BACK TO
TOP

Τεχνολογία Εισροών

25-32d

Οι ιώσεις που µεταδίδονται από έντοµα αποτελούν τις σηµαντικότερες απειλές για όλες τις καλλιέργειες των κηπευτικών. Η Syngenta Hellas, µε γνώµονα τη συνεχή ενηµέρωση και παροχή ολοκληρωµένων λύσεων, διοργάνωσε στις 18 Μαρτίου 2023, στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα συνέδριο µε θέµα «Προστασία των κηπευτικών από έντοµό-µεταδιδόµενες ιώσεις».

Euthimiadis-2

Σε νέες βάσεις και με πολυετή ορίζοντα, οικοδομείται η νέα περίοδος συνεργασίας της Bayer AG με τον όμιλο Αγροτεχνολογίας Κ&Ν Ευθυμιάδης, τουλάχιστον όπως αυτό οριοθετήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων των δύο πλευρών στη Θεσσαλονίκη.

M_Pnagiotopoulos_04

Το υβρίδιο καλαμποκιού DKC 6919 και την ποικιλία βαμβακιού Novelia κάτω από το brand DEKALB® λανσάρει για την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο (2023) η Bayer Ελλάς, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη γκάμα νέων προϊόντων που είναι σε θέση να φέρνει στην αγορά η επένδυση ύψους 2 δις ευρώ, που διεξάγει παγκοσμίως κάθε χρόνο ο διεθνής όμιλος της Bayer AG.

15_14

Για περισσότερα από 4 χρόνια, η Yara σε συνεργασία µε το Γαλλικό Κέντρο Ερευνών Οίνου (IFV) µελέτησαν την επίδραση της διαφυλλικής θρέψης του αµπελιού στη βελτίωση των αρωµατικών χαρακτηριστικών του κρασιού.

nsplsh_3767327676457737495667_mv2_d_5184_3456_s_4_2

Η ορθολογική λίπανση της τομάτας, στοχεύει στην κατασκευή ενός πλήρους προγράμματος θρέψης, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα επιθυμητά αυτά επίπεδα, στα κατάλληλα στάδια του βιολογικού της κύκλου με την κατάλληλη σύνθεση και ποσότητα.

15_7

Με τον όρο υδρολίπανση αναφερόµαστε στην εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων σε µια καλλιέργεια µέσω του δικτύου άρδευσης. Στην υδρολίπανση χρησιµοποιούνται υδατοδιαλυτά λιπάσµατα για την παρασκευή θρεπτικών διαλυµάτων σε νερό, που διοχετεύονται µε πίεση στο δίκτυο της άρδευσης και χορηγούνται στις καλλιέργειες.

27-38

Εκτατικές καλλιέργειες όπως το βαµβάκι και το καλαµπόκι παραµένουν ισχυρά χαρτιά της ελληνικής γεωργίας και είναι «κανακεµένες» σε φροντίδες από τους παραγωγούς. Τα σύγχρονα υψηλοαποδοτικά υβρίδια που βρίσκονται στην ανάπτυξη αυτό τον καιρό, είναι ιδιαιτέρως «λαίµαργα» µε υψηλές και γραµµικά αυξανόµενες ανάγκες σε άζωτο οι οποίες καλύπτονται τόσο µε τη βασική όσο και µε τις επιφανειακές (υδρο)λιπάνσεις. Στόχος, πολλά και βαριά καρύδια για το βαµβάκι και υψηλή πρωτεΐνη για το καλαµπόκι.

lipansi-patatas-xorafi__1_

Η επάρκεια στα θρεπτικά, που εξασφαλίζεται μέσα από ένα κατάλληλο πρόγραμμα λίπανσης, είναι εφαλτήριο για την επίτευξη υψηλών και ποιοτικών αποδόσεων τόσο στις πατάτες για νωπή κατανάλωση όσο και σε αυτές για βιομηχανική χρήση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία