Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αιγοπροβατοτροφία

kymis_ΜΑΜΑΣ_1

H εκτροφή ζώων υψηλής παραγωγικότητας και η εντατικοποίηση των μεθόδων παραγωγής, έχει σαν αποτέλεσμα τη συχνή εμφάνιση οριακών μεταβολικών καταστάσεων που απειλούν την υγεία, ευζωία και παραγωγικότητα των ζώων.

sfaxtaria

Σε κλίµα αβεβαιότητας αναφορικά µε τη διάθεση των ζώων βρίσκονται τις ηµέρες αυτές κτηνοτρόφοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού το εµπόριο έχει παγώσει, καθώς ο κορωνοϊός έχει βάλει φραγµό στις εξαγωγές των αµνοεριφίων σε Ιταλία και Ισπανία ενόψει του Πάσχα των Καθολικών. Ανάλογος φόβος υπάρχει και για την κίνηση της εγχώριας αγοράς, καθώς φέτος δεν προβλέπεται... Πάσχα.

lambhug

Σε κλίμα αβεβαιότητας αναφορικά με την διάθεση των ζώων βρίσκονται τις ημέρες αυτές κτηνοτρόφοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού το εμπόριο έχει παγώσει, ενώ ο κορωνοϊός έχει βάλει ένα μεγάλο ερωτηματικό στις εξαγωγές των αμνοεριφίων σε Ιταλία και Ισπανία ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.

ktinotrofoi_pierias_2

Στήριξη μέχρι να θεσμοθετηθούν και να αποδώσουν τα μέτρα πάταξης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών για τα οποία δεσμεύτηκε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αιτούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω αποζημιώσεων de minimis.

Aigoprovata_2

Η βελτιστοποίηση της διατροφής των προβάτων για την αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου πρόβειου γάλακτος, καθώς και για τη διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου υγείας και ευζωίας για τα πρόβατα γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης τίθεται στο επίκεντρο ερευνητικού προγράμματος που «τρέχει» η Ένωση Αγρινίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).

taxas

Οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να αισθάνονται και τυροκόµοι, καθώς η τιµή του γάλακτος καθορίζεται τελικά από την ποιότητα και την τιµή του τελικού προϊόντος, εκτιµά ο Νίκος Τάχας, επιχειρηµατίας και πρόεδρος του Συλλόγου Τυροκοµικών Επιχειρήσεων Θεσσαλίας

Voskos-aigoprovata

Στη σύσταση συνεταιρισμού και Ομάδας Παραγωγών αιγοπροβατοτρόφων προχωρά μετά από ομόφωνη απόφαση τη Γενικής Συνέλευσης του Μαΐου, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου.

Trikala-imerida-aigoprovat_agelad-1

Η θωράκιση της φέτας από νοθείες και απομιμήσεις, η ενδυνάμωση της καμπάνιας για τη διεθνή αναγνώριση του προϊόντος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζει η εγχώρια παραγωγή και η διαμόρφωση όρων για τη συγκρότηση μιας διεπαγγελματικής οργάνωσης η οποία θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον Εθνικό Φάκελο, να καθοδηγήσει το σύνολο των συντελεστών του κλάδου και να προσθέσει δύναμη στο αιγοπρόβειο γάλα και στη φέτα, απασχόλησαν την ημερίδα επί του θέματος που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα.

ypourgeio-agrotikis-anaptuksis-kai-trofimon

Έπειτα από επίμονες προσπάθειες, οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατεβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 13:00.

MilkHorseCartDelivery

Γενικεύεται, όπως όλα δείχνουν, η άνοδος των τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα, µε τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία να δίνουν τη σκυτάλη και νοτιότερα. Οι πληροφορίες θέλουν γνωστό Θεσσαλό τυροκόµο να συζητάει µε παραγωγούς στην Πελοπόννησο και τη Λέσβο, κάτι που συµβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς βλέπει ότι αν αφήσει τους συναδέλφους του, του Νότου, να αγοράζουν φθηνά το γάλα, θα τους βρει αργότερα να τον ανταγωνίζονται στο ράφι.

probata_6

Από την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου έως και την 15η Δεκεμβρίου η ετήσια απογραφή ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων έτους 2019 στα κατα τόπους Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειών της χώρας.

Galata-Stamnes-2

Δύσκολη η βραδιά που πέρασαν οι πέρασαν στον Τύρναβο το βράδυ της Τρίτης οι αιγοπροβατοτρόφοι, λόγω των διαφορετικών απόψεων που εξέφραζαν για ώρες οι παρεβρισκόμενοι, ωστόσο, το τέλος δείχνει να υπάρχει οδός σύγκλισης.

aigorpovatotrofos_3

Με τις τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα να βελτιώνονται, πολλά ωστόσο οργανωτικά κυρίως ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, συνέρχεται η προγραμματισμένη για σήμερα (Τρίτη ώρα 8μ.μ.) συνάντηση κτηνοτρόφων και λοιπών συντελεστών του κλάδου στον Τύρναβο.

Αξιοποίηση προϊόντων κτηνοτροφίας μέσω των Leader

Δύο 24ωρα μετά την κατευναστική γενική συνέλευση του ΣΕΒΓΑΠ στη Λάρισα, η πρωτοβουλία των Τρικάλων διατηρεί την ισχύ της και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, οι κύριοι συντελεστές αυτής, επιμένουν σε μια γενναία αναδιάρθρωση τόσο στη ζώνη παραγωγής και παραλαβής του αιγοπρόβειου γάλακτος όσο και στον κύκλο που συνδέεται με την παρασκευή και διάθεση της Φέτας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία