Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

milokleftis

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό της πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η οποία παράλληλα η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα εστιάζοντας στην αγορά της Αμερικής και αναπτύσσει νέα καινοτόμα προϊόντα που δημιουργούν ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια, όπως η παραγωγή μηλίτη.

Vioenergia_Nigritas_2

Nέες επενδύσεις, συνολικού ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, αναµένεται να προσελκύσει στα αµέσως επόµενα χρόνια στην Ελλάδα ο τοµέας της αξιοποίησης λυµάτων και οργανικών αποβλήτων αγροτοβιοµηχανικών εκµεταλλεύσεων, για την παραγωγή θερµικής και ηλεκτρικής ενέργειας µε χρήση τεχνολογίας καύσης βιοαερίου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον και επιχειρήσεων από τη Γερµανία, όπου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγµένος.

4-rofimata

Στην παραγωγή τεσσάρων κωδικών στιγµιαίων ροφηµάτων, ισάριθµων επιλογών ζωοτροφής για οικόσιτα ζώα και τουλάχιστον δύο ελαιολάδων, όλα παρασκευασµένα ή εµπλουτισµένα µε ελληνικά αρωµατικά φυτά, και µε καινοτοµία στη σύνθεση και τη συσκευασία του περιεχοµένου τους, προχωρούν τρεις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις.

fwtovoltaika

Να επιτραπεί, υπό προϋποθέσεις, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ένα μικρό ποσοστό γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΚ).

Sekap_line_large

Ξεκίνησε 2,5 μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς τής ΣΕΚΑΠ, η λειτουργία της νέας γραμμής παραγωγής προϊόντων καπνού της JTI στο εργοστάσιο της Ξάνθης. Στη νέα γραμμή παράγονται συσκευασίες bucket Camel και Winston, τα οποία προορίζονται για εξαγωγή σε χώρες της ΕΕ.

Pierluigi-Tosato-Deoleo3

Σε δίκτυο συµφερόντων της µεγάλης ισπανικής εταιρείας ελαιολάδου Deoleo περνάει, όπως όλα δείχνουν, η εµπορική διαχείριση της παραγωγής που θα συγκεντρώνει, αν όλα πάνε καλά, ο συνεταιρισµός Γαργαλιάνων στη Μεσσηνία.

40-41

Επί τρεις γενιές η οικογένεια Τρικαλινού ψάρευε στη λιµνοθάλασσα γύρω από τη νερένια πόλη του Αιτωλικού, γνωστή και ως Μικρή Βενετία της Ελλάδας και έφτιαχνε αυγοτάραχο.

apcadvancedpla2_fNEW

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέθεσε μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία συμβούλων APC Α.Ε. το έργο υποστήριξης για την προετοιμασία προσκλήσεων χρηματοδότησης σχεδίων παραγωγής και εμπορίας Οργανώσεων Παραγωγών ή Ενώσεων αυτών, καθώς και εμπορίας / προώθησης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιεργειών.

espa12f_2

Από τις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για ένα νέο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θα επιδοτεί τη συνεργασία επιχειρήσεων με προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τα παραγόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, να απευθυνθούν στις διεθνείς αγορές και να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας.

1

Σε ναυάγιο oδηγήθηκε η περίπτωση της εκχώρησης ενίσχυσης στα Σχέδια Βελτίωσης, την ώρα που οι 15.000 φάκελοι που περιµένουν αξιολόγηση µαζί µε την εµπειρία του παρελθόντος δείχνουν πως οι εγκρίσεις δεν πρόκειται να βγουν πριν το καλοκαίρι του 2019.

leader_katalima2

Τους όρους με τους οποίους οι επενδυτές θα ενισχυθούν με το «ευνοϊκό» 65% των δαπανών για έργα κάτω των 300.000 ευρώ ορίζει τροποποιητική απόφαση για τα προγράμματα Leader, η οποία παράλληλα προβλέπει και τη χρήση δανείου ή εγγύησης από το ΕΤΕΑΝ για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής.

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 οι αιτήσεις εγγραφής στις Ενεργειακές Κοινότητες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου «Η Ένωση», στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, που προγραμματίζει η οργάνωση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Για το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο πραγματοποιήθηκε και σχετική εκδήλωση, την περασμένη Πέμπτη, στο Αγρίνιο.

kentiki

Το αργότερο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα πρέπει να προσκομίσουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες οι δικαιούχοι των Σχεδίων Βελτίωσης της πρόσκλησης του 2011, ώστε να τους καταβληθεί η οικονομικής ενίσχυσης, σύμφωνα με εγκύκλιο.

ekagem_kasimis_new3

Τεχνικά εφικτή πλέον γίνεται η ενίσχυση αγροτικών μηχανημάτων εγχώριας κατασκευής, μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης μετά την τροποποίηση της απόφασης για τα ρυμουλκούμενα που αφορά τα αιτήματα πληρωμής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΑΓΕΜ.

espa12f

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει για υποβολή αιτήσεων η νέα δράση του ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», για την κάλυψη μέχρι του 75% των δαπανών για επενδύσεις οι οποίες σχετίζονται με τα έξοδα για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού, με παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.

agrotis-xronias-mersina-tsantopoulou-_93_

Σε νέα επένδυση που αφορά την κατασκευή νέας παραγωγικής και αποθηκευτικής πτέρυγας συνολικού ύψους 1,1 εκατ ευρώ προχώρησε η ηπειρωτική τυροκομική βιομηχανία Καράλης, η οποία αποτελεί η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εξαγωγής κεφαλογραβιέρας Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ).

agrotis_ependiseis

Πρόθυμες να ακολουθήσουν το σχέδιο των διαχειριστικών αρχών ώστε να διαμορφωθεί ένα χαρτοφυλάκιο ακόμα και πάνω από τα προβλεπόμενα, δηλαδή άνω του μισού δις ευρώ για μικροπιστώσεις και δάνεια με εγγυήσεις προς αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις, εμφανίστηκαν οι τράπεζες στο ραντεβού με τις διαχειριστικές αρχές την περασμένη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία