Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

1_fwtovoltaika

Σε έναν νέο κύκλο αδειοδοτήσεων φωτοβολταϊκών έως 100 kW για κατ’ επάγγελµα αγρότες µε αυξηµένες ταρίφες ανά κιλοβατώρα σε σχέση µε τις σηµερινές, προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύµφωνα µε τα όσα µετέφεραν εκπρόσωποί του στα περιθώρια της Agrothessaly.

kriton

Στον έλεγχο της Switz Group που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ετοίμων προϊόντων καθώς και πρώτων υλών πέρασε η κρητική βιομηχανία παξιμαδιών Κρητών Άρτος εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

1-Vioaerio

Με τον «αραµπά» κινούνται οι διαδικασίες, που αφορούν στην έκδοση αδειών για την εγκατάσταση και τη λειτουργία µονάδων βιοαερίου, σε πολλές περιφέρειες της χώρας, ενώ σε γεωγραφικά διαµερίσµατα όπως η Πελοπόννησος και η ∆υτική Ελλάδα οι επενδυτές «σκοντάφτουν» και στην έλλειψη πρόσβασης στο δίκτυο του ∆Ε∆∆ΗΕ.

minerva_logo_2

Η ανάπτυξη των παραγωγικών υποδομών και η ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού είναι οι βασικές προτεραιότητες της βιομηχανίας τροφίμων Μινέρβα ΑΕ, παρά την πρόκληση της συνεχιζόμενης δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

KATIKI_DOMOKOU_0087

Αποδίδουν όπως φαίνεται οι επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ της ΟΠΤΙΜΑ που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της από το 2017 το κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές» καθώς πέρα από τη βελτιστοποίησης της  διαδικασίας παραγωγής του και την ανανέωση της εικόνας του κατάφερε μέσα σε 12 μήνες να πετύχει την επιστροφή της ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε. σε κερδοφορία.

2-Mikres-ekmetalleuseis

Στις 4 Μαρτίου ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων για το Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων» προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ που θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου και θα βασιστεί στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του έτους 2018.

1-Sxedia-Velitiwsis

∆εύτερες σκέψεις για το αν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τελικά όλα όσα έχουν εντάξει στο φάκελο ενίσχυσης, έχουν οι υποψήφιοι στα Σχέδια Βελτίωσης µε ορισµένους να έχουν ξεκινήσει να αισθάνονται εγκλωβισµένοι σε επενδύσεις που προέβλεψαν στην αίτηση καθώς έτσι θα εξασφάλιζαν υψηλή µοριοδότησης.

basf

H γερμανική εταιρεία χημικών BASF ανακοίνωσε την Πέμπτη 09 Ιανουαρίου ότι υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με τη διοίκηση της κινεζικής επαρχίας Κουανγκτούνγκ (Guandong) προκειμένου να εγκαταστήσει εργοστάσιο Verbund στην πόλη Τζαντσιάνγκ (Zhanjiang), μετέδωσε το businessinsider.com.

mccormick-tractor-2

Ρύθμιση για το καθεστώς του δανεισμού αγροτών με ποσό μέχρι 25.000 ευρώ θα περιλαμβάνει το νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου Οικονομίας για τις μικροπιστώσεις, το οποίο και αναμένουν οι διαχειριστικές αρχές ώστε να προχωρήσουν τις απαραίτητες συμβάσεις με το ΕΤΕΑΝ. Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, εκφράζεται παράλληλα ο φόβος από τις αρχές στην Αχαρνών πως αν αργήσει η σχετική ρύθμιση από το Οικονομίας και μπει η χώρα σε διαδικασία εκλογών, όλο το πλαίσιο θα πάει πίσω και οι υπογραφές με τον διαχειριστή ΕΤΕΑΝ ίσως να μην προλάβουν το 2019.

fwtovoltaika

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει μια ακόμα συνεργασία της στον κλάδο των ΑΠΕ, με την εταιρεία «Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΕΠΕ».

f_4

Σε επέκταση των ιδιόκτητων αμπελών της με νέες φυτεύσεις βιολογικής καλλιέργειας, δοκιμάζοντας την παραγωγή καινούριων ποικιλιών, ελληνικών και διεθνών, σε terroir – οινοπέδια που θα εξελιχθούν σε αμπελοτόπια, από τα οποία θα παράγονται ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού (single vineyard – single cru), ετοιμάζεται να προχωρήσει η οινοποιητική εταιρεία Κτήμα Semeli στο Κούτσι Νεμέας.

beko

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επεκτείνει το επενδυτικό της πλάνο φθάνοντας τα €48 εκατ. για την περίοδο 2015-2019, ενισχύοντας την παρουσία της στην Ελλάδα και τη δέσμευσή της στην προοπτική της εγχώριας αγοράς μπύρας.

milokleftis

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό της πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η οποία παράλληλα η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα εστιάζοντας στην αγορά της Αμερικής και αναπτύσσει νέα καινοτόμα προϊόντα που δημιουργούν ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια, όπως η παραγωγή μηλίτη.

Ipeirotika_avga

Τα Ηπειρώτικα Αυγά από την Πτηνοτροφική Ιωαννίνων και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Η ΠΙΝΔΟΣ προχώρησαν σε στρατηγική συμμαχία συνεργασίας σε εμπορικό επίπεδο.

Lidl-1

Eπενδύσεις ύψους 100-120 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την επόμενη οικονομική της χρήση (1/3/2019 -28/2/2020)  η η Lidl Ελλάς. Πρόκειται για ήδη εγκεκριμένο budget το οποίο είναι ελαφρά ενισχυμένο σε σχέση με το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 85-100 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί στην χρήση που ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο του 2019 η αλυσίδα και, όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος Διοίκησης της  Lidl Ελλάς Ιάκωβος Ανδρεανίδης εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

5-agrotis

Να έχει τελειώσει το θέµα µε την προκήρυξη του Μέτρου 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκµεταλλεύσεων» πριν τις 14 ∆εκεµβρίου οπότε και προγραµµατίζεται η 6η Επιτροπή Παρακολούθησης των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοδοξούν οι διαχειριστικές αρχές.

1-Eurobank

Ακτινογραφία των συνθηκών που συνδιαµορφώνουν τα χαρακτηριστικά του αγροτοδιατροφικού τοµέα αλλά και ευρύτερα της επιχειρηµατικότητας στη χώρα µας, αποτέλεσε το τριήµερο εκδηλώσεων της Eurobank στη Θεσσαλονίκη, µε αφορµή το Go In Thessaloniki και τις B2B συναντήσεις του Trade Club Alliance.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία