Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Καινοτόμες Λύσεις

Researchers_examining_plants_in_a_greenhouse_6

Με τις προκλήσεις στον κλάδο της γεωργίας να αυξάνονται συνεχώς, η Bayer διαμορφώνει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών ώστε να μπορέσει να παράγει νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, εξατομικευμένα για κάθε ανάγκη, βάζοντας ταυτόχρονα τον παράγοντα της βιωσιμότητας στην εξίσωση.

50-51_12

Η δράση των επικονιαστών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αγροτικής παραγωγής, δεδοµένου ότι η επικονίαση του 86% των καλλιεργειών εξαρτάται από αυτούς, ενώ παράλληλα συµβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόµενων φρούτων και καρπών.

32e0741e68cabc7552333046597de1b4_S

Syngenta Crop Protection συνεργάζεται με την εταιρεία Insilico Medicine, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), για να επιταχύνει την εφεύρεση και την ανάπτυξη νέων, πιο αποτελεσματικών λύσεων προστασίας των καλλιεργειών από ασθένειες, ζιζάνια και παράσιτα, με σεβασμό παράλληλα στο οικοσύστημα.

drone3103-620x330

Μια καινοτόμα τεχνική με υποσχόμενα αποτελέσματα για τον υπολογισμό της τελικής παραγωγής ενός χωραφιού (βιομηχανικής τομάτα), ήδη από την 50η ημέρα της καλλιέργειας, παρουσιάστηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) σε συνεργασία με την εταιρεία Corteva.

sivvas_katastima_thessalonikis1-1024x512

Eδώ και 30 περίπου χρόνια η SIVVAS AE εξυπηρετεί τη βιοµηχανία τροφίµων µε εξοπλισµό, καινοτοµίες και τεχνική υποστήριξη είτε βελτιώνοντας γραµµές παραγωγής, είτε ξεκινώντας από το µηδέν, υλοποιώντας µελέτες για τους συνεργάτες της και στη συνέχεια προχωρώντας στην κατασκευή ολόκληρων παραγωγικών µονάδων.

watergel

Ένας νέος τύπος εδάφους που δημιουργήθηκε από μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν μπορεί να τραβήξει νερό από τον αέρα και να το διανείμει σε φυτά, επεκτείνοντας ενδεχομένως τον χάρτη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε όλο τον κόσμο σε προηγουμένως αφιλόξενα μέρη και μειώνοντας τη χρήση νερού στη γεωργία κάθε φορά σε συνθήκες αυξανόμενης ξηρασίας.

2020-0242_1

Πρόοδο στις δεσμεύσεις της για βιώσιμη ανάπτυξη σημειώνει η Bayer, η οποία παρά τις προκλήσεις από την πανδημία Covid-19,  η Bayer, φέρνει νέα προϊόντα και πρακτικές που συμβάλουν στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας τροφίμων μέσω της ενσωμάτωσης της καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή.

balkan4

Η εφαρμογή αειφόρων πρακτικών σε όλη τη γραμμή παραγωγής, από το χωράφι, μέχρι και το ράφι του λιανεμπορίου, είναι η βάση των στόχω ενός διασυνοριακού προγράμματος, που φιλοδοξεί στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση γεωργικών αποβλήτων, τις πρακτικές για την μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και την αειφορική διαχείριση αγροτικών επιχειρήσεων για την μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή.

ktinotrofia-kefalonia2

Εγρίθηκε η χρηματοδότηση για δυο ερευνητικά έργα από την ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης για την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων διαχείρισης στην κτηνοτροφία, στο πλαίσιο του Μέτρου 16 «Ίδρυση & λειτουργία Επιχειρησιακών ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

36c

Για µικρά και µεγάλα τυροκοµεία η KEMIM-GE διαθέτει µία πλήρη γκάµα εξοπλισµού Η KEMIM-GE είναι κατασκευαστική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται επι σειρά ετών κυρίως σε ανοξείδωτες κατασκευές.

Meeting_Budapest

Εδώ και έναν χρόνο ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη είναι μέλος του τριετούς ερευνητικού έργου Legumes Translated που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Horizon 2020 , το οποίο προσβλέπει στην αύξηση της παραγωγής και η χρήσης καλλιεργειών ψυχανθών φυτών.

GRIP-FIX_3-2_2

Επενδύοντας σε σύγχρονη τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον και εναρμονισμένη με τις σύγχρονες απαιτήσεις για δραστική μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ» εφαρμόζει πλέον το καινοτόμο Σύστημα Παλετοποίησης με Κόλλα GRIP FIX™ της HELLAGRO AE για την παλετοποίηση και διακίνηση των προϊόντων ζωοτροφών που παράγει.

STARGATE_GROUP_PHOTO_2

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο STARGATE θα αναπτύξει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για μια κλιματικά ευφυή γεωργία, αξιοποιώντας καινοτομίες του τομέα της διαχείρισης του μικροκλίματος και της διαχείρισης των ευρύτερων κινδύνων λόγω καιρικών συνθηκών.

2019-0252_0

H εταιρεία Bayer παρουσίασε τα τελευταία καινοτόμα προϊόντα της στον τομέα της φυτοπροστασίας με βιολογικούς παράγοντες, στο ετήσιο συνέδριο Annual Biocontrol Industry Meeting στην Ελβετία από τις 21 έως και 23 Οκτωβρίου. Τα προϊόντα αυτά διατίθενται πλέον με το εμπορικό σήμα "Biologicals by Bayer".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία