Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

xrhmatodotika-ergaleia-agrotwn

«Όταν ο αγρότης θα καλείται να πληρώσει για τα πέντε πρώτα χρόνια δανεισµού τόκο 15.000 ευρώ, θεωρούµε πως δεν είναι λίγο να ερχόµαστε εµείς µέσω της ΚΑΠ και να του πληρώνουµε τα 12.000 για λογαριασµό του».

18-19_01_2

Προγράµµατα Leader, Μεταποίησης-Εµπορίας του ΠΑΑ, ΕΣΠΑ και καθεστώς Αγροδιατροφής Αναπτυξιακού Νόµου συνθέτουν τα επενδυτικά εργαλεία που θα ξεκινήσουν να γίνονται διαθέσιµα τους επόµενους µήνες, για όσους θέλουν να κάνουν το βήµα προς την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων ή να εκσυγχρονίσουν την υφιστάµενη επιχείρησή τους.

18-19_84_2

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται συνεχώς, τον πληθωρισµό να παραµένει ψηλά και τα επιτόκια να τρέχουν, το χάσµα που παρατηρείται µεταξύ των τελικών εγκρίσεων και των αιτήσεων στα διαρθρωτικά πρόγραµµα του αγροτικού χώρου, καθιστούν σχεδόν αδύνατη την οµαλή ολοκλήρωση των επενδύσεων.

27-30_01_2

Την προσθήκη δυνατότητας λήψης αυτόνοµου κεφαλαίου κίνησης µέσω χρηµατοδοτικών εργαλείων, τον εµπλουτισµό του Ταµείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΕΑΑ) µε επιδότηση επιτοκίου και τη δηµιουργία ενός νέου µηχανισµός εγγύησης σε συνδυασµό µε το πριµ Νέων Αγροτών, περιλαµβάνει ο σχεδιασµός του ΥΠΑΑΤ για την προγραµµατική περίοδο 2023-2027.

27-30_04

Οι αγρότες φαίνεται να έχουν µεγαλύτερη επιτυχία στην εξασφάλιση χρηµατοδότησης για έργα επενδύσεων και επέκτασης, τα οποία παραδοσιακά θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνα και περισσότερο ευθυγραµµισµένα µε τις συµβατικές τραπεζικές πρακτικές.

agrotika_2

Στα 3 δις ευρώ υπολογίστηκε η ανεκπλήρωτη ζήτηση για δανεισμό από αγρότες και επιχειρήσεις στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη σχετικά με το χρηματοδοτικό κενό στον τομέα της αγροδιατροφής στην Ευρώπη που παρουσιάστηκε κατά το 9ο ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο για τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων που αντλούν κονδύλια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ). 

agroturismo-goiznabar-01

Oλοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και βαθμολόγησης των προτάσεων των Αναπτυξιακών Εταιρειών από το ΥΠΑΑΤ και πλέον μένει το τελευταίο βήμα για να προχωρήσουν στις προκηρύξεις των προγραμμάτων Leader 2023-2027 που είναι η εξειδίκευση του θεσμικού πλαισίου εκ μέρους των διαχειριστικών αρχών.

PODILATA_KENTRIKI

Στην τελική ευθεία µπήκε η διαδικασία ενεργοποίησης των προγραµµάτων Leader περιόδου 2023-2027, µε τις 50 Αναπτυξιακές Εταιρείες να περιµένουν πλέον την τελική αξιολόγηση των σχεδίων τους από το ΥΠΑΑΤ οι οποίες περιλαµβάνουν τις δράσεις που θα χρηµατοδοτηθούν και το κονδύλι που θα διαχειριστούν, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ.

18-19_79

Ανασταλτικό παράγοντα συνεχίζει να αποτελεί για την υλοποίηση επενδύσεων στην κατασκευή θερµοκηπιακών µονάδων, το όριο των 600.000 ευρώ που έχει καθοριστεί ως ανώτατο όριο ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό τοµέα και τη γεωργία µέσω του Αναπτυξιακού Νόµου.

0def9cc486d947828eaeaff18c713e81

Νέο αγώνα δρόμου ξεκινά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για να υλοποιήσει τα 33 ορόσημα της 4ης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορά επιδοτήσεις ύψους 1,72 δισ. ευρώ ώστε να συνεχίσει η ομαλή ροή των δόσεων από το ΤΑΑ προς τη χώρα μας.

25-foto-agrotis

∆άνεια συνολικού ύψους 56,16 εκατ. ευρώ από το Ταµείο Μικρών ∆ανείων Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας, έχουν ζητήση οι αγρότες µέσα στο 4µηνο λειτουργίας του συγκεκριµένου εργαλείου, µε τις εγκρίσεις προς το παρόν να έχουν φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ.

Xrimatodotisi-2

Διευκρινίσεις όσον αφορά τη λήψη κεφαλαίου κίνησης μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης ή του Ταμείου Μικροπιστώσεων από αγρότες ανεξαρτήτως αν συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα (π.χ Σχέδια Βελτίωσης) εξέδωσαν οι διαχειριστικές αρχές.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-05-08_104448

Ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση των 4 νέων προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB που στηρίζουν, με χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στα οποία συμμετέχουν 12 τράπεζες.

1_pin_2

Για δάνεια παντός σκοπού που µπορούν να χρησιµοποιηθούν υπό προϋποθέσεις ακόµη και για την αναχρηµατοδότηση χρέους από παλαιότερο δανεισµό, κάνουν λόγο οι διαχειριστικές αρχές στην καµπάνια ενηµέρωσης που ξεκίνησαν σχετικά µε το Ταµείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ταµείο Μικρών ∆ανείων Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας.

10_12

Να λάβουν σκέτο κεφάλαιο κίνησης µε τις εγγυήσεις του Ταµείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν πλέον τη δυνατότητα όλοι οι δικαιούχοι του Μέτρων Σχεδίων Βελτίωσης και Μεταποίησης (4.1, 4.1.5, 4.2), το οποίο µπορεί να έχει ύψος έως 30% των επενδυτικών τους δαπανών ή έως 200.000 ευρώ.

16002807_EV_THK_TRIKALA_AGROTIKES_KALLIERGEIES13

Σταθερή αξία στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια παραμένει η αγροτική γη, με την κατοχή της να αποτελεί μια ολοένα και ελκυστικότερη επένδυση για αρκετούς που επιθυμούν να μεγαλώσουν τον κλήρο τους αγοράζοντας όμορα αγροτεμάχια, αλλά και για κτηνοτρόφους που ενδιαφέρονται να ιδιοπαράξουν ζωοτροφές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία