Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

6pin_2__2

Το απόγευμα της 20ης Ιουλίου κατατέθηκε στη Βουλή η απαιτούμενη τροπολογία που θα επιτρέψει την πληρωμή των ζημιών του παγετού της περασμένης άνοιξης. Η ρύθμιση δηλαδή ήρθε μερικές ημέρες πριν παρέλθει και η ημερομηνία που όρισε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την προκαταβολή του 40% της ασφαλιζόμενης αξίας στους δικαιούχους παραγωγούς, κάτι που δυσκολεύει την επίτευξη του στόχου πίστωσης πριν τον Αύγουστο.

aa4f4a174c65fa0b7254f573876087e6_XL

Το πράσινο φως για να δέχεται δηλώσεις ζημιών και να διεξάγει και τις σχετικές εκτιμήσεις για κινδύνους, οι οποίοι δεν καλύπτονται σήμερα από τον κανονισμό, όπως για παράδειγμα εκείνες που καταγράφονται στο προανθικό στάδιο για τις δενδρώδεις καλλιέργειες, θα ανάψει ο ΕΛΓΑ, χωρίς, όμως, να αναλαμβάνει και την αποζημίωσή τους.

7_14

«Απόνερα» στη φετινή καλλιεργητική σεζόν πατάτας, στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου, αφήνει η µεγάλη κωλυσιεργία που παρατηρείται στη χορήγηση της «κορωνοενίσχυσης» των 205 ευρώ, ανά στρέµµα, προς τους παραγωγούς της φθινοπωρινής πατάτας.

40-41_33__1_

Ένα δεύτερο πακέτο αποζημιώσεων αναμένεται να πιστωθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου στους λογαριασμούς των αγροτών για ζημιές του 2020 σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. H πληρωμή αφορά στο σύνολο της αποζημίωσης που δικαιούται ο κάθε δικαιούχος σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ.

ΓΓ_ΧΚ_2

Άμεσα πορίσματα και έγκαιρες αποζημιώσεις στους αγρότες επιβεβαίωσε η νέα Γενική Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστιάνα Καλογήρου η οποία συναντήθηκε την Τετάρτη 28 Απριλίου με εκπροσώπους αγροτών, αγροτικών συνεταιρισμών και παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Peaches-Oil-Painting

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 20 Απριλίου η διαδικασία πίστωσης της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης στα πυρηνόκαρπα που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 110 ευρώ το στρέμμα για τα βιομηχανικά ροδάκινα, σε 100 ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα και 90 ευρώ ανά στρέμμα για τα νεκταρίνια.

anthoforia-pagetossdc

Με βάση το χρονοδιάγραμμα και τις τεχνικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ, θα προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των αγροτών από τον καταστροφικό παγετό της 9ης και 10ης Απριλίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Βουλή, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός. 

Λιβανος-_Επισκεψη_με_ΚΜ_Σπαθοβουνι

Σαφής κατεύθυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να σκύψουν με ενδιαφέρον πάνω από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο τελευταίος παγετός (9ης και 10ης Απριλίου) στις ευαίσθητες αγροτικές καλλιέργειες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, δόθηκε κατά την αιφνίδια επίσκεψή του πρωθυπουργού στη Νεμέα, όπου υπάρχει πρόβλημα, κυρίως με τους αμπελώνες.

1618390813823

Τρείς περιφερειάρχες ενώνουν τη φωνή τους με τον αγροτικό κόσμο που εκπέμπει sos μετά τις τελευταίες μεγάλες καταστροφές από τον παγετό στις αγροτικές καλλιέργειες. Τζιτζικώστας, Κασαπίδης και Αγοραστός, καλούν την κυβέρνηση να βρει τρόπο ώστε να δοθούν άμεσα προκαταβολές στους αγρότες που έχουν πληγεί και παράλληλα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξατομίκευση των ζημιών.

2__INTERAMERICAN_Kalypseis_kai_apozimioseis_prwtogenous_tomea

Η έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) σε συνδυασμό με τους κλιμακούμενους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα ακραία φυσικά φαινόμενα για τις σχετικές δραστηριότητες, λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενισχύουν την ανάγκη μιας ολιστικής ασφαλιστικής προσέγγισης.

elga_18

Πιστώθηκε την Τετάρτη από τον ΕΛΓΑ ένα μεγάλο πακέτο αποζημιώσεων κοντά στα 35 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ωστόσο νέο κύμα αναστάτωσης δημιουργεί από την πλευρά των δικαιούχων αγροτών η μείωση της τάξεως του 20 που καταγράφεται στα ποσά τα οποία μπήκαν τελικά στους λογαριασμούς των παραγωγών.

IMG-a3ca7d56d166c595779263b0e45b6891-V

Εκτεταμένες καταστροφές σε φυτείες με βερίκοκα, δαμάσκηνα αλλά και σε ορισμένες ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών, κερασιών, αμυγδαλιών κι ενδεχομένως και ακτινιδιών, άφησε πίσω του ο παγετός, που έπληξε πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, τα ξημερώματα του διημέρου της 25ης και 26ης Μαρτίου.

ανθηση-ροδακινια

Δεύτερο κτύπημα δέχθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από την παγωνιά οι ευαίσθητες καλλιέργειες πυρηνόκαρπών στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ και στη Θεσσαλία το μείον 4 της περασμένης Πέμπτης έκαψε ότι είχε γλυτώσει από την κακοκαιρία Μήδεια.

livanos_3

Τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής σύκων για νωπή κατανάλωση σε όλη την επικράτεια, βαμβακιού στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις σε περιοχές της Κρήτης, σε παραγωγούς του Δήμου Καστανεών Έβρου και σε παραγωγούς φυτωρίων ανθοκομικών και φυτωρίων αρωματικών φυτών σε όλη την επικράτεια, υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μαξιμος-Προεδρος_ΟΠΕΚΕΠΕ

Πληρωμή μέχρι την 25η Μαρτίου των συνδεδεμένων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, επιδιώκει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

ypaat_periodeia_2

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σε εγρήγορση μαζί με τα εμπλεκόμενα υπουργεία για αναζήτηση των χρημάτων που απαιτούνται για την ειδική ενίσχυση λόγω covid στο βαμβάκι, δήλωσε από την Ημαθία ο υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, μετά από συνάντησή του με τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας.

16_pin_3

Στα 12,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό στήριξης της καλοκαιρινής και εαρινής πατάτας με το ποσό ανά δκακιούχο να υπολογίζεται στα 215 ευρώ ανά στρέμμα. Τα ποσά ενίσχυσης όπως προκύπτουν από σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν ανέρχονται στα 165 ευρώ ανά μονάδα ζώου στον τομέα εκτροφής βουβάλου, στα 150 ευρώ ανά στρέμμα στο υπαίθριο καρπούζι, στα 540 ευρώ το στρέμμα στη ντομάτα θερμοκηπίου και στα 232 ευρώ το στρέμμα στο αγγούρι θερμοκηπίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία