Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγελαδοτροφία

Holstein-new_2

Την αποχώρησή της από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφάς ανακοίνωσε η Ένωση φυλής Χολστάιν Ελλάδας, αποδίδοντας την απόφαση αυτή στη μηδενική εκπροσώπηση του κλάδου της ελληνικής αγελαδοτροφίας και κατ’ επέκταση στην έλλειψη δυναμικής υποστήριξης των ζητημάτων που τον απασχολούν.

Hogan-Green-new

Μέσα από την σωστή διαχείριση των αποθεμάτων γάλακτος σε σκόνη (SMP stocks) η Κομισιόν θα μπορέσει να παρέχει στήριξη για το εισόδημα των Ευρωπαίων γαλακτοπαραγωγών. Τα παραπάνω ανέφερε ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποίησε με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γάλακτος στο Βερολίνο.

vooeidi

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης κτηνιατρικής της Περιφέρεις βορείου Αιγαίου έγινε γνωστό σήμερα ότι διαπιστώθηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε βοοειδή σε μονάδα κτηνοτροφίας του νησιού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος επιτήρησης του Καταρροϊκού Πυρετού, υπήρξε ορομετατροπή βοοειδούς μάρτυρα και ύπαρξη θετικών άλλων βοοειδών μαρτύρων, γεγονός το οποίο βεβαιώνει την κυκλοφορία του ιού στη Λέσβο. Ο ορότυπος του ιού που απομονώθηκε είναι ο BTV 16 (στην επιζωοτία του 2014 είχε απομονωθεί ο BTV 4)».

Efxe

Νέες δεσμεύσεις, για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών αποφάσεων που αναμένεται να βάλουν «φρένο» στις αθρόες εισαγωγές και κατ’ επέκταση και στην «κατηφόρα», που έχουν αρχίσει να παίρνουν και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι τιμές στο αγελαδινό γάλα, παρείχε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ σε εκπροσώπους της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας.

4-ependiseis

Όσο γάλα παράγουν δύο µεγάλες αγελάδες Holstein, τόσο παράγει ο Νταν Γκίµπονς ένας Αµερικανός κτηνοτρόφος, πρώην «golden boy» της χρηµαταγοράς της Νέας Υόρκης, από ένα κοπάδι 50 µικρών αγελάδων Jersey. Κάτι τέτοιο µπορεί να κάνει βιώσιµη µία επιχείρηση;

Holstein-new_2

  Όλα τα ανοικτά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της αγελαδοτροφίας με κορυφαία αυτά της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα και την αλλαγή του του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, σε ό, τι αφορά στις διατάξεις για το γιαούρτι, έθεσαν στην συνάντηση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία