BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Το γαστρονομικό φυλάκιο του κάμπου του Αξιού ανέδειξε workshop της ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ

Το γαστρονομικό φυλάκιο του νομού Θεσσαλονίκης ήταν ο πρωταγωνιστής του θεματικού εργαστηρίου της ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ με τίτλο «Γαστρονομικές, βιωματικές διαδρομές αυθεντικότητας στον εύφορο κάμπο του Αξιού» που έλαβε χώρα την Τετάρτη 25 Ιουνίου.

20250625_162721

10
0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το θεματικό εργαστήριο, με τίτλο «Γαστρονομικές, βιωματικές διαδρομές αυθεντικότητας στον εύφορο κάμπο του Αξιού», που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου διακρατικής συνεργασίας «LOCAL TOUR», που εντάσσεται στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER (Χαλκηδόνος, Δέλτα) του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με προσέλευση στο Κτήμα «Θέασις», στην περιοχή Πρόχωμα Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή μεταποιητών, επαγγελματιών της εστίασης, του τουρισμού, παραγωγών τοπικών προϊόντων, φορέων της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος αλλά και δημοσιογράφων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και κατά τόπο ΔΕ Κουφαλίων, Γιώργος Παπαχρηστούδης.

Το εργαστήριο ξεκίνησε με τη Διευθύντρια Προγραμμάτων και Προγραμματισμού της ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ και Συντονίστρια του Τ.Π. CLLD/LEADER Ανατολή Σιαμίδου, η οποία παρουσίασε το διακρατικό σχέδιο συνεργασίας «LOCAL TOUR».

Η Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing, Νανά Ζυγούρα, ανέπτυξε τη παρουσίαση «Το γαστρονομικό φυλάκιο του Νομού Θεσσαλονίκης» με αναφορές στα διαφορετικά προϊόντα που παράγονται στο Νομό Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση «Οι παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας και οι καλές πρακτικές ανάπτυξης γαστρονομικής ταυτότητας και εξωστρέφειας» από την Σύλβια - Ιωάννα Κουμεντάκη, Director / Gastronomy Events' Specialist & Consultant.

Ο Γεωπόνος και Γραμματέας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Αθανασίου, Παναγιώτης Γκούτας, ολοκλήρωσε τις εισηγήσεις με θέμα «Παραγωγός – Εκπαιδευτικός-Καταναλωτής», τονίζοντας τη σημασία επιλογής τοπικών προϊόντων.

Ακολούθησε workshop με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές με υλικά του τόπου.

Με την ολοκλήρωση της μαγειρικής ακολούθησε γεύμα με πρωταγωνιστή τοπικές συνταγές της περιοχής, που πραγματοποιήθηκαν από τους ωφελούμενους με  ρύζι και φρέσκα λαχανικά που παράγονται στην περιοχή παρέμβασης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αθανασίου όπου παρουσιάστηκαν τα στάδια παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας του ρυζιού.

Επόμενος σταθμός ήταν η Μεσήμβρια Οινοποιητική με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, γνωριμία με τα κρασιά της εταιρίας και οινογνωσία διαφορετικών ετικετών.

Το Θεματικό Εργαστήριο έκλεισε με την επίσκεψη στην Οινοποιία Σπυρόπουλου, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και οινογνωσία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία