BACK TO
TOP

Green reports

Fotovoltaikaaaaa

Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία από τις χώρες που θα ηγηθούν του ενεργειακού μετασχηματισμού στην Ευρώπη έως το 2030 καθώς η φθηνή ηλιακή και αιολική ενέργεια, οι μπαταρίες και οι αυξανόμενες τιμές του διοξειδίου του άνθρακα μετασχηματίζουν ριζικά το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.

Χάθηκαν σχεδόν 5 εκατ. στρέμματα τροπικού δάσους στο Περού το 2001-2016

Ο Περουβιανός Αμαζόνιος έχασε σχεδόν πέντε εκατομμύρια στρέμματα τροπικού δάσους από το 2001 έως το 2016, ή περίπου 300.000 στρέμματα ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 15 Μαΐου από το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νέα τεχνική χαμηλότερων εκπομπών χρησιμοποιεί η AB Inbev

Η AB Inbev, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στον κόσμο, με έδρα το Βέλγιο, δημιούργησε μια νέα μέθοδο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την προσθήκη φυσαλίδων στη μπύρα. Η τεχνική, η οποία αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας κατά 5%, περιλαμβάνει τη θέρμανση του μείγματος λίγο κάτω από το σημείο βρασμού, και στη συνέχεια την έγχυση διοξειδίου του άνθρακα ή αζώτου για τη δημιουργία φυσαλίδων.

Λιγότερο βιοντίζελ, περισσότερα τα συμβόλαια με καλλιεργητές

Μέχρι τις 8 Μαΐου καλούνται τα νομικά πρόσωπα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατανομή ποσότητας 133.000 χιλιολίτρων αυτούσιου βιοντίζελ για το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2018 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιεύτηκε.

Βροχές και σκόνη στην Αττική - «Καύσωνας» στη Δ.Ελλάδα

Απ' όλα έχει ο καιρός τις επόμενες ημέρες! Υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες που θα φτάσουν στους 27 βαθμούς θα συναντήσουμε στο ξεκίνημα της εβδομάδας στην Δυτική Ελλάδα, αλλά ισχυρούς ανέμους μέχρι και επτά μποφόρ, βροχές, και αφρικανική σκόνη θα έχουμε στην Αθήνα.

Τρεις λόγοι που ο ηλίανθος πάει νοτιότερα

Σταθερό εισόδηµα µέσω σύναψης συµβολαίων µε τις βιοµηχανίες βιοντίζελ, χαµηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασµό µε τις περιορισµένες καλλιεργητικές απαιτήσεις, συν το µπόνους των 32 ευρώ το στρέµµα στο πλαίσιο του προγράµµατος της Απονιτροποίησης καθιστούν τον ηλίανθο «µαγνήτη» για τους καλλιεργητές.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη

«Σαχάρα» θα θυμίζει πάλι σήμερα η νότια Ελλάδα και κυρίως η Κρήτη, καθώς λίγες μόνο ημέρες μετά το το πρώτο κύμα αφρικανικής σκόνης που δημιούργησε αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους, ακολούθησε ένα δεύτερο που πλήττει τη Μεγαλόνησο.

Την Τρίτη με την εαρινή ισημερία ξεκινά κι επίσημα η άνοιξη

Την Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 18:15 ώρα Ελλάδας, έχουμε εαρινή ισημερία, οπότε αρχίζει και επίσημα η άνοιξη του 2018 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες για τα Βραβεία Natura 2000

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες είναι ανάμεσα στους 25 φιναλίστ για το Βραβείο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έρχεται να αναγνωρίσει τον χρόνο, την αφοσίωση και τις προσπάθειες που επένδυσαν Ευρωπαίοι τη χρονιά που πέρασε σε θέματα προστασίας της φύσης, στο πλαίσιο του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Πιθανή έκρηξη Ελληνικών ηφαιστείων στο μέλλον

Η επόμενη πολύ ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη θα βρει τον κόσμο απροετοίμαστο. Μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις και περιοχές πολλών εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς επίσης να προκαλέσει ευρύτερη αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο, στις διεθνείς επικοινωνίες και μεταφορές, στα οικονομικά και τεχνολογικά συστήματα, στο κλίμα και στο περιβάλλον, ακόμη και στη διεθνή ειρήνη. Μάλιστα, δύο ελληνικά ηφαίστεια, της Σαντορίνης και της Κω, βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά που μπορεί να αποτελέσουν απειλή στο μέλλον.

Αναξιοποίητες οι συνέργειες από ΑΠΕ στη γεωργία

Σημαντική η χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον αγροτικό τομέα, λέει με νέα του έκθεση το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ, ωστόσο, όπως διαπιστώνει οι πιθανές συνέργειες μεταξύ της πολιτικής και των ταμείων που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της βιώσιμης ανάπτυξης παραμένουν, εν πολλοίς, αναξιοποίητες.

Συμφωνία στην Ε.Ε. για μείωση των αερίων θερμοκηπίου

Θεωρητικά, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ανταλλαγής Δικαιωμάτων Εκπομπών Αερίων Θερμοκηπίου (EU Emissions Trading System, εφεξής ETS) αποτελεί τη ναυαρχίδα των ευρωπαϊκών πολιτικών για τη μείωση της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και συνεπώς για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το ETS θέτει ένα ανώτατο όριο (cap) στους τόνους διοξειδίου του άνθρακα που μπορούν να εκπέμπουν οι βαριές, ενεργοβόρες βιομηχανίες και οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία