Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Καινοτόμες Λύσεις

184db600f7a73aa3db90fee716999cd6_L

To πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας σε συνεργασία με τρεις εταιρείες δημιούργησε μια εναλλακτική βιώσιμη λύση για να αντικατασταθούν τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από πηγές όπως το φοινικέλαιο, στην βιομηχανία (τροφίμων-ζωοτροφών), χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς.

sivvas_katastima_thessalonikis1-1024x512

Eδώ και 30 περίπου χρόνια η SIVVAS AE εξυπηρετεί τη βιοµηχανία τροφίµων µε εξοπλισµό, καινοτοµίες και τεχνική υποστήριξη είτε βελτιώνοντας γραµµές παραγωγής, είτε ξεκινώντας από το µηδέν, υλοποιώντας µελέτες για τους συνεργάτες της και στη συνέχεια προχωρώντας στην κατασκευή ολόκληρων παραγωγικών µονάδων.

watergel

Ένας νέος τύπος εδάφους που δημιουργήθηκε από μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν μπορεί να τραβήξει νερό από τον αέρα και να το διανείμει σε φυτά, επεκτείνοντας ενδεχομένως τον χάρτη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε όλο τον κόσμο σε προηγουμένως αφιλόξενα μέρη και μειώνοντας τη χρήση νερού στη γεωργία κάθε φορά σε συνθήκες αυξανόμενης ξηρασίας.

2020-0242_1

Πρόοδο στις δεσμεύσεις της για βιώσιμη ανάπτυξη σημειώνει η Bayer, η οποία παρά τις προκλήσεις από την πανδημία Covid-19,  η Bayer, φέρνει νέα προϊόντα και πρακτικές που συμβάλουν στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας τροφίμων μέσω της ενσωμάτωσης της καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή.

balkan4

Η εφαρμογή αειφόρων πρακτικών σε όλη τη γραμμή παραγωγής, από το χωράφι, μέχρι και το ράφι του λιανεμπορίου, είναι η βάση των στόχω ενός διασυνοριακού προγράμματος, που φιλοδοξεί στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση γεωργικών αποβλήτων, τις πρακτικές για την μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και την αειφορική διαχείριση αγροτικών επιχειρήσεων για την μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή.

ktinotrofia-kefalonia2

Εγρίθηκε η χρηματοδότηση για δυο ερευνητικά έργα από την ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης για την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων διαχείρισης στην κτηνοτροφία, στο πλαίσιο του Μέτρου 16 «Ίδρυση & λειτουργία Επιχειρησιακών ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

36c

Για µικρά και µεγάλα τυροκοµεία η KEMIM-GE διαθέτει µία πλήρη γκάµα εξοπλισµού Η KEMIM-GE είναι κατασκευαστική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται επι σειρά ετών κυρίως σε ανοξείδωτες κατασκευές.

Meeting_Budapest

Εδώ και έναν χρόνο ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη είναι μέλος του τριετούς ερευνητικού έργου Legumes Translated που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Horizon 2020 , το οποίο προσβλέπει στην αύξηση της παραγωγής και η χρήσης καλλιεργειών ψυχανθών φυτών.

GRIP-FIX_3-2_2

Επενδύοντας σε σύγχρονη τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον και εναρμονισμένη με τις σύγχρονες απαιτήσεις για δραστική μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ» εφαρμόζει πλέον το καινοτόμο Σύστημα Παλετοποίησης με Κόλλα GRIP FIX™ της HELLAGRO AE για την παλετοποίηση και διακίνηση των προϊόντων ζωοτροφών που παράγει.

STARGATE_GROUP_PHOTO_2

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο STARGATE θα αναπτύξει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για μια κλιματικά ευφυή γεωργία, αξιοποιώντας καινοτομίες του τομέα της διαχείρισης του μικροκλίματος και της διαχείρισης των ευρύτερων κινδύνων λόγω καιρικών συνθηκών.

2019-0252_0

H εταιρεία Bayer παρουσίασε τα τελευταία καινοτόμα προϊόντα της στον τομέα της φυτοπροστασίας με βιολογικούς παράγοντες, στο ετήσιο συνέδριο Annual Biocontrol Industry Meeting στην Ελβετία από τις 21 έως και 23 Οκτωβρίου. Τα προϊόντα αυτά διατίθενται πλέον με το εμπορικό σήμα "Biologicals by Bayer".

sinedriooporok

Στις τεχνολογίες αιχμής (γεωργία ακριβείας, ανάπτυξη ευφυών συστημάτων άρδευσης και λίπανσης, υδροπονία κ.α.) οι οποίες αποτελούν το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας και μπορούν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό την παραγωγή και τον καταναλωτή, εστίασε το 29ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ).

KAR_6914D

Η χρήση ελληνικού γενετικού υλικού ψυχανθών προσαρμοσμένου στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αλλά και να μειώσει το κόστος παραγωγής. Παράλληλα η σύνδεση της φυτικής με την ζωική παραγωγή μπορεί να δώσει μερική ή ολική αυτάρκεια ζωοτροφών σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

IMG_20190926_094919

Πρόσβαση σε πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των ειδών της οικογενείας των κολοκυνθοειδών και από πού πηγάζουν, ανοίγοντας το δρόμο για βελτιωμένες ποικιλίες με πιο επιθυμητά γνωρίσματα δίνει η ολοκλήρωση της καταγραφής του πανγονιδιώματος των κολοκυνθοειδών, που ολοκληρώθηκε με τη συμβολή πολλών ελληνικών φορέων και του Perrotis College.

KAR_3766_2

Στοχεύοντας στην οικονομία για την τσέπη του παραγωγού και το μόχθο του και με βλέμμα στραμμένο προς την αειφορία διεξήχθη η επίδειξη των μηχανημάτων κατεργασίας εδάφους και σποράς της Kverneland από την Terra, με έμφαση στο συνδυασμό εργασιών σε ένα πέρασμα με το τρακτέρ και στην εξοικονόμιση εισροών με τη χρήση γεωργίας ακριβείας.

ixthiokalliergeia-550x367

Οι υδατοκαλλιεργητές και οι παραγωγοί ζωοτροφών θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε τροφή με φυτικής προέλευσης πηγές λιπαρών οξέων Ω3, καθώς το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενέκρινε προς καλλιέργεια ποικιλία του φυτού της κάνολα στις ΗΠΑ, που περιέχει τα επιθυμητά στην υδατοκαλλιέργεια λιπαρά οξέα, δήλωσε η Cargill της Minneapolis στις 7 Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία