Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αιγοπροβατοτροφία

ypourgeio-agrotikis-anaptuksis-kai-trofimon

Έπειτα από επίμονες προσπάθειες, οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατεβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 13:00.

MilkHorseCartDelivery

Γενικεύεται, όπως όλα δείχνουν, η άνοδος των τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα, µε τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία να δίνουν τη σκυτάλη και νοτιότερα. Οι πληροφορίες θέλουν γνωστό Θεσσαλό τυροκόµο να συζητάει µε παραγωγούς στην Πελοπόννησο και τη Λέσβο, κάτι που συµβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς βλέπει ότι αν αφήσει τους συναδέλφους του, του Νότου, να αγοράζουν φθηνά το γάλα, θα τους βρει αργότερα να τον ανταγωνίζονται στο ράφι.

probata_6

Από την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου έως και την 15η Δεκεμβρίου η ετήσια απογραφή ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων έτους 2019 στα κατα τόπους Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειών της χώρας.

Galata-Stamnes-2

Δύσκολη η βραδιά που πέρασαν οι πέρασαν στον Τύρναβο το βράδυ της Τρίτης οι αιγοπροβατοτρόφοι, λόγω των διαφορετικών απόψεων που εξέφραζαν για ώρες οι παρεβρισκόμενοι, ωστόσο, το τέλος δείχνει να υπάρχει οδός σύγκλισης.

aigorpovatotrofos_3

Με τις τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα να βελτιώνονται, πολλά ωστόσο οργανωτικά κυρίως ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, συνέρχεται η προγραμματισμένη για σήμερα (Τρίτη ώρα 8μ.μ.) συνάντηση κτηνοτρόφων και λοιπών συντελεστών του κλάδου στον Τύρναβο.

Αξιοποίηση προϊόντων κτηνοτροφίας μέσω των Leader

Δύο 24ωρα μετά την κατευναστική γενική συνέλευση του ΣΕΒΓΑΠ στη Λάρισα, η πρωτοβουλία των Τρικάλων διατηρεί την ισχύ της και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, οι κύριοι συντελεστές αυτής, επιμένουν σε μια γενναία αναδιάρθρωση τόσο στη ζώνη παραγωγής και παραλαβής του αιγοπρόβειου γάλακτος όσο και στον κύκλο που συνδέεται με την παρασκευή και διάθεση της Φέτας.

milk_3

Πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews, αναφορικά με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο του αιγοπρόβειου γάλακτος και της φέτας, συνιστά η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα (Τρίτη 8 Οκτωβρίου) ο Εθνικός Κλαδικός Συνεταιρισμός «Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδας» και αναφέρεται στα όσα συζητήθηκαν σε συνάντηση του Συνεταιρισμού με τον εκπρόσωπο της γαλακτοβιομηχανίας «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.» Μιχάλη Σαράντη.

Katsikaki_10-11

Σχέδιο συµφωνίας που θα µπορούσε να αποτελέσει βάση για µια ουσιαστική και ισότιµη συνεργασία παραγωγών και µεταποιητών, επεξεργάζονται τα τελευταία 24ωρα γνήσιοι εκπρόσωποι συνεταιρισµών αιγοπροβατοτρόφων και καταξιωµένοι τυροκόµοι. Η πρωτοβουλία βάζει σαν στόχους να κατοχυρωθεί η ποιότητα της φέτας, να διευκολυνθεί η διείσδυσή της στις αγορές και να κατανεµηθεί αναλογικά και ισότιµα η προστιθέµενη αξία της µεταξύ των κρίκων της παραγωγικής αλυσίδας.

milk_2

Nομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος, από τον κτηνοτρόφο στον γαλατά, με συγκεκριμένους όρους που θα καλύπτουν και τα δύο μέρη, και με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής του γάλακτος, ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

23132132

Να μην παίρνουν προκαταβολές αν δεν συμφωνούν στην τιμή, συνιστά προς τους κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας ενόψει της νέας γαλακτικής περιόδου.

Ypaat-kthnotrofoi_1

Αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχων προκειμένου να μπει τέλος στις παράνομες εισαγωγές γάλακτος και κρέατος που λειτουργούν σε βάρος της εγχώριας παραγωγής ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

xxxx_4

Τις θέσεις των κομμάτων επί πέντε καίριων ζητημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας με αιχμή τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος και κρέατος, την υψηλή φορολογία και τα βοσκοτόπια, ζητούν οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας.

adok_258

Οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλει η ΕΔΟΚ για την προβολή του ελληνικού κρέατος στο εξωτερικό αποδίδουν καρπούς, αρχής γενομένης με το ελληνικό αρνί γάλακτος και την ουσιαστική προώθησή του στην ιταλική αγορά.

armega

«Τι επιτέλους προτίθεστε να κάνετε κύριε Υπουργέ ΑΑΤ και κύριε Πρόεδρε του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τους ελέγχους και τα πρόστιμα που λέγατε ότι θα επιβάλετε μεταξύ άλλων, στις 24 γαλακτοκομικές επιχειρήσεις και τους τυροκόμους, που όλο το 2017 δεν δήλωσαν ούτε ένα κιλό γάλα, αλλά και στους κτηνοτρόφους οι οποίοι έχουν ελεγχθεί και βρέθηκαν να εμφανίζουν ισοζύγιο γάλακτος μεγαλύτερο από την ικανότητα του κοπαδιού τους;»

milk_ok

Προσθήκες που δυσχεραίνουν παρά διευκολύνουν τους ελέγχους στην αγορά γάλακτος θα περιλαμβάνει η σχετική ΚΥΑ (περιμένει την υπογραφή Παπανάτσιου) για την οποία εδώ και μήνες κάνει λόγο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα προέβαλε ως ένα από μέτρα για την αντιμετώπιση της πτώσης των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα. Διευκρινίσεις επί του θέματος παρέχει με άτυπη ενημέρωση προς το Agronews η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία