
Κάνοντας αναφορά στη ΔΕΘ ο κ. Χατζηδάκης και στα όσα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είπε στο EΡΤNews: «Η έμφαση στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως έχει ήδη τονιστεί από την κυβέρνηση, θα είναι στην περαιτέρω μείωση των φόρων. Το ποιοι φόροι θα είναι αυτοί, θα το δούμε. Δεν θα είναι έμμεσοι. Μιλάμε για άμεσους φόρους, διότι αυτοί καταλήγουν με σιγουριά στις τσέπες του πολίτη».
Μάλιστα, όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν κρύβει κάτι. «Πρέπει να δούμε ποιος θα είναι τελικά ο πράγματι διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος. Εχουμε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες συνεχίζονται για ποιος είναι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται μονίμως από τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή και την ψηφιακή κάρτα εργασίας».
Ερωτηθείς για τα θέματα της οικονομίας το μη μισθολογικό κόστος απάντησε ότι «ο φόρος για τις επιχειρήσεις από το 28% έχει πέσει στο 22%. Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν μειωθεί, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας, κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες και έχουμε φτάσει στο μέσο ευρωπαϊκό όρο». Κάνοντας αναφορά στον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ότι «έχει μειωθεί πέρα από αυτό που είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά».
Ειδικότερα, όπως είπε, ο κ. Χατζηδάκης «στο πλαίσιο της πολιτικής μας, που είναι σταθερά βήματα μπροστά, εφαρμόζουμε μια πολιτική που αποδίδει και αυτό καταγράφεται και στον προϋπολογισμό και στις επιδόσεις γενικότερα της οικονομίας».
Ακόμη μιλώντας στο ΕΡΤΝews για το πανεπιστημιακό άσυλο και τα επεισόδια που γίνονται στα Πανεπιστήμια, σχολίασε ότι «ο νόμος για τα Πανεπιστήμια δεν έχει εφαρμοστεί στην ολότητά του». Παράλληλα, όπως τόνισε «πρέπει να έχουν συνέπειες οι πρυτανικές Αρχές που δεν εφαρμόζουν το νόμο». Παράλληλ
Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης «μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους δεν υπάρχουν ενεργές καταλήψεις» τόσο λόγο του ισχύοντος νόμου όσο και των παρεμβάσεων της αστυνομίας.
Όπως δήλωσε το γεγονός ότι «ο νόμος για τα Πανεπιστήμια δεν έχει εφαρμοστεί στην ολότητά του, πράγματι αφήνει κάποιες γκρίζες περιοχές». Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης «υπάρχει απόλυτη αποφασιστικότητα το ζήτημα να αντιμετωπιστεί».
Σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια στη Νομική Σχολή και στην Πολυτεχνειούπολη δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει στις ευθύνες της και να κάνει αποφασιστικά βήματα παρακάτω. «Χρειάζεται αξιοποίηση των πιο σύγχρονων εργαλείων για να υπάρχει έλεγχος -με σεβασμό τα προσωπικά δικαιώματα- για λόγους προστασίας της ανθρώπινης ζωής», πρόσθεσε μη θέλοντας να αποκαλύψει την εξειδίκευση των μέτρων.
Παράλληλα έθεσε και θέμα ευθυνών λέγοντας ότι όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να πληρώνει κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στην ευθύνη των πρυτανικών αρχών και άλλων που έχουν την ευθύνη της διοίκησης μέσα στο Πανεπιστήμιο.
«Αυτοί που δεν ανταποκρίνονται κατά την άποψή μου, πρέπει να έχουν συνέπειες, διότι οι νόμοι δεν είναι απλώς για να τους διαβάζουμε. Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται. Αν κάποιος δεν θέλει να είναι πρύτανης, διότι δεν του αρέσει κάποιος νόμος του κράτους, της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν είναι υποχρεωμένος να είναι πρύτανης».
Πηγή: Newmoney.gr