Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

bdc8e436588cac684ec76238b5f37a32

Το «εργαλείο µικροδανείων µε επιµερισµό του κινδύνου» για γεωργικές εκµεταλλεύσεις το οποίο αφορά δάνεια έως 25.000 ευρώ, δροµολογεί εκ νέου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας «παγώσει» τη διαδικασία λόγω της πανδηµίας.

18-19_pin__1_

Μια «μαύρη τρύπα», αρχικής επιφάνειας 1.300 έως 1.500 στρεμμάτων, με προοπτική μάλιστα, να μεγαλώσει κι άλλο, ετοιμάζεται να «ανοίξει» στον κάμπο των 25.000 στρεμμάτων του Δρυμού, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, η επενδυτική «φρενίτιδα» για τα φωτοβολταϊκά, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στη γειτονική Άσσηρο.

5eadf7bb0dc24cd7b4d53e28b5cf2b01

Με ανώτατο ύψος χαρτοφυλακίου τα 150 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Eurobank στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα, με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων με ευνοϊκούς όρους.

vivartia-1

Η έγκριση συμφωνίας μεταβίβασης ενός από τα μεγαλύτερα γκρουπ τροφίμων της χώρας, της Vivartia, από τη MIG στο αμερικανικό επενδυτικό fund CVC, ήρθε να επισφραγίσει εμφατικά μια τάση που αναπτύσσεται εδώ και καιρό και αφορά την τοποθέτηση επενδυτικών κεφαλαίων σε εταιρείες ελληνικών τυποποιημένων τροφίμων.

18-09_3

Με πρόσθετο επιτοκιακό όφελος για νέους αγρότες κάτω των 41 ετών, ενεργοποιήθηκε και το δεύτερο εργαλείο ευνοϊκής δανειοδότησης αποκλειστικά για τον αγροτικό τοµέα. Πρόκειται για το πρόγραµµα «Γεωργία & Βιοικονοµία» ύψους 210 εκατ. ευρώ, µε τον δανεισµό µάλιστα να µπορεί να αφορά αποκλειστικά κεφάλαιο κίνησης χωρίς απαραίτητα να συνδέεται µε επενδύσεις.

18-19_pin

Βήμα-βήμα η αίτηση ένταξης στα Εγγυημένα Αγροτικά Δάνεια. Επενδυτικό κεφάλαιο και ρευστότητα υπόσχεται σε κατ’ επάγγελμα αγρότες, νέους γεωργούς και μεταποιητικές επιχειρήσεις το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

μπουκαλια-ελαιολαδου-στην-γραμμη-παραγωγης

Την ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων για την παροχή εγγυήσεων ύψους 80% που θα αφορούν τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με νέα δάνεια χαμηλού επιτοκίου, μειωμένων εξασφαλίσεων και μεγαλύτερης περιόδου αποπληρωμής, ανακοίνωσαν σε τηλεδιάσκεψη οι αρμόδιες αρχές.

19_pin_7

Με µόνο διαγωνιστικές διαδικασίες θα µπορούν να κλειδώσουν τιµή τα αγροτικά φωτοβολταϊκά πλέον, καθώς µπήκαν σε εφαρµογή από την 1η Ιανουαρίου τα µέτρα αναδιάρθρωσης της αγοράς ενέργειας που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

MF6700-Global-Gallery-08

Μεγάλη είναι η ζήτηση για το νέο κύκλο επιδοτήσεων του Αναπτυξιακού Νόµου συνολικού ύψους 525 εκατ. ευρώ που έχει ανοίξει από τις αρχές ∆εκεµβρίου, µε τη διαδικασία των αιτήσεων να µπαίνει µετά τις γιορτές στο φουλ µέχρι και τη λήξη της διορίας στις 31 Μαρτίου.

e399e2cdc6d6f0e2ebd974c65de3e59b

Με τρεις προκηρύξεις εγκαινιάζεται ο νέος κύκλος του Αναπτυξιακού Νόμου που υπεγράφη την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, με προϋπολογισμό 525 εκατ. ευρώ, σε μια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda.

50590733466_5f2c5cfe4f_o

Η αγορά µεταχειρισµένων αγροτικών µηχανηµάτων, ζωικού κεφαλαίου και παραγωγικής γης είναι κάποιες από τις δαπάνες που διαχρονικά ήταν και είναι εκτός επιλέξιµων δαπανών από τα Σχέδια Βελτίωσης. Ωστόσο, πλέον υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης τέτοιων επενδύσεων, µέσω των δανειακών συµβάσεων µε ευνοϊκούς όρους από το Ταµείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΕΑΑ) που αναμένεται να μπει σε λειτουργία σύμφωνα με στελέχη τραπεζών από τις 26 Νοεµβρίου, δηλαδή μέσα στις επόμενες ώρες.

John-Deere-StarFire-receiver-trade-in

Για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου μετατέθηκε το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αιτήσεων για αγρότες που μπορούν να ζητήσουν επενδυτικό δάνειο και κεφάλαιο κίνησης εγγυημένο κατά 80% από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβαν οι Τράπεζες από τους αρμόδιους φορείς. Σημειώνεται ότι το σύστημα ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει στις 17 Νοεμβρίου.

New-Holland-t7315-Blue-Power-AGRIbumper-WL1200-Intrak-mts-Roost-Hunsel-1

Αρνητικά φαίνεται να έχει επιδράσει στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται μέχρι σήμερα οι άμεσες ενισχύσεις των αγροτών. Αντίθετα, μια ουσιαστική στροφή, αυτών των ενισχύσεων στην τόνωση της επενδυτικής δαπάνης θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερα αναπτυξιακά αποτελέσματα και να βγάλει τους Έλληνες αγρότες από τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία περιέρχονται χρόνο με το χρόνο. Μ' αυτή την έννοια, περισσότερα χαμηλότοκα επιχειρηματικά αγροτικά δάνεια από τις τράπεζες, καλοδουλεμένα επενδυτικά προγράμματα και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με στόχο τη βελτίωση της υπεραξίας των προϊόντων στις εκμεταλλεύσεις θα είχαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία