Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτικές

vouli-ktirio-it

H Ελλάδα αποφάσισε να ασκήσει τα δικαιώματα που της δίνει το δίκαιο της θάλασσας και η σύμβαση του Montego Bay, για την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου πελάγους.

d1agrotismellon

Το προφίλ αγρότη που φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που επιδιώκει η Κομισιόν για το μέλλον της ευρωπαϊκής παραγωγής, είναι το προφίλ του δικτυωμένου και πολυπράγμονα επιχειρηματία της αγροδιατροφής.

00000

Μαζεμένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καλά δικτυωμένες, που απλώνονται σε όλο το φάσμα της αλυσίδας αξίας ή εκτατικές εξειδικευμένες εκμετελλεύσεις παραγωγής πρώτων υλών που ανοίγονται απευθείας στις διεθνείς αγορές.

47_11

Όσο οι αυτοματισμοί και οι τεχνολογίες ακριβείας ενσωματώνονται στα καλλιεργητικά μοτίβα, τόσο επιταχύνεται και ο ρυθμός συγκέντρωσης της γης, αφού το υφιστάμενο οικονομικό μοντέλο της υπαίθρου αποκλείει τις μικρότερες εκμεταλλεύσεις.

JD-Link

Την αξιοποίηση ενός νέου ψηφιακού εργαλείου διαχείρισης των εκμεταλλεύσεων υπαγορεύει η «Βίβλος Ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας» που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και καταγράφει όλες τις διεργασίες που θα γίνουν μέσα στην επόμενη 5ετία προκειμένου να επιταχυνθεί η μετάβαση της χώρας στη λεγόμενη νέα εποχή.

Suschitzky_Skiathos_3

«Γυρίζουµε γύρω-γύρω» σχολίασε ο προεδρεύων της Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής, Γιώργος Βλάχος, στο κλείσιµο συνεδρίασης µε θέµα την ενηµέρωση των µελών της Επιτροπής, σχετικά µε το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2021-2027, συνοψίζοντας θα έλεγε κανείς τις εντυπώσεις που άφησε η συζήτηση σε όσους ανέµεναν την αποκάλυψη της κυβερνητικής αγροτικής ατζέντας.

SALRLLLL

Συντριπτικές περικοπές στις πληρωμές Συνοχής, αλλά και στη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης (πυλώνας 2 της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής), θα υποστεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός για το 2021 αν η Ε.Ε. οδηγηθεί σε καθεστώς των λεγόμενων «προσωρινών δωδεκατημορίων».

moneta

Το χαμηλό ποσοστό της τηλεργασίας στη χώρα μας, η χαμηλή ειδίκευση και η χαμηλή αμοιβή των νέων εργαζομένων, αλλά και το μικρό μέγεθος της εργασίας, αποτελούν, πέραν - από το υψηλό ποσοστό της απασχόλησης στον τουρισμό- βασικούς λόγους των κινδύνων που διατρέχει η αγορά εργασίας λόγω της τρέχουσας κρίσης. Αυτό καταδεικνύει η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη 2η προγραμματική αξιολόγηση.

dd_252863_184295_type13262

Με βασική αλλαγή την αυστηροποίηση του κριτηρίου για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τους επόμενους κύκλους Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θα στηρίξουν επιχειρήσεις και "μπλοκάκια" το 2021.

129660125__1_

Σηµείο καµπής για την επανεξέταση των πολιτικών που σχετίζονται µε τη δηµιουργία νέων ευκαιριών οικονοµικής και κοινωνικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές, χαρακτηρίζεται η µετά-COVID εποχή, καθώς το σηµαντικό ύψος διατιθέµενων πόρων από επιµέρους Ταµεία (Ανάκαµψης, ∆ίκαιης Μετάβασης, Ταµείο Συνοχής), µπορεί να παράσχει συγκεκριµένες λύσεις για την εδραίωση του πληθυσµού στα χωριά.

large_1478161112_vouli_olomeleia_0

Στο ανώτατο επίπεδο, εκείνο των πολιτικών αρχηγών, εκδηλώθηκε εκ νέου χθες εντός Βουλής η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αναφορικά με το ποιο είναι το αποτελεσματικότερο σχέδιο αντιμετώπισης της εν εξελίξει διπλής, υγειονομικής και οικονομικής, κρίσης.

σταικουρας_βουλη111

«Η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, υπό τον συντονισμό της γενικής γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κας. Αθηνάς Καλύβα, κλείνει την “τριχορδία” των κινήτρων με στόχο την προσέλκυση αλλοδαπών φορολογούμενων στην Ελλάδα, με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την περιστολή του λαθρεμπορίου, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων από το εξωτερικό στην Ελλάδα. 

2020-10-02T080303Z_1720454216_RC28AJ94QHBM_RTRMADP_5_EU-SUMMIT_med

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τα σχέδια της Τουρκίας για την εξερεύνηση φυσικού αερίου σε "αμφισβητούμενη περιοχή" στην Ανατολική Μεσόγειο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 10-11 Δεκεμβρίου 2020, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

download__76_

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Θα ενημερωθούν από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, για τις τρέχουσες υποθέσεις, εξετάζοντας τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις. Στην ατζέντα βρίσκεται το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

images__47_

Η απαγόρευση συναθροίσεων «τεσσάρων ατόμων και άνω σε ολόκληρη την επικράτεια» για το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου, με εντολή του αρχηγού της Αστυνομίας, κατάφερε το αδιανόητο: να «ενώσει» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜΕΡΑ κάτω από ένα κοινό κείμενο καταδίκης της απόφασης.

oruc-reis2-741x486

Το κρίσιμο και επαναλαμβανόμενο ερώτημα που τίθεται σε κάθε ελληνοτουρκική κρίση είναι πώς η Ελλάδα θα αναχαιτίσει την επιθετικότητα της Αγκυρας. Από τη μια να μην πέσουμε στην παγίδα των προκλήσεων και από την άλλη να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

46-47_pin

Η διαπλοκή του ΟΣΔΕ πίσω από την κατανομή νέων επιδοτήσεων την τελευταία τριετία. Ένα γράφηµα όσο χίλιες λέξεις, θα µπορούσε να είναι ο τίτλος στον παραπάνω πίνακα που δείχνει την κατανοµή των ενισχύσεων από το Εθνικό Απόθεµα την τελευταία τριετία (2017-2019).

KYRIAKOS_2

Ιδιαίτερα συναινετικός εμφανίστηκε χθες ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, ζητώντας από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προχωρήσουν σε έναν «νηφάλιο, ειλικρινή διάλογο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα». Το γεγονός πως η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, και πολύ περισσότερο στη Βόρεια, είναι εξαιρετικά κρίσιμη, δεν άφηνε περιθώρια για υψηλούς τόνους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία