BACK TO
TOP

Αγελαδοτροφία

pin_01

Σε περίεργη φάση δείχνει να εισέρχεται η σχέση αγελαδοτρόφων και γαλακτοβιομηχανίας, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, η οποία σπεύδει για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα να καταγγείλει την τιμολογιακή πολιτική συγκεκριμένων γαλακτοβιομηχανιών, πριν μάλιστα στεγνώσει το μελάνι της πρώτης μικρής μείωσης κατά 1-2 λεπτά της τιμής του αγελαδινού γάλακτος.

galaktoviomaxania_sto_kilkis_rypane_to_perivallon_1

Την αδιάθετη παραγωγή γάλακτος των χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά εξυπηρετεί η αποθεματοποίηση σε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, που προωθεί η Ε.Ε. και στην οποία σπεύδουν να πάρουν θέση χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία.

bootrofoi

Το αίτημα της διαγραφής των ποινών στη συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοτρόφων για το έτος 2018 και παλαιότερα, ποινές που αφορούσαν τον κανονισμό της πολλαπλής συμμόρφωσης, επαναφέρουν εν μέσω της πανδημικής κρίσης, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με επιστολή τους στο προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

300819p909192bryanthomasDSC_2300_2

Μεγαλύτερη φροντίδα της Πολιτείας για την ομαλή εξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής και στήριξη από τους Έλληνες καταναλωτές για τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι αγελαδοτρόφοι – μέλη της φυλής Χολστάϊν.

Holstein-new_2

Την αποχώρησή της από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφάς ανακοίνωσε η Ένωση φυλής Χολστάιν Ελλάδας, αποδίδοντας την απόφαση αυτή στη μηδενική εκπροσώπηση του κλάδου της ελληνικής αγελαδοτροφίας και κατ’ επέκταση στην έλλειψη δυναμικής υποστήριξης των ζητημάτων που τον απασχολούν.

agelades1

Τη δραματική κατάσταση, που επικρατεί στις τιμές, που παίρνει ο Έλληνας παραγωγός από την πώληση του αγελαδινού γάλακτος, τονίζει με ανακοίνωση της η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας κάνοντας λόγω για πλήρη στρέβλωση της αγοράς που θυμίζει εναρμονισμένες εμπορικές πρακτικές του παρελθόντος.

Με 7 αιτήματα είδαν οι αγελαδοτρόφοι τον Αποστόλου

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο του γάλακτος και των υπαρχουσών στρεβλώσεων στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, έθεσε αντιπροσωπεία των Ελλήνων αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Holstein-new_3

Κάθε μήνα από τον περασμένο Δεκέμβριο η τιμή του αγελαδινού γάλακτος προς τον παραγωγό βαίνει μειούμενη δημιουργώντας τεράστια ανασφάλεια στους παραγωγούς αλλά κι αδυναμία ορθής λειτουργίας της αγοράς.

gala1_4

Στην σπουδαιότητα ενθάρρυνσης και παρότρυνσης των νέων να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία και την παραγωγή γάλακτος αναφέρθηκε ο Διαχειριστής του Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος (ΙΓΕ) και αντιπρόεδρος της Κρι Κρι Α.Ε, Γιώργος Κοτσαμπάσης κατά την ομιλία του στην ημερίδα με θέμα το «Ελληνικό Γάλα και την Αγελαδοτροφία» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σερρών το Σάββατο 23/2.

efxe_new

Tο χρονοδιάγραμμα, για τα μέτρα για την αγορά γάλακτος κατά της παραπλάνησης του καταναλωτή, έχει εξαντληθεί, λέει με ανακοίνωση της η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδος, η οποία τονίζει ότι την ώρα που η έλλειψη σε αγελαδινό γάλα ανέρχεται κοντά στο 40% τα συναρμόδια υπουργεία, πέραν του Αγροτικής Ανάπτυξης, περί άλλων τυρβάζουν.

tatianos_a1_efxe

Οι διαρκείς προσπάθειες εκσυγχρονισμού και τα δύσκολα χρόνια της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας αναλύθηκαν διεξοδικά, κατά τη διάρκεια της ημερίδας της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ), το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της έκθεσης «Ζωοτεχνία» στη Θεσσαλονίκη. Την τελευταία δεκαετία έχουν κλείσει παραγωγικές μονάδες γαλακτοπαραγωγής ή έχουν μειώσει το παραγωγικό τους κεφάλαιο, βιώνεται η δραματική κατάρρευση των τιμών, παρατηρείται έλλειψη τραπεζικής ρευστότητας και το τοπίο στην αγορά παραμένει αρρύθμιστο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Χ.Ε., Ηλίας Κοτόπουλος.

Hogan-Green-new

Μέσα από την σωστή διαχείριση των αποθεμάτων γάλακτος σε σκόνη (SMP stocks) η Κομισιόν θα μπορέσει να παρέχει στήριξη για το εισόδημα των Ευρωπαίων γαλακτοπαραγωγών. Τα παραπάνω ανέφερε ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποίησε με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γάλακτος στο Βερολίνο.

vooeidi

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης κτηνιατρικής της Περιφέρεις βορείου Αιγαίου έγινε γνωστό σήμερα ότι διαπιστώθηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε βοοειδή σε μονάδα κτηνοτροφίας του νησιού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος επιτήρησης του Καταρροϊκού Πυρετού, υπήρξε ορομετατροπή βοοειδούς μάρτυρα και ύπαρξη θετικών άλλων βοοειδών μαρτύρων, γεγονός το οποίο βεβαιώνει την κυκλοφορία του ιού στη Λέσβο. Ο ορότυπος του ιού που απομονώθηκε είναι ο BTV 16 (στην επιζωοτία του 2014 είχε απομονωθεί ο BTV 4)».

Efxe

Νέες δεσμεύσεις, για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών αποφάσεων που αναμένεται να βάλουν «φρένο» στις αθρόες εισαγωγές και κατ’ επέκταση και στην «κατηφόρα», που έχουν αρχίσει να παίρνουν και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι τιμές στο αγελαδινό γάλα, παρείχε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ σε εκπροσώπους της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας.

4-ependiseis

Όσο γάλα παράγουν δύο µεγάλες αγελάδες Holstein, τόσο παράγει ο Νταν Γκίµπονς ένας Αµερικανός κτηνοτρόφος, πρώην «golden boy» της χρηµαταγοράς της Νέας Υόρκης, από ένα κοπάδι 50 µικρών αγελάδων Jersey. Κάτι τέτοιο µπορεί να κάνει βιώσιµη µία επιχείρηση;

Holstein-new_2

  Όλα τα ανοικτά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της αγελαδοτροφίας με κορυφαία αυτά της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα και την αλλαγή του του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, σε ό, τι αφορά στις διατάξεις για το γιαούρτι, έθεσαν στην συνάντηση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία