BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Το ρύζι ως τροφή υγείας και μέλλοντος αναδεικνύει ο Σύνδεσμος Ορυζομύλων Ελλάδος 20-21 Σεπτεμβρίου

Την αξία του ρυζιού όχι μόνο ως προϊόν παράδοσης, αλλά και ως τροφή υγείας και μέλλοντος αποσκοπεί να επικοινωνήσει το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ορυζομύλων Ελλάδας στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου.

_MG_3524

20
0

Το Φεστιβάλ Ρυζιού έχει ήδη εξελιχθεί σε έναν θεσμό που ενώνει τους Έλληνες παραγωγούς, τις βιομηχανίες και τους φορείς γύρω από το ρύζι και τη σημασία του για τη διατροφική ασφάλεια και την αειφορία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, φιλοξενείτε και το Eurice Festival, δίνοντας μια επιπλέον ευρωπαϊκή διάσταση στη διοργάνωση.

Πληθώρα εκδηλώσεων

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ρυζιού οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πληθώρα εκδηλώσεων όπως:

  • Γαστρονομικές δημιουργίες από βραβευμένα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, με έμπνευση και βάση το ελληνικό ρύζι
  • Παιχνίδια και διαγωνισμούς για μικρούς και μεγάλους
  • Μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις
  • Ομιλίες και δράσεις διατροφικής εκπαίδευσης για την αξία του ρυζιού στη διατροφή μας

Στρατηγικός ρόλος του ελληνικού ρυζιού

Η Ελλάδα είναι από τους βασικούς παραγωγούς ρυζιού στην Ευρώπη, με περισσότερους από 230.000 τόνους ετησίως, ενώ οι εξαγωγές της φτάνουν σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως. Το ελληνικό ρύζι αποτελεί έναν θησαυρό παράδοσης και ποιότητας, συνδεδεμένο με την τοπική ανάπτυξη, την αγροτική παραγωγή και τη διατροφική ασφάλεια.



Ενόψει του 2ου Φεστιβάλ Ρυζιού η πρόεδρος του Συνδέσμου Ορυζομύλων Ελλάδος, Γεωργία Κωστηνάκη, δήλωσε τα εξής:

«Το Φεστιβάλ Ρυζιού είναι μια γιορτή που αναδεικνύει όχι μόνο το προϊόν μας, αλλά και τους ανθρώπους πίσω από αυτό: τους παραγωγούς, τις βιομηχανίες, τους επιστήμονες, τους συνεργάτες μας. Είναι ένας θεσμός που μας ενώνει γύρω από το ελληνικό ρύζι, ένα προϊόν με βαθιές ρίζες στην παράδοσή μας και μεγάλες προοπτικές για το μέλλον.

Το ρύζι δεν είναι απλώς μια βασική τροφή. Είναι μια πλούσια πηγή ενέργειας, χωρίς γλουτένη, χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Συμβάλλει στη σωστή διατροφή μικρών και μεγάλων και αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε, να ψυχαγωγήσουμε και να μεταδώσουμε την αξία του ρυζιού σε κάθε πολίτη, ώστε να αναγνωριστεί όχι μόνο ως προϊόν παράδοσης, αλλά και ως τροφή υγείας και μέλλοντος.»

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στην Παραλία Θεσσαλονίκης.  Η πετυχημένη περσινή διοργάνωση, εμπλουτισμένη με ακόμη περισσότερες δράσεις και εκπλήξεις έρχεται για να μας ξανασυστήσει το ελληνικό ρύζι που καλλιεργείται δίπλα μας.  Μια διοργάνωση-γιορτή του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος (ΣΟΕ), με την σύμπραξη του Δήμου Δέλτα και την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, για το νόστιμο, ασφαλές και με υψηλή διατροφική αξία ελληνικό ρύζι. 

Το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού, φιλοξενεί και το EU RICE Festival (Φεστιβάλ Βιώσιμης Καλλιέργειας του Ευρωπαϊκού Ρυζιού), που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EU RICE, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη της βιώσιμη πτυχής της καλλιέργειας του ρυζιού και η ενημέρωση των καταναλωτών για ένα προϊόν νόστιμο και ασφαλές, που καλλιεργείται και παράγεται σύμφωνα με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το πρόγραμμα EU RICE στο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μαγειρικές επιδείξεις καταξιωμένων και βραβευμένων chef, ανάμεσά τους και της αγαπημένης Rice Ambassador Ντίνας Νικολάου. 



Στο χώρο των εστιατορίων, μερικά από τα πιο γνωστά και βραβευμένα εστιατόρια της πόλης θα στήσουν  για δύο ημέρες τις κουζίνες τους, όπου οι σεφ θα μαγειρεύουν ζωντανά πρωτότυπα πιάτα με πρωταγωνιστή το ρύζι, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν.  Το φυσικό μεταλλικό νερό
Souroti με τις καινοτόμες προτάσεις του και η ΝΥΜΦΗ, η μπίρα της Θεσσαλονίκης, θα συνοδεύσουν τα εκλεκτά πιάτα. 

Ακόμη πιο πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του φετινού 2ου Φεστιβάλ Ρυζιού, το οποίο θα πλαισιωθεί από μουσική & τραγούδι από την μπάντα Liaison και παραδοσιακούς χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Δέλτα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια με ρύζι, το οποίο θα προσφέρει ο Β’ Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορυζοπαραγωγών Χαλάστρας (Β’ ΑΣΟΧ), με τη στήριξη της ομάδας Ανεμοσκορπίσματα.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν διαδραστικά παιχνίδια και διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, σε συντονισμό της Νανάς Ζυγούρα, Συμβούλου και Εκπαιδεύτριας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing, σε συνεργασία με Έλληνες προσκόπους από το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σίνδου. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί επίσης, με ομιλίες από ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές  γεύσεις  βασισμένες αποκλειστικά στο ρύζι. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει, με το δικό του ξεχωριστό στυλ, ο γνωστός παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης.

Στο χώρο των περιπτέρων των διοργανωτών, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την παραγωγή του ελληνικού ρυζιού, την υψηλή διατροφική του αξία, την ασφάλεια του τροφίμου, τις διαφορετικές ποικιλίες του πολύτιμου αγροτικού προϊόντος, καθώς και τον ενδεδειγμένο  τρόπο χρήσης τους σε διαφορετικά πιάτα.

Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι: 3αλφα, ΑΡΝΑΟΥΤΕΛΗΣ,  Ορυζόμυλοι Αξιού, ΩΜΕΓΑ, Αgrino, Euricom-Ευτοπία, Milano Sementi, TEU SA SHIPPING & FORWARDING

Επίσημοι Χορηγοί είναι οι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, All Pack, Flexia και Souroti

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι οι: BASF Hellas, Mediterranean Shipping Company Greece, Δ. Παπακυριαζής, Μπίρα ΝΥΜΦΗ και Ομοσπονδία

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: Agrenda, Agronews.gr, Biscotto.gr, Citymag.gr, Debbiestravel.gr, eMakedonia.gr, Grtimes.gr, Karfitsa.gr, Makedonikanea.gr, Parallaxi.gr, Theopinion.gr, Voria.gr, Ypaithros.gr.

Την επιμέλεια και διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία