
Παρότι η Coca-Cola χρησιμοποιεί κανονική ζάχαρη για την παραγωγή των προϊόντων της στις περισσότερες χώρες του κόσμου, στις ΗΠΑ παραδοσιακά χρησιμοποιεί σιρόπι γλυκόζης καλαμποκιού, ως μια πιο οικονομική εναλλακτική εδώ και δεκαετίες. Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Robert F. Kennedy Jr είχε εκφράσει προβληματισμούς σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το σιρόπι γλυκόζης καλαμποκιού για την υγεία, παρότι πολλοί ειδικοί τονίζουν ότι καμία γλυκαντική ουσία δεν φαίνεται να έχει ξεκάθαρα θρεπτικά πλεονεκτήματα απέναντι στις υπόλοιπες.
Αναφορικά με την απόφαση της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, James Quincey, δήλωσε ότι «Αναμφίβολα στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις γλυκαντικές επιλογές που έχουμε στη διάθεση μας». Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η Coca-Cola χρησιμοποιεί ήδη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε πολλά προϊόντα της στις ΗΠΑ, όπως σε λεμονάδες και καφέ.