
Με το μικρότερο βάρος στην κατηγορία του (μόλις 2000 κιλά) όπως λέει η Kuhn λόγω της ράμπας που είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, το ψεκαστικό Lexis αποτελεί μία αξιόπιστη πρόταση.
Είναι διαθέσιμο με χωρητικότητα δεξαμενής 3000 λίτρων ενώ πρόσφατα έγιναν διαθέσιμα και επιλογές 4.000 και 4.100 λίτρων. Αποτελεί ένα αρκετά συμπαγές μηχάνημα με χαμηλό συνολικό βάρος με μήκος μόλις 4 μέτρων (άξονας-ένωση τρακτέρ), και συνολικό ύψος 3,10 μέτρα από το έδαφος.
Τα χαρακτηριστικά αυτά επιτρέπουν στο χειριστή να λειτουργήσει το μηχάνημα σε όποια θέση θέλει. Επιπλέον, το Lexis μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικά σπαστά ακρόμπαρα για να περιορίσει τη ζημιά κατά τη δουλειά στο κεφαλάρι.
Η γαλλική εταιρεία, έχει εξοπλίσει το ψεκαστικό με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να έχουμε ένα μηχάνημα εύκολο και άνετο στη χρήση.
Έχουν δώσει μεγάλη σημασία στο κέντρο βάρους του μηχανήματος για μεγαλύτερη σταθερότητα , έτσι το βυτίο είναι βαθύ τύπου «V» εξασφαλίζοντας επιπλέον την μέγιστη στράγγιση ακόμη και σε εδάφη με κλίση.
Η βοηθητική δεξαμενή πλυσίματος του βυτίου είναι 320 λίτρα και βρίσκεται επίσης στο κέντρο και όχι πλάγια όπως τα περισσότερα μηχανήματα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για την καλύτερη ισορροπία του μηχανήματος και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Η διάρθρωση του ψεκαστικού είναι στοιχείο κλειδί για τις εργασίες. Με δύο κύριες βαλβίδες, ο συνολικός αριθμός γεμισμάτων που χρειάζεται πριν το ξέπλυμα είναι σημαντικά μειωμένος, όπως και ο κίνδυνος λάθους, καθώς ο χειριστής μπορεί να είναι σίγουρος πως το ψεκαστικό ξεπλύθηκε τελείως.
Όσον αφορά την προετοιμασία του ψεκαστικού υγρού, προσφέρεται η επιλογή Manuset, όπου ο χειριστής με δύο χειροκίνητες βαλβίδες, μπορεί να ελέγξει όλες τις λειτουργίες στη ζώνη εργασίας. Οι ράμπες είναι διαθέσιμες σε διαστάσεις 18 έως 48 μέτρων.
Οι ράμπες MTA 2, MEA2 και RHPA, μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες κάθε αγρότη, με τη χρήση των αναρτήσεων TRAPEZIA ή EQUILIBRA. Οι αναρτήσεις TRAPEZIA, είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με τις βέργες MTA2 και περιλαμβάνουν στάνταρ αυτόματη μηχανική διόρθωση κλίσης.
Στο μοντέλο ανάρτησης EQUILIBRA, τα αμορτισέρ σε κάθε πλευρά του πλαισίου, περιορίζουν τις δυνάμεις αδράνειας που δρουν στη βέργα και μειώνουν την πλευρική κίνηση του πλαισίου. Η ανάρτηση EQUILIBRA είναι διαθέσιμη για τις βέργες MEA2 και RHPA.
Οι βέργες είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο που έχει 2,7 φορές λιγότερη πυκνότητα από το ατσάλι, κρατώντας το μηχάνημα ελαφρύ, παρέχοντας παράλληλα βέλτιστη προστασία, ενώ προσαρμόζονται στις αλλαγές του εδάφους.
Επιπλέον οι αλουμινένιες βέργες είναι ανθεκτικές στη διάβρωση και χαρακτηρίζονται από μεγάλο χρόνο ζωής. Οι διαστάσεις είναι ανάλογα το μοντέλο: Οι βέργες MTA2 πέντε τμημάτων είναι διαθέσιμες σε πλάτη 18,20,21 και 24 μέτρων.
Οι MEA2 επτά τμημάτων είναι διαθέσιμες σε πλάτη 11, 12, 18, 20, 21 και 24 μέτρων και οι RHPA επτά τμημάτων είναι διαθέσιμες σε πλάτη 27 και 28 μέτρων. Η ποσότητα του ψεκαστικού διαλύματος μέσω του κοντρόλ RPB-KUHN προσαρμόζεται ανάλογα με την ταχύτητα του τρακτέρ.
Ο εξοπλισμός που προσφέρει η γαλλική εταιρεία για τα ψεκαστικά της ολοκληρώνεται με τα ηλεκτρονικά συστήματα REB, VIOSIOBER ή ISOBUS, GPS για τον αυτόματος έλεγχο όλων των τμημάτων και την απόλυτη συνεργασία με τα ηλεκτρονικά συστήματα του ελκυστήρα κάνοντας ευκολότερη και ακριβέστερη τη δουλειά του χειριστή.
Τα μηχανήματα της Kuhn διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Kuhn Center Hellas
(2410/660603)