Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Καινοτόμες Λύσεις

TFT-blue-inside-descriptor_2

Με αυτή τη νέα συνεργασία, η TFT αποτελεί το βασικό διανομέα προϊόντων της Bio-Rad για τον ελλαδικό χώρο και πλέον είναι σε θέση να προσφέρει PCR kits μαζί με την τεχνολογία αυτοματοποίησης της Bio-Rad. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εστιάζει μαζί με τα υψηλής ποιότητας θρεπτικά υποστρώματα, τους χρωμομετρικούς δείκτες και τα ορολογικά αντιδραστήρια, στην ενίσχυση του εργαστηριακού ελέγχου, στην βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων και στη διαχείριση κινδύνων, ελαχιστοποιώντας το χρόνο και το κόστος των μικροβιολογικών και μοριακών αναλύσεων.

4123

Αλλάζοντας μία πρωτεΐνη επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο να αλλάξουν τα ποσοστά ωρίμανσης της ντομάτας. Εμπειρογνώμονες στο Τμήμα Επιστημών Φυτών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανακάλυψαν πώς η ωρίμανση – συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών και του «μαλακώματος» – μπορεί να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί για τις ντομάτες.

ooooo

Ερευνητικές ομάδες που χρησιμοποίησαν αλγορίθμους με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να διαχειριστούν εξ’ αποστάσεως ένα θερμοκήπιο με ντοματίνια, ξεπέρασαν σε αποδοτικότητα τους αγρότες στον διαγωνισμό Autonomous Greenhouse Challenge.

NFF_Tomatoes_Mix-2-W

Στο χαρακτηρισμό και αξιοποίηση των Ελληνικών παραδοσιακών ποικιλιών ντομάτας και του υπάρχοντος γενετικού υλικού σε διάφορα στάδια βελτίωσης με κεντρικό στόχο την παραγωγή Ελληνικών ποικιλιών ντομάτας είτε με τη μορφή υβριδίου είτε καθαρής σειράς με κριτήρια τη βελτίωση της μετασυλλεκτικής συμπεριφοράς, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την παραγωγικότητα, στοχεύει το ερευνητικού έργου «NTOMATOMICS: Παραγωγή νέων ποικιλιών ντομάτας με χρήση ομικών τεχνολογιών»

φγφγη

Μελέτες δείχνουν ότι ελέγχοντας τους κιρκαδικούς ρυθμούς των φυτών, είναι δυνατή η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανθεκτικότητας σε ξηρικές συνθήκες των καλλιεργούμενων ειδών.

825b6eb9-9d0e-4701-b3ed-7e69e1b18971_GA--20150901-N75_2697_-_20x30cm-300ppi__1_

Με πολλά φυτοπαθογόνα να αναπτύσσουν ανθεκτικότητα ενάντια σε χημικά σκευάσματα και τους παραγωγούς να επιδιώκουν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή τους ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που φέρνει το Ευρωπαϊκό Green Deal, δημιουργείται η ανάγκη για εύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων φυτοπροστασίας. Την απάντηση φαίνεται να δίνουν τα γονίδια ανθεκτικότητας των φυτών.

1578343065335331_560_373

Με αξιοποίηση επιστημονικών γνώσεων, γύρω από την καλλιέργεια και το αγρο-οικοσύστημα (πρόγραμμα LivinGro) , επιταχύνεται η ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα νέων προϊόντων που δημιουργεί η Syngenta, όπως οι βιοδιεγέρτες που έρχονται να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των εισροών αλλά και την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο σύστημα αγροτικής παραγωγής.

184db600f7a73aa3db90fee716999cd6_L

To πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας σε συνεργασία με τρεις εταιρείες δημιούργησε μια εναλλακτική βιώσιμη λύση για να αντικατασταθούν τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από πηγές όπως το φοινικέλαιο, στην βιομηχανία (τροφίμων-ζωοτροφών), χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς.

Researchers_examining_plants_in_a_greenhouse_6

Με τις προκλήσεις στον κλάδο της γεωργίας να αυξάνονται συνεχώς, η Bayer διαμορφώνει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών ώστε να μπορέσει να παράγει νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, εξατομικευμένα για κάθε ανάγκη, βάζοντας ταυτόχρονα τον παράγοντα της βιωσιμότητας στην εξίσωση.

50-51_12

Η δράση των επικονιαστών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αγροτικής παραγωγής, δεδοµένου ότι η επικονίαση του 86% των καλλιεργειών εξαρτάται από αυτούς, ενώ παράλληλα συµβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόµενων φρούτων και καρπών.

32e0741e68cabc7552333046597de1b4_S

Syngenta Crop Protection συνεργάζεται με την εταιρεία Insilico Medicine, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), για να επιταχύνει την εφεύρεση και την ανάπτυξη νέων, πιο αποτελεσματικών λύσεων προστασίας των καλλιεργειών από ασθένειες, ζιζάνια και παράσιτα, με σεβασμό παράλληλα στο οικοσύστημα.

drone3103-620x330

Μια καινοτόμα τεχνική με υποσχόμενα αποτελέσματα για τον υπολογισμό της τελικής παραγωγής ενός χωραφιού (βιομηχανικής τομάτα), ήδη από την 50η ημέρα της καλλιέργειας, παρουσιάστηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) σε συνεργασία με την εταιρεία Corteva.

sivvas_katastima_thessalonikis1-1024x512

Eδώ και 30 περίπου χρόνια η SIVVAS AE εξυπηρετεί τη βιοµηχανία τροφίµων µε εξοπλισµό, καινοτοµίες και τεχνική υποστήριξη είτε βελτιώνοντας γραµµές παραγωγής, είτε ξεκινώντας από το µηδέν, υλοποιώντας µελέτες για τους συνεργάτες της και στη συνέχεια προχωρώντας στην κατασκευή ολόκληρων παραγωγικών µονάδων.

watergel

Ένας νέος τύπος εδάφους που δημιουργήθηκε από μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν μπορεί να τραβήξει νερό από τον αέρα και να το διανείμει σε φυτά, επεκτείνοντας ενδεχομένως τον χάρτη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε όλο τον κόσμο σε προηγουμένως αφιλόξενα μέρη και μειώνοντας τη χρήση νερού στη γεωργία κάθε φορά σε συνθήκες αυξανόμενης ξηρασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία