Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτικές

Screenshot_20200406_211722__1_

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δηµιουργήσει ένα «έκτακτο αγροτικό πρόγραµµα» για την στήριξη των επαγγελµατιών του πρωτογενή τοµέα, που πλήττει η πανδηµία, επιτρέποντας στις κεντρικές τράπεζες των κρατών-µελών την παροχή ρευστότητας µέσα από χαµηλότοκα δάνεια και το «πάγωµα» και µη «κοκκίνισµα» ληξιπρόθεσµων οφειλών, τουλάχιστον για ένα χρόνο.

MW-IB977_romevi_20200311074908_ZQ

Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ιταλία να τα βγάλει πέρα με την πανδημία του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας το χορήγηση έκτακτης δανειακής βοήθειας προς τη Ρώμη από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης.

dfb502a6b26b43a496549d9cb389434e

Η μάχη κατά του Covid19, οι καραντίνες, η απότομη προσγείωση της ταξιδιωτικής κίνησης και η προοτπική μίας παγκόσιμας ύφεσης έχουν ρίξει βαριά σκιά στην αγορά πετρελαίου. Ωστόσο η απότομη κατάρρευση των τιμών (περίπου 60% από τις αρχές του έτους) δεν θα είχε έρθει εάν δεν είχαμε τη διάλυση της συμμαχίας Σαουδικής Αραβίας- Ρωσίας και έναν πόλεμο τιμών μεταξύ των δύο μεγάλων παραγωγών. 

metra_main_2

Ένα δεύτερο πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών, που προβλέπει αναστολές φόρων και εισφορές για όλες τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται. Ρήτρα για την ένταξη των επιχειρήσεων στα προγράμματα αυτά είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

britain

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα "ένα σημαντικό οικονομικό πακέτο" για τις εταιρίες που επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας "Daily Mail".

1-kykliki-oikonomia

Το ζητούμενο στις ανταγωνιστικές βιομηχανίες της αγροδιατροφής είναι τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο από το χωράφι και το στάβλο και να δίνεται προστιθέμενη αξία και νέα δυναμική στην αγροτική παραγωγή.

commission_2

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου το απόγευμα η DG Ecfin (η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Κομισιόν) πρόκειται να φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, σε συζήτηση στο κολέγιο των Επιτρόπων την πρότασή της για προσωρινή αναστολή των περιορισμών του Συμφώνου Σταθερότητας όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

European-Commission-Brussels

Μετά το πλάνο για την Κυκλική Οικονοµία που παρουσίασε η ΕΕ πρόσφατα ως παρακλάδι της Πράσινης Συµφωνίας, πλέον παίρνει σειρά η πολιτική «Farm to Fork» (Από το Αγρόκτηµα στο Πιάτο) που θα αφορά µόνο τον αγροδιατροφικό τοµέα.

tsakiris-giannis-anaptyxis

Προτάσεις για χαλάρωση των ευρωπαϊκών κανονισμών του ΕΣΠΑ, αλλά και στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων με αύξηση ορίου από τις 200.000 στις 500.000 ευρώ θα καταθέσει η Αθήνα στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορoναϊού.

download__12_

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανασκεύασε εν μέρει μέσω Twitter το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) τις αναγγελίες που έκανε στο διάγγελμά του, διαβεβαιώνοντας πως η προσωρινή απαγόρευση εισόδου την οποία αποφάσισε να επιβάλλει στα κράτη του χώρου Σένγκεν για 30 ημέρες δεν αφορά τα εμπορεύματα.

vouli_3_2

Συνεδριάσεις με λίστα βουλευτών. Ονομαστικές ψηφοφορίες ανά ομάδες. Εργασία από το σπίτι. Είναι μερικά από τα μέτρα που προτείνει ο Κώστας Τασούλας "Δεν πάμε γυρεύοντας" δηλώνει. Το κοινοβούλιο θα παραμείνει ανοικτό λαμβάνοντας όμως όλα τα αναγκαία μέτρα.

europarl_2

Μια «παρωχημένη» Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφαλίζουν οι έως τώρα προτάσεις για το επερχόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, υποστηρίζουν οι Ευρωβουλευτές, αξιολογώντας πως ίσως βγει σε καλό η αδυναμία συμφωνίας στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 20ης Φεβρουρίου.

f8cd617a381c4600a16f0a62d33aa53c

Χείρα φιλίας στον αντίπαλό του Μπέρνι Σάντερς έτεινε την Τρίτη 10 Μαρτίου (το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά τη διαφαινόμενη άνετη επικράτησή του σε τουλάχιστον τρεις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην πολιτεία Μίσιγκαν, η οποία χαρακτηριζόταν αναμέτρηση-κλειδί.

EU-parliament

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αποφάσισε σήμερα να αναβάλλει την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα σύνοδο ολομέλειας στο Στρασβούργο και να μεταφέρει τη διοργάνωσή της στις Βρυξέλλες, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία