BACK TO
TOP
Γνώμες

Ένας πούρος αστός υπουργός Γεωργίας

Η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το περασµένο καλοκαίρι, αποτέλεσε αναµφίβολα µια έκπληξη.

panagos_trans

Γιάννης Πανάγος

8
3

Πρώτον, γιατί δεν ήταν κάτι που είχε συζητηθεί και δεύτερον, γιατί και ο ίδιος δεν φαίνεται να είχε καµιά τέτοια προοπτική κατά νου.

Πέρασε καιρός µέχρι που να το συνηθίσει κι ακόµα περισσότερος µέχρι να πεισθεί και ο ίδιος ότι αυτό είναι ένα καλό υπουργείο. Ένα παραγωγικό υπουργείο, µε πολυδιάστατη δραστηριότητα, που εκτός από τον πρωτογενή τοµέα, επιδρά στη µεταποιητική βιοµηχανία και προσφέρει ευρύ κύκλο διεθνών επαφών µέσω Βρυξελλών.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Μάκης Βορίδης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ένας καλός δικηγόρος και ένας πανούργος πολιτικός. Στη δηµόσια ζωή έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου και έχει καταφέρει να ενταχθεί στην κεντρική πολιτική σκήνη µε αξιώσεις για ακόµα παραπάνω!

Το θέµα µας όµως εδώ είναι η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία. Θα µπορούσε, µε το µπακράουντ και το ταµπεραµέντο που διαθέτει να είναι ένας καλός υπουργός Γεωργίας. Να αφήσει για λίγο στην άκρη την αστική του προέλευση και να προσεγγίσει τα ζητήµατα του αγροτικού χώρου µε ανεξάρτητη µατιά, ικανή να βάλει τα πράγµατα σε έναν άλλο δρόµο, σε µια λεωφόρο ανάπτυξης. Αυτό περίµεναν όσοι τον πίστευαν και οι αγρότες που τον γνώρισαν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχει κάνει µέχρι σήµερα. Σε λίγο κλείνει ένας χρόνος από εκείνη την καλοκαιρινή µέρα που βρέθηκε για πρώτη φορά στην πλατεία Βάθη, ο καιρός περνάει και η ελληνική γεωργία συνεχίζει να κινείται χωρίς κατεύθυνση, χωρίς να γίνεται αντιληπτό, από πού έρχεται και πού πάει.

Επιδιώκεται να γίνει ένας από τους ισχυρούς πυλώνες της ελληνικής οικονοµίας, όπως συχνά αναφέρεται και στη ρητορική Βορίδη ή παραµένει ο «αχθοφόρος» της µεταποιητικής βιοµηχανίας και των άλλων κρίκων της αλυσίδας αξίας, χωρίς... άποψη για τις εξελίξεις;

Στις µέρες του κορωνοϊού, ο Μάκης Βορίδης, ως υπουργός Γεωργίας, έχει µια ακόµα ευκαιρία. Να αλλάξει τον ρου των πραγµάτων στον αγροτικό χώρο. Θα µπορούσε να δώσει π.χ. στους αγρότες, αστική ταυτότητα

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

10-05-2020 19:13Ηλίας Εμμανουηλίδης

Ηλίας του 17ου Ο κ. Βορίδης είναι δεξιός παλαιάς κοπής των πελατειακών σχέσεων. Ερωτηθείς για την Αξιοκρατία και γιατί τοποθετεί μόνο τα δικά του παιδιά, απάντησε «και τι θέλετε, να βάλουμε ξένους; Η διάρθρωση του Υπουργείου είναι αναχρονιστική, στην ουσία οι Κεντρικές Υπηρεσίες δεν είναι Επιτελικές και ως εκ τούτου δεν υπάρχει στρατηγική για πολλούς τομείς. Λειτουργεί βλέποντας και κάνοντας και πυροσβεστικά όπου παρουσιασθεί καμιά στραβή. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι ο κ. Βορίδης έχει πρόθεση να κάνει κάτι για την αναβάθμιση του Αγροτικού Τομέα. Απλά νέμεται την όποια Εξουσία και δημοσιότητα, περιμένοντας για πιο κυριλέ πόστο.

Απάντηση

08-05-2020 17:10Caseih

Πανούργος πολιτικος.Αλοιμονο στους αγρότες όσο είναι στο υπουργείο.

Απάντηση

06-05-2020 09:08Παναγιώτης Αθανασιάδης

Αυτό το μαντρί αυτό το τυρί βγάζει. Ένας πολυκερματισμένος, ανοργσνωτος αγροτικός κόσμος χωρίς ταυτότητα και πυξίδα. Σίγουρα ο κ. Βορίδης αν δει ποτε μια κατσίκα μπορεί να σας πει τι ράτσας γάτα είναι... Η ουσία του κειμένου σας βρίσκεται στην σχεση του αγρότη με την αγροδιατροφική μεταποιητική μονάδα. Το μείζον ερώτημα λοιπόν και τα πολλά γιατί: Συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης τι ποσοστό αγροτικών προϊόντων διακινείται από Ο.Π. και συνεταιρισμούς στην Ελλάδα?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία