
Οι παραγωγοί ζήτησαν από τον ΕΛΓΑ να εξετάσει ενδελεχώς τους λόγους της απώλειας παραγωγής – ακαρπίας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η εικόνα που παρουσιάζουν πολλές καλλιέργειες αμύγδαλου και βερίκοκου στην περιοχή είναι αποθαρρυντική.
Όπως θυμίζει η ert.gr, ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος είχε αποστείλει στην αρχή της χρονιάς, σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, με την οποία ζητούσε την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών καθώς: «οι συγκεκριμένες καλλιέργειες έχουν εξαιρετική δυναμική όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα και την εθνική οικονομία».
Την Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή και πάλι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για να προχωρήσουν σε νέο δειγματοληπτικό έλεγχο και σε άλλες ποικιλίες αμύγδαλου.
Πηγή: ert.gr