Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

17_pin

Την έγκριση από τις Βρυξέλλες ώστε να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτηµα µεγάλων επιχειρήσεων του αγροτικού χώρου και συνεργατικών σχηµάτων αγροτών για την επιδότηση έργων του πρωτογενή τοµέα που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, έχει ζητήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

93524713

Να έχουν προχωρήσει στις εντάξεις των επενδύσεων στα προγράµµατα Leader µέχρι τις 30 Ιουνίου όλες οι Ομάδες Τοπικής ∆ράσης αλλιώς θα µειωθούν τα κονδύλια που λαµβάνουν για τα λειτουργικά τους έξοδα, προβλέπεται σε ΚΥΑ που συνυπογράφουν ο υπουργός Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

2-Eurobank

Θέµα ηµερών είναι η υπογραφή συµφωνίας της Eurobank µε τo EIF(European Investment Fund), βάσει της οποίας η εγχώρια τράπεζα θα διαθέσει στην αγορά περί τα 200 εκατ. ευρώ για τη χρηµατοδότηση επενδύσεων που σχετίζονται µε τα Σχέδια Βελτίωσης και το πρόγραµµα Εµπορία - Μεταποίηση.

bce669cd-1f2f-4a36-a8da-1b7b4961e2bd

Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 560 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και με προτεραιότητα στους νέους αγρότες, εγκαινιάζουν Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για χαμηλότοκα δάνεια μακράς ωρίμανσης, χαμηλών εξασφαλίσεων και με 5ετή περίοδο χάριτος.

19_3

∆ωρεάν ρεύµα από την πρώτη ηµέρα και ύστερα από 6-7 χρόνια µετά την απόσβεση ένα καλό έξτρα εισόδηµα, θα εξασφαλίσει η κατασκευή φωτοβολταϊκών στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις, σύµφωνα µε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκας.

foto2_agrotica

Το αργότερο εντός του Μαρτίου θα διατεθούν στους Έλληνες παραγωγούς επιπλέον 570 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων μακράς ωρίμανσης και χαμηλών εξασφαλίσεων, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε κατά τα εγκαίνια της 28ης Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδη.

ebrdbank

Το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων για ανάπτυξη εγκαταστάσεων στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας επενδύει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην εταιρεία εμπορίου σιτηρών Louis Dreyfus, στοχεύοντας στην καλύτερη πρόσβαση στις αγορές για μικρούς και μεσαίους αγρότες οχτώ χωρών.

trapezaperewsikaliteri

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει μια ακόμα συνεργασία στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων, με την εταιρεία «Unitrack ΑΕΕ».

18-19_14

Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών θα γίνεται εντός της αγροτικής εκµετάλλευσης χωρίς γραφειοκρατία, µετά τη νοµοθετική ρύθµιση για τη Γη Υψηλής Παραγωγικότητας . Άµεσα η σύνδεση των νέων µονάδων των αγροτών µε την αναβάθµιση των δικτύων ενέργειας στην επαρχία, όπως αναφέρει η Agrenda.

ARAMPATZIAITOLOAKARNANIA02

Στην εξασφάλιση «ζωτικού χώρου» για νέες επενδύσεις στις υδατοκαλλιέργειες και την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των περιοχών ολοκληρωμένης ανάπτυξης (ΠΟΑΥ), αναφέρθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Αιτωλοακαρνανία.

78321652_832401417192543_8104957716843200512_n

Ημερίδα για την παρουσίαση των έργων που επιχειρούν οι Ενεργειακές Κοινότητες της Ένωσης Αγρινίου διοργανώθηκε στο Αγρίνιο, με την ηγεσία της Ένωσης να βάζει ως στόχο την ολοκλήρωση των φωτοβολταϊκών μέσα στο 2020 και των αιολικών μέχρι το 2021.

etep

Με την έγκριση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που θα εκδώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ως Διαχειριστής του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, προς τις Τράπεζες για συμμετοχή τους σε αυτό ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο ενεργοποίησης του Ταμείου που ξεκίνησε με την υπογραφή της Συμφωνίας Χρηματοδότησης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 80 εκατ. ευρώ και το οποίο αναμένεται να μοχλεύσει πόρους της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

thema_1_kentrikh_8560

Σαφείς δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης και χρηματοδότησης των Σχεδίων Βελτίωσης, αναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου για την Εκμηχάνιση της Ελληνικής Γεωργίας που διοργάνωσε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

KAR_2418_2

Σε δρόμο μπαίνει η σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του οποίου οι δικαιούχοι των επενδυτικών μέτρων όπως τα Σχέδια Βελτίωσης θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν το έργο τους μέσω δανεισμού με ευνοϊκά επιτόκια και μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής μετά τη συγκρότηση της Επενδυτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕταΕ) που θα «τρέξει»το εν λόγω Ταμείο.

skrekas_eu

Τη χορήγηση κεφαλαίων 170 εκατ. ευρώ αρχές του 2020 για αγροτικά δάνεια με 15ετή διάρκεια και περίοδο χάριτος έως και πέντε χρόνια ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα δάνεια αυτά θα χρηματοδοτήσουν είτε πρότζεκτ που αφορούν την κατασκευή φωτοβολταϊκών (net-metering), είτε σε συνδυασμό με τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Μεταποίηση, ενώ το 10% αυτών των κεφαλαίων, θα προορίζονται για νέους αγρότες.

Olive_oil_Workshop_EBRD_Sept_19_01_2

Ελλείψεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία, έλλειψη ρευστότητας, καθυστερημένη και δύσκολη πρόσβαση σε αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που προβάλουν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου όταν η συζήτηση έρχεται στη στήριξη των προσπαθειών που επιχειρούν ένα άνοιγμα στις διεθνείς αγορές.

adwnis-gewrgiadis-ton-augousto-oi-kua-gia-to-elliniko_w_l

Παρεμβάσεις που έχουν στόχο την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων, την επιτάχυνση των έργων που έχουν εγκριθεί στα πλαίσια των Αναπτυξιακών Νόμων, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, τα επιχειρηματικά πάρκα καθώς και εργασιακά θέματα, περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

piraeus-bank-emeagr-640x428_2

Στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις χρηματοδότησης από ενδιαφερόμενους φορείς για τη χρηματοδότηση έργων σε πράσινες υποδομές, όπως φωτοβολταϊκά πάρκα και μονάδες βιοαερίου, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, που συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που σκοπό έχει να κινητοποιήσει επενδύσεις σε υποδομές συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία