Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Καινοτόμες Λύσεις

aforeisgreenfeedsprwthsynana

Η διερεύνηση χρήσης εναλλακτικών πρωτεϊνούχων ζωοτροφών στη ζωική παραγωγή με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής και η εφαρμογή καινοτόμων διεργασιών για την παραγωγή παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι οι βασικοί στόχοι του ερευνητικού προγράμματος GreenFeeds.

monheim-bayer

Το όραμά της για το μέλλον της γεωργίας σήμερα, επιβεβαιώνοντας ξανά την δέσμευσή της για καινοτομία, βιωσιμότητα και συνεργασία ώστε να διασφαλίσει ότι ο γρήγορα αυξανόμενος πληθυσμός μπορεί να τραφεί χωρίς να πεινάσει ο πλανήτης περιέγραψε η Βayer στο διάλογο που έχει ανοίξει με όλους τους εμπλεκόμενους στη γεωργία φορείς.

sivanto-prime-bayer

Η Bayer, για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, προσφέροντας στον Έλληνα παραγωγό (πρώτη έγκριση στην Ν. Ζώνη της Ε.Ε.) ένα νέο σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των δύσκολων εχθρών. Πρόκειται για το SIVANTO® prime, ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο, με νέα δραστική ουσία από καινούρια χημική ομάδα, για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυζητικών εντόμων.

Στα αραχνιασμένα γραφεία ΟΠΕΚΕΠΕ τα εργαλεία ανάπτυξης των αγροτών

Στα «συρτάρια» του ΥπΑΑΤ, για λόγους που σχετίζονται είτε με πιέσεις από σκοτεινά συμφέροντα όπως αυτά της γνωστής «παρέας» του ΟΣΔΕ, είτε με νοοτροπίες ξεπερασμένων εποχών, «αραχνιάζουν», προκλητικά, εδώ και χρόνια δύο κομβικές πρωτοβουλίες με τη σφραγίδα της Ε.Ε., οι οποίες αν εφαρμοστούν μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες αγρότες να μειώσουν τα κόστη τους και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

ΓΕΩΤΕΕ: Αφήστε τους εργολάβους και ξαναπιάστε το αγροτικό

Ξανά από την αρχή συνιστά προς την πολιτεία να πάρει το θέµα της αγροτικής πολιτικής το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας, καταθέτοντας ένα ολοκληρωµένο πακέτο προτάσεων ανάταξης του χώρου που θα είναι προσανατολισµένο σε παρεµβάσεις που µειώνουν το κόστος, όπως η γεωθερµία, και φορολογικά κίνητρα.

Με 40 στρέμματα στη φασκομηλιά κερνάνε τσάι και τους Σεΐχηδες

Μια αγρότισσα από την Φασκοµηλιά Θεσπρωτίας, εδώ και έξι περίπου χρόνια καλλιεργεί και τυποποιεί κάθε λογής αρωµατικά βότανα , ενώ τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και έξω από τα σύνορα, σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά, Αυστραλία και Αραβικά Εµιράτα.

Baby σαλάτες με μουσταρδόφυλλα η αποκάλυψη Βεζύρογλου στη Freskon

Νέες πατενταρισµένες ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού που έχουν έρθει ή ετοιµάζονται να έρθουν στην Ελλάδα. Καινοτόµες προτάσεις προϊόντων σε επίπεδο συσκευασίας. Τεχνολογίες αιχµής που έχουν να κάνουν µε την καλλιέργεια και τη µετασυλλεκτική συµπεριφορά των προϊόντων.

Οργάνωση, εντατικοποίηση παραγωγής αντίβαρο στις δυσκολίες μικρού κλήρου

Χρόνια τώρα αναλωνόµαστε σε συζητήσεις για τη «µεγέθυνση του ελληνικού κλήρου» και το κατά ποσό θα αποτελέσει λύση στο πρόβληµα διάρθρωσης της αγροτικής µας οικονοµίας. Ωστόσο, σύµφωνα και µε την άποψη ανθρώπων που κινούνται επί δεκαετίες στην ελληνική ύπαιθρο και είναι γνώστες του ελληνικού παραγωγικού µοντέλου, το ζήτηµα δεν είναι να µεγαλώσουµε τον κλήρο αλλά να αξιοποιήσουµε µε εντατικό τρόπο τη γη που έχει ο καθένας.

Οι προκλήσεις της παγκόσμιας γεωργίας

Αυτό που δεν έδωσαν οι επιδοτήσεις µπορεί να το φέρει η απουσία τους και η πίστη στις µεγάλες δυνατότητες της εγχώριας αγροτικής παραγωγής. Aυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα του βιβλίου του Παναγιώτη Χαµακιώτη «The Challenges of Modern Agiculture» (Οι προκλήσεις της σύγχρονης γεωργίας), που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 14 Απριλίου.

Ο πρωτογενής τομέας στα μικρά Κυκλαδονήσια

Την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, στις 12.30, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (κτίριο Βαλμά, Αγ. Νικολάου 6, Σύρος) οργανώνεται ανοικτή συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Μήλο και Τήνο, με θέμα «Πιλοτικό Πρόγραμμα Δημιουργίας Δυο Συνεργατικών Επιχειρήσεων του Πρωτογενή Τομέα σε Μικρά Κυκλαδονήσια».

Invalid Image for article. Info: Url: /farming/kainotomes-luseis/162502/strofi-sta-proteinouha-zita-i-comagri/. Title: Στροφή στα πρωτεϊνούχα ζητά η ComAgri. Image: files/temp/20226611a6a026f1120b1f0ab746af9f.jpg

Μια νέα στρατηγική, με στόχο αφενός την ενθάρρυνση της παραγωγής πρωτεϊνούχων καλλιεργειών στην ΕΕ και αφετέρου τη μείωση της εξάρτησης της ευρωπαϊκής κοινότητας από τις εισαγωγές ζωοτροφών, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Γεωργίας (ComAgri) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε μια πρωτοβουλία του Γάλλου ευρωβουλευτή Jean-Paul Denanot.

Με περισσότερα ροδάκινα και νεκταρίνια η Κίνα το 2017

Εγκύκλιο για τον καθορισμό των δικαιολογητικών για την καταβολή της ενίσχυσης σε παραγωγούς σχετικά με τα προσωρινά έκτατα μέτρα στήριξης ορισμένων οπωροκηπευτικών για την περίοδο από 1 Ιουλίου 2016 έως 30 Ιουνίου 2017 εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλλουν αίτηση για την καταβολή της ενίσχυσης έως τις 31 Ιουλίου 2017 στις αρμόδιες ΔΑΟΚ της περιοχής τους.

Ακόμη πιο πλούσια σε χλωρομάζα τα μείγματα ψυχανθών με αγρωστώδη

Πολύσπορο µείγµα αγρωστωδών και ψυχανθών σε διαφορετικές συνθέσεις, ώστε να αξιολογηθούν, σε σύγκριση, τα ποσοτικά και ποιοτικά τους αποτελέσµατα και αναλόγως να αξιοποιηθούν σε µερική ή ολική αντικατάσταση άλλων πιο ακριβών ζωοτροφών στο σιτηρέσιο παραγωγικών ζώων, προκειµένου να περιοριστεί το κόστος παραγωγής, δοκιµάζει για µια ακόµη χρονιά η ∆έλτα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία