
Μεσογειακό µικροκλίµα και νυχτερινός, όπως προστάζει η παράδοση, τρύγος τον Αύγουστο, δίνουν καρπούς ώριµους, γεµάτους δυναµισµό και βάθος.
Η διαδικασία της οινοποίησης περιλαµβάνει πρωτόκολλο λευκής οινοποίησης µε ψύξη και η παλαίωση γίνεται σε µεγάλα δρύινα βαρέλια που προσφέρουν πλούτο, πολυπλοκότητα και µοναδική υφή στο τελικό αποτέλεσµα: Ένα απαλό ασηµοκίτρινο κρασί (16,5% vol.) µε εντυπωσιακή µύτη κηροζίνης, µαζί µε µπαρούτι και µαύρο πιπέρι. Στο στόµα, η γεύση είναι λεµονάτη και ηφαιστειώδης, εκρηκτική, µε τον όγκο και την ένταση να αναπτύσσονται σταδιακά.
Προτείνεται η κατανάλωσή του στους 10-12°C και επειδή το Nykteri είναι ένα κρασί που δεν φοβάται τη γαστρονοµία, συνοδεύει άριστα ψητά µεγάλα ψάρια, καπνιστά κρέατα και καπνιστά αλλαντικά, απάκι, σύγκλινο, πουλερικά µε σάλτσα, µουσακά, µελιτζάνες ιµάµ και παπουτσάκια αλλά και ώριµα δυνατά τυριά.