Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

8_44

Επιστροφή του επιπλέον 20% που πλήρωσαν ως ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ ζητούν παραγωγοί και αγροτικοί σύλλογοι, που διαπίστωσαν το προηγούμενο διάστημα ότι τα ποσά των αποζημιώσεων για τον παγετό της άνοιξης του 2021 που πιστώθηκαν στους δικαιούχους δεν ανταποκρίνονται στην ασφαλιστική βαθμίδα που επέλεξαν.

8-9_13_2

Οικονομική ενίσχυση των ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς πλην της Καλαμών, που δεν είχαν μέχρι στιγμής ενισχυθεί μέσω των εγκριθέντων μέτρων, δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έπειτα από μεταφορά πίστωσης 11.12 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.

KAR_6520_3

Σε λειτουργία τέθηκε το σύστημα υποβολής Αίτησης Άμεσης Επιχορήγησης για χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς της εκτροφής χοίρων, της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων και της παραγωγής μελιού.

Aigoprovata_3

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καταβληθούν προς τους κτηνοτρόφους στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο που απώλεσαν λόγω των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου στις πιο πάνω Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όσον αφορά το φυτικό κεφάλαιο, οι αποζημιώσεις εκτιμάται ότι θα καταβληθούν μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο. 

omades-paragogon-agrotes

Μια συστάδα μέτρων για εισοδηματική ενίσχυση παραγωγών οινοποιήσιμων σταφυλιών και κηπευτικών ανακοίνωσε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου η Κομισιόν, τα οποία αφορούν επί της ουσίας επιχειρησιακά προγράμματα οίνου και ομάδων φρουτολαχανικών, με μικρή αναφορά στα ζητήματα που έχουν τεθεί από τους συντελεστές της παραγωγής στην Ελλάδα.

8_pin_7_3

Την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές προβλέπει νέα από κοινού απόφαση των αρμόδιων υπουργείων και της ΑΑΔΕ.

08_pin__1__2_2

Προκαταβολές αποζημιώσεων παγετού ύψους 10 εκατ. ευρώ προγραμματίζεται να δοθούν στις 14 Σεπτεμβρίου από τον ΕΛΓΑ, με τον προγραμματισμό του Οργανισμού Αποζημιώσεων να τοποθετεί την πίστωση του συνόλου των προκαταβολών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και την εξόφληση των δικαιούχων ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Μαξιμος-Προεδρος_ΕΛΓΑ

Στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας καταλογίζει ο πρόεδρος του οργανισμού τις καθυστερήσεις για τις ζημιές από ανεμοθύελλα και χαλάζι που σημειώθηκε στις 11 Αυγούστου 2021 σε αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

patata_2

Οικονομική ασφυξία λόγω του δυσμενούς εμπορικού κλίματος και εκνευρισμός από την ανεξήγητη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις του κορωνοϊού διαμορφώνουν το κλίμα στα παραγωγικά κέντρα πατάτας της χώρας, όπου οι παραγωγοί έχουν στριμωχτεί από τις υποχρεώσεις τους σε καταστήματα εφοδίων, γεωπόνους και ΔΕΗ.

-

Παρά τα μεγάλα προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία και τις εκτεταμένες ζημιές σε μήλα και κάστανα που άφησε πίσω του το τελευταίο κύμα καύσωνα στην περιοχή του Πηλίου, δεν δικαιούνται αποζημιώσεις οι αγρότες σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

likourent

Στην εσωτερική δυσλειτουργία και στην γραφειοκρατία που συνοδεύει το ελεγκτικό έργο του οργανισμού αποδίδει ο ΕΛΓΑ την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πίστωση των προκαταβολών για τις αποζημιώσεις που αφορούν στον παγετό του Απριλίου του 2021.

8_pin_7

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου ξεκλείδωσε η ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr, στην οποία αγρότες και κτηνοτρόφοι που είδαν τις περιουσίες τους να εξαϋλώνονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εφάπαξ αποζημίωση.

depositphotos_63905993-stock-photo-side-of-face-sheep-in

Σε διάστημα μιας εβδομάδας προγραμματίζει την υποβολή δηλώσεων ζημίας στο ζωικό κεφάλαιο ο ΕΛΓΑ, που υποστηρίζει μεν ότι αυτές θα γίνουν χωρίς την πληρωμή τέλους από πλευράς κτηνοτρόφων, διευκρινίζει δε ότι τα αντιστοιχούντα τέλη θα παρακρατηθούν  κατά την εκκαθάριση της ζημίας.

atm_3

Νέα απογοήτευση, νέος εκνευρισμός για τον αγροτικό κόσμο, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και τις «εντολές» του προέδρου του ΕΛΓΑ, αναβάλει και επίσημα για την Πέμπτη 12 Αυγούστου την πληρωμή της πρώτης δόσης των αποζημιώσεων παγετού, ενώ μάλιστα κόβει σχεδόν στο μισό (36,5 εκατ. ευρώ) το ποσό που θα διατεθεί, αν και το Οικονομικών είχε εγκρίνει 60 εκατ. ευρώ.

116198678_10220656289429992_823819211795734506_n-e1595839011794-720x430

Για τα μέτρα της κυβέρνησης με στόχο την ανακούφιση πολιτών που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, σημειώνοντας ότι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που επλήγησαν θα αποζημιωθούν, εφόσον δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

διαχειριση_ελαιοδενδρων_που_εχουν_καει__1_

Στη Ρόδο μετέβη κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. το πρωί της Τετάρτης 4 Αυγούστου για επισημάνσεις και για μία πρώτη αποτίμηση των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, γεωργικές εγκαταστάσεις και αποθηκευμένα προϊόντα, από την καταστροφική πυρκαγιά που καίει στο νησί από την 1η Αυγούστου.

atm_2

Την επόμενη Τετάρτη 11 Αυγούστου τα χρήματα από τον παγετό στους λογαριασμούς των πληγέντων παραγωγών είναι η οδηγία Λυκουρέντζου προς τους διοικητικούς του οργανισμού, μετά και την υπογραφή του κονδυλίου 60 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση του ΕΛΓΑ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία