BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα παραδοσιακών προϊόντων στην Ικαρία

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου με στόχο την επέκτασή του και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, στα πλαίσια του έργου «Αγροταυτότητα» του προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Κύπρου που υλοποιεί σε συνεργασία και με άλλους εταίρους των δύο περιοχών και ανάδοχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Ικαρία το Σάββατο 06/04 με θέμα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα παραδοσιακών προϊόντων.

afysikhkremaikariastriantafyllo

1
0

Αναλυτικότερα, η ανοιχτή συνάντηση θα έχει θέμα: «Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ταυτοποιημένων, τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων διατροφής» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 20:30μμ σε αίθουσα του Δήμου Ικαρίας (Εύδηλος).


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης


20:00 - 20:30μμ
> Προσέλευση συμμετεχόντων


20:30 – 20:40μμ > Χαιρετισμοί επισήμων


20:40 – 21:00μμ > Η επιχειρηματικότητα στον οινικό τομέα στα νησιά: Δυνατότητες και  προοπτικές

Νίκος Αφιανές, οινοποιός – φαρμακοποιός, επιχειρηματίας Ικαρίας


21:00 – 21:20μμ > Ανάπτυξη  brand name νησιωτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι: Το μοντέλο της Λήμνου                       

Δημήτρης Σκάλκος, αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου


21:20 - 21:40μμ > Δράσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Γεώργιος Λαγουτάρης, γεωπόνος (Msc), προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, ΠΕ Λέσβου


21:40 – 22:00μμ > Το έργο «Αγροταυτότητα» για την ταυτοποίηση αυθεντικότητας τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: Στόχοι, προοπτικές και συμμετοχή επιχειρήσεων

Τακαβάκογλου Βασίλειος, δρ. Γεωπονίας, τεχνικός σύμβουλος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου


22:00 – 22:15μμ > Γενετικές, γονιδιωματικές προσεγγίσεις για την ταυτοποίηση των ειδών και την εξακρίβωση της γνησιότητας, την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων και τη δημιουργία αξίας των προϊόντων

Γιώργος Λαγιώτης, ερευνητής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)


Σημειώνεται ότι η πρώτη από αυτή τη σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο στις 21 Ιανουαρίου, ενώ ανάλογες συναντήσεις προγραμματίζονται σύντομα και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο μέχρι το τέλος Απριλίου. 


Επιστημονικός υπεύθυνος έργου: Δημήτρης Σκάλκος, αναπληρωτής καθηγητής Διοίκησης Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

Μητροπολίτη Ιωακείμ 2, 81400 Μύρινα, Λήμνος

τηλ: +30 22540 83013, φαξ: +30 22540 83109

 

Πληροφορίες-Συμμετοχή:

Χριστίνα Σακαλή, τηλ: 22540 83013

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία