Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πολιτικές

news-6-high_3

Τραγικό έλλειµµα στρατηγικής στα θέµατα που συνδέονται µε την πρωτογενή παραγωγή καταγράφει η χώρα, πράγµα το οποίο αποτυπώνεται στις χαµηλές επιδόσεις των περισσότερων κλάδων και στην αδυναµία των συντελεστών να εκµεταλλευτούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου και να διεκδικήσουν µε αποφασιστικότητα µεγαλύτερη υπεραξία για τα προϊόντα τους.

23820528_web1_101127-SAA-Brad-Demille-ice-rink1

Τη στιγμή που η διεύρυνση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα καθίσταται μονόδρομος για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και κατ’ επέκταση την οικονομική επιβίωση των αγροτών, ακόμα ένα στοιχείο έρχεται να προστεθεί στις δυσκολίες που καλείται να διευθετήσει ο βασικός άξονας της πρωτογενούς παραγωγής.

mitsotakisdendiasmaximou

Επίσημη επίσκεψη, που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδος - Λιβύης, πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου στην γειτονική χώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

KASIMIS_XARALAMPOS

Σοβαρή υποβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα και απουσία συνοχής στα θέματα που συνδέονται με την αναβάθμιση των δομών στην αγροτική παραγωγή, βλέπει ο καθηγητής του Γεωπονικού και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης, με βάση την κατανομή που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

julia-kloeckner-spricht-im-bundestag-die-landwirtschaftsministerin-sieht-bei-der-debatte-um-die-agrarpolitik-auch-die-verbraucher-in-der-pflicht-_2

Η Γερμανία θα δαπανήσει πάνω από το 40% των κονδυλίων που αναμένει να λάβει από την ΚΑΠ σε προγράμματα βιολογικών και άλλες πράσινες πολιτικές, σύμφωνα με απόφαση που πήραν έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των 16 υπουργών γεωργίας των κρατιδίων που διήρκεσαν συνολικά 33 ώρες.

nicomekl_dairy_farm_1_2

Να καθορίσει η αγορά το μέγεθος ανάπτυξης της παραγωγής βιολογικών προϊόντων αγροδιατροφής επιδιώκει το αγροτοσυνδικαλιστικό όργανο της ΕΕ Copa Cogeca, που έρχεται να τοποθετηθεί σχετικά σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των φιλοδοξιών της Κομισιόν.

mitsotakis-1_2

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν επαναβεβαίωσαν τον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ για την ασφάλεια και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αργά το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

kelly-sweet-sweet-farm-fletcher-vpr-lindholm-20170901

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την Δευτέρα 22 Μαρτίου και την αποκορύφωση των τριμερών διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, ένα νεοφώτιστο στον τομέα των αγροτικών λόμπι «πράσινων» επενδυτών με τουλάχιστον 2 τρισ. ευρώ ως «άμεσο εκτόπισμα», συμβούλεψε την Κομισιόν να σταθεί αυστηρή στο ζήτημα των περιβαλλοντικών απαιτήσεων της νέας ΚΑΠ.

xristos-staikouras-24-03-2020-1280x720

Πακέτο στήριξης 2,5 δισ. ευρώ που θα κατανεμηθεί μέσω 6 νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένας 7ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσους έμειναν εκτός στους προηγούμενους, καθώς και ένα μέτρο επιδότησης των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

vouli-ktirio-it

H Ελλάδα αποφάσισε να ασκήσει τα δικαιώματα που της δίνει το δίκαιο της θάλασσας και η σύμβαση του Montego Bay, για την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου πελάγους.

28_pin_2

Σε απώλειες στο οικογενειακό αγροτικό εισόδηµα από 14% έως και 37% αναλόγως τον παραγωγικό κλάδο, υπολογίστηκε πως µπορεί να οδηγήσει η λεγόµενη «αποεντατικοποίηση» των εκµεταλλεύσεων στα πλαίσια της πράσινης συµφωνίας της ΕΕ έως το 2030, σύµφωνα µε τη σχετική µελέτη επιπτώσεων για λογαριασµό της Επιτροπής Γεωργίας της ΕΕ.

xorafia-ktimatologio_2

Στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πέρασε και επίσημα το Κτηματολόγιο και η λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων όλης της χώρας με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

11_8

Μια οµάδα 9 χωρών της ΕΕ και οι σύµµαχοί τους στη Νότια Αµερική ετοιµάζεται να «στριµώξει» τον Γάλλο Πρόεδρο Εµµανουήλ Μακρόν σε µια µεγάλη πρωτοβουλία για την «ανάσταση» µιας τεράστιας διατλαντικής εµπορικής συµφωνίας, τη γνωστή «Mercosur», που εδώ και δύο δεκαετίες πηγαίνει µπρος-πίσω.

d1agrotismellon

Το προφίλ αγρότη που φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που επιδιώκει η Κομισιόν για το μέλλον της ευρωπαϊκής παραγωγής, είναι το προφίλ του δικτυωμένου και πολυπράγμονα επιχειρηματία της αγροδιατροφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία