Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

6629_1580810219_200203-Agr

Αυτοαπασχολούµενοι και επιχειρήσεις στον αγροτικό τοµέα θα έχουν µία ακόµη ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραµµα εγγυήσεων 80% σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης πενταετούς ωρίµανσης, που προσφέρει το Ταµείο Εγγυοδοσίας.

Fotovoltaika_panw

Προθεσµία ως τις 9 Σεπτεµβρίου έχει δώσει ο ∆Ε∆∆ΗΕ προκειµένου να καταθέσουν οι ενδιαφερόµενοι τα έγγραφα των αρµοδίων κατά τόπους αρχών ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) και τα σχετικά πρακτικά της Περιφερειακής επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος από τα οποία θα προκύπτει ο χαρακτηρισµός της γης ως υψηλής ή µη παραγωγικότητας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Thermokipio

Απελευθερώνεται η επιδότηση μεγάλων αγροτικών επενδύσεων ιδίως σε θερμοκήπια και μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, έπειτα και από την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καταργεί το θεσμικό πλαίσιο του Αναπτυξιακού, το οποίο όριζε ανώτατο όριο για τέτοιου είδους παραγωγικές μονάδες στα 500.000 ευρώ.

Methane_Power_17_114

Την επιχειρηµατική αξιοποίηση υγρών και στερεών αποβλήτων, προκειµένου τα απόβλητα ύστερα από επεξεργασία να µπορούν να επανεισαχθούν στον κύκλο παραγωγής και να επαναχρησιµοποιηθούν ως πρώτες ύλες διευκολύνει το πρόγραµµα Περιβαλλοντικές υποδοµές: Ενίσχυση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων, προϋπολογισµού 40 εκατ. ευρώ.

Sxedia876

Πρώτα θα ανοίξουν τα αιτήµατα πληρωµών το Σεπτέµβριο ενώ µετατίθεται σε δεύτερο χρόνο η ενεργοποίηση του συστήµατος τροποποιήσεων των επενδυτικών φακέλων στα Σχέδια Βελτίωσης, σύµφωνα µε πληροφορίες από τη Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκµεταλλεύσεις της ΕΥΕ ΠΑΑ.

metapoiisi_espa_2

Καθετοποιημένες μονάδες του τομέα της αγροδιατροφής που ασχολούνται με την παραγωγή ζυμαρικών, σαλτσών, αφεψημάτων από αρωματικά φυτά αλλά και έτοιμων γευμάτων μπορούν αλλά και ζωοτροφών, έχουν πρόσβαση χρηματοδότησης έργων έως και 200.000 ευρώ σε ποσοστό που καλύπτει μέχρι και το 65% των δαπανών.

43759535_1923487474396435_9003537546013048832_o2

Σε ένα φάσµα από σύνθετες καθετοποιηµένες αγροτικές µονάδες που θα είναι εύκολο να χρηµατοδοτηθούν µε τα κονδύνλια του Ταµείου Ανάκαµψης, µεταφέρεται το επόµενο διάστηµα, όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον ανάπτυξης της επιχειρηµατικότητας στον αγροτικό χώρο. Ο σχεδιασµός δεν αφήνει φυσικά έξω και τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ. 

1_18_Anaptyxiakos

Υπό προϋποθέσεις οι επιδοτήσεις αγροτικών φωτοβολταϊκών, µε δυνατότητα συνδυασµού επενδύσεων στον φάκελο. Επιδότηση του 55% των αγροτικών επενδύσεων που περιλαµβάνουν και αγορά τρακτέρ υπό τα καθεστώτα για τις µικρές και πολύ µικρές επιχειρήσεις.

SAS_sheep_WY3E6363-min

Επενδυτικά σχέδια που συνδέονται με την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τη κάλυψη των αναγκών της αγροτικής εκμετάλλευσης (το λεγόμενο net metering) γίνονται δεκτά στο πλαίσιο του νέου κύκλου του Αναπτυξιακού Νόμου που ξεκίνησε τον Αύγουστο με την προθεσμία υποβολής να λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Fotovoltaika-trakter

Λίγο περισσότερα από 300.130 στρέμματα γης υψηλής παραγωγικότητας σε ολόκληρη την Επικράτεια της χώρας θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς, σύμφωνα με την κατανομή ανά περιφερειακή ενότητα που προκύπτει από σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

32457298295_da2f6ff437_o

Τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον νέο κύκλο προσκλήσεων των καθεστώτων - προγραµµάτων του αναπτυξιακού νόµου (ν. 4399/2016) «Γενική Επιχειρηµατικότητα» και «Επιχειρηµατικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» που ξεκινά από την 1η Αυγούστου θα έχουν οι ενδιαφερόµενες αγροτικές επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν να κλείσουν φάκελο µέχρι την 31η Ιουλίου. 

ΠΔ_ΠΟΑΥ1

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η ρύθμιση των χωροταξικών εκκρεμοτήτων για νέες επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρώντας με σφιχτό χρονοδιάγραμμα τα Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για την θεσμοθέτηση Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (ΠΟΑΥ).

Fotovoltaika-3

Σε ενοικιοστάσια ύψους 250 ευρώ το στρέµµα για αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, έχει οδηγήσει το δεύτερο επενδυτικό κύµα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο, µε επίκεντρο το θεσσαλικό κάµπο.

agri-plus_40_7

Νέες μεγάλες επενδύσεις με έμφαση στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα σε θερμοκήπια και μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, απελευθερώνουν οι προωθούμενες αλλαγές στο ισχύον (από το 2014) θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ανώτατο όριο για τέτοιου είδους παραγωγικές μονάδες στα 500.000 ευρώ.

kefalogianianis

Η ψηφιακή καινοτομία συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών καλλιεργειών και της γεωργίας ακριβείας περιλαμβάνεται στις δράσεις που θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την στήριξη των πιο ευάλωτων περιφερειών της ΕΕ στο πλαίσιο της εμβληματικής πρωτοβουλίας της Κομισιόν για μια Πράσινη Ευρώπη.

17_pin

Την έγκριση από τις Βρυξέλλες ώστε να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτηµα µεγάλων επιχειρήσεων του αγροτικού χώρου και συνεργατικών σχηµάτων αγροτών για την επιδότηση έργων του πρωτογενή τοµέα που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, έχει ζητήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία