
Η Ore Huiying, μια φωτογράφος από τη Σιγκαπούρη, δημιούργησε την έκθεση "We Were Farmers" και το φωτογραφικό βιβλίο, καταγράφοντας τέσσερις γενιές στο αγρόκτημα της οικογένειάς της.
Μεγάλωσα στην τέταρτη γενιά μιας οικογένειας αγροτών στη Σιγκαπούρη. Καλλιεργούσαμε στο νησί από τη δεκαετία του 1960 μέχρι το 2020. Τώρα, ας σας μιλήσω για το μέλλον. Η Σιγκαπούρη εισάγει περισσότερο από 90% των τροφίμων της. Η κυβέρνηση επιθυμεί να παράγει το 30% εντός της χώρας μέχρι το έτος 2030. Κάντε μια περιήγηση στους πολλούς τρόπους, από τους παραδοσιακούς μέχρι τους τελευταίας τεχνολογίας, που μια πυκνά κατοικημένη χώρα προσπαθεί να επιτύχει τη διασφάλιση της παραγωγής τροφίμων.
Στο εσωτερικό του κατακόρυφου αγροκτήματος της Sustenir, όπως φαίνεται παραπάνω, η σγουρή λαχανίδα (curly kale) και άλλα φυλλώδη λαχανικά αναπτύσσονται σε ράφια για εξοικονόμηση χώρου. Ο χώρος παρέχει ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
Το πρώτο Arden Food Forest βρίσκεται στον 51ο όροφο του ουρανοξύστη CapitaSpring, όπως φαίνεται παραπάνω, στην καρδιά του Κεντρικού Επιχειρηματικού Πεδίου. Κάθε μήνα συλλέγονται περίπου 90 κιλά (200 λίβρες) προϊόντων για τα εστιατόρια του κτιρίου. Λόγω του περιορισμένου χώρου, η πόλη πρέπει να είναι δημιουργική για την εύρεση τοποθεσιών παραγωγής τροφίμων.
Ένα υδροπονικό αγρόκτημα χρησιμοποιεί 90% λιγότερο νερό
Όπως φαίνεται στην φωτογραφία (Figure 2), η ποικιλία βασιλικού Sweet Basil καλλιεργείται στο ComCrop, ένα εμπορικό αγρόκτημα υδροπονίας στην οροφή ενός βιομηχανικού κτιρίου στο Woodlands, στο βόρειο μέρος του νησιού. Το αγρόκτημα χρησιμοποιεί το φυσικό φως του ηλίου και αποφεύγει τη χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων, βασιζόμενο σε τεχνολογία που χρησιμοποιεί 90% λιγότερο νερό από τις παραδοσιακές μεθόδους.
Στις κατοικημένες περιοχές της Σιγκαπούρης, η πόλη διαθέτει περισσότερους από 1.900 κοινοτικούς κήπους, συμπεριλαμβανομένου ενός όπως αυτός στο Changi Village, στο ανατολικό άκρο του νησιού.
Η αναζήτηση τροφίμων, όπως και η γεωργία, ήταν μέρος της ζωής του νησιού πριν την αστικοποίηση. Οι βλαστοί και τα φύλλα του Ficus pumila, τα οποία είναι κοινά στη φύση και απεικονίζονται παραπάνω, χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
πηγή: Bloomberg.com