Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

skrekas_eu

Τη χορήγηση κεφαλαίων 170 εκατ. ευρώ αρχές του 2020 για αγροτικά δάνεια με 15ετή διάρκεια και περίοδο χάριτος έως και πέντε χρόνια ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα δάνεια αυτά θα χρηματοδοτήσουν είτε πρότζεκτ που αφορούν την κατασκευή φωτοβολταϊκών (net-metering), είτε σε συνδυασμό με τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Μεταποίηση, ενώ το 10% αυτών των κεφαλαίων, θα προορίζονται για νέους αγρότες.

DSC_0060_2

Σε διευκρινήσεις και ερωτήσεις από το κοινό πάνω στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επενδύσεων οινοποιητικών επιχειρήσεων προχώρησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου, με τους οινοποιούς να εστιάζουν σε γραφειοκρατικά ζητήματα και στην επεξήγηση της σωστής περιγραφής των εργασιών για τις οποίες επιθυμούν ενίσχυση.

μπ

Συνολικά 18 επενδυτικά σχέδια πήραν έγκριση στο Μέτρο 4.2.2 «Μεταποίηση με τελικό μη γεωργικό προϊόν», ανάμεσα στα οποία βρίσκονται μονάδες παραγωγής μπύρας της ζυθοποίας Ικαρίας και του Νοτίου Αιγαίου αλλά και ένα αποσταγματοποιείο από το Κατώγι Αβέρωφ.

mikri-epixeirisi

Αγροτικό εξοπλισμό, θερμοκηπιακές μονάδες, σταβλικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό μεταποίησης και μισθούς δικαιολογεί και επιδοτεί το νέο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» που θα προκηρυχθεί το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου

Metapoiisi_2

Μέχρι τις 17 Μαΐου πήραν παράταση οι δυνητικοί δικαιούχου της Δράσης 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της παραγράφου 6 της απόφασης ένταξης, προθεσμία που έληγε στις 3 Μαΐου.

seve1

Θέμα λίγων ημερών, ίσως ακόμη και ωρών, φαίνεται ότι είναι η έκδοση του προσωρινού πίνακα των επενδυτικών σχεδίων για τα οποία «άναψε το πράσινο φως» υπαγωγής τους στη Δράση 4.2.1 του Μέτρου 4.2, που αφορά τη στήριξη επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία ή κι ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, του ΠΑΑ της περιόδου 2014-2020.

coca-cola_2

Η Coca Cola φέρεται να εξετάζει τη δηµιουργία εργοστασίου επεξεργασίας γαλακτοκοµικών στο Cork, σε µια νέα κίνηση να επεκταθεί εκτός του τοµέα των αναψυκτικών, δουλεύοντας γι’ αυτό τον σκοπό στενά µε την Αρχή Βιοµηχανικής Ανάπτυξης (IDA) της χώρας.

_ΔΩΔΩΝΗ_ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ_1

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

atraktertimokatalogoskandalh

Περαιτέρω χρόνος προς αναζήτηση λύσης, φαίνεται να είναι η κατάληξη της δίωρης συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των εισαγωγέων αγροτικών μηχανημάτων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Χαράλαμπο Κασίμη και στελέχη των διαχειριστικών αρχών του ΠΑΑ, με θέμα τον επίμαχο τιμοκατάλογο των τρακτέρ και τις τιμές βάσει των οποίων θα μπορούν να επιδοτηθούν τα υπό εξέταση Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

fotovolt

Το δικαίωμα στους κατ' επάγγελμα αγρότες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος μέχρι 500 kW, με τιμή 10% πάνω από του διαγωνισμού, δίνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που υπερψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

1_fwtovoltaika

Σε έναν νέο κύκλο αδειοδοτήσεων φωτοβολταϊκών έως 100 kW για κατ’ επάγγελµα αγρότες µε αυξηµένες ταρίφες ανά κιλοβατώρα σε σχέση µε τις σηµερινές, προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύµφωνα µε τα όσα µετέφεραν εκπρόσωποί του στα περιθώρια της Agrothessaly.

kriton

Στον έλεγχο της Switz Group που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ετοίμων προϊόντων καθώς και πρώτων υλών πέρασε η κρητική βιομηχανία παξιμαδιών Κρητών Άρτος εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

1-Vioaerio

Με τον «αραµπά» κινούνται οι διαδικασίες, που αφορούν στην έκδοση αδειών για την εγκατάσταση και τη λειτουργία µονάδων βιοαερίου, σε πολλές περιφέρειες της χώρας, ενώ σε γεωγραφικά διαµερίσµατα όπως η Πελοπόννησος και η ∆υτική Ελλάδα οι επενδυτές «σκοντάφτουν» και στην έλλειψη πρόσβασης στο δίκτυο του ∆Ε∆∆ΗΕ.

minerva_logo_2

Η ανάπτυξη των παραγωγικών υποδομών και η ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού είναι οι βασικές προτεραιότητες της βιομηχανίας τροφίμων Μινέρβα ΑΕ, παρά την πρόκληση της συνεχιζόμενης δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

KATIKI_DOMOKOU_0087

Αποδίδουν όπως φαίνεται οι επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ της ΟΠΤΙΜΑ που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της από το 2017 το κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές» καθώς πέρα από τη βελτιστοποίησης της  διαδικασίας παραγωγής του και την ανανέωση της εικόνας του κατάφερε μέσα σε 12 μήνες να πετύχει την επιστροφή της ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε. σε κερδοφορία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία