Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

16002807_EV_THK_TRIKALA_AGROTIKES_KALLIERGEIES13

Σταθερή αξία στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια παραμένει η αγροτική γη, με την κατοχή της να αποτελεί μια ολοένα και ελκυστικότερη επένδυση για αρκετούς που επιθυμούν να μεγαλώσουν τον κλήρο τους αγοράζοντας όμορα αγροτεμάχια, αλλά και για κτηνοτρόφους που ενδιαφέρονται να ιδιοπαράξουν ζωοτροφές.

IMG_0471

Την επιτάχυνση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ενεργοποίηση της νέας προκήρυξης των «Σχεδίων Βελτίωσης», ζητούν οι έμποροι και οι κατασκευαστές, ώστε να ξαναπάρει μπροστά η αγορά μηχανημάτων και παρελκόμενων, που εμφανίζει σημάδια έντονης κάμψης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης της 15ης κλαδικής έκθεσης Zootechnia, που ανοίγει τις πύλες της στις 2 Φεβρουαρίου.

Κ__Σκρεκας_Περιοδεια_Κρητη_3

Πλήρη ενεργειακή αυτάρκεια και επάρκεια μέσω της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μπορεί να πετύχει η Κρήτη το 2030, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 25 Ιανουαρίου.

323364304_831891164560318_3257578999368827450_n

Σε αμφιβόλου αποδοτικότητας αγροτικούς ελκυστήρες και φθηνά παρελκόμενα υποχρεώνει τους Έλληνες αγρότες ο υφιστάμενος προγραμματισμός των Σχεδίων Βελτίωσης, όπως προκύπτει από τα νέα και χαμηλά όρια που έχουν εισαχθεί ως επιλέξιμες δαπάνες.

1_10

Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο «ΤαμείοΜικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» που έχει στόχο τη χρηματοδότηση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο.

Agr_Xr_Texn_Efodia1

Στις σημερινές δυνατότητες ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών με τρόπο αποδοτικό και βιώσιμο για κάθε μεγέθους κλήρο επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων εταιρειών και θεσμικών παραγόντων στο 3ο πάνελ του φετινού «Αγρότη της Χρονιάς» με τίτλο: «Αγροτική Τεχνολογία, Αγροτικά Εφόδια και Εφαρμόσιμες Ψηφιακές Λύσεις».

4_123

Μνημόνιο συνεργασίας (ΜοU) για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» υπέγραψαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Γούναρης.

18-19_pin_20

Επιλέξιµες προς ενίσχυση έως 60% στο νέο πρόγραµµα ενίσχυσης φωτοβολταϊκών συστηµάτων 10 kW για αγροτικές εκµεταλλεύσεις και νοικοκυριά που ετοιµάζεται για προκήρυξη τον Γενάρη µέσω του ΕΣΠΑ θα είναι και οι µπαταρίες.

18-19_pin_19

Το µέγιστο όριο συνολικής ισχύος φωτοβολταϊκών σταθµών σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, εντός του οποίου είναι επιτρεπτή η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθµού µικρότερης ή ίσης του 1MW, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δηµοσιεύθηκε πριν από λίγες ηµέρες στην Εφηµερίδα της Κυβέρνησης.

Photovoltaika-Agrotis_3

Το μέγιστο όριο συνολικής ισχύος φωτοβολταϊκών σταθμών σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, εντός του οποίου είναι επιτρεπτή η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού μικρότερης ή ίσης του 1MW, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στις νησιωτικές περιφέρειες το όριο υπολογίζεται σε ποσοστό 0,5% επί του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων (στρέμματα) και σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 0,8%.

Trakter_Anaptyxiakos

Τρακτέρ και παρελκόµενα αθροιστικής αξίας 15.000 έως 60.000 ευρώ ανάλογα το ύψος του επενδυτικού τους σχεδίου θα µπορούν να αγοράσουν οι καλλιεργητές φυσικά πρόσωπα, µέσω του Αναπτυξιακού Νόµου, σύµφωνα µε τις διευκρινίσεις που παρέχει η προκήρυξη που άνοιξε και «τρέχει» έως τις 30 ∆εκεµβρίου 2022.

download__1__2

Ξεκίνησαν σήμερα 3η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το καθεστώς ενίσχυσης Αγροδιατροφής. Οι φάκελοι θα γίνονται δεκτοί έως 20 Δεκεμβρίου για επενδύσεις αγροτών προϋπολογισμού έως 200.000 ευρώ και μέγιστο ύψος ενίσχυσης 50% για την πλειοψηφία των περιφερειών της χώρας

16-17_pin_13

Χωρίς περιορισµό στις καλλιέργειες που θα µπορούν να φυτευτούν, θα προκηρυχθεί το πρόγραµµα Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών, µε τη σχετική µελέτη κόστους να δηµοσιεύεται έως τις 10 Οκτωβρίου, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις στις 22 του µήνα.

16-17_35_2

Μία επένδυση σε αγροτική εκµετάλλευση που το 2017 κοστολογούνταν 100.000 ευρώ σε πάγιο εξοπλισµό, σήµερα µπορεί να κληθεί ο παραγωγός να την πληρώσει διπλά. Έστω ότι το προϊόν που θα παράξει θα το πληρωθεί και αυτό µε διπλή τιµή τα δύο πρώτα χρόνια.

16_35__1_

Προδημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά τις Αναπτυξιακές Εταιρείες που επιθυμούν να τρέξουν τα προγράμματα Leader στα πλαίσια της ΚΑΠ 2023-2027. Στις παρεμβάσεις που θα μπορούν να προκηρύξουν περιλαμβάνονται 7 ιδιωτικών επενδύσεων, εκ των οποίων ξεχωρίζει η αγροτική μεταποίηση για έργα έως 400.000 ευρώ και η ενίσχυση για εξοικονόμηση ενέργειας και νερού που αφορά έργα έως 300.000 ευρώ.

16-17_32

Μετά βίας 50 εκατ. ευρώ από έναν προϋπολογισµό 166 εκατ. ευρώ δύνανται να απορροφήσουν οι ενδιαφερόµενοι αυτή τη στιγµή από τα κονδύλια που έχουν κατανεµηθεί στο µέτρο της Αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, που έχει ενταχθεί στα προγράµµατα του Ταµείου Ανάκαµψης, παρά το υψηλό ενδιαφέρον αλλά και τη δοµική ανάγκη της εγχώριας δενδροκαλλιέργειας.

image3_2

Εκδόθηκε η ΚΥΑ που καθορίζει τα ποσά για τις ενισχύσεις του καθεστώτος «Αγροδιατροφή - πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων - αλιεία και υδατοκαλλιέργεια» στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου.

ydatokalliergies

Με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη, εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα της συγκριτικής αξιολόγησης των Αιτήσεων Χρηματοδότησης, που έχουν υποβληθεί για τα Μέτρα : 3.2.2 & 4.2.4 «Παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, όπως αυτά προκύπτουν βάσει των κριτηρίων επιλογής Πράξεων που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία