BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Στα 20 με 23 λεπτά βγαίνει το τέταρτο χέρι στο τριφύλλι, ατονεί η ζήτηση από Κρήτη

Μακριά από τα περσινά επίπεδα παραµένουν οι τιµές παραγωγού στα τριφύλλια, διαµορφούµενες περίπου στο 25% σε σύγκριση με το 2024.

22-35_pin__1_

Γιάννης Ρούπας

534
0

Αιτίες, τόσο η αύξηση της διαθεσιµότητας, µε καλύτερες αποδόσεις στο δεύτερο και τρίτο χέρι, όσο και η ανακατεύθυνση της ζήτησης στη Στερεά Ελλάδα, από τα νότια της χώρας (Κρήτη) προς την Κεντρική και ∆υτική Ελλάδα. Η Βοιωτία διατήρησε και φέτος µε κάποια διαφορά τα ηνία στις τιµές παραγωγού µέχρι και το τρίτο χέρι, γύρω στα 20 µε 21 λεπτά για τα ποιοτικά τριφύλλια. Τα 21 λεπτά συνήθως πληρώνονταν για µεγάλες παραγγελίες (>1.000 δέµατα).

Ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση την εβδομαδιαία Agrenda

 

Στο τέταρτο χέρι, οι αποδόσεις σαφώς έπεσαν, η διαθεσιµότητα µειώθηκε, ενώ µερίδα κόσµου αποφάσισε λόγω των φετινών χαµηλότερων τιµών να µη ποτίσει το ίδιο µε το 2023 και το 2024. Αποτέλεσµα, η εποχική ζήτηση να µένει σταθερή, αλλά το τριφύλλι να είναι σηµαντικά λιγότερο και οι τιµές παραγωγού (όχι αυτοκινήτου) να πλησιάζουν τα 22 µε 23 λεπτά. Λίγο βορειότερα, στη Φθιώτιδα, οι τιµές παίζουν αρκετά χαµηλότερα, κατά κανόνα κάτω από 20 λεπτά. Μέχρι και το τρίτο χέρι, οι τιµές στην Ελάτεια µε το ζόρι άγγιζαν τα 18 λεπτά παραγωγό.

Σηµειώνεται µείωση των παραγγελιών από την Κρήτη και ανακατεύθυνση της ζήτησης από ∆υτική Ελλάδα και Καλάβρυτα προς τη Βοιωτία. Οι τριφυλλάδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ζητούν 2-3 λεπτά πάνω από τη Βοιωτία, µε αποτέλεσµα να µένει το προϊόν

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία