Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τεχνολογία Εισροών

dani-california-gCwZSrrdSLE-unsplash

Το καινοτόμο εντομοκτόνο Minecto Alpha μπορεί να περιορίσει τους πληθυσμούς των μυζητικών εντόμων στις κηπευτικές καλλιέργειες και να ελέγξει την εμφάνιση της Tuta absoluta από τη δεύτερη μέρα εφαρμογής του, χωρίς παράλληλα να επηρεάζει τους πληθυσμούς των ωφέλιμων εντόμων. Την ίδια στιγμή, αυξάνει και την ανθεκτικότητα των φυτών στις ιολογικές ασθένειες. Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν μέρος πολύχρονων πειραμάτων και παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 8 Ιουλίου, διαδικτυακά από τη Syngenta Hellas, μέσω μιας εικονικής περιήγησης στα θερμοκήπια της Ιεράπετρας που χρησιμοποιήθηκε το προϊόν.

3175620375d5dd419d142e

Ένα νέο εργαλείο της εφαρμογής Pioneer seeds συμβάλει στην τεχνολογία εντοπισμού παρασίτων, διαγνωστικής ασθενειών και τροφοπενιών, κυκλοφόρησε η Pioneer, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να ελέγχουν την καλλιέργειά τους, από το κινητό τους.

bbdcd49acc4ef5c8faebe21d3a8c9d84_S

Οι καλλιέργειες των κηπευτικών, αποτελούν ένα από τους πιο δυναμικούς τομείς της Ελληνικής γεωργίας. Τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα ξεχωρίζουν τόσο στην εγχώρια όσο και στις αγορές του εξωτερικού ανταγωνίζοντας χώρες όπως η Ισπανία , η Ιταλία αλλά και την Τουρκία.

___________________

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πραγματοποιεί επένδυση ύψους €2 εκ. για την επεξεργασία και αξιοποίηση της βιομάζας ως εναλλακτικό καύσιμο, υποκαθιστώντας ορυκτά καύσιμα και μειώνοντας τις παραγόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του εργοστασίου (CO2) κατά 70.000 τόνους ετησίως.

φωτο_επικεφαλιδας_αρθρου

Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση μας ανάγκασε όλους να πειθαρχήσουμε και να απομονωθούμε για το κοινό καλό, αποκλείοντας τις συγκεντρώσεις και την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας όμως, και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», οι άνθρωποι της Syngenta Hellas είμαστε πανέτοιμοι να γεφυρώσουμε αυτό το κενό, και να είμαστε κοντά σας. Με online διασκέψεις και συγκεντρώσεις, συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα σεμιναρίων μας με τους Έλληνες παραγωγούς.

13617404415_c5b4a3c101_o

Για 7ο συνεχή χρόνο, η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ θα εγκαταστήσει δίκτυο φερομονικών παγίδων σε πολλά σημεία των Νομών Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας, για την παρακολούθηση της πορείας των πληθυσμών των ακμαίων του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού, συνεπικουρώντας στο υπάρχον δίκτυο παγίδων των κατά τόπους Δ.Α.Ο.Κ. του ΥΠ.Α.Α.Τ.

21399039_xl

Τo ALZON® neo-N είναι το μοναδικό αζωτούχο λίπασμα που περιέχει παρεμποδιστή ουρεάσης και παρεμποδιστή νιτροποίησης μέσα στον ίδιο κόκκο σε ολόκληρό τον κόσμο. Αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία SKW–Piesteritz, για να δώσει λύση στην ανασφάλεια που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στους αγρότες όσον αφορά τον τύπο λιπάσματος που πρέπει να επιλέξουν, την ποσότητα αλλά και τον χρόνο που πρέπει να το εφαρμόσουν. Εξασφαλίζει την απόλυτη προστασία του αζώτου και αποτελεσματικότητα ακόμα και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, αυξάνοντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών.

IMG_4498Gavriil_Thessaloniki_Sept_19_

"Η φυτοπροστασία και η θρέψη των φυτών, είναι δύο τελείως διαφορετικοί κλάδοι με κοινό στόχο όμως που δεν είναι άλλος από την αύξηση σοδειάς των καλλιεργειών." αναφέρει ο Γαβριήλ Ευάγγελος General Manager της ΔΗΜ. ΓΑΒΡΙΗΛ & ΣΙΑ ΕΠΕ, σε συνέντευξή του στο ειδικό ένθετο "Φυτοπροστασία & Θρέψη" που κυκλοφόρησε με την Agrenda τον Μάιο.

aerpl

Επιτυχές κρίθηκε το 1ο πείραμα αύξησης της βροχόπτωσης, που εφάρμοσε η 3Δ Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών στη Ρουμανία, για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και των δυσμενών επιπτώσεων της στην γεωργία.

Cotton-1

Εάν έχεις καλαμπόκι ή βαμβάκι και το ζητούμενό σου είναι η αύξηση της σοδειάς αλλά και η βελτιωμένη ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, τότε επίλεξε ένα καινοτόμο λίπασμα από την σειρά NUTRIMORE της GAVRIEL.

lydatimacagro2

Το άζωτο (N) είναι το πιο ισχυρά εφαρμοζόμενο θρεπτικό στοιχείο στην καλλιέργεια του βαμβακιού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το πιο δύσκολα διαχειριζόμενο στοιχείο λόγω της υψηλής μεταβλητότητας και της κινητικότητάς του στο έδαφος.

BAYER_TOMATOESf

Η τομάτα, αποτελεί ως γνωστόν, μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες λαχανικών της χώρας μας. Συνάμα όμως, είναι και μία από τις πιο απαιτητικές όσον αφορά τις ανάγκες σε φυτοπροστασία, τόσο από μυκητολογικές όσο και από εντομολογικές προσβολές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία