Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Νομοθεσία

KAR_2186_5

Ορίστηκε με νέα υπουργική απόφαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), με πρόεδρο τον Νικόλαο Θυμάκη το οποίο το μεσημέρι της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

EdBailey_Sheepwelfare

Δεν θα δεχθεί τον κατακερματισμό και την εκχώρηση του Δημόσιου Κτηνιατρικού έργου στα χέρια τυχοδιωκτικών συμφερόντων, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Untitled-1

Άμεση κατάργηση της διάταξης του νόμου , η οποία επιτρέπει δόμηση μέχρι και του 30% της συνολικής γης υψηλής παραγωγικότητας, ζητά με επιστολή προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και τον υπουργό και υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, το παράρτημα κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ.

ektasis

Σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να παραταθεί η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

zetor_crystal

Πρόστιμο ύψους 1.182.054,17 ευρώ επέβαλλε στην χώρα μας το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ λόγω αδυναμιών ως προς την εφαρμογή της πολλαπλής συμμορφώσεως (ΕΓΤΕ και ΕΓΤΑΑ). Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Επιτροπή, κατόπιν έρευνας που διενήργησε τον Οκτώβριο του 2014 σχετικά με τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι η εφαρμογή του συστήματος πολλαπλής συμμορφώσεως δεν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες της Ένωσης κατά τα έτη υποβολής αιτήσεων 2012, 2013 και 2014 στο πλαίσιο του ΕΓΤΕ και του ΕΓΤΑΑ.

trakter_me_dasos

Κίνδυνο απώλειας χιλιάδων στρεμμάτων σε όλη την Ελλάδα αποτελούν οι δασικοί χάρτες αφού όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ηµερίδας µε θέµα «Αγροί που άλλαξαν µορφή - Λύση στην αδικία», στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, είναι χαρακτηριστικό ότι το 5,2% των αναρτηµένων δασικών χαρτών που αφορούν τη µισή επικράτεια (51%) αντιστοιχεί σε εκτάσεις που δασώθηκαν.

milk_ok_2

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 21 Μαρτίου, μετά τη δημοσίευσή της (ΦΕΚ Β΄ 964/2019), η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα ελέγχου στην αγορά γάλακτος», η δημοσιοποίηση της οποίας το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στις τάξεις των παραγωγών.

aade

Ο κωδικός «ΜΚ: Βόρεια Μακεδονία» θα πρέπει να συνοδεύει τις εμπορευματικές συναλλαγές με την Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με εγκύκλιο προς όλα τα τελωνεία της χώρας που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

ardeusi

Σε προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο αναμένεται να κριθεί η τύχη του πρόσθετου περιβαλλοντικού τέλους για την άρδευση στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην λεκάνη απορροής του Πηνειού.

kansujfnujgn

Στην επέκταση των περιοχών στις οποίες επιτρέπεται η καλλιέργεια και η επεξεργασία των ποικιλιών φαρμακευτικής κάνναβης προχώρησε η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς.

kipeutika-4

Τεράστια γραφειοκρατία, μεγάλο κόστος και πιθανότατα μηδενικό αποτέλεσμα υπέρ των αγροτών εκτιμάται από ανθρώπους της αγοράς ότι θα φέρει η πολυθρύλητη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξόφληση τιμολογίων «νωπών και ευαλλοίωτων» αγροτικών προϊόντων στις 60 ημέρες, που πήρε ΦΕΚ στις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου.

milk_ok

Προσθήκες που δυσχεραίνουν παρά διευκολύνουν τους ελέγχους στην αγορά γάλακτος θα περιλαμβάνει η σχετική ΚΥΑ (περιμένει την υπογραφή Παπανάτσιου) για την οποία εδώ και μήνες κάνει λόγο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα προέβαλε ως ένα από μέτρα για την αντιμετώπιση της πτώσης των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα. Διευκρινίσεις επί του θέματος παρέχει με άτυπη ενημέρωση προς το Agronews η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

EFSA_NEW

Σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με μια νέα μεταρρύθμιση που θα αφορά την διαφάνεια και την βιωσιμότητα της αλυσίδας τροφίμων ήρθε το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, η οποία τώρα μένει να κυρωθεί και επίσημα τόσο από τα όργανα του Συμβουλίου όσο και από τους ευρωβουλευτές.

laikes_agores_3

Για την καθυστέρηση νομοθέτησης των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων, ενός θέματος που λιμνάζει από το 2014, ενημέρωσαν τα μέλη της Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας τον Προϊστάμενο του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Αγγελόπουλο Γεώργιο.

4varka

Τη διάσωση αντί της διάλυσης των ξύλινων αλιευτικών σκαφών, που κηρύσσονται ως «παραδοσιακά» προβλέπει το νέο θεσµικό πλαίσιο που αφορά τις τράτες των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράµµατος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 «Οριστική παύση Αλιευτικών ∆ραστηριοτήτων».

agreenacrestrumpemmys

Λίγο πριν επικυρώσει το νέο νομοσχέδιο για τη γεωργία, ο Ντόναλντ Τραμπ τουίταρε ένα βίντεο από τα βραβεία Emmy το 2005 όπου είχε εμφανιστεί ντυμένος αγρότης, στην εκτέλεση του Green Acres με τη σταρ του Θάρρος και Χάρη ('Will and Grace') Megan Mullally. “Τα πράσινα εκτάρια είναι το μέρος που πρέπει να είσαι. Η αγροτική ζωή είναι η ζωή μου” τραγουδούσε τότε ο Αμερικανός Πρόεδρος κρατώντας τσουγκράνα και φορώντας φόρμα και ψάθινο καπέλο. Αυτός ο σκοπός έπαιζε και πριν την είσοδό του σε αίθουσα του Λευκού Οίκου (South Court Auditorium) όπου υπέγραψε το Νομοσχέδιο Γεωργίας 2018 και στην οποία τον περίμεναν για περίπου μία ώρα ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell, R-Ky και άλλοι καλεσμένοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία