BACK TO
TOP
Διεθνή

Η νέα ΚΑΠ στο επίκεντρο του Συμβουλίου Γεωργίας στo Λουξεμβούργο 27-28 Οκτωβρίου

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2028-34 με αντικείμενο την πράσινη αρχιτεκτονική και τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό αγροδιατροφικό μοντέλο είναι στο επίκεντρο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο 27 και 28 Οκτωβρίου με συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα.

kostas-tsiaras-simvoulio-georgias

26
0

Στα πλαίσια των συζητήσεων, θα εξεταστούν οι νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής και η συνολική επισκόπηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των αγορών γεωργικών προϊόντων, ιδίως σε σχέση με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ενώ επί τάπητος θα βρεθούν οι αλιευτικές δυνατότητες στη Βαλτική Θάλασσα για το 2026, στο πλαίσιο της προσπάθειας για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, οι υπουργοί θα εξετάσουν τους κανόνες της ΕΕ για τη βιώσιμη διαχείριση των ιχθυαποθεμάτων και την πρόληψη της υπεραλίευσης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση σχετικά με τις διεθνείς αλιευτικές συμφωνίες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία