Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

Cabezal-de-riego__1_

Με την προσκόμιση δύο εναλλακτικών δικαιολογητικών διευκολύνεται η επιδότηση ανοίγματος νέας γεώτρησης, σε περίπτωση που η έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ καθυστερεί.

Claas-Axion-850-black-edition-Agribumper-Frontgewicht-tractorbumper-trekkerbumper-unterfahrschutz-kamps-de-wild-100-3_2

Από την Τρίτη 25 Μαΐου, μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2021 θα είναι ανοιχτός για αιτήσεις ο νέος κύκλος αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, με δύο νέες προκηρύξεις συνολικού προϋπολογισμού 805 εκατ. ευρώ που αφορούν τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (7ος κύκλος) και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» (5ος κύκλος).

dvsdfv

Παρατείνεται για δύο έτη η προθεσμία ολοκλήρωσης, σε όσα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η απένταξή τους εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αλλαγή, στις επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στους Αναπτυξιακούς νόμους.

P_20161124_165544

Νέο κανάλι ρευστότητας ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, μέσα από ένα ταμείο 520 εκατ. ευρώ από το οποίο θα προωθηθούν επενδύσεις για την ψηφιοποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την εισαγωγή σε πρακτικές γεωργίας ακριβείας αλλά και την ανάπτυξη δικτύων συμβολαιακής καλλιέργειας.

E65-4-1300x631

Για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημόσιων έργων των τελευταίων δεκαετιών ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, το Μετρό στη Θεσσαλονίκη, το σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο είναι σε εξέλιξη αλλά και για τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

bdc8e436588cac684ec76238b5f37a32

Το «εργαλείο µικροδανείων µε επιµερισµό του κινδύνου» για γεωργικές εκµεταλλεύσεις το οποίο αφορά δάνεια έως 25.000 ευρώ, δροµολογεί εκ νέου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας «παγώσει» τη διαδικασία λόγω της πανδηµίας.

18-19_pin__1_

Μια «μαύρη τρύπα», αρχικής επιφάνειας 1.300 έως 1.500 στρεμμάτων, με προοπτική μάλιστα, να μεγαλώσει κι άλλο, ετοιμάζεται να «ανοίξει» στον κάμπο των 25.000 στρεμμάτων του Δρυμού, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, η επενδυτική «φρενίτιδα» για τα φωτοβολταϊκά, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στη γειτονική Άσσηρο.

5eadf7bb0dc24cd7b4d53e28b5cf2b01

Με ανώτατο ύψος χαρτοφυλακίου τα 150 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Eurobank στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα, με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων με ευνοϊκούς όρους.

vivartia-1

Η έγκριση συμφωνίας μεταβίβασης ενός από τα μεγαλύτερα γκρουπ τροφίμων της χώρας, της Vivartia, από τη MIG στο αμερικανικό επενδυτικό fund CVC, ήρθε να επισφραγίσει εμφατικά μια τάση που αναπτύσσεται εδώ και καιρό και αφορά την τοποθέτηση επενδυτικών κεφαλαίων σε εταιρείες ελληνικών τυποποιημένων τροφίμων.

18-09_3

Με πρόσθετο επιτοκιακό όφελος για νέους αγρότες κάτω των 41 ετών, ενεργοποιήθηκε και το δεύτερο εργαλείο ευνοϊκής δανειοδότησης αποκλειστικά για τον αγροτικό τοµέα. Πρόκειται για το πρόγραµµα «Γεωργία & Βιοικονοµία» ύψους 210 εκατ. ευρώ, µε τον δανεισµό µάλιστα να µπορεί να αφορά αποκλειστικά κεφάλαιο κίνησης χωρίς απαραίτητα να συνδέεται µε επενδύσεις.

18-19_pin

Βήμα-βήμα η αίτηση ένταξης στα Εγγυημένα Αγροτικά Δάνεια. Επενδυτικό κεφάλαιο και ρευστότητα υπόσχεται σε κατ’ επάγγελμα αγρότες, νέους γεωργούς και μεταποιητικές επιχειρήσεις το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

μπουκαλια-ελαιολαδου-στην-γραμμη-παραγωγης

Την ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων για την παροχή εγγυήσεων ύψους 80% που θα αφορούν τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με νέα δάνεια χαμηλού επιτοκίου, μειωμένων εξασφαλίσεων και μεγαλύτερης περιόδου αποπληρωμής, ανακοίνωσαν σε τηλεδιάσκεψη οι αρμόδιες αρχές.

19_pin_7

Με µόνο διαγωνιστικές διαδικασίες θα µπορούν να κλειδώσουν τιµή τα αγροτικά φωτοβολταϊκά πλέον, καθώς µπήκαν σε εφαρµογή από την 1η Ιανουαρίου τα µέτρα αναδιάρθρωσης της αγοράς ενέργειας που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

MF6700-Global-Gallery-08

Μεγάλη είναι η ζήτηση για το νέο κύκλο επιδοτήσεων του Αναπτυξιακού Νόµου συνολικού ύψους 525 εκατ. ευρώ που έχει ανοίξει από τις αρχές ∆εκεµβρίου, µε τη διαδικασία των αιτήσεων να µπαίνει µετά τις γιορτές στο φουλ µέχρι και τη λήξη της διορίας στις 31 Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία