Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

2-Mikres-ekmetalleuseis

Στις 4 Μαρτίου ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων για το Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων» προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ που θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου και θα βασιστεί στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του έτους 2018.

milokleftis

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό της πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η οποία παράλληλα η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα εστιάζοντας στην αγορά της Αμερικής και αναπτύσσει νέα καινοτόμα προϊόντα που δημιουργούν ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια, όπως η παραγωγή μηλίτη.

Ipeirotika_avga

Τα Ηπειρώτικα Αυγά από την Πτηνοτροφική Ιωαννίνων και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Η ΠΙΝΔΟΣ προχώρησαν σε στρατηγική συμμαχία συνεργασίας σε εμπορικό επίπεδο.

Lidl-1

Eπενδύσεις ύψους 100-120 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την επόμενη οικονομική της χρήση (1/3/2019 -28/2/2020)  η η Lidl Ελλάς. Πρόκειται για ήδη εγκεκριμένο budget το οποίο είναι ελαφρά ενισχυμένο σε σχέση με το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 85-100 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί στην χρήση που ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο του 2019 η αλυσίδα και, όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος Διοίκησης της  Lidl Ελλάς Ιάκωβος Ανδρεανίδης εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

5-agrotis

Να έχει τελειώσει το θέµα µε την προκήρυξη του Μέτρου 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκµεταλλεύσεων» πριν τις 14 ∆εκεµβρίου οπότε και προγραµµατίζεται η 6η Επιτροπή Παρακολούθησης των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοδοξούν οι διαχειριστικές αρχές.

1-Eurobank

Ακτινογραφία των συνθηκών που συνδιαµορφώνουν τα χαρακτηριστικά του αγροτοδιατροφικού τοµέα αλλά και ευρύτερα της επιχειρηµατικότητας στη χώρα µας, αποτέλεσε το τριήµερο εκδηλώσεων της Eurobank στη Θεσσαλονίκη, µε αφορµή το Go In Thessaloniki και τις B2B συναντήσεις του Trade Club Alliance.

kavala_coop_sparaggi

Ένα βήµα πριν ενεργοποιήσουν την παραγωγική και την εµπορική τους συνεργασία, για την αξιοποίηση της παραγωγής από καλλιέργειες που αναπτύσσονται στον κάµπο και τους πρόποδες του όρους Παγγαίο στην Καβάλα, βρίσκονται η ΕΑΣ Καβάλας, µε την ΕΑΣ Παγγαίου.

adm_2

Η Archer Daniels Midland Co (ADM.N), κορυφαία αμερικανική εταιρεία που εμπορεύεται σιτηρά πλησίασε τη Molinos Agro (MOLA.BA) από την Αργεντινή που ασχολείται με την κατεργασία σόγιας (soy crusher) σχετικά με εξαγορά ζωοτροφής και του εργοστασίου παρασκευής σογιέλαιου.

karavias_eurobank_F

Έμπρακτη στήριξη στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στις διεθνείς αγορές υποσχέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, προαναγγέλλοντας, για το 2019, τη χορήγηση δανείων από την τράπεζα που θα υπερβούν το ποσό των 3 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 2,5 δισ. ευρώ, κατά το τρέχον έτος.

Vioenergia_Nigritas_2

Nέες επενδύσεις, συνολικού ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, αναµένεται να προσελκύσει στα αµέσως επόµενα χρόνια στην Ελλάδα ο τοµέας της αξιοποίησης λυµάτων και οργανικών αποβλήτων αγροτοβιοµηχανικών εκµεταλλεύσεων, για την παραγωγή θερµικής και ηλεκτρικής ενέργειας µε χρήση τεχνολογίας καύσης βιοαερίου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον και επιχειρήσεων από τη Γερµανία, όπου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγµένος.

4-rofimata

Στην παραγωγή τεσσάρων κωδικών στιγµιαίων ροφηµάτων, ισάριθµων επιλογών ζωοτροφής για οικόσιτα ζώα και τουλάχιστον δύο ελαιολάδων, όλα παρασκευασµένα ή εµπλουτισµένα µε ελληνικά αρωµατικά φυτά, και µε καινοτοµία στη σύνθεση και τη συσκευασία του περιεχοµένου τους, προχωρούν τρεις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις.

fwtovoltaika

Να επιτραπεί, υπό προϋποθέσεις, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ένα μικρό ποσοστό γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΚ).

Sekap_line_large

Ξεκίνησε 2,5 μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς τής ΣΕΚΑΠ, η λειτουργία της νέας γραμμής παραγωγής προϊόντων καπνού της JTI στο εργοστάσιο της Ξάνθης. Στη νέα γραμμή παράγονται συσκευασίες bucket Camel και Winston, τα οποία προορίζονται για εξαγωγή σε χώρες της ΕΕ.

Pierluigi-Tosato-Deoleo3

Σε δίκτυο συµφερόντων της µεγάλης ισπανικής εταιρείας ελαιολάδου Deoleo περνάει, όπως όλα δείχνουν, η εµπορική διαχείριση της παραγωγής που θα συγκεντρώνει, αν όλα πάνε καλά, ο συνεταιρισµός Γαργαλιάνων στη Μεσσηνία.

40-41

Επί τρεις γενιές η οικογένεια Τρικαλινού ψάρευε στη λιµνοθάλασσα γύρω από τη νερένια πόλη του Αιτωλικού, γνωστή και ως Μικρή Βενετία της Ελλάδας και έφτιαχνε αυγοτάραχο.

apcadvancedpla2_fNEW

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέθεσε μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία συμβούλων APC Α.Ε. το έργο υποστήριξης για την προετοιμασία προσκλήσεων χρηματοδότησης σχεδίων παραγωγής και εμπορίας Οργανώσεων Παραγωγών ή Ενώσεων αυτών, καθώς και εμπορίας / προώθησης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιεργειών.

espa12f_2

Από τις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για ένα νέο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θα επιδοτεί τη συνεργασία επιχειρήσεων με προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τα παραγόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, να απευθυνθούν στις διεθνείς αγορές και να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας.

1

Σε ναυάγιο oδηγήθηκε η περίπτωση της εκχώρησης ενίσχυσης στα Σχέδια Βελτίωσης, την ώρα που οι 15.000 φάκελοι που περιµένουν αξιολόγηση µαζί µε την εµπειρία του παρελθόντος δείχνουν πως οι εγκρίσεις δεν πρόκειται να βγουν πριν το καλοκαίρι του 2019.

leader_katalima2

Τους όρους με τους οποίους οι επενδυτές θα ενισχυθούν με το «ευνοϊκό» 65% των δαπανών για έργα κάτω των 300.000 ευρώ ορίζει τροποποιητική απόφαση για τα προγράμματα Leader, η οποία παράλληλα προβλέπει και τη χρήση δανείου ή εγγύησης από το ΕΤΕΑΝ για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία