Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

trapezaperewsikaliteri

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει μια ακόμα συνεργασία στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων, με την εταιρεία «Unitrack ΑΕΕ».

Olive_oil_Workshop_EBRD_Sept_19_01_2

Ελλείψεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία, έλλειψη ρευστότητας, καθυστερημένη και δύσκολη πρόσβαση σε αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που προβάλουν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου όταν η συζήτηση έρχεται στη στήριξη των προσπαθειών που επιχειρούν ένα άνοιγμα στις διεθνείς αγορές.

adwnis-gewrgiadis-ton-augousto-oi-kua-gia-to-elliniko_w_l

Παρεμβάσεις που έχουν στόχο την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων, την επιτάχυνση των έργων που έχουν εγκριθεί στα πλαίσια των Αναπτυξιακών Νόμων, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, τα επιχειρηματικά πάρκα καθώς και εργασιακά θέματα, περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

piraeus-bank-emeagr-640x428_2

Στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις χρηματοδότησης από ενδιαφερόμενους φορείς για τη χρηματοδότηση έργων σε πράσινες υποδομές, όπως φωτοβολταϊκά πάρκα και μονάδες βιοαερίου, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, που συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που σκοπό έχει να κινητοποιήσει επενδύσεις σε υποδομές συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ.

KAR_2418

Από το Ιανουάριο φιλοδοξεί να είναι διαθέσιμο προς τους αγρότες το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης ο υπουργός Αγροτικής Μάκης Βορίδης, που υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ τη συμφωνία για τη σύσταση αυτού του ταμείου.

KAR_2379

Πιο κοντά στις εξελίξεις που συνδέονται με τη λειτουργία της Επενδυτικής Τράπεζας, οι βάσεις της οποίας έχουν ήδη τεθεί, βρίσκεται ο αγροτικός τομέας, με την υπογραφή της σύμβασης το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου για το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο έρχεται να δώσει χρηματοδοτική ανάσα στις επενδύσεις που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.

biomhx_zwnh_thes

Η προώθηση και προβολή των μακεδονικών παραδοσιακών προϊόντων αλλά και η δημιουργία «Διεθνούς Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου Θεσσαλονίκης» βρίσκονται ανάμεσα στις εννιά στοχευμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της Περιφερειακής Βιομηχανίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

2-Sxedia-Veltiwsis

Συνοδεία µε την προωθούµενη µείωση της φορολογίας για τα συλλογικά σχήµατα η δεύτερη προκήρυξη για την ενίσχυση οµάδων και οργανώσεων παραγωγών στα πλαίσια του Μέτρου 9. Προέχει η επίλυση νοµικών ζητηµάτων για την ίδρυση και τη λειτουργία των οµάδων παραγωγών

DSC_0060_2

Σε διευκρινήσεις και ερωτήσεις από το κοινό πάνω στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επενδύσεων οινοποιητικών επιχειρήσεων προχώρησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου, με τους οινοποιούς να εστιάζουν σε γραφειοκρατικά ζητήματα και στην επεξήγηση της σωστής περιγραφής των εργασιών για τις οποίες επιθυμούν ενίσχυση.

μπ

Συνολικά 18 επενδυτικά σχέδια πήραν έγκριση στο Μέτρο 4.2.2 «Μεταποίηση με τελικό μη γεωργικό προϊόν», ανάμεσα στα οποία βρίσκονται μονάδες παραγωγής μπύρας της ζυθοποίας Ικαρίας και του Νοτίου Αιγαίου αλλά και ένα αποσταγματοποιείο από το Κατώγι Αβέρωφ.

mikri-epixeirisi

Αγροτικό εξοπλισμό, θερμοκηπιακές μονάδες, σταβλικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό μεταποίησης και μισθούς δικαιολογεί και επιδοτεί το νέο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» που θα προκηρυχθεί το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου

Metapoiisi_2

Μέχρι τις 17 Μαΐου πήραν παράταση οι δυνητικοί δικαιούχου της Δράσης 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της παραγράφου 6 της απόφασης ένταξης, προθεσμία που έληγε στις 3 Μαΐου.

seve1

Θέμα λίγων ημερών, ίσως ακόμη και ωρών, φαίνεται ότι είναι η έκδοση του προσωρινού πίνακα των επενδυτικών σχεδίων για τα οποία «άναψε το πράσινο φως» υπαγωγής τους στη Δράση 4.2.1 του Μέτρου 4.2, που αφορά τη στήριξη επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία ή κι ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, του ΠΑΑ της περιόδου 2014-2020.

coca-cola_2

Η Coca Cola φέρεται να εξετάζει τη δηµιουργία εργοστασίου επεξεργασίας γαλακτοκοµικών στο Cork, σε µια νέα κίνηση να επεκταθεί εκτός του τοµέα των αναψυκτικών, δουλεύοντας γι’ αυτό τον σκοπό στενά µε την Αρχή Βιοµηχανικής Ανάπτυξης (IDA) της χώρας.

_ΔΩΔΩΝΗ_ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ_1

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

atraktertimokatalogoskandalh

Περαιτέρω χρόνος προς αναζήτηση λύσης, φαίνεται να είναι η κατάληξη της δίωρης συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των εισαγωγέων αγροτικών μηχανημάτων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Χαράλαμπο Κασίμη και στελέχη των διαχειριστικών αρχών του ΠΑΑ, με θέμα τον επίμαχο τιμοκατάλογο των τρακτέρ και τις τιμές βάσει των οποίων θα μπορούν να επιδοτηθούν τα υπό εξέταση Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία