BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Αποσυµπίεση για να µην σκάσει η βαλβίδα

O απερχόµενος υπουργός της πλατείας δήλωνε όταν αναλάµβανε ότι γνωρίζει τα θέµατα και έχει λύσεις, ο νέος ότι δεν τα ξέρει αλλά θα τις δροµολογήσει. Το θέµα είναι ότι ο χρόνος στην περίπτωση της αγροτικής οικονοµίας µετρά αντίστροφα, καθώς τα «λουκέτα» είτε στην κτηνοτροφία είτε στη φυτική παραγωγή... γράφουν στο αρνητικό ισοζύγιο του τοµέα. Κατά τα λοιπά, είτε θα πηγαινοέρχονται οι φορείς στο Μέγαρο της Βάθη, και θα διαπιστώνονται καλές προθέσεις και αποφασιστικότητα, είτε το καπάκι της κατσαρόλας που βράζει, και αφορά την παραγωγική βάση, όπως έλεγε παλαιόθεν και ο Κοκκινούλης, κάποια στιγµή θα σκάσει.

agrosxolos-719

11
0

Υβρίδια
-Mε την υπόθεση ΕΒΖ, δεν ξέρω στο τέλος τι θα γίνει, αλλά το θέµα σέρνεται από ∆ΕΘ σε ∆ΕΘ, στην προοπτική µιας εµβαλωµατικής λύσης, εξ ου και οι επαφές του Άδωνι.

-Την απόφαση για τις ∆ιεπαγγελµατικές που έφερε άρον άρον προεκλογικά ο Σταύρος, την ξηλώνει ο Μαυρουδής, τι θα φέρει στη θέση της ξέρει; Πάντως οι φορείς µέχρι τις 20 Σεπτέµβρη θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ίδωµεν!

-Kενό γράµµα το πλαίσιο για την εξόφληση των παραγωγών στις 60 ηµέρες. Σύµφωνα µάλιστα µε στελέχη προµηθευτικών εταιρειών ο χρόνος που πληρώνονται έχει αυξηθεί στους 5 µήνες
ή στις 150 ηµέρες.

 

Τι θα µείνει;
Κακή ψυχολογία τείνει να διαµορφώσει στις τάξεις των αγροτών η περιρρέουσα ατµόσφαιρα ότι οι τιµές φέτος στο βαµβάκι θα είναι πιο χαµηλές από ό,τι εξελίχθηκαν πέρυσι. Παραγωγός από τη Μελίκη της Ηµαθίας δεν έκρυψε και τον προβληµατισµό του για το τι θα µείνει να καλλιεργεί βιώσιµα ο αγρότης, αν χάσει και το βαµβάκι...

           

∆έσµευση
Προγραµµατική δέσµευση η πάταξη νοθείας στο γάλα λέει ο Μάξιµος (έδωσα τη µάχη στο γάλα), που βρέθηκε πρόσφατα στα βλαχοχώρια της Πίνδου. Όπως παραδέχθηκε ο Θεσσαλός βουλευτής της Ν∆ αν συνεχιστεί το πάρτι των ελληνοποιήσεων σε βάρος παραγωγών που βλέπουν τις τιµές που πουλούν το γάλα να καταρρέουν, η αιγοπροβατοτροφία θα σβήσει.         


Ας λυσσάει
Βγήκε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ραγκούσης να κατηγορήσουν τον υπουργό της πλατείας ότι καταργεί το ΑΣΕΠ µε τις έκτατες προσλήψεις των 50 κτηνιάτρων, ελέω πανώλης των χοίρων. «∆εν πειράζει. Ας λυσσάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μου αρκεί ότι η Οµοσπονδία χοιροτρόφων εξέδωσε ανακοίνωση όπου επαινεί και ευχαριστεί την κυβέρνησή µας», η απάντησή του.

 

Φανατικούς φίλους στη Νότιο Κορέα έχει αποκτήσει το ελληνικό ρόδο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο ένα group 18-20 Νοτιοκορεατών επισκέπτεται την Κοζάνη και µετέχει ενεργά στη διαδικασία απόσταξης του ελαίου.

 

Καµπανάκι χτυπά ο υδατικός άτλας του Παγκόσµιου Ιδρύµατος Πόρων (WRI) που κατατάσσει τουλάχιστον 10 ελαιοπαραγωγικές χώρες της Μεσογείου, ανάµεσα τους και η Ελλάδα, στη λίστα µε τις πιο υδατικά καταπονηµένες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία