Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Επενδύσεις

P_20161124_165544

Νέο κανάλι ρευστότητας ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, μέσα από ένα ταμείο 520 εκατ. ευρώ από το οποίο θα προωθηθούν επενδύσεις για την ψηφιοποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την εισαγωγή σε πρακτικές γεωργίας ακριβείας αλλά και την ανάπτυξη δικτύων συμβολαιακής καλλιέργειας.

18-09_3

Με πρόσθετο επιτοκιακό όφελος για νέους αγρότες κάτω των 41 ετών, ενεργοποιήθηκε και το δεύτερο εργαλείο ευνοϊκής δανειοδότησης αποκλειστικά για τον αγροτικό τοµέα. Πρόκειται για το πρόγραµµα «Γεωργία & Βιοικονοµία» ύψους 210 εκατ. ευρώ, µε τον δανεισµό µάλιστα να µπορεί να αφορά αποκλειστικά κεφάλαιο κίνησης χωρίς απαραίτητα να συνδέεται µε επενδύσεις.

18-19_pin

Βήμα-βήμα η αίτηση ένταξης στα Εγγυημένα Αγροτικά Δάνεια. Επενδυτικό κεφάλαιο και ρευστότητα υπόσχεται σε κατ’ επάγγελμα αγρότες, νέους γεωργούς και μεταποιητικές επιχειρήσεις το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

μπουκαλια-ελαιολαδου-στην-γραμμη-παραγωγης

Την ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων για την παροχή εγγυήσεων ύψους 80% που θα αφορούν τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με νέα δάνεια χαμηλού επιτοκίου, μειωμένων εξασφαλίσεων και μεγαλύτερης περιόδου αποπληρωμής, ανακοίνωσαν σε τηλεδιάσκεψη οι αρμόδιες αρχές.

19_pin_7

Με µόνο διαγωνιστικές διαδικασίες θα µπορούν να κλειδώσουν τιµή τα αγροτικά φωτοβολταϊκά πλέον, καθώς µπήκαν σε εφαρµογή από την 1η Ιανουαρίου τα µέτρα αναδιάρθρωσης της αγοράς ενέργειας που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

MF6700-Global-Gallery-08

Μεγάλη είναι η ζήτηση για το νέο κύκλο επιδοτήσεων του Αναπτυξιακού Νόµου συνολικού ύψους 525 εκατ. ευρώ που έχει ανοίξει από τις αρχές ∆εκεµβρίου, µε τη διαδικασία των αιτήσεων να µπαίνει µετά τις γιορτές στο φουλ µέχρι και τη λήξη της διορίας στις 31 Μαρτίου.

e399e2cdc6d6f0e2ebd974c65de3e59b

Με τρεις προκηρύξεις εγκαινιάζεται ο νέος κύκλος του Αναπτυξιακού Νόμου που υπεγράφη την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, με προϋπολογισμό 525 εκατ. ευρώ, σε μια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda.

50590733466_5f2c5cfe4f_o

Η αγορά µεταχειρισµένων αγροτικών µηχανηµάτων, ζωικού κεφαλαίου και παραγωγικής γης είναι κάποιες από τις δαπάνες που διαχρονικά ήταν και είναι εκτός επιλέξιµων δαπανών από τα Σχέδια Βελτίωσης. Ωστόσο, πλέον υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης τέτοιων επενδύσεων, µέσω των δανειακών συµβάσεων µε ευνοϊκούς όρους από το Ταµείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΕΑΑ) που αναμένεται να μπει σε λειτουργία σύμφωνα με στελέχη τραπεζών από τις 26 Νοεµβρίου, δηλαδή μέσα στις επόμενες ώρες.

John-Deere-StarFire-receiver-trade-in

Για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου μετατέθηκε το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αιτήσεων για αγρότες που μπορούν να ζητήσουν επενδυτικό δάνειο και κεφάλαιο κίνησης εγγυημένο κατά 80% από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβαν οι Τράπεζες από τους αρμόδιους φορείς. Σημειώνεται ότι το σύστημα ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει στις 17 Νοεμβρίου.

New-Holland-t7315-Blue-Power-AGRIbumper-WL1200-Intrak-mts-Roost-Hunsel-1

Αρνητικά φαίνεται να έχει επιδράσει στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται μέχρι σήμερα οι άμεσες ενισχύσεις των αγροτών. Αντίθετα, μια ουσιαστική στροφή, αυτών των ενισχύσεων στην τόνωση της επενδυτικής δαπάνης θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερα αναπτυξιακά αποτελέσματα και να βγάλει τους Έλληνες αγρότες από τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία περιέρχονται χρόνο με το χρόνο. Μ' αυτή την έννοια, περισσότερα χαμηλότοκα επιχειρηματικά αγροτικά δάνεια από τις τράπεζες, καλοδουλεμένα επενδυτικά προγράμματα και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με στόχο τη βελτίωση της υπεραξίας των προϊόντων στις εκμεταλλεύσεις θα είχαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

57262780_2670249362992357_302596633734938624_o_2

Ξεκίνησε η διαδικασία σύναψης των συµβάσεων µεταξύ των τραπεζών και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, με πρώτες τη Eurobank και την Παγκρήτια να υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης πελατών τους, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

18_8

H επιλογή αυτόνοµου φωτοβολταϊκού συστήµατος σε συνδυασµό µε υδατοδεξαµενές για τις ανάγκες άρδευσης αποµακρυσµένων αγροτεµαχίων από το δίκτυο του ∆Ε∆∆ΗΕ, θεωρείται υπό προϋποθέσεις µία καλή εναλλακτική λύση έναντι της εγκατάστασης γεννήτριας πετρελαίου. Ειδικά τώρα που αναµένεται να βγει στον αέρα η πρόσκληση του Μέτρου 4.1.2 για επιδότηση ολοκληρωµένων αρδευτικών συστηµάτων, δείχνει ακόµα πιο συµφέρουσα, καθώς η εγκατάστασή τους µπορεί να επιδοτηθεί σε ποσοστό µεταξύ 40-80% για τα φυσικά πρόσωπα αγρότες.

50541511736_a0141879aa_o

Σε κύκλους μελετητών συζητείται το ενδεχόμενο προκήρυξης  ενός νέου κύκλου του Αναπτυξιακού Νόμου μέσα στον Δεκέμβριο σύμφωνα με πληροφορίες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εκπόνησης επενδυτικών σχεδίων σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους δεν πρόλαβαν  να ενταχθούν στον κύκλο που έκλεισε στις 31 Οκτωβρίου.

new200ekat

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά µε τα εγγυηµένα δάνεια κατά 80% του Ταµείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς οι πληροφορίες θέλουν, ακόµα τέσσερις τράπεζες να υπογράφουν τις σχετικές συµβάσεις µε το Ευρωπαϊκό Ταµείο Επενδύσεων (EIF).

18-19_24

Η σύνδεση του κόστους δανεισµού µε «δείκτες αειφορίας» κερδίζει έδαφος στην ελληνική τραπεζική, που αναπροσανατολίζει τις ροές κεφαλαίου σε αγροτικές επενδύσεις µε περιβαλλοντικό πρόσηµο.

eggiodosiastameio

Στις χρηµατοδοτικές λύσεις που προσφέρονται για την ενίσχυση της επιχειρηµατικότητας στον αγροτικό χώρο µέσα από το Ταµείο Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης, επικεντρώνεται αυτό τον καιρό το ενδιαφέρον των συντελεστών του χώρου παρά το κλίµα αβεβαιότητας που συνεχίζει να δηµιουργεί σε όλες τις εκφάνσεις της οικονοµικής δραστηριότητας η πανδηµία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία