Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

image3_2

Στη Βουλή κατατέθηκε προς ψήφιση ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που προβλέπει ειδικό καθεστώς ενίσχυσης για τον πρωτογενή τομέα για επενδύσεις από 50.000 ευρώ και άνω, με την ανάλυση συνεπειών του νομοσχεδίου να αναφέρει πως θα αποσαφηνιστεί ρητά υπό ποιες προϋποθέσεις τα τρακτέρ θα είναι επιλέξιµη δαπάνη στις προκηρύξεις.

1_149

Την ίδρυση νέου Ταμείου παροχής μικροπιστώσεων στον πρωτογενή τομέα για δάνεια έως 25.000 ευρώ που θα παρέχονται με ελάχιστες ή καθόλου εξασφαλίσεις, με επιδότηση του επιτοκίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός σε ομιλία του στο 7ο συνέδριο για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διοργανώνει η DG-Agri μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

massey-ferguson-gc1700e-april-2020-fagan-farms-cumming-georgia-668A9739-header__1_

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος ο οποίος φέρνει ένα ειδικό καθεστώς με τίτλο «Αγροδιατροφή-Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία», στο οποίο θα υπάγονται όλα τα επενδυτικά σχέδια των αγροτικών επιχειρήσεων.

hero_dripirrigation_2

Ένα νέο εξειδικευμένο προϊόν χρηματοδότησης των επενδύσεων για αγορά και εγκατάσταση νέων συστημάτων άρδευσης, δεξαμενές, γεωτρήσεις και σχετικό μηχανολογικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Cabezal-de-riego__1_

Με την προσκόμιση δύο εναλλακτικών δικαιολογητικών διευκολύνεται η επιδότηση ανοίγματος νέας γεώτρησης, σε περίπτωση που η έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ καθυστερεί.

Fotovoltaika_panw_2

Νέα χρηματοδοτικά προϊόντα για Αγροτικά Φωτοβολταϊκά παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς σε ενημερωτική εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάρτων (ΠΣΑΘ), μεταξύ των οποίων προβλέπεται η χρηματοδότηση για αντικατάσταση και αναβάθμιση πάνελ καθώς και η παροχή ρευστότητας για τις ανάγκες του πάρκου και της εκμετάλλευσης.

18-19__1__3

Η προετοιµασία για την ενεργοποίηση του εργαλείου µικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ για τις αγροτικές εκµεταλλεύσεων συνεχίζεται, µε την υπογραφή της σχετικής σύµβασης για την ενεργοποίησή του µε την Αναπτυξιακή Τράπεζα να αναµένεται τις επόµενες ηµέρες.

fakelos_814

Τη δική τους προσέγγιση στα θέµατα χρηµατοδότησης της αγροτικής δραστηριότητας παρουσιάζουν οι µεγάλες εµπορικές τράπεζες, οι οποίες πλαισιώνουν δοκιµασµένα προϊόντα αγροτικής τραπεζικής µε νέες λύσεις εγγυηµένου επενδυτικού κεφαλαίου. Ιδιαίτερη φροντίδα καταγράφεται για τον κλάδο της αγροδιατροφής και για τους νέους αγρότες.

8-9-a_2

Ο τελευταίο κύκλος αιτήσεων για τον Αναπτυξιακό Νόµο είναι αυτός που λήγει στις 30 Ιουλίου, προτού ενεργοποιηθεί τον ερχόµενο Ιανουάριο το νέο πλαίσιο για τις επιδοτήσεις, το οποίο παρουσιάστηκε την περασµένη εβδοµάδα στη συνεδρίαση του υπουργικού συµβουλίου.

4563

Νέες δυνατότητες για εξεύρεση κεφαλαίων κίνησης έως 200.000 ευρώ σε αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία, παρέχονται μέσα από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Claas-Axion-850-black-edition-Agribumper-Frontgewicht-tractorbumper-trekkerbumper-unterfahrschutz-kamps-de-wild-100-3_2

Από την Τρίτη 25 Μαΐου, μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2021 θα είναι ανοιχτός για αιτήσεις ο νέος κύκλος αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, με δύο νέες προκηρύξεις συνολικού προϋπολογισμού 805 εκατ. ευρώ που αφορούν τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (7ος κύκλος) και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» (5ος κύκλος).

dvsdfv

Παρατείνεται για δύο έτη η προθεσμία ολοκλήρωσης, σε όσα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η απένταξή τους εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αλλαγή, στις επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στους Αναπτυξιακούς νόμους.

P_20161124_165544

Νέο κανάλι ρευστότητας ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, μέσα από ένα ταμείο 520 εκατ. ευρώ από το οποίο θα προωθηθούν επενδύσεις για την ψηφιοποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την εισαγωγή σε πρακτικές γεωργίας ακριβείας αλλά και την ανάπτυξη δικτύων συμβολαιακής καλλιέργειας.

E65-4-1300x631

Για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημόσιων έργων των τελευταίων δεκαετιών ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, το Μετρό στη Θεσσαλονίκη, το σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο είναι σε εξέλιξη αλλά και για τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

bdc8e436588cac684ec76238b5f37a32

Το «εργαλείο µικροδανείων µε επιµερισµό του κινδύνου» για γεωργικές εκµεταλλεύσεις το οποίο αφορά δάνεια έως 25.000 ευρώ, δροµολογεί εκ νέου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας «παγώσει» τη διαδικασία λόγω της πανδηµίας.

18-19_pin__1_

Μια «μαύρη τρύπα», αρχικής επιφάνειας 1.300 έως 1.500 στρεμμάτων, με προοπτική μάλιστα, να μεγαλώσει κι άλλο, ετοιμάζεται να «ανοίξει» στον κάμπο των 25.000 στρεμμάτων του Δρυμού, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, η επενδυτική «φρενίτιδα» για τα φωτοβολταϊκά, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στη γειτονική Άσσηρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία