BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Φεστιβάλ κεντήματος από την κλωστοβιομηχανία Μουζάκης

Πρόκειται για ένα πανελλήνιο φεστιβάλ κεντήματος στο οποίο θα διαγωνιστούν νέα κεντήματα με θέμα τις «πεταλούδες», που παραπέμπει στις «Κλωστές Πεταλούδα», που αποτελεί brand name του ομίλου.

admc-petalouda-3

7
1

Εισπράττοντας μεγάλα ποσά από ενοίκια και περιορίζοντας δραστικά τον τραπεζικό της δανεισμό, η κλωστοβιομηχανία Μουζάκης επιστρέφει στην κερδοφορία και αυξάνει τις εξαγωγές της.

Με κινητήριο μοχλό τις εξαγωγές, ανάκαμψη σημειώνει φέτος ο κύκλος εργασιών της κλωστοβιομηχανίας Μουζάκης, ενώ όλα δείχνουν πως το 2018 θα κλείσει με θετικό τελικό αποτέλεσμα για την εισηγμένη εταιρεία.

«Οι εξαγωγές μας, που είχαν υποχωρήσει πολύ κατά το παρελθόν, φέτος τρέχουν με ένα ρυθμό που υπερβαίνει το 25%, ενώ περιορισμένη άνοδο σημειώνουν και οι εγχώριες πωλήσεις μας, παρά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Όλα δείχνουν πως ο φετινός κύκλος εργασιών μας θα είναι ανοδικός και το τελικό μας αποτέλεσμα κερδοφόρο», δηλώνουν στο euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία, σημειώνοντας πως «τα πράγματα είναι σήμερα πολύ πιο αισιόδοξα σε σχέση με το παρελθόν».



Οι κυριότερες εξελίξεις που βελτίωσαν την οικονομική πορεία της Mουζάκης ήταν:

πρώτον, η ενοικίαση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του ομίλου που δεν ιδιοχρησιμοποιείται, όπως τα εκκοκκιστήρια και οι χώροι των δύο ακινήτων επί της οδού Προόδου στο Αιγάλεω. Μετά από όλα αυτά, η εταιρεία θα εισπράττει σε δωδεκάμηνη βάση ενοίκια ύψους 1,7 εκατ. ευρώ και

δεύτερον, ο σχεδόν μηδενισμός των τραπεζικών υποχρεώσεων (πρόνοιες διαθήκης του αειμνήστου ιδρυτή της εταιρείας Ελευθέριου Μουζάκη) που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη δραστική περικοπή των χρεωστικών τόκων, αλλά και την μεγαλύτερη ρευστότητα, έτσι ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις στο εξωτερικό και σε βιοτεχνίες.

Επιπρόσθετα, έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται επενδύσεις εκσυγχρονισμού, με βασικό στόχο την ανάκαμψη των πωλήσεων του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου, προκειμένου η εταιρεία να είναι κερδοφόρος ανεξάρτητα από την είσπραξη των ενοικίων.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων από τα 3,06 στα 3,123 εκατ. ευρώ, βελτιωμένο EBITDA (από τα 666 στα 777 χιλ. ευρώ) και ανεβασμένη καθαρή κερδοφορία (639 έναντι 433 χιλ. ευρώ).

Τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στις 30/6/2018 στα 33,43 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός κάτω από τα 241 χιλ. ευρώ (η εισηγμένη έχει σημαντικό ύψος μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους κληρονόμους του Ελευθερίου Μουζάκη).



Στα αξιοσημείωτα, επίσης, εντάσσεται και η επικείμενη προκήρυξη από την εταιρεία  πανελλήνιου διαγωνισμού-έκπληξη. Ημερομηνία παράδοσης των κεντημάτων θα είναι η 31η Αυγούστου του 2019 και τα βραβεία θα δοθούν το Νοέμβριο του επόμενου έτους.

Ο διαγωνισμός προβλέπει τη διανομή ακριβών δώρων (ταξίδια σε εξωτερικό και εσωτερικό, αλλά και επετειακές χρυσές κασετίνες αξίας), ενώ τα βραβευθέντα έργα θα περιληφθούν και σε συλλεκτικό λεύκωμα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η τόνωση του ενδιαφέροντος των Ελληνίδων για το κέντημα (τάση που επικρατεί στις χώρες του δυτικού κόσμου), αλλά και η ευρύτερη ανάδειξη-προώθηση των προϊόντων της εταιρείας.

 


Πηγή: euro2day.gr

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία