Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγρόσχολος

nd-roloi

Καλή η επικοινωνία, καλύτερη όµως η ουσία. Στην περίπτωση του κτηνοτροφικού κόσµου το φιλικό χτύπηµα στην πλάτη των πολιτικών, που κάθε φορά τους επισκέπτονται όταν ο κόµπος έχει φθάσει στο χτένι, και η αριθµολογία παροχών εν είδη εισοδηµατικής ενίσχυσης ή οι εισαγγελικές παρεµβάσεις και τα «ανώνυµα» πρόστιµα, λειτουργούν µόνο για λαϊκή κατανάλωση.

48_2

Αυτά είναι, όταν υπάρχει πολιτική... βούληση, οι χάρτες ξαναζωγραφίζονται, οι µελέτες σχίζονται και ξαναπαραγγέλονται. Μιλάµε βέβαια για την υπόθεση της οριοθέτησης των µειονεκτικών περιοχών που έχει ξεσηκώσει άπαντες, καθώς αν ισχύσουν τα όσα περιγράφει ο χάρτης, κάποιοι χάνουν τη µισή και κάποιοι όλη την εξισωτική.

673

Tα γνωρίζει τα θέµατα ο Σταύρος, όµως ξέρει και να τα λύνει; Το θέµα µε τους χάρτες µειονεκτικών περιοχών της νέας εξισωτικής έχει φέρει σε αναστάτωση για ακόµα µία φορά τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσµο, που νοιώθει ότι δέχεται πυρά από παντού.

slos_xof-gunaikes

Ξεπερνάει λένε οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, τα όρια του θυµού η νέα οριοθέτηση περιοχών µε φυσικούς περιορισµούς που έχει βγει σε διαβούλευση, η οποία τους βγάζει έξω από το χάρτη για την είσπραξη εξισωτικής.

kokalis-tiri

Οι µόνοι που δεν χειροκρότησαν τους αρχηγούς των δύο µεγάλων κοµµάτων, παρότι για µία ακόµη φορά έγινε αναφορά στον κλάδο τους, στο περιθώριο της ∆ΕΘ ήταν οι αγρότες, που χαρακτήρισαν την έκθεση «διαγωνισµό σε προεκλογικές εξαγγελίες».

Τα έχει δροµολογηµένα ο Σταύρος τα θέµατα

∆ροµολογούνται, λέει ο νέος υπουργός της πλατείας, δεσµεύσεις που δεν ήταν δυνατόν, λόγω των µνηµονίων, να δροµολογηθούν. Για την άρση στο φόρο του κρασιού µιλάει;

Κάνει πως τα ξέρει, θα µπορέσει να τα λύσει;

Σωστά το προσέγγισε το θέµα ο Σταύρος στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο της πλατείας ότι «τα προβλήµατα είναι γνωστά. Είναι η ώρα των λύσεων και όχι της καταγραφής», είπε βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη µέριµνα για αύξηση του αγροτικού εισοδήµατος.

Θα χαθούν ψηφαλάκια και δεν τους συµφέρει

Στο υπουργείο της πλατείας, η πρόταση Χόγκαν για κατάργηση των δικαιωµάτων φαίνεται αξιολογείται ως υψηλού ρίσκου. Κι αυτό γιατί, όπως «βοµβαρδίζουν» µε σχόλια το fb του Agronews, φίλοι αγρότες δεν τους συµφέρει «γιατί οι επιδοτήσεις θα πάνε σε πραγµατικούς αγρότες που παράγουν κι όχι σε όλο τον ντουνιά.

Στα γρανάζια των ΠΣΕΑ και των excel

Δεν φτάνει που αργούν παιδεύουν και τους δικαιούχους. Ο λόγος για τα ΠΣΕΑ και η περιπέτεια ενός αγρότη από το Κιλκίς που το ∆εκέµβριο του 2014 καταστράφηκαν τα προϊόντα που είχε αποθηκευµένα (καλαµπόκι, µηδική κ.α.) για την κτηνοτροφική του µονάδα.

Μιλάνε κι αυτοί που έστησαν παγίδα στους ροδακινοπαραγωγούς, λέει ο Νάσος

Παρεµβατικός ο Θανάσης Νασίκας, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην δήµαρχος Τυρνάβου, που τα πήρε µε τις καταγγελίες των κονσερβοποιών. Μιλάνε λέει, µε απύθµενο θράσος, για παράνοµη διακίνηση φρούτων «αυτοί που αγοράζουν προϊόντα κάτω του κόστους και που κόβουν από τον κάθε παραγωγό σαν αποµείωση από 5-20%.»

Για επίδοµα στον ΟΑΕΔ η «µηχανοπαρέα επε» αν καταργηθούν τα δικαιώµατα ενισχύσεων

Ανακατωσούρα προκαλεί η ρηξικέλευθη πρόταση του Επιτρόπου Χόγκαν για κατάργηση των δικαιωµάτων, χάριν απλοποίησης. Πέρα από τις αντιδράσεις που πυροδότησε προς τις τάξεις των παραγωγών, το αποκαλυπτικό δηµοσίευµα της Agrenda, διφορούµενες είναι και οι προσεγγίσεις που γίνονται από τους επιτελείς του υπουργείου.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Περιμένει εδώ και ένα τρίμηνο ο πρόεδρος των Λακώνων βιοκαλλιεργητών κάποια απάντηση από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, επί των καταγγελιών για τα πολυτεμαχισμένα αγροτεμάχια και τον πλασματικό ΑΤΑΚ, αλλά τίποτα «καμία έγγραφη ενημέρωση», όπως λέει.

Ό,τι µου πεις αφεντικό στο ροδάκινο

O Φάνης και έτσι και γιουβέτσι, αφού - όπως εµµέσως πλην σαφώς - έχει παραδεχθεί θα πράξει ό,τι του πουν άνωθεν, µε τις αποζηµιώσεις που δεν καλύπτονται από τον κανονισµό. Ως εκ τούτου και οι διαρρέουσες αποφάσεις για εθνικούς πόρους, για να µην πέσουν ...χαλάζι οι καρπαζιές από τους πληγέντες αγρότες.

Φανουρόπιτα για να βρεθεί ο Φάνης

Όταν γίνεται κατακλυσµός και οι ζηµιές είναι πολλές και το ταµείο µπαταρισµένο, κλάφτα. Οι παραγωγοί οπωρώνων δεύτερη συνεχή χρονιά δεν έχουν να υποστεί µόνο την κακοδαιµονία του καιρού αλλά και της διοικητικής µηχανής, που εµφανίζεται ανήµπορη να εφαρµόσει τον ασφαλιστικό κανονισµό και να πληρώσει τις αποζηµιώσεις στους δικαιούχους.

De ja vu µε τις ζηµιές στα πυρηνόκαρπα

Στο ίδιο µε πέρυσι έργο θεατές οι παραγωγοί πυρηνόκαρπτων σε Ηµαθία και Πέλλα, που ζηµιώθηκαν από τις άκαιρες βροχοπττώσεις των προηγούµενων ηµερών. Μια απ’ τα ίδια και ο ΕΛΓΑ, που προς το παρόν κάνει...αυτοψία στις φυτείες και ψάχνεται για πως θα χειριστεί φέτος το θέµα της αναγγελίας ζηµιών για να µην έχει τα περσινά παρατράγουδα.

Πόσους Αποστόλου να σηκώσει το ροδάκινο;

Τόσο µε τον Αποστόλου των κονσερβοποιών, όσο και µε τον άλλο τον Αποστόλου της Αχαρνών και το συµπύρηνο κεφάλι δεν σηκώνει, λένε οι παραγωγοί που κάθε χρόνο βλέπουν ότι τους βάζουν µπροστά στο όνοµα της κατάκτησης των διεθνών αγορών.

Εντατικά για αλλαγή νοοτροπίας

Ο Χανιώτης των Βρυξελλών κλείνει την καριέρα του µε 6 αναθεωρήσεις της ΚΑΠ, λέγοντας και ξαναλέγοντας στους συμπατριώτες του που χειρίζονται τα εθνικά σχέδια ότι πέρασαν πολλά λεφτά για τον τοµέα αλλά πολλά εξ αυτών χάθηκαν όπως και οι υδάτινοι πόροι, ελλείψει εγγειοβελτιωτικών έργων.

Αποχαιρέτα το αφορολόγητο

Με την Severna Makedonija, γαργάρα τα μέτρα του Πολυνομοσχεδίου και του μεσοπρόθεσμου που εκτός των άλλων περιλαμβάνει νέες μεγάλες περικοπές στο αγροτικό εισόδημα από το 2020, με μείωση του αφορολόγητου από 8.660 στα 5600 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία