Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τεχνικές Αναλύσεις

grafima_xirino_auxisi

Αύξηση 30,9% γνώρισε η τιµή του χοιρινού κρέατος στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, µέσα σε ένα µήνα, µε την τιµή να κλείνει στα 51,55 σεντς ανά λίµπρα στις 30 Αυγούστου, ενώ µέχρι τις 4 Οκτωβρίου άγγιξε τα 67,50 σεντς ανά λίµπρα.

Ανάμεικτες τάσεις στο ελαιόλαδο

Η αυξημένη μεταβλητότητα εξακολουθεί να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της ισπανικής αγοράς ελαιολάδου, για μια ακόμη εβδομάδα, με τις τιμές να επανέρχονται στα 2,81 ευρώ το κιλό για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Ρωσία και ανατολική Ευρώπη, θα πιέσουν τις τιμές στο σκληρό

Oι τιμές στο χρηματιστήριο του Σικάγο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης λόγω στήριξης από τα καλαμπόκια (ζωοτροφικά). Αρκετοί αναλυτές πιστεύουν πως η πρόσφατη πίεση οφείλεται και στον ανταγωνισμό με άλλες σοδειές. Στην ανατολική Ευρώπη και Ρωσία τα στάρια θα είναι πολλά φέτος και αυτό μπορεί να πιέσει τις τιμές. Επίσης ενώ στην Αμερική κάποιες βροχοπτώσεις καθυστερούν τη συγκομιδή, η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

Σχέδιο της Κομισιόν βάζει σε τάξη την αγορά ελαιολάδου

Στις ΗΠΑ κατέληξαν τα 2/5 των παγκόσμιων εξαγωγών ελαιολάδου στους πρώτους έξι μήνες της τρέχουσας περιόδου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Σε υψηλότερα επίπεδα οι τιμές ελαιολάδου

Στην επόμενη παραγωγή έχει στραμμένο το βλέμμα της η διεθνής αγορά του ελαιολάδου, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει αυξημένη διακύμανση στις τιμές, ιδιαίτερα στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου.

Δεκαετία καλών τιμών για τα αγροτικά βλέπουν μπροστά FAO και ΟΟΣΑ

Ο αργός ρυθμός ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής σε σχέση με την παγκόσμια ζήτηση την ερχόμενη δεκαετία και οι αυξημένες ανάγκες για βιοκαύσιμα αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τις τιμές των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με κοινή έκθεση του ΟΟΣΑ και του FAO που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Με 22 λεπτά αγοράζει το σκληρό η Melissa

Διευρύνεται ο κύκλος των αγοραστών σκληρού σίτου που υιοθετούν τα 22 λεπτά το κιλό για την παραλαβή του προϊόντος από τον παραγωγό, ενώ κορυφώνεται η διαδικασία του αλωνισμού στη Θεσσαλία, με τον καιρό να ασκεί τις δικές του πιέσεις στην διαμόρφωση της αγοράς.

Καλό εξάμηνο για το γάλα διεθνώς

Παράταση των υψηλών τιμών για τουλάχιστον ένα ακόμα εξάμηνο βλέπει για το αγελαδινό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας, καθώς η ζήτηση στη διεθνή αγορά είναι υψηλή, ενώ η παραγωγή αντιμετώπισε ορισμένα σημαντικά προβλήματα, σε αρκετές γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Υπερπροσφορά πιέζει τα λιπάσματα

Αντιμέτωπες με ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα βρίσκονται οι τιμές των αζωτούχων πρώτων υλών των λιπασμάτων σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επενδυτικής τράπεζας Rabobank. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που κράτησαν πίσω τη σπορά στις ΗΠΑ και η αυξημένη προσφορά προϊόντος αναμένεται να πιέσουν τις τιμές στα αζωτούχα λιπάσματα, ενώ για τα φωσφορικά και το κάλιο αναμένεται ένα «ουδέτερο» εξάμηνο.

Aκριβαίνει το κρασί διεθνώς, ισχυρή η κατανάλωση

Κρίσιμοι εκτιμάται πως θα είναι οι επόμενοι μήνες για τη διεθνή αγορά του κρασιού αφού οι ήδη βελτιωμένες τιμές θα δοκιμάσουν να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Σύμφωνα με έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Rabobank, τα αποθέματα στην Ευρώπη είναι χαμηλά και οι τιμές κινούνται ανοδικά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο οι συντελεστές της αγοράς αναμένουν με αγωνία την πορεία της ζήτησης, αδυνατώντας να προβλέψουν την αντίδραση των καταναλωτών στις υψηλότερες τιμές, ειδικότερα στις αγορές της Ρωσίας και της Κίνας.

Άνυδρος ο Απρίλης για τα σιτηρά

Έλειψε… το νερό του Απρίλη από τις καλλιέργειες σιτηρών φέτος, γεγονός το οποίο αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς τις αποδόσεις των αντίστοιχων εκμεταλλεύσεων, ειδικά στα ξερικά αγροκτήματα και γενικά εκεί όπου δεν κατέστη δυνατή η τεχνική άρδευση των καλλιεργειών. Η μέχρι στιγμής καταγραφή της κατάστασης δείχνει ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στη Νότια Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, όπου τα σιτάρια ωριμάζουν και νωρίτερα, ενώ καλύτερη δείχνει η εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η όψιμη παραγωγή είχε και μια μικρή βοήθεια από τις τοπικές βροχές στα μέσα της εβδομάδας.

Μαθήματα ισορροπίας στο κρασί

Πιο κοντά στην ισορροπία βρίσκεται η παγκόσμια προσφορά και ζήτηση για το κρασί, καθώς το 2012 η καμπύλη της κατανάλωσης έχει εδραιώσει την ανάκαμψή της, παρουσιάζοντας αύξηση 0,6%, σε σύγκριση με το 2011, ενώ η παραγωγή ήταν σημαντικά μειωμένη κατά 6%, σύμφωνα με τον Federico Castellucci, πρόεδρό του Διεθνή Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (ΔΟΑΟ).

Έξτρα συνδεδεμένη ενίσχυση ζητούν από τη νέα ΚΑΠ οι ορυζοκαλλιεργητές

Αίτημα για τη χορήγηση δεύτερης συνδεδεμένης ενίσχυσης από τον πρώτο πυλώνα (άμεσες ενισχύσεις), που φθάνει τα 30 με 40 ευρώ το στρέμμα, θέτουν οι ορυζοπαραγωγοί, προειδοποιώντας πως, χωρίς την επιπλέον αυτή στήριξη, η καλλιέργεια ρυζιού απειλείται να καταστεί μη βιώσιμη, καθώς τα κόστη είναι μεγάλα.

 Ρεκόρ παραγωγής στο καλαμπόκι

Νέα υψηλά παραγωγής αναμένεται να σημειωθούν στο καλαμπόκι την περίοδο 2013-14, δημιουργώντας προϋποθέσεις για αναπλήρωση των πολύ χαμηλών παγκόσμιων αποθεμάτων, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου των Δημητριακών (IGC).

Σε «θέσεις μάχης» φέτος για τον οβελία

Με το ζόρι φθανει στα 4 ευρώ το κιλό η τιμή παραγωγού στα αρνιά και μέχρι στιγμής ούτε οι γιορτές τς Αποκριάς άλλα ούτε και το Πάσχα των Καθολικών που πλησιάζει δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν τις τιμές που πληρώνει το club των κρεατεμπόρων.

«Ιστορική» παραγωγή σιταριού βλέπει ο FAO

Αύξηση κατά 4,3% αναμένεται να σημειώσει την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο η παγκόσμια παραγωγή σιταριού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία