
Σε αυτή την προσπάθεια, από πλευράς αποτελεσµατικότητας της τεχνολογίας, θα µπορούσαν να συνδράµουν το Πολυτεχνείο, εκπαιδευτικοί οργανισµοί µε τέτοια high-tech εµπειρία και εταιρείες όπως Cosmote, Vodafone, Lancome!
Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αναλάβουµε εκστρατεία, ώστε τα παιδάκια στις 4 γειτονικές µας χώρες, να «µετέχουν της ελληνικής παιδείας», µε ειδικά κίνητρα (βίζα, υποτροφίες, κλπ.)! Έτσι µπορεί η Ελλάδα (που είναι η µόνη Χώρα στη ΝΑ Ευρώπη που µετέχει στο κοινό νόµισµα και στο Σένγκεν), να αναδειχθεί ως η κινητήρια δύναµη προόδου και πολιτισµού στη περιοχή µας. Περιληπτικά λοιπόν:
Παροχή µαθηµάτων ελληνικής γλώσσας ιστορίας και πολιτισµού, στα Ελληνάκια που ζούνε στο εξωτερικό, µέσω των νέων τεχνολογιών.
Παροχή µαθηµάτων ελληνικής γλώσσας ιστορίας και πολιτισµού, σε παιδάκια στις γειτονικές χώρες, χώρες ΝΑ Ευρώπης και Β. Αφρικής.
Παροχή πλήθους υποτροφιών, σε όλους τους παραπάνω.
Στρατιωτική εκπαίδευση στις δικές µας στρατιωτικές σχολές.
«Οι καιροί ου µενετοί» (=η πραγµατικότητα και οι εξελίξεις δεν κάθονται να σε περιµένουν), όπως έλεγε ο Περικλής στους Αθηναίους για να µην λιποψυχήσουν και συνθηκολογήσουν µε τη Σπάρτη. Η προσπάθεια και η κινητοποίηση πρέπει να αρχίσουν από αύριο!
*Προέδρος του ICC - ∆ιεθνούς Εµπορικού Επιµελητηρίου Ελλάδας (απόσπασµα από οµιλία του σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης)