BACK TO
TOP

Πολιτικές

xalarwnei-plaisio-leitourgias-kthnotrofwn

Στην τελική έγκριση των νέων κανόνων για τη μείωση της ρύπανσης από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις προχώρησε με ειδική ψηφοφορία την Τρίτη 12 Μαρτίου η Ευρωβουλή, θέτοντας πολύ χαμηλότερα όρια σε σύγκριση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν και περιορίζοντας την ισχύ του κανονισμού σε χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες μεγάλου μεγέθους, κατόπιν συμφωνίας με τις χώρες μέλη της ΕΕ.

kyriakosmitsotakis-11

Έχοντας ολοκληρώσει, πριν ένα εικοσιτετράωρο, τον πρώτο κύκλο δημόσιων παρεμβάσεων, στη μετά ΔΕΘ περίοδο, σε…σκηνικό υπουργικού συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στη Μάλτα, προκειμένου να δώσει το "παρών" στη Σύνοδο των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.

5979640-1280x855

Όπως αναμένονταν, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι στην Κουμουνδούρου συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μια έχουμε αυτούς που πιστεύουν ότι ο Κασσελάκης εκτός από άγνωστος είναι και τόσον αβαθής πολιτικά που όταν βγει από τον κόσμο του instagram και μπει στον πραγματικό κόσμο, μπορεί να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ «περίγελο των αντιπάλων του ακόμη και αιχμάλωτό τους εάν υπάρχουν στοιχεία, οικονομικής ή άλλης φύσεως, τα οποία ενδέχεται να είναι γνωστά στην κυβέρνηση και κάποια στιγμή να δοθούν στη δημοσιότητα φέρνοντας σε δυσχερή θέση την αξιωματική αντιπολίτευση».

1492836-mitsotakis-erdogun-200923-930

Μπορεί να μην προέκυψε κάποια σημαντική είδηση (δεν αναμενόταν άλλωστε) από τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ωστόσο από μόνο του το γεγονός ότι συμφωνήθηκε η διατήρηση των χαμηλών τόνων και η απρόσκοπτη υλοποίηση του οδικού χάρτη των δρομολογημένων συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη.

mitsotakis-erdogan-nato-2-768x431-1

Συνεργάτες του πρωθυπουργού δήλωναν στο protothema.gr ότι «δεν αναμένουν κάτι συγκλονιστικό» από τη συνάντηση και παρέπεμπαν στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Κυριακή στη ΔΕΘ

mitsotakis_ursula7

Στο Στρασβούργο μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς ανεύρεση πόρων για την ανοικοδόμηση του Θεσσαλικού κάμπου καθώς ο ελληνικός προϋπολογισμός είναι αδύνατο να αντέξει μια τέτοια καταστροφή.

gerap-1

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εξέφρασε την εκτίμηση πως τα προβλήματα μπορούν να επιλύονται με εποικοδομητικό διάλογο - Τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Άγκυρα: Οι κόκκινες γραμμές και το μεγάλο «αγκάθι» - Γεραπετρίτης και Φιντάν «στρώνουν το έδαφος» για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-09-01_095432

Στο επίκεντρο βρέθηκε η εμβάθυνση και διεύρυνση των ήδη ισχυρών διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στην οικονομία - Το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας

1470933-vouli-930-2

Αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση στην Ολομέλεια. Η «νέα πραγματικότητα» και ο αναπροσαρμοσμένος κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιπυρική προστασία. Τι θα καταγγείλουν Φάμελλος και Ανδρουλάκης.

italy-3

Πυρετωδώς εργάζονται τα αρμόδια επιτελεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο που θα διέπει το ιδιωτικό χρέος, το πιθανότερο στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

1200_fbf09f39-a473-4073-babe-26a331b57279

Στην κυβερνητική σύσκεψη που έγινε συζητήθηκαν τα άμεσα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον Έβρο και την Πάρνηθα, η πορεία των μέτρων για τις προηγούμενες πυρκαγιές και γενικότερα το θέμα της πρόληψης και προστασίας των δασών μας

6044ae2b6b1d4ae185be860f5e6c460e

Οι δύο πιο εξέχοντες κεντρικοί τραπεζίτες του κόσμου μιλούν στο συνέδριο του Τζάκσον Χολ σήμερα. Το δολάριο έχει ενισχυθεί ενόψει του συνεδρίου και ο επιθετικός τόνος του Πάουελ είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό αποτιμημένος.

modi-696x464

Οι προσδοκίες της κυβέρνησης και οι οικονομικοί κλάδοι που δίνει προτεραιότητα στη συνάντηση με τον Ν. Μόντι. Ο ρόλος του λιμανιού του Πειραιά και η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών. Ποιοι θα μετέχουν στο διευρυμένο γεύμα.

apasx

Σε ποια λύση φαίνεται πως καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ο ρόλος του ΕΦΚΑ και το πρόβλημα με την ΑΑΔΕ. Τι θα ισχύει για μισθωτούς και τι για μη μισθωτούς συνταξιούχους. Εντός Σεπτεμβρίου η οριστική διάταξη.

iStock-1460132568

Πολύ μικρότερη από τα 790,5 ευρώ της μέσης σύνταξης όσες εκδίδονται τώρα. Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Τα σενάρια για την αύξηση του 2024 και το επίδομα «προσωπικής διαφοράς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία