Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτικές

trimerhs-israhl-ellada-kypros

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Κύπρου και του Ισραήλ, υπέγραψαν σήμερα το πρόγραμμα τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των χωρών τους για το 2021.

efkeriesipetrou

Τη διαμόρφωση ενός «μακροπρόθεσμου οράματος» για τις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης στις οποίες κατοικούν 96 εκατομμύρια άνθρωποι και καλύπτουν το 45% του εδάφους της ΕΕ εκκινεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

download__2__4

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει μια νομοθεσία με την οποία θα παρακάμπτονται βασικά μέρη της Συμφωνίας Αποχώρησης του Brexit, διακινδυνεύοντας την κατάρρευση των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες, ανέφερε χθες η εφημερίδα Financial Times.

AP_20244612604245

Την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας προκάλεσε στις 3 Σεπτέμβρη η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος υποστήριξε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφωνήσει να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με στόχο τη στρατιωτική αποκλιμάκωση.

1-46_Karantininis

Με όρους εξασφάλισης προστιθέμενης αξίας στα αγροτικά προϊόντα, αρκετά βήματα πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, βρίσκεται ο εγχώριος κλάδος της αγροδιατροφής, ειδικά στο κομμάτι που αφορά τη βιομηχανία μεταποίησης, τη διανομή και την εστίαση. Μάλιστα η αδυναμία αυτή των επόμενων κρίκων της αλυσίδας μετά τον αγρότη, να αποδώσουν τα μέγιστα στην αγροτική παραγωγή είναι που περιορίζει τις δυναμικές της αγοράς που θα μπορούσαν να επιτρέψουν υψηλότερες τιμές παραγωγού.

STELIOS-PETSAS-MPROSTA-APO-MIKROFONO

Το δεύτερο τηλεφώνημα του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον των ΗΠΑ προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και να αντιμετωπιστεί η προκλητικότητα της Τουρκίας.

Μπορελ-Η-Τουρκια-πρεπει-να-σταματησει-τις-παρανομες-δραστηριοτητες

«Ανησυχητική τροπή» έλαβαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο τον Αύγουστο αναφέρει στο μπλογκ του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής , τονίζοντας ότι βασικός στόχος της ΕΕ είναι η ισχυρή αλληλεγγύη προς τα κράτη-μέλη που απειλούνται.

images_56

Στη συνολική καταδίκη της τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν την ενότητα του ΝΑΤΟ, κατά συνέπεια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις στρατηγικές προτεραιότητες που έχει θέσει η Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Agrotis-episkevi

Αναµφίβολα η πανδηµία του κορωνοϊού ανέδειξε τις αδυναµίες της παγκόσµιας εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και τις προκλήσεις που έχουν να αντιµετωπίσουν κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε έκτακτες συνθήκες και ήδη όπως καταγράφεται σε σχετικές έρευνες, πολλές εξ αυτών σήκωσαν άµεσα το... γάντι. Την ίδια ώρα, οι κορυφαίοι διεθνείς οργανισµοί, όπως ο Παγκόσµιος Οργανισµός Τροφίµων του ΟΗΕ (FAO), έσπευσαν να χτυπήσουν το καµπανάκι για τον τρόπο που γίνεται η παραγωγή και εµπορία τροφίµων, ενθαρρύνοντας µεταξύ άλλων την υποστήριξη σε µικρούς παραγωγούς που βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα.

erdogan_merkel_epa_345354_2

Με νέα καμώματα, navtex και εμπρηστικές δηλώσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν, τραβάει το σκοινί και κλιμακώνει τις κινήσεις και τη ρητορική του, την ώρα που υποτίθεται ότι επιδιώκει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Ελλάδα. 

trapeza-ellados-n

Τη μεταφορά  επιπλέον 603 εκατ. ευρώ στο χρηματοδοτικό εργαλείο, ΤΕΠΙΧ ΙΙ , ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση που εκδηλώθηκε από τις επιχειρήσεις για τη λήψη δανείων κεφαλαίων κίνησης με επιδότηση του 100% του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια.

erdogan-macron

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί ότι ο ομόλογός του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί «πολιτική επεκτατισμού», η οποία «αναμιγνύει τον εθνικισμό και τον ισλαμισμό» και η οποία όχι μόνο δεν είναι «συμβατή με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», αλλά απεναντίας είναι «παράγοντας αποσταθεροποίησης» της Ευρώπης, τονίζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη 20 Αυγούστου.

42_7_2

Μέτρα προώθησης της χρήσης βιοκαυσίμων για τον αγροτικό στόλο και κίνητρα αντικατάστασης τρακτέρ, αλωνιστικών, κτηνοτοτροφικού εξοπλισμού και αρδευτικών συστημάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης μηχανήματα, περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που θα ακολουθήσει η Ελλάδα για την δεκαετία 2020-2030, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία