Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

2-Eurobank

Θέµα ηµερών είναι η υπογραφή συµφωνίας της Eurobank µε τo EIF(European Investment Fund), βάσει της οποίας η εγχώρια τράπεζα θα διαθέσει στην αγορά περί τα 200 εκατ. ευρώ για τη χρηµατοδότηση επενδύσεων που σχετίζονται µε τα Σχέδια Βελτίωσης και το πρόγραµµα Εµπορία - Μεταποίηση.

78321652_832401417192543_8104957716843200512_n

Ημερίδα για την παρουσίαση των έργων που επιχειρούν οι Ενεργειακές Κοινότητες της Ένωσης Αγρινίου διοργανώθηκε στο Αγρίνιο, με την ηγεσία της Ένωσης να βάζει ως στόχο την ολοκλήρωση των φωτοβολταϊκών μέσα στο 2020 και των αιολικών μέχρι το 2021.

etep

Με την έγκριση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που θα εκδώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ως Διαχειριστής του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, προς τις Τράπεζες για συμμετοχή τους σε αυτό ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο ενεργοποίησης του Ταμείου που ξεκίνησε με την υπογραφή της Συμφωνίας Χρηματοδότησης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 80 εκατ. ευρώ και το οποίο αναμένεται να μοχλεύσει πόρους της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

thema_1_kentrikh_8560

Σαφείς δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης και χρηματοδότησης των Σχεδίων Βελτίωσης, αναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου για την Εκμηχάνιση της Ελληνικής Γεωργίας που διοργάνωσε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

KAR_2418_2

Σε δρόμο μπαίνει η σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του οποίου οι δικαιούχοι των επενδυτικών μέτρων όπως τα Σχέδια Βελτίωσης θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν το έργο τους μέσω δανεισμού με ευνοϊκά επιτόκια και μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής μετά τη συγκρότηση της Επενδυτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕταΕ) που θα «τρέξει»το εν λόγω Ταμείο.

skrekas_eu

Τη χορήγηση κεφαλαίων 170 εκατ. ευρώ αρχές του 2020 για αγροτικά δάνεια με 15ετή διάρκεια και περίοδο χάριτος έως και πέντε χρόνια ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα δάνεια αυτά θα χρηματοδοτήσουν είτε πρότζεκτ που αφορούν την κατασκευή φωτοβολταϊκών (net-metering), είτε σε συνδυασμό με τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Μεταποίηση, ενώ το 10% αυτών των κεφαλαίων, θα προορίζονται για νέους αγρότες.

Olive_oil_Workshop_EBRD_Sept_19_01_2

Ελλείψεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία, έλλειψη ρευστότητας, καθυστερημένη και δύσκολη πρόσβαση σε αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που προβάλουν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου όταν η συζήτηση έρχεται στη στήριξη των προσπαθειών που επιχειρούν ένα άνοιγμα στις διεθνείς αγορές.

adwnis-gewrgiadis-ton-augousto-oi-kua-gia-to-elliniko_w_l

Παρεμβάσεις που έχουν στόχο την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων, την επιτάχυνση των έργων που έχουν εγκριθεί στα πλαίσια των Αναπτυξιακών Νόμων, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, τα επιχειρηματικά πάρκα καθώς και εργασιακά θέματα, περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

piraeus-bank-emeagr-640x428_2

Στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις χρηματοδότησης από ενδιαφερόμενους φορείς για τη χρηματοδότηση έργων σε πράσινες υποδομές, όπως φωτοβολταϊκά πάρκα και μονάδες βιοαερίου, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, που συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που σκοπό έχει να κινητοποιήσει επενδύσεις σε υποδομές συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ.

KAR_2418

Από το Ιανουάριο φιλοδοξεί να είναι διαθέσιμο προς τους αγρότες το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης ο υπουργός Αγροτικής Μάκης Βορίδης, που υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ τη συμφωνία για τη σύσταση αυτού του ταμείου.

KAR_2379

Πιο κοντά στις εξελίξεις που συνδέονται με τη λειτουργία της Επενδυτικής Τράπεζας, οι βάσεις της οποίας έχουν ήδη τεθεί, βρίσκεται ο αγροτικός τομέας, με την υπογραφή της σύμβασης το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου για το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο έρχεται να δώσει χρηματοδοτική ανάσα στις επενδύσεις που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.

biomhx_zwnh_thes

Η προώθηση και προβολή των μακεδονικών παραδοσιακών προϊόντων αλλά και η δημιουργία «Διεθνούς Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου Θεσσαλονίκης» βρίσκονται ανάμεσα στις εννιά στοχευμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της Περιφερειακής Βιομηχανίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

2-Sxedia-Veltiwsis

Συνοδεία µε την προωθούµενη µείωση της φορολογίας για τα συλλογικά σχήµατα η δεύτερη προκήρυξη για την ενίσχυση οµάδων και οργανώσεων παραγωγών στα πλαίσια του Μέτρου 9. Προέχει η επίλυση νοµικών ζητηµάτων για την ίδρυση και τη λειτουργία των οµάδων παραγωγών

DSC_0060_2

Σε διευκρινήσεις και ερωτήσεις από το κοινό πάνω στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επενδύσεων οινοποιητικών επιχειρήσεων προχώρησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου, με τους οινοποιούς να εστιάζουν σε γραφειοκρατικά ζητήματα και στην επεξήγηση της σωστής περιγραφής των εργασιών για τις οποίες επιθυμούν ενίσχυση.

μπ

Συνολικά 18 επενδυτικά σχέδια πήραν έγκριση στο Μέτρο 4.2.2 «Μεταποίηση με τελικό μη γεωργικό προϊόν», ανάμεσα στα οποία βρίσκονται μονάδες παραγωγής μπύρας της ζυθοποίας Ικαρίας και του Νοτίου Αιγαίου αλλά και ένα αποσταγματοποιείο από το Κατώγι Αβέρωφ.

mikri-epixeirisi

Αγροτικό εξοπλισμό, θερμοκηπιακές μονάδες, σταβλικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό μεταποίησης και μισθούς δικαιολογεί και επιδοτεί το νέο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» που θα προκηρυχθεί το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου

Metapoiisi_2

Μέχρι τις 17 Μαΐου πήραν παράταση οι δυνητικοί δικαιούχου της Δράσης 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της παραγράφου 6 της απόφασης ένταξης, προθεσμία που έληγε στις 3 Μαΐου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία