BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Η 6η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριών και Τρούφας 11- 13 Ιουλίου στην Αργαλαστή Μαγνησίας

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας την 6η Πανελληνία Γιορτή Μανιταριών Τρούφας, από 11 μέχρι 13 Ιουλίου 2025, στην Αργαλαστή Μαγνησίας, με τίτλο "Τρούφα των Κενταύρων".

1593343290767269985

21
0

Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγου Μανιταροεξορμήσεων, υπό την καθοδήγηση του Δρ. Στέφανου Διαμαντή και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας και του Επιμελητήριου Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες, εκπαίδευση για τα μανιτάρια, και κάθε μέρα γευσιγνωσία διαφορετικών φαγητών με βάση το μανιτάρι τρούφας από τον Φώτη Παρασκευαΐδη. Στο χώρο των εκδηλώσεων και τις 3 ημέρες θα υπάρχει περίπτερο της FungiHellas που θα πωλείται κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και άλλα υλικά μανιταριών από τον Chef Νίκο Ζαφειρακόπουλο. Επίσης και τις 3 ημέρες περιλαμβάνεται μουσικό ρεπερτόριο με Έφη Θώδη, Γιώργο Σαλαμπάση και άλλους τραγουδιστές, guest star Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τη Κυριακή 13 Ιουλίου Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, στον Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Αργαλαστής.

Οι διαλέξεις περιλαμβάνουν:

  • Μανιτάρια: Ένας εδώδιμος φυτικός κόσμος - Ταξινόμηση Πολλαπλασιασμός Παραγωγή

Επιμέλεια: Θωμάς Θωμίδης Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου

  • Εισαγωγή στην Ευεργετικότητα των Μανιταριών και Γνωριμία με τα εδώδιμα είδη των Μανιταριών.

Επιμέλεια : Γιώργος Ζακυνθινός Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

  • Τα Μανιτάρια & Τρούφες ως Μοχλός Ανάπτυξης

Επιμέλεια: Νεκτάριος Φιλιππόπουλος

  • Τοπική Ανάπτυξη Υπαίθρου

Επιμέλεια Δημήτριος Μιχαηλίδης Δημοσιογράφος ΑγροΝέα & AgroBus    

  • Μανιτάρια ένας Μαγικός Κόσμος (Εδώδυμα / Φαρμακευτικά / Δηλητηριώδη)

Επιμέλεια: Φίλιππος Καγιάς

  • Παρουσίαση δημοφιλών τύπων μανιταριών:

Άσπρα μανιτάρια: Ευρέως χρησιμοποιούμενα για τη γεύση τους και τη διαθεσιμότητά τους.

Πορτομπέλο: Έχουν πλούσια γεύση και χρησιμοποιούνται συχνά σε χορτοφαγικές συνταγές ως υποκατάστατο του κρέατος.

Shiitake: Εξαιρετικά θρεπτικά και ιδανικά για πιάτα ασιατικής κουζίνας.

Πλευρώτους (Oyster mushrooms): Ιδιαίτερα για συνταγές με πιο έντονη γεύση.

Κανθαρέλλες (Chanterelle): Ιδανικά για σάλτσες και εξαιρετική γεύση.

  • Διατροφή και Υγιεινές Συμβουλές για τη Χρήση Μανιταριών

Επιμέλεια: Αλεξία Ζακυνθινού(Μ.Sc.)Κλινικός Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

       Χρήση μανιταριών σε χορτοφαγικές και vegan συνταγές: Παρουσίαση ιδεών για

συνταγές χωρίς κρέας, με τα μανιτάρια να αποτελούν βασικό συστατικό.

             Προτάσεις για ελαφρές, χαμηλές σε θερμίδες συνταγές: Ιδανικό για άτομα που

θέλουν να μειώσουν το βάρος τους, αλλά να απολαμβάνουν νόστιμα πιάτα.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία