Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τεχνολογία Εισροών

perotis_1

«Βιώσιμη αγροτική παραγωγή με την αξιοποίηση καινοτόμων Γεωθερμικών Θερμοκηπίων και εγκαταστάσεων - Η περίπτωση του έργου “MED Greenhouses”» στην «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Γεωργία και την Κτηνοτροφία», ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Καθηγητής Δενδροκομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας (νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής την Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου 2019, στο Διεθνές Συνέδριο AgroCIRCLE στην Θεσσαλονίκη,που έλαβε χώρα, σαν παράλληλη εκδήλωση, στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Zootechnia 2019 –Helexpo, εντός της ΔΕΘ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Yara-Filippidis-1

«Η πρόκληση για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία εφεξής, είναι να στραφεί από την επικρατούσα γενική λογική του commodity και ενός μέσου όρου, που υπάρχει στα χαρτιά, αλλά όχι και στην πράξη, στο να αναδείξει την αξία καθημερινών ανθρώπων, οι οποίοι παλεύουν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, για να εξελίξουν τη δουλειά τους», επισημαίνει ο εμπορικός διευθυντής της Yara Ελλάς, Νίκος Κυριακίδης.

Bayer-1

«Σε κάθε αγροτικό προϊόν υπάρχει μια ιστορία, πίσω από κάθε φρούτο, λαχανικό αλλά και ρούχο υπάρχει ένας άνθρωπος, που καλείται να παράγει ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα μέσα σε ένα όλο και δυσκολότερο οικονομικό και κλιματικό περιβάλλον. Σε αυτόν τον άνθρωπο εμείς οι άνθρωποι της Βayer χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και δεσμευόμαστε να τον στηρίξουμε με την έρευνα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

elatus

Ένα νέο «όπλο» για την αντιμετώπιση της σεπτόριας και της σκωρίασης, που μπορούν να προκαλέσουν μείωση της παραγωγής έως και 50%, σε περίπτωση εκτεταμένης προσβολής, θα έχουν στη διάθεσή τους εφεξής οι Έλληνες σιτοπαραγωγοί, στη μάχη που δίνουν για την καταπολέμηση των μυκητολογικών ασθενειών στις καλλιέργειές τους.

IMG_5296

Η εταιρεία αυτή την περίοδο «τρέχει» το πρόγραμμα Food Chain Partnership που όπως λέει η ίδια έχει γίνει ένας απαραίτητος σύνδεσμος μεταξύ παραγωγών, εμπόρων, μεταποιητών και εμπόρων λιανικής τα τελευταία 14 χρόνια, στοχεύοντας να ηγηθεί της εφαρμογής βιώσιμων γεωργικών πρακτικών σε 44 χώρες με εστίαση σε 76 διαφορετικές καλλιέργειες.

biozokat_1

Η Βιοζωκάτ, σε συνεργασία με τη Josera Hellas A.E. διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της 11ης Zootechnia αναλύντας τους τρόπους αύξησης της κερδοφορίας των κτηνοτροφικών μονάδων. Το δεύτερο θέμα αφορούσε στη σύγχρονη διατροφή και διαχείριση των προβάτων Λακόν.

silograss_pink_site

Η ενέργεια αυτή έχει ξεκινήσει από την Ισπανία, και την κατασκευάστρια εταιρία του Silograss (Aspla – Plasticos Espanoles), και έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

medilco_image_anoigma_1

Σε συνεργασία με την Αγροτεχνική Χανίων και παρουσία του ιδιοκτήτη της, Νικόλαου Παπαδογιάννη, καθώς και του Προέδρου της Medilco Hellas, κύριο Μιχάλη Γάγγου, η Medilco Hellas παρουσίασε όλο το χαρτοφυλάκιό της σε λιπάσματα όλων των ειδών (κοκκώδη, κρυσταλλικά, υγρά, ιχνοστοιχεία) για κάθε στάδιο, για όλες τις καλλιέργειες.

argus

Με μεγάλη επιτυχία και αυτή τη χρονιά η Medilco Hellas συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λιπασμάτων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 24-26 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Intercontinental, με επίσημο διοργανωτή την εταιρεία Argus.

xxxx

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος των λιπασμάτων τα επόμενα χρόνια είναι πως θα μεταφέρει τη γνώση και τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στον αγρότη. Δηλαδή πως η λίπανση και η γνώση που θα εφαρμοστούν θα επιφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα στην αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.

Medilco-Hellas

Μια σειρά από τα υψηλής ποιότητας και μοναδικής λειτουργίας λιπάσματα της διέθεσε δωρεάν σε Έλληνες παραγωγούς η Μedilco Hellas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων στις 13 Οκτωβρίου.

fmc

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη λειτουργίας της, η εταιρεία FMC Χημικά Ελλάς, θυγατρική εταιρεία του Αμερικάνικου Οίκου FMC Corporation, πραγματοποίησε εκδήλωση γνωριμίας στους συνεργάτες της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία