Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

17181204_101

Εντείνουν την πίεση που ασκούν αγροτικοί φορείς στο υπουργείο, προκειμένου να διεκδικήσουν κρατική ενίσχυση για μια σειρά προϊόντων, τα οποία πέραν του πλήγματος που δέχθηκαν από την αλλαγή της δομής της ζήτησης ελέω πανδημίας, δοκιμάστηκαν στο μεταξύ και από ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και νέες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές.

1541214-AAZTWIEC-7

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) στους αμυγδαλοπαραγωγούς σε περιοχές τα Λάρισας, για ζημιές που σημειώθηκαν το 2017. Αυτό επιβεβαιώνει και με σχετική ανακοίνωση ο ΕΛΓΑ, κάνοντας λόγο για 4,3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 4.176 δικαιούχους.

202009200350475386

Καταβάλλονται αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, αποζημιώσεις στις καλλιέργειες του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ύψους 1.610.000 ευρώ σε συνέχεια πληρωμών προκαταβολής για τις καταστροφές που σημειώθηκαν από τον Μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ» τον Σεπτέμβριο του 2020.

e618019a331b8481c70c55429989bc48_XL

Με το συνολικό ποσό των 19.080.778 ευρώ για την παύση των αλιευτικών τους δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1ης Μαρτίου και 15ης Οκτωβρίου 2020 και για μέγιστο χρονικό διάστημα 90 ημερών για κάθε σκάφος, θα ενισχυθούν  689 αλιείς.

moutons-marche-tableau

Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να καλεί όσους έχουν αντιρρήσεις να υποβάλλουν υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή (ένσταση) εντός 10 εργασίμων ημερών, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 30.11.2020, μέχρι την Παρασκευή 11.12.2020 αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη».

elies-4

Ανοίγει το σύστημα υποδοχής δηλώσεων για ενίσχυση παραγωγών επιτραπέζιας ελάς Καλαμών, εαρινής πατάτας, πρώιμου καρπουζιού και καλλιεργειών θερμοκηπίου στην Κρήτη, με τον κύκλο ενισχύσεων να αφορά 27.514 αγρότες, μεταξύ των οποίων και ετεροεπαγγελματίες.

olive-picking-italy-1030x773_2

Με διορθώσεις της τελευταίας στιγμής ξεκλειδώνει η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης με 30 ευρώ το στρέμμα στους παραγωγούς ελαιολάδου που το προηγούμενο διάστημα έβλεπαν κωδικούς των ποικιλιών ελαιοποιήσιμων ελιών που καλλιεργούν να μην αναγνωρίζονται από το σύστημα.

Ktinotrofos-1

Ζήτημα ανεπιτυχούς εφαρμογής της μάλλον ανορθόδοξης υπουργικής απόφασης για τον καταμερισμό της έκτακτης ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων θέτουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ, που ζητούν να ανοίξει κύκλος ενστάσεων για τους απλήρωτους συναδέλφους τους, καθώς και ένας νέος σύντομος κύκλος υποβολής αιτήσεων.

200920091158_karditsa-plymmira-ianos

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου η διαδικασία υποβολής δηλώσεων στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για ζημιές που υπέστησαν οι πληγέντες αγρότες του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» πέραν της απώλειας σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, έπειτα από την απόφαση που ελήφθη από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Olivebranch

Φαίνεται ότι παγώνει προσωρινά το σχέδιο παροχής έκτακτης ενίσχυσης στην ελιά Καλαμών, που αφορά σε αποζημίωση 70 ευρώ το στρέμμα στους παραγωγούς, αφού σχεδόν οι μισές εκτάσεις μένουν εκτός λίστας με την υφιστάμενη διατύπωση του κανονισμού.

diamartiriatrikala

Μερίδα αγροτών αποζημιώθηκε βάσει της τροπολογίας Βορίδη για τις ζημιές του Ιανού, προκαλώντας αντιδράσεις καθώς δεν πήραν προκαταβολή όλοι οι πληγέντες με άλλο ποσοστό ζημιάς και δεν απαντήθηκε αν και πότε θα πάρουν.

Ianos_karditsa_plimmeres

Καταβάλλονται αύριο 30 Οκτωβρίου 2020, οι προκαταβολές των αποζημιώσεων στις καλλιέργειες του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δικαιούχοι αγρότες είναι 6.743 και οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι είναι 169.

kalamon_2

Πρόγραμμα ύψους 39,6 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη παραγωγών ορισμένων λαχανικών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

lagkadas-intime-thumb-large_2

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλει την αποζημίωση, ύψους 1.200.000 ευρώ, στους δικαιούχους, ασφαλισμένους, πληγέντες αγρότες της περιοχής της Εύβοιας για τις απώλειες του Φυτικού και Ζωικού Κεφαλαίου, από τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου.

pirinokarpa

Καταβολή αποζημιώσεων για απώλεια εισοδήματος, στα πρότυπα του λεγόμενου «πακέτου Καρασμάνη», λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε στις μεσοπρώιμες και στις όψιμες ποικιλίες μιας σειράς δενδροκαλλιεργειών η κακοκαιρία «Θάλεια» στις αρχές του Αυγούστου στην Ημαθία και την Πέλλα, θέτουν εμμέσως οι παραγωγοί της Πέλλας, ενώ, παράλληλα, βάζουν ξανά επιτακτικά στο τραπέζι το πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία