
Θερµό…το καλοσώρισµα της υπηρεσιακής γραµµατείας του υπουργείου της πλατείας από τους γεωτεχνικούς του ∆ηµοσίου, η οποία µετά από µια παρατεταµένη θερινή ανάπαυλα, που άφησε όπως λένε το υπουργείο κυριολεκτικά «στον πάγο», καθώς δεν υπεγράφησαν – ούτε καν αποµακρυσµένα – υπηρεσιακά έγγραφα µέσω του πληροφοριακού συστήµατος ΙΡΙ∆Α ετοιµάζει νέες βαλίτσες για τη ∆ΕΘ. «Η επιλεκτική ενασχόληση µε τα «µεγάλα έργα», µερικά εκ των οποίων συνδέονται µε εταιρείες που βρίσκονται υπό διερεύνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δείχνει ότι οι προτεραιότητες δεν τίθενται στην ουσιαστική εξυπηρέτηση των γεωτεχνικών υπηρεσιών».
-Η Κοµισιόν εν µέσω αντιδράσεων, αγροτών, φορέων και ΜΚΟ, κατέθεσε τα κείµενα της πρότασης της για τα εµπορικά ντηλ µε το µπλοκ των χωρών της Μercosur και του Μεξικού προς επικύρωση.
-Η Συµφωνία Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur και η Εκσυγχρονισµένη Παγκόσµια Συµφωνία ΕΕ-Μεξικού (MGA) απαιτούν ξεχωριστή έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη πριν τεθούν σε ισχύ.
-Κατά την Κοµισιόν, η συµφωνία µπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ προς τη Mercosur κατά 50%, ενώ για τους Copa-Cogeca θα προστεθεί στις αρνητικές ανακοινώσεις, από περικοπές στο µπάτζετ για τη γεωργία, έως την αποδυνάµωση της κοινής διάστασης της ΚΑΠ.