Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτικές

0ffc1c27-3891-47df-a9e5-52ceaa036827

Σχέδιο προστασίας του συστήματος εφοδιασμού τροφίμων της ΕΕ από μελλοντικές απειλές ενέκριναν οι ευρωπαίοι Υπουργοί Γεωργίας, κατά την διήμερη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 12 και 13 Δεκεμβρίου που θα επιτρέπει την ανεμπόδιστη διακίνηση αγροτικών προϊόντων καθώς και την διεκπεραίωση των παραγωγικών διαδικασιών χωρίς κολλήματα.

bd6af6f7-e034-4b29-8ecb-7ef8fc4ce2ca

Ανάσες στα φυτικά υποκατάστατα γαλακτοκομικών προϊόντων δίνουν οι Βρυξέλες, με την Ευρωβουλή να απορρίπτει τροπολογία η οποία θα απαγόρευε στον εν λόγω κλάδο την αξιοποίηση ορισμένων τύπων συσκευασιών που παραπέμπουν στο…γάλα καθώς και την χρήση επιθετικών προσδιορισμών όπως «βουτυρένιο» ή «κρεμώδες».

397684cac5dacd28560cfaf918a37ed1_XL

Σχεδόν έξι εβδομάδες από το…επεισοδιακό και σε απευθείας μετάδοση από την Άγκυρα μπρα ντε φερ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που είχε ως…σπίθα τις ανιστόρητες αναφορές Τσαβούσογλου περί "τουρκικής" μειονότητας, ο επικεφαλής της διπλωματίας της γείτονος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να έχει γύρο συναντήσεων με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

mitsotakis-xatzidakis_2

Aλλαγές στο ''καθεστώς'' της διευθέτησης εργασίας, των απολύσεων, τις άδειες, τον συνδικαλισμό και την απασχόληση στις Κυριακές προβλέπει -μεταξύ άλλων- το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

news-6-high_3

Τραγικό έλλειµµα στρατηγικής στα θέµατα που συνδέονται µε την πρωτογενή παραγωγή καταγράφει η χώρα, πράγµα το οποίο αποτυπώνεται στις χαµηλές επιδόσεις των περισσότερων κλάδων και στην αδυναµία των συντελεστών να εκµεταλλευτούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου και να διεκδικήσουν µε αποφασιστικότητα µεγαλύτερη υπεραξία για τα προϊόντα τους.

dendias-anastasiadis

Με χαμηλές προσδοκίες, αλλά και με την ελπίδα ότι η νέα προσπάθεια αναζωογόνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό δεν θα οδηγήσει σε τέλμα, μεταβαίνει σήμερα στη Γενεύη ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην άτυπη πενταμερή υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

spel2

Δύσκολα ανατρέψιμες επιπλοκές στην οικονομική βιωσιμότητα των ελληνικών εκμεταλλεύσεων προδιαγράφει ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), αντιδρώντας στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό που εισάγει την οριζόντια αύξηση της φορολογίας των εισροών και ειδικά των λιπασμάτων.

dendias_2

Με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί σήμερα στην Άγκυρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, λίγες ώρες πριν από το προγραμματισμένο τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του Μ. Τσαβούσογλου.

Papagiannidis_2

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγιαννίδη, πέφτει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κλήρος για την ανάληψη θέσης Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση του Γιώργου Στρατάκου που υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από απαίτηση του υπουργού Σπήλιου Λιβανού.

23820528_web1_101127-SAA-Brad-Demille-ice-rink1

Τη στιγμή που η διεύρυνση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα καθίσταται μονόδρομος για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και κατ’ επέκταση την οικονομική επιβίωση των αγροτών, ακόμα ένα στοιχείο έρχεται να προστεθεί στις δυσκολίες που καλείται να διευθετήσει ο βασικός άξονας της πρωτογενούς παραγωγής.

mitsotakisdendiasmaximou

Επίσημη επίσκεψη, που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδος - Λιβύης, πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου στην γειτονική χώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

KASIMIS_XARALAMPOS

Σοβαρή υποβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα και απουσία συνοχής στα θέματα που συνδέονται με την αναβάθμιση των δομών στην αγροτική παραγωγή, βλέπει ο καθηγητής του Γεωπονικού και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης, με βάση την κατανομή που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

julia-kloeckner-spricht-im-bundestag-die-landwirtschaftsministerin-sieht-bei-der-debatte-um-die-agrarpolitik-auch-die-verbraucher-in-der-pflicht-_2

Η Γερμανία θα δαπανήσει πάνω από το 40% των κονδυλίων που αναμένει να λάβει από την ΚΑΠ σε προγράμματα βιολογικών και άλλες πράσινες πολιτικές, σύμφωνα με απόφαση που πήραν έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των 16 υπουργών γεωργίας των κρατιδίων που διήρκεσαν συνολικά 33 ώρες.

nicomekl_dairy_farm_1_2

Να καθορίσει η αγορά το μέγεθος ανάπτυξης της παραγωγής βιολογικών προϊόντων αγροδιατροφής επιδιώκει το αγροτοσυνδικαλιστικό όργανο της ΕΕ Copa Cogeca, που έρχεται να τοποθετηθεί σχετικά σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των φιλοδοξιών της Κομισιόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία