Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Καινοτόμες Λύσεις

aprimegeneticsexwnew

Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή συνεργατών της Κ&Ν Ευθυμιάδης από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα την παρουσία της εταιρείας στο γενετικό υλικό και τη φυτοπροστασία του βαμβακιού από 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2018.

Bayer-Care-for-catle

Τον Μάρτιο του 2018, η Bayer λάνσαρε την παγκόσμια πρωτοβουλία Care4Cattle σε συνεργασία με τον World Farmers’ Organisation (WFO) προκειμένου να ξεχωρίσει και να επιβραβεύσει την καινοτόμο σκέψη επαγγελματιών του κτηνοτροφικού κλάδου που έχουν αναπτύξει νέους τρόπους προώθησης της ευζωίας των παχυνόμενων βοοειδών και των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στις κτηνοτροφικές μονάδες. Τα τρία έργα που διακρίθηκαν θα λάβουν από κοινού την επιχορήγηση της Care4Cattle ύψους 30.000 ευρώ.

bayer_new

Νεοσύστατες επιχειρήσεις καλούνται να αναπτύξουν μαζί με την Bayer καινοτόμες ιδέες για λύσεις φυτοπροστασίας υποβάλλοντας ένα project plan υψηλού επιπέδου. Στο πλαίσιο αυτό o Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης νέων δραστικών ουσιών σε εργαστήρια και θερμοκήπια με την αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και της επιστήμης των δεδομένων.

sinedrio_kifisia

Από τις 6 Οκτωβρίου ο καθένας θα μπορεί να επισκεφτεί την Κηφισιά για να γνωρίσει τα φυτά και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας από τον ειδικό στη «μάχιμη βιοδυναμική γεωπονική», Μάριο Δεσύλλα.

Bayer_gipedo

Η επαναστατική καινοτοµία έρχεται πάντα µέσω της διασταύρωσης διαφορετικών επιστηµών και ήδη η οµάδα της Bayer εργάζεται στο να µεταδώσει τα νέα δεδοµένα για την γεωργία του µέλλοντος όχι µόνο σε µεγαλοαγρότες αλλά και σε µεγαλύτερους σε ηλικία παραγωγούς - που είναι διστακτικοί απέναντι στην τεχνολογία - αλλά και σε µικροκαλλιεργητές αναπτυσσόµενων χωρών.

monheim-bayer

Το όραμά της για το μέλλον της γεωργίας σήμερα, επιβεβαιώνοντας ξανά την δέσμευσή της για καινοτομία, βιωσιμότητα και συνεργασία ώστε να διασφαλίσει ότι ο γρήγορα αυξανόμενος πληθυσμός μπορεί να τραφεί χωρίς να πεινάσει ο πλανήτης περιέγραψε η Βayer στο διάλογο που έχει ανοίξει με όλους τους εμπλεκόμενους στη γεωργία φορείς.

sivanto-prime-bayer

Η Bayer, για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, προσφέροντας στον Έλληνα παραγωγό (πρώτη έγκριση στην Ν. Ζώνη της Ε.Ε.) ένα νέο σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των δύσκολων εχθρών. Πρόκειται για το SIVANTO® prime, ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο, με νέα δραστική ουσία από καινούρια χημική ομάδα, για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυζητικών εντόμων.

Στα αραχνιασμένα γραφεία ΟΠΕΚΕΠΕ τα εργαλεία ανάπτυξης των αγροτών

Στα «συρτάρια» του ΥπΑΑΤ, για λόγους που σχετίζονται είτε με πιέσεις από σκοτεινά συμφέροντα όπως αυτά της γνωστής «παρέας» του ΟΣΔΕ, είτε με νοοτροπίες ξεπερασμένων εποχών, «αραχνιάζουν», προκλητικά, εδώ και χρόνια δύο κομβικές πρωτοβουλίες με τη σφραγίδα της Ε.Ε., οι οποίες αν εφαρμοστούν μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες αγρότες να μειώσουν τα κόστη τους και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

ΓΕΩΤΕΕ: Αφήστε τους εργολάβους και ξαναπιάστε το αγροτικό

Ξανά από την αρχή συνιστά προς την πολιτεία να πάρει το θέµα της αγροτικής πολιτικής το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας, καταθέτοντας ένα ολοκληρωµένο πακέτο προτάσεων ανάταξης του χώρου που θα είναι προσανατολισµένο σε παρεµβάσεις που µειώνουν το κόστος, όπως η γεωθερµία, και φορολογικά κίνητρα.

Με 40 στρέμματα στη φασκομηλιά κερνάνε τσάι και τους Σεΐχηδες

Μια αγρότισσα από την Φασκοµηλιά Θεσπρωτίας, εδώ και έξι περίπου χρόνια καλλιεργεί και τυποποιεί κάθε λογής αρωµατικά βότανα , ενώ τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και έξω από τα σύνορα, σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά, Αυστραλία και Αραβικά Εµιράτα.

Baby σαλάτες με μουσταρδόφυλλα η αποκάλυψη Βεζύρογλου στη Freskon

Νέες πατενταρισµένες ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού που έχουν έρθει ή ετοιµάζονται να έρθουν στην Ελλάδα. Καινοτόµες προτάσεις προϊόντων σε επίπεδο συσκευασίας. Τεχνολογίες αιχµής που έχουν να κάνουν µε την καλλιέργεια και τη µετασυλλεκτική συµπεριφορά των προϊόντων.

Οργάνωση, εντατικοποίηση παραγωγής αντίβαρο στις δυσκολίες μικρού κλήρου

Χρόνια τώρα αναλωνόµαστε σε συζητήσεις για τη «µεγέθυνση του ελληνικού κλήρου» και το κατά ποσό θα αποτελέσει λύση στο πρόβληµα διάρθρωσης της αγροτικής µας οικονοµίας. Ωστόσο, σύµφωνα και µε την άποψη ανθρώπων που κινούνται επί δεκαετίες στην ελληνική ύπαιθρο και είναι γνώστες του ελληνικού παραγωγικού µοντέλου, το ζήτηµα δεν είναι να µεγαλώσουµε τον κλήρο αλλά να αξιοποιήσουµε µε εντατικό τρόπο τη γη που έχει ο καθένας.

Οι προκλήσεις της παγκόσμιας γεωργίας

Αυτό που δεν έδωσαν οι επιδοτήσεις µπορεί να το φέρει η απουσία τους και η πίστη στις µεγάλες δυνατότητες της εγχώριας αγροτικής παραγωγής. Aυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα του βιβλίου του Παναγιώτη Χαµακιώτη «The Challenges of Modern Agiculture» (Οι προκλήσεις της σύγχρονης γεωργίας), που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 14 Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία