Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

espa12f_2

Ένα νέο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θα επιδοτεί τη συνεργασία επιχειρήσεων με προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τα παραγόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, να απευθυνθούν στις διεθνείς αγορές και να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας.

agrotis-xronias-mersina-tsantopoulou-_93_

Σε νέα επένδυση που αφορά την κατασκευή νέας παραγωγικής και αποθηκευτικής πτέρυγας συνολικού ύψους 1,1 εκατ ευρώ προχώρησε η ηπειρωτική τυροκομική βιομηχανία Καράλης, η οποία αποτελεί η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εξαγωγής κεφαλογραβιέρας Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ).

agrotis_ependiseis

Πρόθυμες να ακολουθήσουν το σχέδιο των διαχειριστικών αρχών ώστε να διαμορφωθεί ένα χαρτοφυλάκιο ακόμα και πάνω από τα προβλεπόμενα, δηλαδή άνω του μισού δις ευρώ για μικροπιστώσεις και δάνεια με εγγυήσεις προς αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις, εμφανίστηκαν οι τράπεζες στο ραντεβού με τις διαχειριστικές αρχές την περασμένη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.

agrotis-proswpo

Κουβέντα µε τις τράπεζες έχουν κανονίσει οι διαχειριστικές αρχές την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνουν οι τελικές ρυθµίσεις για τους όρους µε τους οποίους θα τρέξει ο θεσµός των µικροδανείων έως 25.000 ευρώ σε αγρότες µε µισό εµπορικό επιτόκιο και χωρίς εξασφαλίσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews.

Vioenergia_Nigritas_2

Τριπλασιασµό ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος στην υφιστάµενη µονάδα στη Νιγρίτα Σερρών και ανέγερση µιας νέας στην Αλεξάνδρεια Ηµαθίας, προβλέπει το επενδυτικό πλάνο, προϋπολογισµού περίπου 15 εκατ. ευρώ, που προωθεί για τον επόµενο περίπου ένα χρόνο στον τοµέα του βιοαερίου, το επιχειρηµατικό σχήµα που έχουν συστήσει οι οικογένειες Μποζατζίδη, Μητσιολίδη, Τζιάκα και Μητσόπουλου.

dcoop

O μεγαλύτερος συνεταιρισμός ελαιολάδου της Ισπανίας Dcoop και η συνεργαζόμενη μαζί του εταιρεία από το Μαρόκο Devico απέκτησαν μερίδιο 20% στην εταιρεία Bell-Carter, που έχει ως βάση την Καλιφόρνια και εν μέρει ευθύνεται για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις ελιές που εισάγονται από την Ισπανία - σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να πληρώσουν αυτούς τους δασμούς.

IMG_04411

Νέα επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ υλοποιεί το Εργοστάσιο Γάλακτος – ΤΡΙΚΚΗ που αφορά στην εγκατάσταση υπερσύγχρονης εμφιαλωτικής μηχανής δυναμικότητας 6.500 λίτρων την ώρα και στην τοποθέτηση φωτοβολταικού πάρκου στη στέγη του Εργοστασίου. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις υλοποιούνται μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εγκεκριμένου προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ για την ΤΡΙΚΚΗ.

Τέλος Νοεμβρίου οι νέες αιτήσεις για την απονιτροποίηση

Για την επόμενη εβδομάδα μετατίθεται η προκήρυξη του μέτρου αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό εάν θα αλλάξει ή όχι η...

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία