BACK TO
TOP
Διεθνή

Στους 361 εκατ. τόνους υπολογίζεται η παραγωγή κρέατος διεθνώς το 2022

Η παγκόσμια παραγωγή κρέατος έχει πενταπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1960, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

IMG_0642

10
0
Για το 2022, ο FAO προβλέπει ότι η ποσότητα του παραγόμενου κρέατος θα είναι περίπου 361 εκατομμύρια τόνοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, η κρίση του Covid-19 οδήγησε σε πολλές διαταραχές στην παραγωγή και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Ωστόσο, αυτό δεν προκάλεσε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ανοδική τάση στον όγκο παραγωγής συνεχίστηκε, όπως δείχνουν τα στοιχεία παρακάτω



Εντός αυτών των δεκαετιών παρατηρήθηκε μια αλλαγή στην παγκόσμια γεωργία. Το κόστος παραγωγής κρέατος έγινε χαμηλότερο λόγω της αυξανόμενης παραγωγής ζωοτροφών όπως η σόγια ή το καλαμπόκι, αυξάνοντας έτσι την προσφορά κρέατος σε πολλές χώρες

Ειδικά στις πολυπληθείς χώρες της Ασίας, η ζήτηση για διάφορα είδη κρέατος αυξήθηκε. Η Ασία είναι η μεγαλύτερη αγορά παραγωγής κρέατος, με έμφαση στο χοιρινό και τα πουλερικά

Ωστόσο, πλέον μετά την πανδημική κρίση και τον πληθωρισμό της τελευταίας διετίας, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν αποτυπωθεί σε επίσημα στοιχεία η παραγωγή κρέατος από το 2023 και έπειτα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία