Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-05-08_104448

Ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση των 4 νέων προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB που στηρίζουν, με χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στα οποία συμμετέχουν 12 τράπεζες.

1_pin_2

Για δάνεια παντός σκοπού που µπορούν να χρησιµοποιηθούν υπό προϋποθέσεις ακόµη και για την αναχρηµατοδότηση χρέους από παλαιότερο δανεισµό, κάνουν λόγο οι διαχειριστικές αρχές στην καµπάνια ενηµέρωσης που ξεκίνησαν σχετικά µε το Ταµείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ταµείο Μικρών ∆ανείων Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας.

10_12

Να λάβουν σκέτο κεφάλαιο κίνησης µε τις εγγυήσεις του Ταµείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν πλέον τη δυνατότητα όλοι οι δικαιούχοι του Μέτρων Σχεδίων Βελτίωσης και Μεταποίησης (4.1, 4.1.5, 4.2), το οποίο µπορεί να έχει ύψος έως 30% των επενδυτικών τους δαπανών ή έως 200.000 ευρώ.

16002807_EV_THK_TRIKALA_AGROTIKES_KALLIERGEIES13

Σταθερή αξία στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια παραμένει η αγροτική γη, με την κατοχή της να αποτελεί μια ολοένα και ελκυστικότερη επένδυση για αρκετούς που επιθυμούν να μεγαλώσουν τον κλήρο τους αγοράζοντας όμορα αγροτεμάχια, αλλά και για κτηνοτρόφους που ενδιαφέρονται να ιδιοπαράξουν ζωοτροφές.

Fotovoltaika_stavlos_3

Βγήκε η προδημοσίευση του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» που επιδοτεί μεταξύ άλλων αγρότες για την εγκατάσταση τόσο φωτοβολταϊκών συστημάτων όσο και μπαταριών με ποσά έως 10.000 ευρώ.

pigsty-2-5864_2

Παράταση της προθεσμίας για έξι επιπλέον μήνες δίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων στις Δράσεις: 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020».

42-43_67_2

Τις Κοινότητες Ανανεώσιµων Πηγών (ΚΑΕ) και τις Ενεργειακές Κοινότητες Πολιτών (ΕΚΠ) , θεσµοθετεί το νέο σχέδιο νόµου του ΥΠΕΝ σε αντικατάσταση των υφιστάµενων Ενεργειακών Κοινοτήτων για τις οποίες προβλέπεται παύση σύστασης από 1ης Απριλίου και δικαίωµα µετάπτωσης στις νέες κοινότητες για όσες το επιλέξουν.

46546546

Στις 15 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρµα χρηµατοδότησης για φωτοβολταϊκά συστήµατα έως 10 kW για αγροτικές εκµεταλλεύσεις, όπως ανέφερε την περασµένη ∆ευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας από την Κοζάνη όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην περιοδεία που πραγµατοποίησε στη ∆υτική Μακεδονία.

KAR_7730_ZOOTECHNIA_FEB_23_2

Σε 9 παρεμβάσεις Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκει αναφορά ο κλάδος της κτηνοτροφίας, με τις επενδύσεις βελτίωσης των σταβλικών συνθηκών να χρηματοδοτούνται στο 80% των δαπανών, ενώ σε πρώτο πλάνο μπαίνει η δημιουργία μονάδων βιοαερίου που χρηματοδοτείται με ποσό έως 1 εκατ. ευρώ. Βιολογικά και πριμ αυτόχθονων συμπληρώνουν το παζλ των νέων παρεμβάσεων.

Gewrgantas_Mpaginetas

Επαναπροκηρύσσονται τα προγραμμάτα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που σχετίζονται με αγροτική δραστηριότητα και επενδύσεις στην αγροδιατροφή, με βάση τα όσα συμφώνησαν Γεωργαντάς και Σκυλακάκης και τα οποία έρχονται να επιβεβαιώσουν το πρωινό ρεπορτάζ (8 Φεβρουαρίου) του Agronews επί του θέματος.

Sxedia_N3

O «στενός κορσές» που βάζει στις επενδύσεις το θεσµικό πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης µε τις τρεις προσφορές, τα εύλογα κόστη, τους περιορισµούς στις ιπποδυνάµεις και την αργή αξιολόγηση, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέµα του Αναπτυξιακού Νόµου.

IMG_0471

Την επιτάχυνση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ενεργοποίηση της νέας προκήρυξης των «Σχεδίων Βελτίωσης», ζητούν οι έμποροι και οι κατασκευαστές, ώστε να ξαναπάρει μπροστά η αγορά μηχανημάτων και παρελκόμενων, που εμφανίζει σημάδια έντονης κάμψης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης της 15ης κλαδικής έκθεσης Zootechnia, που ανοίγει τις πύλες της στις 2 Φεβρουαρίου.

Κ__Σκρεκας_Περιοδεια_Κρητη_3

Πλήρη ενεργειακή αυτάρκεια και επάρκεια μέσω της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μπορεί να πετύχει η Κρήτη το 2030, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 25 Ιανουαρίου.

323364304_831891164560318_3257578999368827450_n

Σε αμφιβόλου αποδοτικότητας αγροτικούς ελκυστήρες και φθηνά παρελκόμενα υποχρεώνει τους Έλληνες αγρότες ο υφιστάμενος προγραμματισμός των Σχεδίων Βελτίωσης, όπως προκύπτει από τα νέα και χαμηλά όρια που έχουν εισαχθεί ως επιλέξιμες δαπάνες.

1_10

Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο «ΤαμείοΜικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» που έχει στόχο τη χρηματοδότηση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο.

Agr_Xr_Texn_Efodia1

Στις σημερινές δυνατότητες ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών με τρόπο αποδοτικό και βιώσιμο για κάθε μεγέθους κλήρο επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων εταιρειών και θεσμικών παραγόντων στο 3ο πάνελ του φετινού «Αγρότη της Χρονιάς» με τίτλο: «Αγροτική Τεχνολογία, Αγροτικά Εφόδια και Εφαρμόσιμες Ψηφιακές Λύσεις».

4_123

Μνημόνιο συνεργασίας (ΜοU) για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» υπέγραψαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Γούναρης.

18-19_pin_20

Επιλέξιµες προς ενίσχυση έως 60% στο νέο πρόγραµµα ενίσχυσης φωτοβολταϊκών συστηµάτων 10 kW για αγροτικές εκµεταλλεύσεις και νοικοκυριά που ετοιµάζεται για προκήρυξη τον Γενάρη µέσω του ΕΣΠΑ θα είναι και οι µπαταρίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία