Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αιγοπροβατοτροφία

ktinotrofoi_2

Οι πτώση των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος και οι έλεγχοι που κάνει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ απασχόλησαν την συνάντηση που πραγματοποίησαν στις 13 Φεβρουαρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Νικόλαο Κατή.

4-Hogan_2

Με ένα ψέµα περί δήθεν ενίσχυσης της προστασίας της Φέτας και µια αοριστία περί συνεχούς στήριξης των προβατοτρόφων, επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασκεδάσει τις εντυπτώσεις, µετά την αποκάλυψη της Agrenda για τις αναζητήσεις των Βρυξελλών για ένα πριµ που θα βγάλει τους παραδοσιακούς αιγοπροβατοτρόφους... στη σύνταξη.

1provat_3_2

Από σαράντα κύματα… δείχνει να περνάει, η ιδέα των τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες, αναφορικά με την κατάρτιση ειδικού προγράμματος, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις θα μπορούσε να πριμοδοτήσει την «ηρωική έξοδο» από το επάγγελμα των παραδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων.

1provat_3

Από σαράντα κύματα… δείχνει να περνάει, η ιδέα των τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες, αναφορικά με την κατάρτιση ειδικού προγράμματος, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις θα μπορούσε να πριμοδοτήσει την «ηρωική έξοδο» από το επάγγελμα των παραδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων.

1-ktinotrofos-

Το παράδειγµα ενός οργανωµένου προβατοτρόφου από το Κάστρο Βοιωτίας (το οποίο παρουσίασε στο φύλλο 682 η εφημερίδα Agrenda), είναι χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται αυτό τον καιρό οι αγρότες, είτε δραστηριοποιούνται στη ζωική είτε ακόµα και στη φυτική παραγωγή.

karalis_diepagelmatiki_fetas

Η... αριθμολογία, περί των εδρών (εκπροσώπησης του κάθε φορέα) αλλά και του ποσοστού που θα απαιτείται για τη λήψη αποφάσεων, απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4/11, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο για την Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας και όχι, για ακόμα μια φορά, η κατρακύλα στις τιμές του γάλακτος.

palaskas_nikos

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των κτηνοτρόφων κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με όσα αναφέρθηκαν ότι ζήτησε την καταβολή των de minimis μόνο στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών.  

maximos-xarakopoulos

«Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί, που πλέον αδυνατούν να συντηρήσουν την καλλιέργεια μετά από δύο απανωτές κακές χρονιές, έρχονται και οι ‘‘αλλοπρόσαλλες’’ ενέργειες του ΥπΑΑΤ να χειροτερέψουν την κατάσταση. Αν και είχαμε και στη Λάρισα ζημιές στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, από τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τη συγκομιδή, αυτό δεν ελήφθη υπόψη στον εξαιρετικό… σχεδιασμό του ΥπΑΑΤ για αποζημιώσεις. Έτσι, για το 2017 δόθηκε de-minimis μόνον σε Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη και Φλώρινα. Στη Λάρισα, όμως, ούτε ψίχουλο! Ελπίζω, η νυν πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ να μην επαναλάβει τους ανεκδιήγητους χειρισμούς και τα τραγικά λάθη σε παρόμοιες περιπτώσεις ζημιών και αποζημιώσεων στο μέλλον. Ο αγροτικός κόσμος που μοχθεί, δεν το αξίζει».

ktinotrofos_leonidio

Σε επαφή με μεγάλη γαλακτοβιομηχανία για την διάθεση του κατσικίσιου γάλακτος που παράγουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Λεωνιδίου, ήρθε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής σε μια προσπάθεια στήριξης των παραγωγών.

ktinotrofoi_kavala

Επιστολή προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης απέστειλαν οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας επισημαίνοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που λάμβαναν το θέμα της οριοθέτησης των μειονεκτικών περιοχών του νομού δεν έχει λυθεί.

provata_dentro

Κάθε παραγωγός γάλακτος που παραδίδει γάλα σε αγοραστές όπως και κάθε αγοραστής που το παραλαμβάνει υποχρεούται να υποβάλλει στην εφαρμογή «Άρτεμις» μηνιαία δήλωση των ποσοτήτων αυτών όπως και της αξίας τους για κάθε είδος γάλακτος ξεχωριστά.

kasapidis_new

Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο Βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδη, ζητώντας να διερευνηθούν παράνομες εισαγωγές αιγοπρόβειο γάλακτος, που προσμετρώνται ως εγχωρία παραγωγή και οδηγούν σε πτώση των τιμών παραγωγού.

satolias_koutsoupias_gala

Από ενδελεχή έλεγχο φαίνεται ότι περνάει τελικά η απόφαση για τους ελέγχους στο γάλα αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μάλλον δεν θέλει να επαναληφθεί η ιστορία με τον χάρτη για τις μειονεκτικές περιοχές και να αναγκαστεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες να ανακρούσει πρύμναν.

slider-1-gala

Τάξη επιχειρεί  να βάλει η Βάθη στις διαδικασίες ελέγχου της αλυσίδας του γάλακτος µε την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών που πρόκειται να δοθεί το επόµενο διάστηµα σε δηµόσια διαβούλευση προκειµένου οι αρµόδιοι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

4-Elgo

Αβάσιµος είναι ο ισχυρισµός των γαλακτοβιοµηχανιών της χώρας ότι διαθέτουν µεγάλα αποθέµατα  φέτας και πως έχουν προβεί σε µείωση της παραγωγής τους, υποστήριξε ο ∆ιευθυντής ∆ιεύθυνσης ∆ιαχείρισης Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος, Ευστράτιος Νικολάου, καταρρίπτοντας έτσι το κύριο επιχείρηµα που χρησιµοποιούν οι µεταποιητές προς τους παραγωγούς για να κρατούν πιεσµένες τις τιµές στο αιγοπρόβειο γάλα.

teli_bliatsios

Στην συνεδρίαση του Κλαδικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας, παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση του Συνεταιρισμού, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

PROBATA_gala_times

Στη Βουλή φέρνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Έλληνες κτηνοτρόφοι εξαιτίας της μείωσης της τιμής του γάλακτος, με ερώτηση που κατέθεσε στους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας.

elogak-diamartyria

Αβάσιμος είναι ο ισχυρισμός των γαλακτοβιομηχανιών της χώρας ότι διαθέτουν μεγάλα αποθέματα  φέτας και πως έχουν προβεί σε μείωση της παραγωγής τους, υποστήριξε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος, του ΕΛΓΟ – Δήμητρα (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) Ευστράτιος Νικολάου, καταρρίπτοντας έτσι το κύριο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι μεταποιητές προς τους παραγωγούς για να κρατούν πιεσμένες τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία