Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αιγοπροβατοτροφία

1-ktinotrofos-

Το παράδειγµα ενός οργανωµένου προβατοτρόφου από το Κάστρο Βοιωτίας (το οποίο παρουσίασε στο φύλλο 682 η εφημερίδα Agrenda), είναι χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται αυτό τον καιρό οι αγρότες, είτε δραστηριοποιούνται στη ζωική είτε ακόµα και στη φυτική παραγωγή.

satolias_koutsoupias_gala

Από ενδελεχή έλεγχο φαίνεται ότι περνάει τελικά η απόφαση για τους ελέγχους στο γάλα αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μάλλον δεν θέλει να επαναληφθεί η ιστορία με τον χάρτη για τις μειονεκτικές περιοχές και να αναγκαστεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες να ανακρούσει πρύμναν.

slider-1-gala

Τάξη επιχειρεί  να βάλει η Βάθη στις διαδικασίες ελέγχου της αλυσίδας του γάλακτος µε την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών που πρόκειται να δοθεί το επόµενο διάστηµα σε δηµόσια διαβούλευση προκειµένου οι αρµόδιοι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

4-Elgo

Αβάσιµος είναι ο ισχυρισµός των γαλακτοβιοµηχανιών της χώρας ότι διαθέτουν µεγάλα αποθέµατα  φέτας και πως έχουν προβεί σε µείωση της παραγωγής τους, υποστήριξε ο ∆ιευθυντής ∆ιεύθυνσης ∆ιαχείρισης Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος, Ευστράτιος Νικολάου, καταρρίπτοντας έτσι το κύριο επιχείρηµα που χρησιµοποιούν οι µεταποιητές προς τους παραγωγούς για να κρατούν πιεσµένες τις τιµές στο αιγοπρόβειο γάλα.

teli_bliatsios

Στην συνεδρίαση του Κλαδικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας, παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση του Συνεταιρισμού, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

PROBATA_gala_times

Στη Βουλή φέρνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Έλληνες κτηνοτρόφοι εξαιτίας της μείωσης της τιμής του γάλακτος, με ερώτηση που κατέθεσε στους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας.

elogak-diamartyria

Αβάσιμος είναι ο ισχυρισμός των γαλακτοβιομηχανιών της χώρας ότι διαθέτουν μεγάλα αποθέματα  φέτας και πως έχουν προβεί σε μείωση της παραγωγής τους, υποστήριξε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος, του ΕΛΓΟ – Δήμητρα (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) Ευστράτιος Νικολάου, καταρρίπτοντας έτσι το κύριο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι μεταποιητές προς τους παραγωγούς για να κρατούν πιεσμένες τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα.

feta-2018

Συνταγή συνεργασίας που θα µπορούσε να θέσει σε νέα βάση το επάγγελµα του κτηνοτρόφου, ανεβάζοντας παράλληλα τον δείκτη αυτοεκτίµησης των αιγοπροβατοτρόφων, δείχνουν να έχουν βρει τις τελευταίες µέρες, µετά και τη γιορτή Φέτας στην Ελλασσόνα, τα µέλη του κλάδου. Αφετηρία δείχνει να αποτελεί ο Εθνικός Κλαδικός Συνεταιρισµός Αιγοπροβατοτρόφων, ο οποίος, σε λίγο καιρό  θα ορίζει τις τύχες µιας κοινωνίας επαγγελµατιών που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει υποστεί τα πάνδεινα.    

Zaxarakis_ekdilodi1new

Μια νέα σειρά σύγχρονων εργαλείων αντιμετώπισης των προβλημάτων διατροφής των αιγοπροβάτων, τα οποία επιδρούν στην ποιότητα, στην ποσότητα και, εν τέλει, και στο κόστος του παραγόμενου γάλακτος, σε ποσοστό που ξεπερνά το 1%, έχει αρχίσει να «λανσάρει» στην ελληνική αγορά η εταιρεία Ζαχαράκης ΑΕ.

Το πρώτο Σχέδιο Βόσκησης τέλος του έτους στην Ήπειρο

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το πρώτο σχέδιο Βόσκησης της Περιφέρειας Ηπείρου ανέφερε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Καταχωρείται την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Τέρμα στην εποχή των κλουβιών», όπως αποφάσισε πριν λίγες μέρες το Σώμα των Επιτρόπων της ΕΕ, θέτοντας έτσι σε κίνηση τη δωδεκάμηνη απαιτούμενη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών υποστήριξης.

Μιλημένη η Ομάδα Εργασίας στη μπίζνα για βοσκοτόπια

Δέκτης επίµονων εισηγήσεων για άµεση κατάργηση της Οµάδας Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για τη µελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά µε τον ορισµό των βοσκοτόπων, βάσει του Καν. 2017/2393/Καν. Omnibus, γίνεται εδώ και µέρες, ο νέος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης.

Ευρωπαϊκή βράβευση για την προσφορά του καθηγητή Γ. Ζέρβα στη ζωική παραγωγή

Το «Distinguished Service Award» απονεμήθηκε στον πρόεδρο της ΕΖΕ καθηγητή Γεώργιο Ζέρβα, για την προσφορά του στην Επιστήμη της Ζωικής Παραγωγής και τις υπηρεσίες του προς την EAAP, στο 69ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της European Association for Animal Production (EAAP), που διεξήχθη στο Dubrovnik της Κροατίας από 27 Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία