BACK TO
TOP

Νομοθεσία

1111_6

Η ενεργοποίηση του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιπάσματα πριν από τέσσερεις ημέρες, έχει φέρει σε δεινή θέση τον εγχώριο κλάδο λιπασμάτων, αφού η απουσία επικαιροποιημένης εθνικής νομοθεσίας, υποχρεώνει τις εταιρείες σε μια ακατόρθωτη εναρμόνιση με το σύνθετο κοινοτικό πλαίσιο.

photovoltaika_2

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας μέχρι ποσοστού 1% της γεωργικής έκτασης του κάθε νομού και μέχρι το όριο του 1MW που είναι και το προβλεπόμενο όριο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα.

deutero_7

Μέχρι τις 15 ∆εκεµβρίου µετά από δίµηνη παράταση θα παραµείνει ανοιχτό για αιτήσεις το νέο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόµου µε τίτλο «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις». Πρόκειται για ένα πρόγραµµα που επιδοτεί τις ίδιες δαπάνες και έργα όπως η Γενική Επιχειρηµατικότητα, ωστόσο διαθέτει χαµηλοµένο το ελάχιστο όριο προϋπολογισµού ανά επένδυση.

KAR_2186_5

Ορίστηκε με νέα υπουργική απόφαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), με πρόεδρο τον Νικόλαο Θυμάκη το οποίο το μεσημέρι της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

pigs_2

Μακραίνει ο κατάλογος περιοχών της ΕΕ που έχουν προσβληθεί από την αφρικανική πανώλη των χοίρων με την Κομισιόν να προχωρά σε τροποποίηση του παραρτήματος της εκτελεστικής απόφασης (2014/709/ΕΕ) σχετικά με τα μέτρα ελέγχου της υγείας των ζώων.

Mpouranis-Dimitris

Θετικά βλέπει η βιομηχανία λιπασμάτων την εφαρμογή του νέου κανονισμού της ΕΕ, κυρίως γιατί θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα προϊόντα θρέψης, βιοδιεγέρτες και λιπάσματα που περιέχουν οργανικές ενώσεις, που παλαιότερα δε συμπεριλαμβάνονταν στον διεθνή κανονισμό.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη διαπόμπευση του δικαστή του ΣτΕ

Δεν δικαιούνται στο εξής δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι έκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας τις σχετικές προσφυγές και αποφασίζοντας αντίθετα από ό,τι είχε κρίνει πριν από έναν και πλέον χρόνο το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ.

sinetairismoi

Ψηφίστηκε η τροπολογία που ουσιαστικά καταργεί τη φορολόγηση των διανεμόμενων πλεονασμάτων των συνεταιρισμών ως εμπορική δραστηριότητα, η οποία τώρα θα αντιμετωπίζει τα έσοδα ως αποτέλεσμα αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

IMG_10722

Να αλλάξει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία δεν επιτρέπει την χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την προώθηση οίνου σε αγορές Τρίτων χωρών, σε ενέργειες προώθησης που αφορούν την εσωτερική ενιαία αγορά, σκέφτεται το Βερολίνο, ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποίησή τους και εντός της ΕΕ.

1_don-quichote

Υπαινιγμός σε καταχωρισμένη ονομασία ενδέχεται να δημιουργηθεί με τη χρήση εικονιστικών σημείων στη συσκευασία προϊόντων ορίζει απόφαση από 2ας Μαΐου του Δικαστηρίου της ΕΕ.

EdBailey_Sheepwelfare

Δεν θα δεχθεί τον κατακερματισμό και την εκχώρηση του Δημόσιου Κτηνιατρικού έργου στα χέρια τυχοδιωκτικών συμφερόντων, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Untitled-1

Άμεση κατάργηση της διάταξης του νόμου , η οποία επιτρέπει δόμηση μέχρι και του 30% της συνολικής γης υψηλής παραγωγικότητας, ζητά με επιστολή προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και τον υπουργό και υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, το παράρτημα κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ.

ektasis

Σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να παραταθεί η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

zetor_crystal

Πρόστιμο ύψους 1.182.054,17 ευρώ επέβαλλε στην χώρα μας το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ λόγω αδυναμιών ως προς την εφαρμογή της πολλαπλής συμμορφώσεως (ΕΓΤΕ και ΕΓΤΑΑ). Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Επιτροπή, κατόπιν έρευνας που διενήργησε τον Οκτώβριο του 2014 σχετικά με τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι η εφαρμογή του συστήματος πολλαπλής συμμορφώσεως δεν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες της Ένωσης κατά τα έτη υποβολής αιτήσεων 2012, 2013 και 2014 στο πλαίσιο του ΕΓΤΕ και του ΕΓΤΑΑ.

trakter_me_dasos

Κίνδυνο απώλειας χιλιάδων στρεμμάτων σε όλη την Ελλάδα αποτελούν οι δασικοί χάρτες αφού όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ηµερίδας µε θέµα «Αγροί που άλλαξαν µορφή - Λύση στην αδικία», στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, είναι χαρακτηριστικό ότι το 5,2% των αναρτηµένων δασικών χαρτών που αφορούν τη µισή επικράτεια (51%) αντιστοιχεί σε εκτάσεις που δασώθηκαν.

milk_ok_2

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 21 Μαρτίου, μετά τη δημοσίευσή της (ΦΕΚ Β΄ 964/2019), η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα ελέγχου στην αγορά γάλακτος», η δημοσιοποίηση της οποίας το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στις τάξεις των παραγωγών.

aade

Ο κωδικός «ΜΚ: Βόρεια Μακεδονία» θα πρέπει να συνοδεύει τις εμπορευματικές συναλλαγές με την Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με εγκύκλιο προς όλα τα τελωνεία της χώρας που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία