BACK TO
TOP
Γνώμες

Παύση πωλήσεων εν αναµονή της συγκοµιδής βάµβακος

Η νέα έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος ανακοινώθηκε από το Αµερικάνικο Υπουργείο, αλλά επί της ουσίας κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σηµασία στις νέες προβλέψεις που ήταν ουδέτερες προς τις τιµές.

papadogianis_M_3

Γιάννης Παπαδογιάννης

7
0



Αντιθέτως µια απλή και µικρή ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ έδωσε το µήνυµα για το ανοδικό
ξέσπασµα του χρηµατιστηρίου. Ανακοινώθηκε πως η Κίνα θα αγοράζει µεγάλες ποσότητες αµερικανικών αγροτικών προϊόντων. Οι τιµές γρήγορα έσπασαν το φράγµα των 60 σεντς κλείνοντας λίγο πάνω από τα 62 σεντς ανά λίµπρα. Η άνοδος αυτή, εφόσον συνεχιστεί, θα αποτελέσει µια πρώτης τάξεως ευκαιρία για του Αµερικανούς παραγωγούς στο να πωλήσουν την παραγωγή τους, πιάνοντας σαφώς ελκυστικότερες τιµές.

Η συγκοµιδή έχει ξεκινήσει µε τα πολύ πρώιµα χωράφια και καιρού επιτρέποντως ολοένα και θα εντείνεται στις επόµενες εβδοµάδες. Οι νέες πωλήσεις εκκοκκισµένου έχουν παγώσει καθώς οι εκκοκκιστές προτιµούν να περιµένουν τα βαµβάκια να βγουν και µετά να προχωρήσουν µε νέες προσφορές. Η ραγδαία άνοδος του χρηµατιστηρίου θα φέρει νέα δεδοµένα στην αγορά µας, καθώς οι εκκοκκιστές θα µπορέσουν να φιξάρουν τιµές των ανοιχτών τους συµβολαίων σε σαφώς καλύτερα επίπεδα από αυτά των προηγούµενων εβδοµάδων (άνω των 65 σεντς ανά λίµπρα τελική τιµή). Μένει να δούµε πως θα αντιδράσει η φυσική αγορά αναφορικά µε την αποκαλούµενη βάση (πριµ) επί των χρηµατιστηριακών τιµών για νέα ανοιχτά συµβόλαια.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία