Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αποζημιώσεις

30451206476_45172f2f04_o

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το υπολειπόμενο 10% των αποζημιώσεων ζημιών που συνέβησαν εντός του 2018 και του πρώτου διμήνου του 2019 στη φυτική παραγωγή όλης της χώρας από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ.

1-kyrtsios

Προκαταβολή των αποζηµιώσεων ΕΛΓΑ και στη συνέχεια εκκαθάριση µε τον διασταυρωτικό έλεγχο, σε συνδυασµό µε συµψηφισµό των οφειλών αγροτών µε τυχόν απαιτήσεις τους από τον οργανισµό, προανάγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Μάκης Βορίδης. Τη σχετική ανακοίνωση ο κ. Βορίδης την έκανε στο πλαίσιο γεύµατος εργασίας µε κοµµατικούς παράγοντες και εκπροσώπους του αγροτικού χώρου από την Ηµαθία, που οργανώθηκε την 1η Νοεµβρίου, στην πόλη της Βέροιας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ-696x458

Θετικός για την καταβολή ενισχύσεων (De minimis), τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις που έχουν να λαμβάνουν οι πληγέντες αγρότες, την αναδιάρθρωση στο επιτραπέζιο ροδάκινο, σε διευκόλυνση όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στον ΕΦΚΑ κ.α, εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετικά αιτήματα των ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας.

rodakina-de-minimis

Τα de minimis που δόθηκαν και είχαν χαρακτήρα αποζηµιώσεων δεν προσµετρώνται στον υπολογισµό του ορίου των 5.000 ευρώ για την παραµονή στο ειδικό καθεστώς διευκρινίζει εγκύκλιος της ΑΑ∆Ε. Μια απόφαση που εκ πρώτης αφορά τους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων που επλήγησαν από τις έντονες βροχές του Ιουνίου 2018, αλλά κατ’ επέκταση ισχύει και για ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις αποζηµιωτικού χαρακτήρα.

basilis-kegkeroglou-1021x580

Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί ντομάτας που έχασαν την παραγωγή τους από προσβολή του εντόμου τούτα, καθώς και να ληφθούν μέτρα για αποφυγή παρόμοιων φαινομένων ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

mediadefaultimagessofia_mavridou

Μονόδρομο αποτελεί για την εξασφάλιση του φετινού γεωργικού εισοδήματος των αγροτών της Πιερίας, η διερεύνηση της δυνατότητας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων καπνοπαραγωγών της Πιερίας από τον ΕΛΓΑ, όπως τονίζει η Σοφία Μαυρίδου αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, καθώς όπως απεφάνθη το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο η καταστροφή της παραγωγής οφειλόταν στον καιρό και όχι σε κάποια ασθένεια ή λανθασμένη καλλιεργητική πρακτική.

328_Cotton_Fibershed10152018_paigegreen

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ να ορίσει κλιμάκιο ελεγκτών για να μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα και να καταγραφούν οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

ωβνχψσδγφη

Απόγνωση κυριαρχεί στους αμυγδαλοπαραγωγούς, που δεν ξέρουν αν και πότε θα αποζημιωθούν, καθώς για μια ακόμη χρονιά η παραγωγή τους χάθηκε, η καρπόπτωση ήταν ολοκληρωτική και σχεδόν καθολική, χωρίς ακόμη να είναι καθορισμένα τα αίτια, ενώ όπως τόνισαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, δικαιότερη θεωρούν μια αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

arkouda_2

Αυξάνεται η ανάγκη για ένταξη της άγριας πανίδας στα ζημιογόνα αίτια του ΕΛΓΑ, καθώς από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα, αγριογούρουνα, λύκοι, ακόμη και αρκούδες καταστρέφουν εν μέρει ή και ολοκληρωτικά αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με το θέμα να θίγει και νέα ερώτηση στη Βουλή για τα μελίσσια.

1harvest5

Αγωνιούν οι αγρότες των Φαρσάλων, για την πορεία των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου κυρίως βαμβακιού και βιομηχανικής ντομάτας καθώς και για την απόδοση και σε αυτούς της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

1_95

Να προβλέψουν οι ελληνικές αρχές αποζηµιώσεις µέσω του ειδικού Μέτρου 5 στα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς από την Ευρώπη δεν θα έχουν βοήθεια, ξεκαθαρίζει σε γραπτή του απάντηση, προς την ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών-∆ηµοκρατών Εύα Καϊλη, ο αρµόδιος κοινοτικός Επίτροπος Φιλ Χόγκαν.

eyboia

Κλιμάκιο το ΕΛΓΑ βρίσκεται στην Εύβοια προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τις κατεστραμμένες από την πυρκαγιά περιοχές, ώστε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά στην περιοχή.

agriogourouno_2

Κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος των παραγωγών που έχουν υπέστησαν ζημιές από αγριογούρουνα στο Χανδρινό Μεσσηνίας με έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία