BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Πιάνει τα 10 ευρώ ενόψει Πάσχα το αρνί, φόβοι για ελλειμματική παραγωγή

Ανοδικά κινούνται οι τιµές παραγωγού για τα αµνοερίφια µε το Πάσχα να πλησιάζει, όµως το αυξηµένο κόστος και το ποσοτικό έλλειµα που έχει προκύψει ως επίπτωση των ζωονόσων που βρίσκονται ξανά σε έξαρση, δηµιουργεί ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών.

21_pin_46

Ηλίας Ανδρεάκης

56
0

Όπως µεταφέρουν στην Agrenda άνθρωποι της αγοράς, αυτή τη στιγµή η τιµή παραγωγού για το αρνί ανέρχεται σε 7,5 µε 8,5 ευρώ το κιλό, και όσο πλησιάζει το Πάσχα αναµένεται η τιµή να αγγίξει τα 10 ευρώ.

Ανησυχία των παραγωγών είναι ότι δεν θα µπορέσουν να πιάσουν τα επιθυµητά κιλά -ιδανικό βάρος 8 µε 9 κιλά. Τέλος, υπενθυµίζεται ότι µε βάση το υπάρχον καθεστώς τα ζώα πρέπει να υποβάλλονται σε κτηνιατρικό έλεγχο πριν οδηγηθούν στα σφαγεία. Θετική εξέλιξη σε αυτό το κοµµάτι είναι η πιστοποίηση του ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκης για διενέργεια ελέγχων σάλιου CPR.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία