλλά σχεδόν ένα χρόνο μετά τις ζημιές που είχαν στις εκμεταλλεύσεις τους από ακραία καιρικά φαινόμενα, μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει γνώση ούτε του ποσοστού (εκτίμηση ζημιάς) με το οποίο πρόκειται αποζημιωθούν.

xalazi_3

Mε ΦΕΚ που αναρτήθηκε στην εκπνοή του 2019 (Αρ. Φύλλου 4917) ανατίθεται στον ΕΛΓΑ η υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2018.

44_agrotes_a_2

 Έμειναν εκτός πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης 23.675 ΑΦΜ, τα οποία δεσμεύτηκαν για επανέλεγχο του προβλεπόμενου κριτηρίου επιλεξιμότητας ως προς την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα, σε σχέση με τα στοιχεία των ενεργών συνταξιούχων που τηρούνται στον ΕΦΚΑ.

texni_3

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων 10,43 εκατ. ευρώ σε επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια, 6,45 εκατ. ευρώ σε αμύγδαλα και 2,4 εκατ. ευρώ στα καπνά ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

elga_5

Στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ προχωρά την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου ο ΕΛΓΑ, που αφορά κυρίως καταβολή του υπολοίπου 10% των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής για το έτος ζημιάς 2018 και για το πρώτο τρίμηνο του 2019 καθώς και αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου του ίδιου χρονικού διαστήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία